d79cd791d799d791d795d7aa d79bd7a8d795d791d799d7aa d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 - לביבות כרובית וברוקולי

לביבות כרובית וברוקולי

d79cd791d799d791d795d7aa d79bd7a8d795d791d799d7aa d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 - לביבות כרובית וברוקוליקציצות כרובית וברוקולי

יוצאים לפיקניק ? קחו אתכם וחממו על המנגל…אמממממ

הטחינה עושה את ההבדל הטעים,לכו על זה בעיניים עצומות.

מצרכים והכנה:
מרככים כרובית וברוקולי (גודל בינוני)
שמים בקערה ומ ק ר ר י ם.
כשקר מועכים ולשים ביד כדי שלא יהיה דייסתי ויישאר ג ס
מוסיפים לקערה:
2 כפות טחינה גולמית
2 ביצים
2 פרוסות לחם רטוב סחוט מגורר ג ס
2 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור
מעט תבלין שמיר
קורט תבלין שום
מכינים קציצות ג ד ו ל ו ת ומטגנים מ-2 הצדדים
כשצד אחד משחים הופכים בעזרת מרית ומזלג ומטגנים את הצד השני.
אם אחרי שהפכתם,  הצבע של הקציצה לא ממש שחום אפשר להפוך שוב.
מוציאים על ניר סופג

אפיה: להניח על ניר אפיה משומן היטב,לאפות בחום 175 כ-20 דקות ולהפוך עד שמוכנות.
לפני הארוחה רצוי לחמם בתנור.
תהנו

64 תגובות על “לביבות כרובית וברוקולי

    • הגיוני שכן שרה
      לשמן ניר אפיה ולהניח את הקציצות
      לאפות בחום 175 20 דקות
      להפוך ולרסס בקצת שמן ולהמשיך לאפות את הצד השני
      בהצלחה smile

  1. תודה על תגובתך המהירה אנסה זאת בהקדם-(לאחר שאקנה החומרים) אחרת הייתי אוכלת זאת כבר על הבוקר.

    • כן, תנסי ותכתבי לנו איך זה יצא !
      אני פוחדת לנסות בעצמי כדי שלא אתאכזב.
      אבל זה נראה מעולה!!
      שירה.

  2. פירגה'לה,

    אפשר לוותר על הלחם הרטוב? ואם כן אז מה במקום.

    וחוצמיזה, רציתי לספר לך כמה מחמאות קבלתי על המאפינס שוקולד שלך עם שוקולד צ'יפס בפנוכו. החברה שלי טרפו ולא השאירו פרור.

    תודה פירגה על המתכונים הנפלאים :lol:

    • גאיה יקרה
      קמח מצה יחליף ויהווה מיצוק טוב.
      smile בהצלחה ותודה לך ששיתפת אותי במחמאות למאפינס שוקולד צ'יפס. הם באמת נפלאים :lol:

  3. שלום פירגה אלופת העולם בבישולים!

    אני גאה להיות הראשונה שכותבת תגובה למתכון זה. הכנתי אותו הערב ויצא מעולה.

    אפילו בתי בת השלוש, הבררנית, זללה וביקשה עוד. מתכון מצוין, קל להכנה, מכיל ירקות על וטחינה, בריא מאוד!

    תודה לך ויום נפלא. :lol:

    • נאוה בקר אור חמדתי
      תודה על הפירגון והמחמאה על הבקר.נפלא לקבל מחמאה מילדה בת 3 ועוד ילדה בררנית.
      באמת מרגש אותי.
      יום נפלא לכן smile

  4. נראה טוב מאוד, עבר למחברת המתכונים
    ינוסה בקרוב.
    אהבתי את השילוב של כרובית וברוקולי
    ואת אהבה שלי לטחינה את כבר מכירה….

    ייברכו יידך

  5. נישמע מעולהבהחלט מושך אותי לנסות.
    כבר אצלצל לאישי שיביא כרובית וברוקולי.
    תודה לך פירגה על מתכונים נפלאים.
    אולי את עוברת להיות שכנה שלי smile
    משביק

  6. שלום פירגה כתבת שאפשר להחליף את הלחם הרטוב בקמח מצה, כמה?

    המתכונים שלך מדהימים :lol: :P

    • מיכל מחליטים כמה להוסיף תוך כדי לישה.הקמח מצה מקשה את הלביבות אל תשימי הרבה. אחרי המתנה של 10 דקות הוא מתנפח.שימי לב. תתחילי עם כף.
      smile

  7. ערב טוב לפירגה היקרה האורחים היתענגו היום ורק לומר לך הרבה תודה רבה על המתכונים המעולים ומושקעים. המשכי לענג אותנו.ערב טוב מאחלת לך ציפי. smile

  8. בוקר טוב הכנתי את הלביבות הם יצאו טעימות מאוד גם הילדים שלא אוהבים ברוקולי ןכרובית לא זיהו ממה עשויה הלביבה ואכלו והתענגו חן חן תודה על המתכון.

  9. רציתי לספר שהיום הכנתי עם 2 כפות קמח מצה בלבד ללא לחם ,שמתי מחצית מהכמות בתבנית
    סיליקון(שישייה) ומחצית השניה בתבנית קטנה כמו פשטידה-2 התוצאות יצאו מעולות…התאפקתי להשאיר
    ליתר המשפחה ולא לזלול עוד ועוד.
    תודה לך!

    • שרה ואואואו אני אוהבת מאד קמח מצה בקציצות/לביבות.תודה ששיתפת אותי.
      את מקסימה smile שימחת אותי מאד :lol:

  10. פירגה שלום
    אני יושבת לבדוק מה להכין לשבת ואת פשוט מפתיעה כל פעם מחדש,
    אפשר הוסיף לקציצות האלו גם תפו"א שבושל במים?
    תודה על הכל גלית

  11. היי פירגה
    רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בברוקולי קפוא של סנפרוסט או עדיף טרי ?

  12. אתמול בערב ביקרו אצלנו חברים .
    בתוספת למאכלים האחרים הכנתי גם את הקציצות האלה .אצלי הרכיבים חשובים לא פחות מהטעם
    לכן בחרתי את המתכון הזה.
    אני ובני משפחתי מאוד אהבנו וגם האורחים.אך רציתי לציין שבמקום הלחם הוספתי קצת יותר פרורי לחם.
    בכל מקרה לפני שמתחיל לי הלחץ היומי אני רוצה להמליץ ולומר להכין ולא להסס .
    טעים ובריא.
    תודה פירגה תמשיכי להתברך עם עוד הרבה מתכונים.

    • פנינה,יופי שעדכנת ולגבי הפירורי לחם נקרא טעים.בפסח אפשר להמיר לקמח מצות שאני מאד אוהבת לשלב בלביבות וקציצות.
      בשמחות smile

  13. הכנתי בשמחה לערב שבת (היו אורחים), הכנתי כמות כפולה חשבתי שישאר קצת לשבת בשבילנו………..
    לא נשאר כלום, גם הכמות הכפולה נטרפה כלא הייתה…………….. מעולה, בריא, טעים וקל להכין שזה מדהים
    פריגוש….. תודה בשם האורחים

    • מירי יקרה
      אחרי ההמלצה וההתלהבות מהקציצות האלה ממליצה לך להכנס לקטגוריה:לביבות וקציצות ולראות את שפע הקציצות שהכנתי. השילובים נפלאים ולא תמיד שיגרתיים. יש 60 מתכונים וכמובן היד עוד נטויה.
      עכשיו,לקראת חנוכה כנסי לעיין ולהתרשם :lol:
      תודה smile

    • שושי,לא יודעת. אולי תנסי לאפות כקציצות כמו שכתבתי בהודעה הראשונה לשרה.
      שבת שלום smile

  14. פירגה תודה רבה! יצא פשוט נהדר! :!:
    ניסיתי באמת גרסה אפויה על נייר אפייה משומן ויצא מעולה! עשיתי כמות ענקית שחוסלה לחלוטין באופן מפתיע ע"י 2.5 אנשים מיידית! (:
    תודה רבה, בהחלט שיחוק! smile
    smile

    • ליזי מקסימה אמרתי לך ;)
      שאת כל הקציצות אפשר להמיר לאפייה בשיטת האפייה שהיא תמיד מצליחה.
      ממש שימחת אותי שהגבת למתכון.תודה :lol:

  15. המתכון נתן לי עוד בחירה לבתי שהיא צמחונית ופתרון מאוד טעים .( טעים לכול המשפחה, לא רק לה)
    ממליץ מאוד !

    • בקר אור ניר
      שמחתי שהוספת עוד שורה טעימה למתכון הנ"ל. חן חן על ההמלצה.
      חג שמח ויום נפלא smile

  16. פירגה יקירתי
    יום שישי הגיע בשמחה ואתו הבישולים הטעימים . עשיתי את הקציצות ימאו מזה טעימות אבל….. בזמן הטיגון הם מאד התפרקו לי ומאד נעצבתי sad למרות שהוספתי עוד פרורי לחם מה יכולה להיות הסיבה תודה מראש על תשובתך. ו ש ב ת ש ל ו ם לך ולבני ביתך. smile

    • לאה יקרה
      לא יודעת מה השתבש לך.
      תקראי את התגובות של כולם . הצלחה. לא היו לי בעיות בטיגון.
      קציצות מתפרקות כדאי להפוך בזהירות עם מרית
      בפעם הבאה מציעה לך לטגן קציצה אחת ואם היא מתפרקת תשחקי עם הכמויות של הביצה והפירורים .
      בהצלחה smile

  17. כשאת כותבת מרככים האם הכוונה היא על ידי בישול במים ? זה מה שעשיתי :eek: smile

    • את יכולה לרכך איך שאת רוצה העיקר שיהיו רכים.
      מיקרו או במים הכל טוב.
      smile

  18. שלום פירגה
    הכנתי את הקציצות,יצאו מעולות. אני לא מטגנת קציצות אלא משתמשת במחבת חשמלית שבה אני שמה ממש מעט שמן. יצאו טעימות.הגשתי אותן עם גבינות.
    תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שלך.

    • סיון יקרה
      נפלא שהוספת עוד אופציה להכנת קציצות ברוקולי וכרובית.
      שימחת אותי בתגובה טעימה .
      המשך טעים לשבוע נפלא smile

  19. פירגה שלום.זו מירב עם מלית התרד והצנוברים במאפינס….רציתי לשאול לגבי הלביבות הנ"ל-האם ברוקולי קפוא יעשה את העבודה?מה שמגיע בשקיות של סנפרוסט?

  20. ערב טוב פירגה…
    אני רוצה להכין מחר את הקציצות האלו לארוחת יום שישי..
    אני מבקשת לדעת,מהכמות הזו,כמה קציצות יוצאות?
    אני מאמצת את האתר כמורה דרך שלי בבישולים מאז שגיליתי אותו,ויש לי רק מילות תודה לתת לך:יישר כוח…
    הכל כל כך יפה,ברור והכי חשוב :טעים.
    אז אודה לך אם תוכלי לענות לי עד מחר…בבקשה..
    תודה .חיבוקים.
    ולילה טוב.
    laugh

  21. פירגה יקרה.
    מקווה שזה ישמש אותך,ספרתי:מכמות של חצי כרובית גדולה+חצי חבילת ברוקולי,שאר המצרכים בכמויות שבאתר יצאו לי: 24 קציצות בגודל:בין כדור טניס לפינג פונג……

    תודה רבה..
    ושבת שלום!!!
    והן יצאו מעולות….דרך אגב!smile

    • מירב חמדתי
      תודות כפולות על המחמאות ועל כמות הקציצות שיצאו לך בהתאם לגודל שהכנת כמובן.
      שבת שלום smile

  22. פירגה יקרה..
    הלביבות יצאו מעולות… אני בספק אם ישאר משהו ליתר המשפוחה שיגיעו מאוחר יותר…
    הוספתי תפוח אדמה ובצל… והטעם נפלא. אין ספק שהטחינה משדרגת פלאים…
    המשך יום חמים וטעים…
    אביטל

  23. בוקרטוב
    רצוני לדעת מה זה תבלין שמיר? תבלין יבש הנמכר בסופר?
    תודה,מירי

  24. היי פירגה.
    לפי לדעתך האם יתאים לאפות במקום בתבנית רגילה ,בתבניות למאפינס מסיליקון ?

  25. שלום וברכה. האם יש מקום להכניס תפוח אדמה מגורד עם בצל מגורד…זאת להסוות ….בעייתיות בהרכבים …ואני מתעקשת לנסות את הלביבות האלה.

    • הי יעל smile
      כמובן שאפשר להוסיף תפוח אדמה ואפילו גם בטטה שהיא מתוקה ותוסיף צבע וארומה.
      תכיני,אני בטוחה שכולכם תהנו smile

  26. שוב היי.
    מרגישה צורך לשתף ולהודות.
    גירדתי שני תפוחי אדמה לא מבושלים.
    אפיתי את הלביבות. יצאו טעימות וגם לדעת בני המשפחה…אכן הצלחתי להסוות ..הברוקולי המתמזג עם השמיר. ושוב הצלחתי ל"עבוד" על חלק מהסועדים.
    רוצה להודות לך על המתכונים ועל התשובות המהירות.. מקל עלי לדעת שיש את מי לשאול ולקבל תשובה.
    תודה רבה ושבת שלום

    • יעל לבריאות.
      שימחת אותי שחזרת לשתף , שהצליח ושכמעט כולם אהבו. תמיד אפשר ל"שבור" מתכונים ולהכין כפי שאנחנו אוהבים . לגרוע….להוסיף….העיקר שיהיה טעים.
      smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *