5588b410 e4bd 4eef 938c 8f8dd6bd8411 1 640x410 - צלי עוף וארטישוק ירושלמי-סגנון מזרחי

צלי עוף וארטישוק ירושלמי-סגנון מזרחי

 

ירושלמי - צלי עוף וארטישוק ירושלמי-סגנון מזרחיהכנתי צלי עוף וארטישוק ירושלמי-סגנון מזרחי
הכורכום והלימון משווים לעוף טעם חדש ובעיני גם מראה אחר.

מצרכים:
6-8 חלקי עוף עם העור
6-8 ארטישוק ירושלמי
2 בצלים

לטגן את העוף (עם העור) היטב בלי שמן לטגן מכל הצדדים שיהיה שחום ולהוציא לקערה

באותו סיר שהעוף טוגן בלי לשטוף מוסיפים 2 בצלים קצוצים בלי להוסיף שמן.מערבבים ומזהיבים.

מחזירים את העוף
ממלאים מים 3/4 גובה התכולה ולא יותר
מתבלים ומבשלים חצי שעה על להבה בינונית כשהסיר מכוסה חלקית .
תיבול:
כף דבש
כפית מיץ לימון
כפית כורכום
קורט כמון
פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף ומלח אחרי טעימה או שתיים
כפית רוטב צ'ילי מתוק

 

 

אחרי 1/2 שעה בישול מוסיפים את הארטישוק הירושלמי (את הגדולים לחתוך גס)
לבשל עוד כשעה על להבה הכי קטנה .
לשפר טעמים ולנער מדי פעם את הסיר.
תהנו

תגובה אחת על “צלי עוף וארטישוק ירושלמי-סגנון מזרחי

  1. פירגה הי ,

    העוף יצא משגע !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    הכנתי עם תפוחי אדמה , במקום ארטישוק ירושלמי שלא היה לי .

    אני טרפתי , בני וחבר שלו שהתארח טרפו !!!!!!!!!

    טעים מאד ,מעניין מבחינת התיבול !!!

    איזו יצירתית את !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *