d7a9d799d791d795d79cd7aa d79ed79cd795d797 d79cd790d7aad7a8 - מקלות מלוחים בטעם בצל משיבולת שועל

מקלות מלוחים בטעם בצל משיבולת שועל

 

d7a9d799d791d795d79cd7aa d79ed79cd795d797 d79cd790d7aad7a81 1 - מקלות מלוחים בטעם בצל משיבולת שועל
יש באתר מגוון מתוק של עוגיות שיבולת וזה המתכון הראשון שהכנתי כמלוח/פיקנטי.
מקווה שתהנו. נהדר עם כוס נענע-תה.
20 מקלות נהדרות וקריספיות.

המלצה לקרוא את כל התגובות של מי שכבר הכין – מוסיף עוד נופך לטעם כמו עשבי תיבול וכו'..

שמים בקערה:
1/4 1 כוסות שיבולת שועל אינסטנט (לפי גירסת חגית,ראו למטה..כדאי לקלות את השיבולת שועל)
1 כוס קמח רגיל מ נ ו פ ה (אין צורך באבקת אפיה)
4 כפות שומשום אפשר גם שומשום מלא-  רצוי קלוי
2 כפות גרעיני חמנייה
כף גדושה אבקת מרק בצל ולהוסיף מעט מלח
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים מהברז

אופן הכנה:
"טיפ" : מכינים בצד קערית מים לטבילת האצבעות כדי להקל על הכנת המקלות
מכל המצרכים שבקערה לשים בצק דביק ומעט רטוב עד שנפרד מדפנות הקערה.
בוצעים 20 כדורי בצק בגודל אגוז גדול
בעזרת אצבעות לחות מכינים מקלות (מעבירים את כדור הבצק מיד ליד ולוחצים ומהדקים בין האצבעות עד שנוצר מקל. כמו בתמונה.
להניח על ניר אפיה
לפזר שומשום ולהדק אותו בעדינות לבצק . (השומשום לפיזור הוא בנוסף לשומשום שבתוך הבצק).
לחמם מראש תנור 175 ולאפות כ-25 דקות
צבע המקלות זהוב. אפיית יתר תפורר את המקלות.
מקררים ושומרים בכלי סגור.

חימום קצרצר לפני ההגשה יעניק להם את הפריכות והטריות.

הערות:

מי שלא אוהב טעם בצל יחליף את טעם האבקה לפטריות או אחר,או יטגן בצל טרי

כמו כן אפשר לקנות את הבצל כבר מטוגן, בחנויות טבע או ברשתות השיווק הגדולות במחלקת התבלינים .
אין במתכון אבקת אפיה ואין ביצים .
לא השתמשתי בקמח מלא . מי שרוצה לנסות ,בבקשה,לשיקולכם. אין לי מושג איך יצא.
השתמשתי בשיבולת שועל אינסטנט –לשיקולכם אם להכין אחר.
תהנו.

הגירסה המשופרת של חגית:  לעוגיות קריספיות.

מאת : חגית‏ (IP: 212.199.176.2 , mx.allalouf.com)
תגובה:
היי פירגה בוקר טוב
רציתי לשתף אותך .  אתמול הכנתי את המקלות המלוחים עם השיבולת שועל בצורת קציצות קטנות ממש "דיסקיות" .  השינוי שלי במתכון היה שאני קליתי את הקווקר השומשום והאגוזים (אולי 10 חצאי אגוזים) קליתי  ואז גרסתי ממש והכנסתי לקערה עם כל החומרים.  שינתי לקמח תופח כי לא היה לי לבן ולא הייתי צריכה להרטיב את הידיים כי קציצות זה קל לכדרד ולשטח . על חצי כמות  העוגיות פיזרתי זעתר חבל"זזזזזזזזזזזזזזזזזזז.   נתתי לעוגיה להשחים, לא להישרף.                    בשביל הסדר הטוב הנה המתכון המשופר:
1 כוס קמח אוסם תופח
1/4 1  כוסות קווקר   ק ל ו י
1 כף גדושה אבקת מרק בצל

1/2 כוס שמן (כף אחת יותר)
4 כפות שומשום קלוי
10 חצאיי אגוזים קלויים ואחר כך גרוסים
טיפה ממש של כמון  זעתר לפיזור מלמעלה . עשיתי על חצי כמות של עוגיות וחצי בלי
טיפה מלח לא הרבה 1/4 כפית
לא 1/4 כוס מים כף אחת יותר מרבע
לאפות את העוגיות לצבע זהוב.   לא יותר מידי 20 דק' בערך
בתיאבון.

58 תגובות על “מקלות מלוחים בטעם בצל משיבולת שועל

  1. בוקר טוב

    כל הכבוד על היצירתיות :!:
    ונהדר שזה עם שיבולת שועל. אישית אני חושבת שהשילוב עם אבקת בצק צריך להיות נהדר.
    מקווה לנסות בקרוב.
    בנתיים אני עדיין עסוקה בלהכין כל הזמן עוד ועוד כרוכיות עם מילויים שונים מהבצק הנהדר שלך ללא שמרים (עם שמנת חמוצה שאני מחליפה למעדן סויה). אגב – היום בעז"ה אני מתכוונת להכין בצק כזה עם מעדן סויה בטעם שוקולד.

    • וויני יקרה תודה על התגובה ומקווה לשמוע אם אהבת אותם.

      אנא, רשמי את ההחלפות והשידרוגים מתחת למתכון של העוגיות שכולנו נראה ונוכל ליישם.תודה.
      המשך יום נפלא. smile

  2. תודה על המתכון.
    יצא עכשיו מהתנור, טעים ממש.

    לא היתה לי אבקת בצל – שמתי בצל חתוך דק בכמות של כף.

    • פייגי בקר אור
      תודה על התגובה.
      את חושבת שאפשר להוסיף יותר בצל מטוגן? הוספת רק כף,וזה נראה לי מעט.
      כמו כן הוספתי שורה למתכון שאפשר לחמם מעט לפני ההגשה כדי להחזיר את הפריכות והטריות
      בקר נפלא לך smile

  3. נראה לי אחלה מתכון שבעולם. הולכת לנסות.
    מה יהיה עם כל המתכונים שלך?
    חיבוק ליום נפלא.

  4. העוגיות משהו משהו אתמול שיעמם לי מאוד אמרתי ננסה את המתכון לא הפסקתי לכרסם אותם עד שהכנסתי לקופסא אטומה ואמרתי סטופ ניתן לחברות לטעום זה התחיל מהמשרד חברה עמדה לידי אמרה לי זה ניראה טעים אמרתי אל דאגה מחר בטוח אני עושה וניתן לטעום
    זה פשוט ממכררררררררררררררררר בטירוף חשבתי להוסיף טיפה כמון
    אבל אמרתי ננסה את המתכון האורגינל אחר כך ננסה עם אופציות
    תודה בכל אופן

    שאלה קטנה אני מארחת אורחים יום שבת יש לך רעיון לארוחה טעימה משהו עם שניצלים ותפוח אדמה

    • חגת בקר טוב
      תודה רבה על התגובות הטעימות חמות.

      בקשר למתכונים שביקשת,הכנתי לכם אחלה קטגוריות עם מתכונים מהממים
      קטגוריה: מתכונים מחזה עוף
      קטגוריה: תפוחי אדמה
      בבקשה,כנסי ותבחרי לך מה שאת אוהבת.
      בהצלחה ותהנו
      לא לשכוח לשתף אותנו במה שתכיני ;)

  5. פירגה בוקר טוב,
    את הכתובת המשפחתית שלנו למתכונים וגם שאלות: בצק שמרים שתפח, האם אפשר לשמור לילה במקרר, או בכל דרך אחרת ולאפות למחרת?

    תודה על כל הטוב והטעים.

  6. פירגה, כתשובה לשאלתך –
    הכנתי עם בצל חי, ולא מטוגן, ואכן נראה לי שאפשר להוסיף עוד כף או שתיים.
    :lol:

  7. שאלה של עצלנית :oops:

    חייבים לנפות את הקמח? ובכלל מתי מנפים ומתי לא?

    • ברבורית יקרה
      התחלתי לנפות את הקמח באופן קבוע פשוט דרך מסננת בינונית (קלי קלות ) והמאפים מרגישים טעימים יותר. (לא משתמשת בנפה מיוחדת)
      תנסי. smile לא להתעצל,באהבה. ;)

  8. אז ככה :|

    משום מה לא יצאה לי עיסה דביקה אלא גרגירית אז הוספתי עוד קצת שמן ומין ואז יצא דביק ואי אפשר היה ליצור מקלות ראויים למראה laugh כל כך התאכזבתי שגילגלתי אותם לכדור השטחתי להם את הצורה ואפיתי אותם בתור דיסקיות laugh laugh laugh

    לא סיפרתי לאיש הבריאות כאן מה היה אמור להיות המראה המקורי ;) רק כירכרתי סביבו עם עניין שיבולת השועל כדי לרכך את הפאשלה ולהטמיע את עניין הבריאות כאן laugh הוא מה זה התלהב מהעוגיות האלה :lol:

  9. אוי ואבוי laugh laugh laugh מה כתבתי … laugh laugh laugh

    "הוספתי קצת שמן ומין" laugh laugh laugh אוי ואבוי על מה בדיוק חשבתי ;)

    הוספתי קצת שמן ומים…מים …זה ברור שהוספתי מים?
    על מה שנוסף אחרי טעימת העוגיות אני לא מדווחת :oops: :oops: :oops:

    • ברבורה,חהחהחהחהחהחה תמיד את מצחיקה אותי
      בסוף העיקר שיצא טעים לו. אמן.
      smile

  10. הכנתי את העוגיות ביום שישי,יצאו מדהימות ,קריספיות להפליא.
    שוב תודה על מתכון מוצלח שגורף מחמאות מכולם. :lol:

    • הילה בקר אור
      מאד שמחתי לראות את התגובה הנהדרת שלך לעוגיות שיבולת שועל מלוחות.
      תודה שטרחת לבוא ולשתף אותנו. את נהדרת smile
      שבוע טוב smile

  11. בוקר טוב
    גם אני הכנתי את העוגיות…אך כנראה במשהוא פישלתי…כי לאחר שאכלנו מהעוגיות…נשאר לנו ,"בחיך" טעם של האבקת מרק בצל…לא ברור היכן טעיתי….

    • רוחלה הי
      לא טעית ,ממש לא.
      לדעתי זה ענין של טעם ושילוב של אבקת מרק בצל+שיבולת שועל. יש משהו בביקורת.
      אז לא חובה לאהוב הכל smile מקובל.
      תודה על חוות דעתך הכנה smile

  12. היי פירגה האם יש לך מתכונים של מאפים לחולי צליאק האחיין שלי יש לו את זה
    או אופצייה אחרת עוגות וכו'

    • הי חגית חמודה
      צר לי מאד שאין לי מושג בנושא
      פתחתי קטגוריה חדשה : גלוטן
      בעזרתכם האדיבה אני מקווה שהמתכונים בה יתרבו
      בריאות smile

  13. שלום פירגה, שוב אני כאן.

    הכנתי היום את העוגיות האלו בפעם השלישית.
    אבל בהבדל קטן –
    לא היה לי מספיק קמח, לכן שמתי רק חצי כוס קמח, ומהקוואקר הוספתי עוד חצי כוס. (סה"כ כוס + 3/4).

    התוצאה טעימה מאד, שווה נסיון.

    הרבה הצלחה בהמשך, ושבת שלום.
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    • פייגי בקר אור
      ראיתי את השידרוג של הקוואקר ונהדר שציינת את האפשרות.
      במיוחד שימחת אותי שיצא טעים ושאהבתם smile
      תודה ששיתפת אותנו smile

  14. פירגה היקרה
    המקלות האלו מעולים, רק שנראה לי שיש יותר מדי שמן. הן יצאו קצת שמנוניות . האם יש אפשרות להוריד מכמות השמן מבלי לגרום למקלות להיות יותר מדי יבשים?
    אגב, גם פה ניתן לשדרג את התבלון בעשבי תיבול קצוצים דק-דק. כדאי להוסיף לא יותר משני סוגים בשביל השדרוג, כדי שלא יווצר טעם מר מדי.

    • נורית יקרה
      בקר אור
      תודה רבה שאת משתפת אותנו. אוסיף הערה בסוף המתכון שרצוי לקרוא את התגובות והשידרוגים שלכם (למרות שאני בטוחה שמי שנכנס למתכון קורא גם את התגובות)
      לגבי השמן אני לא יודעת.צריך לנסות. אני לא הרגשתי בעודף שמן.
      המשך שיתוף טעים smile

  15. המקלות האלו הפכו להיות החטיפים של הבית, והיום ניסיתי שינוי קל שהצליח יפה. הורדתי מכמות אבקת מרק הבצל לחצי והחלפתי חצי מכמות הקמח הרגיל בקמח מלא.
    תוצאות הניסוי: מקלות יותר מעודנים בטעמם ובריחם (ענין אבקת הבצל) אבל יותר כבדים ודחוסים בגלל הקמח המלא. :lol:

    • נורית בקר אור זו פירגה
      שוב תודה שאת משתפת אותנו בנסיונות שלך.
      smile

  16. פירגה לי יש גרנולה 2 סוגים שבעלי קנה בט"ו בשבט אחד גרנולה ממש עם שבבי קוקוס ושקדים ואחד עם אגוזים וחמוציות מה אפשר לעשות עם זה תני לי רעיון

    • חגית ערב טוב

      רשמי בחפש את המילה: גרנולה
      תקבלי כמה סוגי מאפים . תבחרי לטעמך.

      smile

  17. מקלות מלוחים בטעם בצל עם השיפורים של נורית נכנסו לתנור. אשוב עם התוצאות..

    • אשר הי
      כמו שקראתי את השידרוגים של נורית. ברור שיצאו לך הרבה יותר טעימים ממה שאני הכנתי.
      מחכה לשמוע איך? smile

  18. פירגה יקירתי!
    במסגרת הכנת העוגיות בפעם המי יודע כמה, הוספתי הפעם גם קצת קצח.
    מאוד מומלץ. ממש משדרג את הטעם וגם מוסיף צבע.
    חיבוקים smile smile smile

  19. עשיתי את זה עם קמח מלא (במקום הרגיל), ויצא מצוין.
    תודה רבה על המתכון! המקלות גרפו מחמאות רבות!

    • יופי גולשת
      נהדר שהכנת עם קמח מלא וגם הוספת על כך תגובה מוחמאת.
      כל הכבוד והמשך טעים ביחד.

  20. יש לי קמח שיפון מה את אומרת פירגה אפשר להמיר את הכוס קמח שיפון במקום הרגיל ?
    ובמקום ההאבקת מרק בצק אפשר בצל יבש כמו שמוכרים בתבלינים ? אודה לך עם תעני לי במהרה כי אני הולכת עכשיו לעשות

  21. טוב פירגה לאחר התנסות של המצרכים שכתבתי לך אני הכנתי עם חצי קמח מלא וחצי שיפון שמתי אגוזים שבבים ושקדים לבנים שבבים יצא יאמי אבל עם תוכלי לעזור כל כך בא לי לאכול מלוח על הבוקר מה אפשר להמיר במקום הכף מרק בצל תני לי רעיון בבקשה כי זה לא ריח נעים על הבוקר בפה

  22. פירגה,
    יצא פריך וטעים, הכנתי עם שקדים ואגוזים קלויים
    תודה רבה!
    :lol:

  23. יש!!! :lol: יצא לי מעולה, עם שמן זית קמח מלא, בצל שטיגנתי באהבה ובסבלנות ואיזה כייף שהתחשק לי לקנות השבוע גרעיני חמנייה! הכול טוב! ציפיתי בגרגרי קצח שקניתי ב'עדן' , הכנתי לי סלט ירקות עם גבינה וסומק שעליו אני בוזקת צ'ילי כתוש יבש [מכורה לזה…] ולצערי, וחיסלתי כבר 3 מקלות. די, זה מוגזם. יופי של מתכון!
    לצהריים יש לי מרק ירקות, דניס בתנור ומג'דרה ולבנות יש בולונז עם בשר טחון טרי ומיץ תפוזים סחוט טרי היישר מעצי התפוזים שלנו בחצר. לבעלי היקר תיהיה התלבטות בערב מה לאכול, בגלל הדניס המדהים [צופה בפפריקה הונגרית, חרדל, שום, מעט מלח גס ופלפל כתוש ומסביב רצועות בצל כמו שהוא אוהב וגמבה]
    סליחה שנסחפתי. היה לי שבוע עמוס בעבודה ופתאום היום השמש זורחת והספקתי המון דברים.
    אה…פרגה, את נפלאה ותודה על המתכון הנהדר והממכר… ;)

  24. פשוט לא הצליח מלכתחילה , קליתי את שיבולת השועל והשומשום אבל הבצק לא יצא בצק. עם ידיים רטובות ניסיתי ליצור מקל או דיסקית – כלום. שיטחתי את הבצק בתבנית אפיה סימנתי מעוניינים ליתר ביטחון. העוגיות יצאו בצבע כהה משונה ולא סימפטי למראה, הטעם בלה…תפלות . . אני אופה מנוסה ומתפלאת מאוד למקרא התגובות החיוביות . בברכה.

    • אתי יקרה,
      אני הכנתי כמו במקור וזה הצליח מאד.
      אולי השינוי שעשית איכזב.
      smile

להגיב על גולשת לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *