קלות הכנה וכיף להכין עם הילדים/נכדים.
מצרכים:
6 כוסות קמח רגיל מנופה
1 מיכל שמנת חמוצה 9%
2כפות סוכר לבן
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
1/4 2 כוסות מים פושרים
5 כפות שמן
כפית מלח
מעט טימין יבש
מערבבים עם היד את החומרים היבשים.
יוצקים מעליהם את החומרים הרטובים ולשים בצק קצת דביק. מוסיפים טיפונת מים אם צריך.
מעבירים את הבצק לקערה ג ד ו ל ה מכוסה בניילונית ומשהים במקרר למספר שעות (מינימום שעתיים.)
מחלקים ל- 6-8 כדורים . מרדדים כל כדור לעלה בנפרד.
אפשר להיעזר בטיפונת שמן כדי להעביר את הבצק לשיש אפשר להוסיף למערוך טיפונת קמח במידה והוא מאד דביק.
מורחים על העלה רוטב פיצה ומפזרים גבינה צהובה מגוררת ,תירס, זיתים,פטריות ומה שאוהבים.
מגלגלים לכרוכית ארוכה ומשבללים לצורת ספירלה כמו בתמונה.
מניחים על ניר אפיה משומן. אופים בחום 180 מעלות בתנור שחומם מראש– כ-20 דקות או עד שיקבלו צבע זהוב חום.
ניתן להקפאה ולחימום בתנור/אובן
"טיפים"
1.רוטב פיצה להכנה בבית:
מטגנים ב-4 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים ומוסיפים 2 שיני שום ומזהיבים ביחד
מוסיפים 3 עגבניות מגוררות בלי הקליפה+2 כפות רסק עגבניות
תבלינים: מלח,פלפל,סוכר חום,בזיליקום,אורגנו לטעם. (מכל תבלין ממש קצת)לטעום ולשבח
תהנו.
ערב טוב דליה היקרה .
תודה על המתכון נישמע מענין ובטוחה גם טעים .
כל מתכון פיצוץ של הצלחה.
לינדוש
חן חן יקירה
לימור, יוצא ספירלות די גדולות. זה לא חטיף.
היי פירגה. למה מחלקים ל 6 -8 כדורים? זה ספירלות אישיות?
פירגה יקרה,
זה נראה מצוין! רוצה להכין היום.
האם אחרי שמוציאים מהמקרר צריך לחכות? ואם כן, כמה?
תודה אישה מופלאה.
יוכי הי, תחכי שיגיע לטמפרטורת החדר וזהו. בהצלחה ותהנו לבריאות