לביבות / מאפינס תירס-אפוי
כל התמונות המדהימות באדיבותה ויצירתה של shiR123
לביבות תירס נפלאות מטוגנות או אפויות
נפלאות בכל רגע ולכל ארוח.
המצרכים בקערה:
קופסה 375 גרם תירס (אחרי סינון)
מיכל שמנת חמוצה
קופסה 375 גרם תירס (אחרי סינון)
מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
6 כפות קמח תופח
מלח בקמצנות
פלפל שחור קורט בלבד
150 גרם גבינה צהובה
לערבב הכל ביחד
6 כפות קמח תופח
מלח בקמצנות
פלפל שחור קורט בלבד
150 גרם גבינה צהובה
לערבב הכל ביחד
לטגן בשמן מרודד מ-2 הצדדים
שיטת האפייה:
עדיף לאפות בתבניות מאפינס כמו ששיר הכינה כי הבלילה דלילה. או….
להניח את הלביבות על ניר אפיה מ ש ו מ ן . לרסס עליהם שמן ולאפות בחום 175 20 דקות.
להפוך את הלביבות ולרסס שוב במעט שמן . להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.
תהנו
יצאו טעימות להפליא,הוספתי עוד 2 כפות קמח כי בתחילה היו מאוד נוזליות.
הכנתי עכשיו לחגיגת חנוכה כאן בגולה (ארה"ב), ויצאו מצוינות!
כמה שידרוגים:
1. היתה לי ריקוטה במקרר, אז שמתי קצת יותר תירס (מהקפאה), והוספתי 2 כפות ריקוטה.
2. המרתי 2 כפות מהקמח התופח בקמח תירס. זה נתן ללביבות מוצקות וקראנצ'יות נעימה, ואני חושבת שהוסיף להן גוון זהוב.
3. מאחר והוספתי תירס וגבינה, הוספתי גם עוד ביצה. כאמור – המרקם מושלם, לא נדבקו ולא נעליים.
4. העירית הקצוצה אכן מוסיפה המון.
בקיצור – מתכון מעולה, מהווה קונטרה בריאה ונהדרת לשאר מאכלי החג נוטפי השומן. תודה וחג שמח!
הכנתי, הוציא אותי קצת מהדיכאון של ימי הדיאטה, באמת מומלץ, הוספתי עוד 70 גר' גבינת "חמד" של פיראוס שהיא כחושה ומלוחה מעט, מאוד מוסיף לדעתי.
היה חסר לי הפירורי לחם מעל אבל מה לעשות ויש גם ימי דיאטה… הכי באסה שאני אופה פחות מתוקים בגלל זה,
בשביל זה יש את המתכונים של פירגה שיוציאו לי אור מהעיניים גם בלי מתכון
פירגה את גדולה, בבקשה תשימי מתכונים דלי שומן וסוכר…עם כמה קלוריות יש בפרוסה, ככה אני יוכל לאפות קצת!!
תות,תודה שחזרת לשתף אותי. לגבי מתכוני דיאטה יש בגוגל מספר אתרים שיענו על הדרישות שלך.לצערי,האתר שלי לא דיאטתי במיוחד ;) אני גם לא יודעת לחשב קלוריות.צר לי
חיפשתי ארוחת ערב קלה, ולביבות התירס ענו על הקריטריון. אני השתמשתי בקמח מלא וטיגנתי במעט שמן. יצא מעולה, התחסל מיד. אהבנו. תודה.
שרון,תגובה נהדרת ותודה על השידרוג לקמח מלא.
נפלא שאהבתם וששיתפת אותי
לילה טוב
הי פירגה
בעוד שבוע אחגוג לבני הבכור יום הולדת שלוש בגן. אני אמורה להכין לילדים ארוחת בוקר, והלביבות האלו נראות לי מתאימות, כמה לביבות יוצאות מהכמות הזו?
אפשר להכין בערב ולחמם בבוקר לפני ההגשה? הטעם לא נפגם?
תודה
יעל
יעל בקר אור
לדעתי לטגן בבקר של יום ההולדת ולא יום לפני.
תקראי גם את התגובות של מי שכבר הכין.
מזל טוב
8-12 לביבות
מאת s h i R 1 2 3:
25 בינואר 2011 בשעה 06:06 (לערוך)
הכנתי עכשיו את הבלילה. היא יצאה נוזלית מאוד לכן הכנסתי לתבנית שקעים.
מחכה לראות מה ייצא מהתנור…
[הוספת תגובה]
[Delete] |
פירגה Reply:
ינואר 25th, 2011 at 07:26
שיר להבא תוסיפי עוד כף קמח
מקווה שתאהבו
[הוספת תגובה]
[Delete] |
מאת s h i R 1 2 3:
25 בינואר 2011 בשעה 08:39 (לערוך)
יצא מעולה בתבנית השקעים
הילדים זללו
תודה
[הוספת תגובה]
[Delete] |
פירגה Reply:
ינואר 25th, 2011 at 09:14
נהדר שירי , שמחתי שהילדים זללו.. תודה שחזרת לעדכן.
[הוספת תגובה]
[Delete] |
פירגה- התמכרתי!! כתבתי לך לפני כמה שבועות על קציצות העוף והתירס שעשיתי עם האורז הצהוב-אחד אחד שלך שיצאו מעלפים ובשישי הכנתי את המאפינס האלו- יצאו מושלמים, אין מילים, לא הייתי צריכה להוסיף או לגרוע שום דבר מהחומרים- הכמויות היו מדויקות להפליא.
הם יצאו כל כך טעימים!
רשמתי לעצמי כבר כמה מתכונים לפסח…. בטוחה שיצא מצויין!!
עינת חמודה בקר אור
אני כל כך שמחה שאת מרוצה.מקווה שימשיך כך גם במתכונים של פסח ;)
תמיד אשמח לחוות דעתך תודה
פירגה יקרה, קודם כל רוב תודות על המתכונים, המוצלחים והטעימים, שקוצרים פה המון הנאה. שאלה- יש לי תירס קפוא. מה הכמות למתכון זה? תודה מראש וישר כח.
אני לא בטוחה אולי 2 כוסות.
תודה רחלי יקרה
הי פירגה, אני גרה בחו"ל ומיכלי השמנת שונים כאן. כמה מכיל מיכל שמנת חמוצה בישראל? תדוה
שמנת חמוצה=200 מ"ל
תודה על התשובה המהירה! אני מכינה אותן היום למסיבת חנוכה
חג שמח.
שרון בקר טוב
מסיבה נפלאה וטעימה לכם.
חג שמח