d7a2d795d792d7aa d79ed795d7a1 d7aad79ed7a8d799d79d d792d791d799d7a0d794 - עוגת מוס חגיגית בארומה של חלבה ושקדים

עוגת מוס חגיגית בארומה של חלבה ושקדים

 

מוס תמרים גבינה - עוגת מוס חגיגית בארומה של חלבה ושקדים

עוגת מוס נהדרת ארומתית בטעמי חלבה ושקדים

לבסיס:
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
3 ביצים מופרדות
1/4 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר מומס במחבת
80 גרם אגוזים/ שקדים גרוסים.

למוס חלבה:
1/2 1 מכלים שמנת מתוקה מוקצפת ביחד עם 3 כפות גדושות של ממרח חלבה
מוסיפים 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל. מקציפים הכול ביחד לקרם מוסי.

למוס שקדים:
1/2 1 מכלים שמנת מתוקה מוקצפת עם 3 כפות גדושות ממרח שקדים (של שקדיה)או משק לין
מוסיפים 2 כפות ליקר שקדים וגם 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל.
מקציפים הכול ביחד לקרם מוסי.

הכנת הבסיס:
להקציף חלבונים עם הסוכר
בקערה בינונית לערבב חלמונים עם חמאה
להמיס את השוקולד במיקרוגל .
לצרף לשוקולד המומס את החלמונים והחמאה ולערבב.
להוסיף בתנועות קלות ועדינות את קצף הביצים.
להוסיף גם את האגוזים ולאחד ביחד בתנועות קיפול.
לאפות בחום 175 כ-20 דקות. או עד שהבצק מוכן.
מקררים.
יוצקים את המוס הראשון ומפזרים עליו חופן אגוזים/שקדים שבורים
יוצקים את המוס השני וגם עליו מפזרים חופן אגוזים שבורים.
מצפים בפירורי אגוזים/שקדים, שוקולד וקוקוס שגורסים במג'ימיקס לגריסה גסה, או מזגגים סירופ מייפל/שוקולד/סילאן. בקיצור, מקשטים כיד הדמיון.                                        שומרים בהקפאה עד להגשה.

תהנו.

56 תגובות על “עוגת מוס חגיגית בארומה של חלבה ושקדים

  1. שלום פריגה
    האם חייבים ליקר שקדים
    מה אפשר במקום
    ???
    תודה על המתכונים הנהדרים
    עשיתי שבוע שעבר את החיטה עם החומס והפיטריות יצא נהדר

    • ורד תודה מתוקה
      אנא, אם לא קשה לך ובזמנך הפנוי רשמי את המחמאות למתכון החיטה מתחת למתכון עצמו. תודה.
      לגבי התמצית אפשר לוותר או לשים מעט ברנדי או ליקר אחר.
      בהצלחה ושבוע נפלא לך smile

  2. לפי המרכיבים העוגה עושה רושם נפלא. אני צריכה עוגה חגיגת אבל פרווה. האם ניתן להחליף את השמנת המתוקה לצמחית? תודה מראש על המענה.
    אי אפשר בלי לציין כי המתכונים שלך נפלאים ואני מאד נהנית מהאתר, שלא מזמן התוודעתי אליו. :!: ;)

    • הי ברוריה
      ברוכה המצטרפת לאתר שלנו החמים והטעים.
      בוודאי שאפשר להכין עם שמנת צמחית ל ה ק צ פ ה .תמיד ההמרה אפשרית בכל העוגות והקינוחים שלי.
      מנסיון יוצא מעולה.
      תודה על המחמאות ואני מקווה שנמשיך ביחד להנות ולשתף smile
      :lol:

  3. אני אישית מעדיפה להשתמש בפחות שמנת, גג 2 מיכלי שמנת לעוגה שזה גם לא מעט.
    אין ספק שזאת עוגת שחיתות לאירועים מיוחדים וכשבא להשתולל, נראית מעולה ומפתה מאוד!! smile

    • מירי ערב טוב
      בהחלט שחיתות מסוג הטריקולדות שמשדרגים כל הזמן.
      יש לי כמה עוגות כאלה בקטגוריה: עוגות מוס ולדעתי אלו העוגות הכי טובות שלי.
      טוב שיש מגוון מתוקים למגוון אירועים ושמחות.
      תודה ומודה על הפירגון והתגובה החמה smile

  4. שלום פריגה,

    אני שואלת מה שמירי 777 שאלה לגבי השמנות.
    אפשר להוריד את החצי שמנת במוס החלבה ובמוס השקדים .?
    (פחות קלוריות…).

    תודה על כל המתכונים הנהדרים. את בלתי נילאת.

    • ליהיא הי
      העוגה תצא נמוכה. זו דעתי. אבל לא הכנתי עם פחות ואני לא יודעת בביטחה.
      תעייני ביתר עוגות המוס שלי אולי תמצאי משהו שיתאים לך.
      תודה רבה מקרב לב על המחמאות smile
      ערב טוב :lol:

  5. שלום פירגה

    העוגה נראית מדהימה!!!
    בהתחלה חששתי שעוגת מוס תכיל ביצים לא מבושלות ולשמחתי אין כאן ביצים "חיות" (אני בהריון ;) )
    והפלוס הנוסף שהתחתית היא ללא גלוטן!! אפשר להכניס אותה לקטגוריה של ה"ללא גלוטן"
    אני מתכוונת לאמץ את המתכון, וכמובן אשלח תגובה אחרי שאכין. האם צריך לקרר אחרי ששמים את השכבה הראשונה של המוס או ששמים את השכבה השנייה מייד? זה לא שוקע?
    אבל לפני העוגה הזו, השבוע אני מתכוונת להכין את העוגה הכושית הבסיסית עם הקמח נטול גלוטן, אני לא עומדת בכל המתכונים המפתים שלך…

    יעל smile

    • יעל ערב טוב
      את בטוחה לגבי הללא גלוטן? אשמח להכניס את העוגה לקטגוריה החדשה שפתחתי.
      תמיד כדאי בין שכבה לשכבה לקרר בפריזר.
      אשמח גם לקבל את חוות דעתך לגבי הכושית עם קמח נטול גלוטן.
      הקטגוריה הזו חשובה מאד ואשמח מאד ש"תשמין".
      אגב, הרבה מהעוגות הקרות שלי כמו בקטגוריה: מבחר עוגות בסקוויטים או עוגות מוס הם בלי ביצים ובלי ג'לטין. גם לי יש רתיעה.
      מחכה כבר לשמוע תוצאות ומקווה שחיוביות.
      smile

  6. היי פירגה אני מחפשת את המתכון לפני יומיים ששלחת על עוגיות שיבולת שועל מלוחות לא מצאתי תוכלי לאתר לי את המתכון המיצרכים

  7. פירגה יקרה,

    עוגת המוס נכנסה כרגע לפריזר. טעמתי מהשכבה התחתונה (לפני האפייה) ומשכבת המוס, והייתי צריכה להתאפק כדי לא לזלול את הכל! :lol:

    במכולת של היישוב לא היה ממרח שקדים, לכן נאלצתי להסתפק בשכבה אחת (כפולה) של ממרח חלבה, וקישטתי באגוזי מלך גרוסים וקצת קוקוס. יש לציין שממרח החלבה התקשה, כנראה בגלל מזג האוויר הקר, ולכן הייתי צריכה לערבב היטב את החלבה עם הקצפת ואבקת הפודינג לפני תחילת ההקצפה.

    פודינג וניל לא היה, אז הלכתי על השוקולד. מסתדרים עם מה שיש, נכון? :P

    דבר אחד מטריד את מנוחתי: כמה שהקצפתי, לא הצלחתי להגיע למרקם כמו של קצפת רגילה, הקרם יצא יותר נוזלי. האם כך זה אמור להיות? אני מקווה שמרקם העוגה הקפואה בכל זאת יהיה אוורירי ונימוח.

    • אנושקה,
      חבל שלא שאלת הכל לפני שהכנת.
      בכל אופן,בגלל שזה בפריזר,זה יהיה בסדר. smile לא לדאוג.

      עכשיו ,לגבי ממרח חלבה. לא טוב ממרח קשה.הממרח צריך להיות ממש רך. מקווה שהוא היה טרי.
      הרכות שלו כמו של חמאת בוטנים.

      אם השתמשת בכל הממרח היה צריך 1/2 2 או 3 מיכלי שמנת מתוקה
      בזמן ההקצפה לא מספיק 2 כפות אינסטנס.היית צריכה בהתאם למירקם הקצפת להוסיף
      עוד כמה כפות עד שהקצפת מתייצבת ולא רכה.
      בהצלחה ותשתפי אותנו איך יצא.
      בשמחות smile

    • שלום
      רציתי לדעת איך הסתדרת בסוף עם העוגה כי גם אני לא הוספתי פודינג יותר ממה שכתוב ויצא לי רך אני לא יודעת מה לעשות להגיש כגלידה?
      תודה

  8. הי פירגה

    אני בטוחה ללא הגלוטן. הבסיס הוא ללא קמח.
    אני אכין את העוגה בקרוב וכמובן שאשתף אותך בתוצאה.
    הכנתי את העוגה הכושית, את התגובה אני מייד אשלח מתחת למתכון ;)

    יעל

    • יעל חמודה
      על הכושית הגבתי בכושית ;)
      אם תכיני את המוסית,תשתפי אותי בתוצאות :lol:
      לילה טוב smile

  9. פירגה, כשאמרתי כמות כפולה של ממרח חלבה, התכוונתי לשכבה כפולה של קצפת + ממרח + פודינג, הכפלתי כמובן את כל הכמויות בהתאם. פשוט במקום שכבה של מוס שקדים עשיתי שכבה כפולה של מוס חלבה.

    עוד לא טעמנו את העוגה אבל היא נראית חבל"ז והתייצבה בפריזר. בכל מקרה אני מגישה אותה היישר מההקפאה.

    תודה על כל המתכונים הנפלאים. :lol: יישר כוח! הכל אצלך מתאים למטבח ביתי של אמא עסוקה.

    • אנושקה חמודה
      אני בטוחה שהעוגה תהיה נהדרת ונכון להגיש אותה הישר מההקפאה.
      האתר שלי כמעט כולו מבוסס על מתכונים מהירים או די מהירים ולא מורכבים כי זה מה שאני אוהבת.
      אין לי ידיים לעיצוב או להכין יצירות מהאוכל. גם התבלינים הכי פשוטים ומתאימים לכל גיל.
      אני שמחה שאתם דומים לי בגישה וברעיונות וזה ממש מחמיא לי.
      חיבוק smile תודה.

  10. פירגה שבוע טוב!

    בעלי ביקש ממני למסור לך רב תודות על המתכון הנפלא, ואמר שבשום קונדיטוריה לא טעם עוגה נהדרת כזו. חיסלנו ממנה בערך שני שליש בשבת ועדיין יש בפריזר לפינוק מתוק כשיתחשק.

    בטוח אכין אותה שוב. :lol:

    • אנושקה חמדתי
      איך ידעתי ;) שזו תהיה התגובה שלך, את נהדרת.
      שימחת אותי מאד וכיף שהבעל החמיא לך.
      תמשיכו להנות smile

  11. הכנתי את העוגה לשבת וקצרה מחמאות. וגם לארוע והיתה הצלחה. העוגה קלה לעשיה וטעימה ממש תענוג אני פיזרתי מעליה אגוזי פקאן מסוכרים. אבל לא בין השכבות פשוט לא שמתי לב לזה אבל גם כך היתה נהדרת. תודה לך.

    • xxx
      תודה מהלב לתגובתך הנהדרת לעוגת המוס.
      אני מעריכה מאד שנכנסת להגיב.אהבתי את השידרוג smile

  12. הי פריגה,
    מצטערת לבשר, אבל עשיתי את העוגה, והתאכזבתי.
    לא יצאה כמו שציפיתי.
    גם כל שיכבה בנפרד לא היתה משהוא.
    הצטערתי מאוד, כי מרכיבי העוגה טובים ולא זולים.
    חבל.

    נ.ב: פרחי הכרובית בתנור יצאו מעולים !

    • ליהיא ערב טוב
      לפחות הכרובית יצאה טעימה. תודה רבה.
      לא חייבים לאהוב את כל המתכונים שלי.
      אני מעבירה אליכם כל מה שאני מכינה בבית שעובר התלהבות ומקבל אישור להעביר לאתר.
      אבל קורה לפעמים שלא טעים לכם. בהחלט מקובל.
      מקווה שתמצאי עוגות מ ו ס אחרות מהמבחר העצום שיש באתר ושיהיו לטעמך.
      ערב טוב smile

  13. הי פירגה,

    לא מצאתי ממרח שקדים, האם את ממליצה על ממרח אחר שישתלב עם הטעם של חלבה או שכל דבר יכול להתאים?

    יעל

    • יעל הממרחים נמצאים במדפי הבריאות /ללא סוכר
      בכל אופן,תנסי עם ממרח שוקולד.
      בהצלחה smile

  14. הי פירגה באיזו תבנית השתמשת? ובכלל האם ניתן לעשות עוגות מוס גם בתבנית לא קפיצית מזכוכית לדוגמא או שזה ימרח את השוליים ?

    • חן,דווקא בשקוף ייראה מעולה.
      אני מכינה עוגות מוס בקערות שקופות וכך גם מגישה לשולחן.
      בהצלחה וחג שמח smile

  15. פירגוש הצילו …רציתי לעשות את עוגת המוס עם בסיס כשר לפסח . עשיתי בסיס של חלבונים סוכר קוקוס ואינסטנט פודינג.
    הבסיס התנפח לי מאוד באפייה ממש מילא את התבנית יש לך מושג למה?

    • חן באמת, לא קרה כלום.
      לפעמים כשמוציאים מהתנור הגובה יורד והעוגה "נוחתת" לחצי.
      במידה ולא,פשוט תורידי בעזרת סכין את השכבה העליונה ותשאירי את הגובה הרצוי לך.
      בהצלחה ותהנו smile

  16. 1/2 1 מכלים שמנת מתוקה מוקצפת ביחד עם 3 כפות גדושות של ממרח חלבה

    פירגה, איזה סוג קצפת צריך לקנות ? יש את הסידרה של השף הלבן – שמנת לבישול 15 אחוז ושמנת להקצפה
    או שמנת מתוקה 32 אחוז של טרה .

    • גיל שלום

      שמנת לבישול כתוב עליה לבישול והיא בעלת אחוזי שומן נמוכים
      שמנת לבישול לעולם לא תקציף והיא בד"כ מיועדת לבישול או לעוגות בחושות.

      שמנת להקצפה כתוב עליה שמנת להקצפה והיא בעלת אחוזים מאד גבוהים של שומן.
      אישי ת, לא משנה לי איזה חברה.

  17. אז מה אני צריך לקנות בשביל המוסים ?
    שמנת מתוקה של טרה 32 אחוז או שמנת לקצפת של השף הלבן ( זה מה יש בסופר אצלנו של השף הלבן)

    וואיי..נראה טוב כל המרכיבים ..חייב לנסות היום ..אין על חלבה ושקדים

  18. שבוע טוב פירגה
    זאת נראית לי עוגה חגיגית למחותנים שלי ואני לא מוצאת ממרח שקדים האם אפשר ממרח שוקולד אגוזים או נוטלה או שיש לך ראיון אחר
    תודה smile smile smile smile smile

    • ריקה,נראה שיהיה טעים עם כל ממרח שתכיני לטעמך smile
      בילוי נעים והמון נחת

  19. שלוםפירגה
    עכשיו עשיתי את העוגה המוס הוא רך מידי לדעתי האם לא צריך קודם להקציף את השמנת עם הפודינג ורק אחר כך לקפל את הממרח?
    תודה smile smile smile

  20. זה יצא לי רך כלומר לפרוס כרגע אי אפשר האם להגיש אותה כעוגת גלידה? smile smile

  21. שלום פירגה יקירתי
    עכשיו התפניתי קצת לשתף אותך במה שקרה בליל הסדר, ובכן ככה עוגת המוס הזו שכל כך פחדתי ממנה קצרה מחמאות אינסופיות כמו כן המאפינס ועוגת השוקולד פרג . היו שם יותר מ 20 איש הם הפכו אותי לקונדיטורית מקצועית, אך לרגע לא שכחתי בזכות מי ולכן הודעתי לכולם ממי למדתי את כל זה ולכן מיהרתי לתקן אותם וסיפרתי להם עליך.
    שוב תודה שנזכה לשנה הבאה כולם יחד בריאים.
    שוב תודה smile smile smile smile smile smile

    • ריקה יקרה,שימחת אותי וריגשת אותי שהכנת מהמטעמים שבאתר שלי ושהכל יצא מוצלח וטעים.
      מועדים לשמחה והמשך חג שמח לכולכם smile

  22. חג שמח פירגה
    כבר הכנתי בעבר עוגה זו והיא היתה הצלחה מסחררת אבל שכחתי באיזו תבנית צריך להכין אם תוכלי להזכיר לי אודה לך smile smile smile smile smile smile

להגיב על חגית עזר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *