קציצות בשר בטטה וכרישה-גם אפוי
תודה לשיר123 על תמונה נהדרת וטעימה.
המצרכים בקערה:
1/2 קילו בשר בקר או מעורב
ביצה גדולה
1/2 חבילה פטרוזיליה טרייה קצוצה/כוסברה
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
כפית דבש
כף ממרח חומוס ביתי או קנוי
כוס כרישה החלק הלבן מבושל ומעוך היטב
בטטה קטנה מבושלת מעוכה גס
בצל מגורר
שן שום מגורר
1/2 כוס פירורי לחם או 3 כפות קמח מצות
פלפל שחור: פפריקה: כמון: קורט קינמון: מלח,מעט כורכום:
אופן ההכנה:
לערבב היטב עד שהכל יתמזג לעיסה רכה.
להכין בידיים לחות קציצות שמנמנות
להניח ניר אפיה על תבנית גדולה ולהבריש את הניר בשמן
לחמם תנור מראש לחום 170 מעלות
להניח את הקציצות על ניר האפיה
לפזר קצת פירורי לחם דקים על הקציצות
להבריש את פני הקציצות במעט שמן
לאפות 20 דקות ולהפוך את הקציצות להבריש שוב בקצת שמן, ולצלות עוד כמה דקות עד שמוכנות.
תהנו
הכנתי ללא בשר ויצא מעולה!
בעלי אמר שאין מספיק (חלק הקפאתי לפני אפיה) כי הקציצות כל כך טעימות. מכיוון שאני מחפשת כל הזמן מתכונים פחות שמנים (חלק מבני משפחתי במאבק מתמיד לשמירת הגזרה) זה היה מתכון ממש אידיאלי. לא מאד שמן אבל מאד טעים.
תודה
ריקי
פירגה בוקר טוב יקירתי
הכנתי את הקציצות ומאוד מומלץ וטעים -ואפילו בריא בלי כל השמן ,,,,,
כל הכבוד קבלי חיבוק ענק -שנמשיך להנות יחד ,
שבת קסומה וכיפית לך ולבני מישפחתך
תודה לאה יקרה
אני שמחה שאני קולעת לטעמך ואת נהנית
שבת נפלאה וטעימה