לחמניות מתוקות שילדים ומבוגרים זוללים בהנאה בכל ארוחה.
מצרכים והכנה במיקסר עם וו לישה:
קילו קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים = 50 טריים
5 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס שמן – כ-6 כפות
כ- 2 כוסות מים פושרים (את המים מוסיפים בהדרגה)
כפית שטוחה מלח
תוספות לבחירה: אגוזים , צימוקים, חמוציות, תמרים וכו'…..
הכנה:
לערבב עם וו לישה קמח ושמרים ולהוסיף את הסוכר והשמן . בסוף מלח. את המים בהדרגה ולערבל כ- 7 דקות
להוסיף כוס מעורבב אגוזים וצימוקים/חמוציות מתוקות/תמרים קצוצים ולערבב עד להטמעה.
הבצק מוכן כשהוא מתפתל מסביב לוו הלישה ועדיין דביק מעט. אם דביק ונוזלי מאד,מוסיפים קצת קמח.
מקמחים קלות ומשאירים במיקסר . מכסים את הקערה בנילונית כ-40 דקות או עד שמכפיל נפח.
בידיים מקומחות מעבירים את הבצק לשיש מקומח
בוצעים מהבצק כדורים בגודל תפוז בינוני
השאירו רווחים בין הלחמניות כי הם יתפחו.
מתפיחים שוב ליד התנור החם או במקום חמים כ-40 דקות.
מחממים תנור לחום 175 מעלות ואופים כ-20 דקות אולי בתנור שלכם 30 דקות.
בתום האפייה מכינים צלוחית עם סילאן מהול בקצת מים פושרים ומברישים את פני הלחמניות.
אפשר להקפיא.
תהנו