לזניה בשר עם בטטה ברוטב אדום
מצרכים:
תבנית עמוקה 27X33
חבילה עלי לזניה ללא בישול = 500 גרם
1/2 קילו בשר בקר טחון
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
בצל קצוץ + 2 שיני שום קצוץ
קופסה עגבניות מרוסקות 800 גרם
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
תבלינים: כף מלאה אבקת מרק עוף, כף מלאה גריל עוף, כף מלאה פפריקה מתוקה ו1/4 כפית חריפה , כף דבש, מלח ופלפל שחור אחרי טעימות.
אופן הכנה:
מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ והשום ב5 כפות שמן זית ומזהיבים.
מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת 2 כפות עץ עד שהוא מוכן ומבושל היטב
מוסיפים את הבטטה ומערבבים.
מוסיפים את קופסת העגבניות המרוסקות
מתבלים .טועמים, משפרים תיבול.מבשלים עד שהבטטות רכות. ניתן להוסיף מים במידת הצורך.
סידור התבנית:
משמנים תבנית ומסדרים שכבה אחת של עלי לזניה ללא בישול . בד"כ זה 3 עלים שלמים ועוד כמה שברים על מנת לכסות את התבנית.
יוצקים כ-4 מצקות מ ל א ו ת מרוטב הבשר ומכסים את שכבת הלזניה
מכסים בעלי לזניה ושוב 4 מצקות מלאות ברוטב הבשר
שוב מכסים בעלי לזניה ומכסים בכל הנוזלים שנשארו (נשאר הרבה רוטב ויוצקים הכל)
שוברים למעלה 2 עלי לזניה לחתיכות קטנות מפזרים אותם ומטביעים ברוטב
מכסים בניר כסף וסוגרים היטב
אופים בחום 175 כ-35 דקות
לפני הארוחה מחממים את הלזניה מכוסה בניר כסף
מסירים את הניר . ממשיכים לחמם מספר דקות ומגישים מיד.
תהנו
הלזניה יצאה מעדן תודה על מתכון מנצח
עינת, תודה שחזרת לשתף אותנו.
עושה חשק להכין שוב
גאונות
הי קרן.
תודה לך