הכנתי צלי עוף וארטישוק ירושלמי-סגנון מזרחי
הכורכום והלימון משווים לעוף טעם חדש ובעיני גם מראה אחר.
מצרכים:
6-8 חלקי עוף עם העור
6-8 ארטישוק ירושלמי
2 בצלים
לטגן את העוף (עם העור) היטב בלי שמן לטגן מכל הצדדים שיהיה שחום ולהוציא לקערה
באותו סיר שהעוף טוגן בלי לשטוף מוסיפים 2 בצלים קצוצים בלי להוסיף שמן.מערבבים ומזהיבים.
מחזירים את העוף
ממלאים מים 3/4 גובה התכולה ולא יותר
מתבלים ומבשלים חצי שעה על להבה בינונית כשהסיר מכוסה חלקית .
תיבול:
כף דבש
כפית מיץ לימון
כפית כורכום
קורט כמון
פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף ומלח אחרי טעימה או שתיים
כפית רוטב צ'ילי מתוק
אחרי 1/2 שעה בישול מוסיפים את הארטישוק הירושלמי (את הגדולים לחתוך גס)
לבשל עוד כשעה על להבה הכי קטנה .
לשפר טעמים ולנער מדי פעם את הסיר.
תהנו
לבשל עוד כשעה על להבה הכי קטנה .
לשפר טעמים ולנער מדי פעם את הסיר.
תהנו
פירגה הי ,
העוף יצא משגע !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הכנתי עם תפוחי אדמה , במקום ארטישוק ירושלמי שלא היה לי .
אני טרפתי , בני וחבר שלו שהתארח טרפו !!!!!!!!!
טעים מאד ,מעניין מבחינת התיבול !!!
איזו יצירתית את !