מצרכים והכנה:
3 חצילים קלופים "שתי וערב" פרוסים לפרוסות מומלחים טיפונת ומושהים שעתיים
4 פלפלים אדומים
4 פלפלים צהובים
כדורי לבנה – "טיפ" להכנה למטה (אפשר לקנות מוכן)
שום טרי או קלוי לטעם
עירית וזעתר לקישוט
קולים את הירקות על הגז או בתנור כשהם משוחים במעט שמן ומשחימים מכל הצדדים.
קולפים את הפלפלים וחותכים לרצועות מאורכות
מסדרים החצילים והפלפלים לסירוגין על צלחת הגשה נאה
במרכז הצלחת עורמים כדורי לבנה.
מזלפים שמן זית. זורים שום זעתר ועירית.
לקישוט אפשר לקלות מעט צנובר.
"טיפ"
הכנת לבנה:
שמים ליטר או כמה שרוצים יוגורט עיזים או אחר לפי טעמכם עם קורט מלח בציפית או שק ניקוז אחר (אני שמה בציפית של כרית שמיועדת אך ורק להכנת לבנה) ותולה את השקית מעל לכיור.
אחרי כ-12 שעות הלבנה כבר די קשה להכנת כדורים ואם לא אז להשאיר עוד כמה שעות עד לניקוז הנוזלים.
את הכדורים מניחים בזהירות בצנצנת זכוכית ומציפים עד למעלה בשמן זית.
מי שלא רוצה כדורים ישמור כממרח במקרר.
"טיפ" של ה"טיפ"
לבנה אפשר להכין מכל סוגי היוגורטים,גבינות לבנות רכות,שמנות,גיל,אשל וכו'…. שיש לכם במקרר.
תהנו
שלום
לאחרונה התוודעתי לאתר, ואכן שאפו !
אני מכינה לבנה :
ליטר וחצי יוגורט + חצי ליטר שמנת + 2 כפות מלח מערבבת בתוך חיתול ( חדש והמיועד רק ללבנה!!)
תולה בכיור או במרפסת שרות כל הלילה.
בבוקר מניחה בכלי אטום ומכסה בשמן זית משובח.
מעדן שמתחסל מהר עפ קרקרים או לחם טרי. :lol: :idea:
פירגה רשמת לסדר על צלחת את הפלפלים ואת החצילים ואז מזלפים שמן זית. זורים שום זעתר ועירית.
אז אח"כ לערבב הכל אחרי ששמים את השום והזעתר ?
לא לערבב. הכל למעלה לקישוט וטעם.