תפוחי בטטה 10 730x410 - לזניה בשר עם בטטה ברוטב אדום

לזניה בשר עם בטטה ברוטב אדום

תפוחי בטטה 10 - לזניה בשר עם בטטה ברוטב אדום

לזניה בשר עם בטטה ברוטב אדום

מצרכים:

תבנית עמוקה 27X33

חבילה עלי לזניה ללא בישול = 500 גרם

1/2 קילו בשר בקר טחון

2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות

בצל קצוץ  + 2 שיני שום קצוץ

קופסה עגבניות מרוסקות 800 גרם

4 כפות רוטב צ'ילי מתוק

תבלינים: כף מלאה אבקת מרק עוף,   כף מלאה גריל עוף, כף מלאה פפריקה מתוקה  ו1/4 כפית חריפה , כף דבש,  מלח ופלפל שחור אחרי טעימות.

 

אופן הכנה:

מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ והשום ב5 כפות שמן זית ומזהיבים.

מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת 2 כפות עץ עד שהוא מוכן ומבושל היטב

מוסיפים את הבטטה ומערבבים.

מוסיפים את קופסת העגבניות המרוסקות

מתבלים .טועמים, משפרים תיבול.מבשלים עד שהבטטות רכות. ניתן להוסיף מים במידת הצורך.

 

סידור התבנית:

משמנים תבנית ומסדרים שכבה אחת של עלי לזניה ללא בישול . בד"כ זה 3 עלים שלמים ועוד כמה שברים על מנת לכסות את התבנית.

יוצקים כ-4 מצקות   מ ל א ו ת   מרוטב הבשר ומכסים את שכבת הלזניה

מכסים בעלי לזניה ושוב 4 מצקות מלאות ברוטב הבשר

שוב מכסים בעלי לזניה ומכסים בכל הנוזלים שנשארו    (נשאר הרבה רוטב ויוצקים הכל)

שוברים למעלה 2 עלי לזניה לחתיכות קטנות מפזרים אותם  ומטביעים ברוטב

מכסים בניר כסף וסוגרים היטב

אופים בחום 175 כ-35 דקות

לפני הארוחה מחממים את הלזניה מכוסה בניר כסף

מסירים את הניר . ממשיכים לחמם מספר דקות ומגישים מיד.

תהנו

4 תגובות על “לזניה בשר עם בטטה ברוטב אדום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *