d790d795d7a8d796 d791d79ed799d794555 - אורז אדום ובמיה

אורז אדום ובמיה

 

d790d795d7a8d796 d791d79ed799d7945551 1 - אורז אדום ובמיה

האורז מזמן כבר לא לבד,לפחות אצלי.
במגוון מתכוני האורז שלי יש המון שידוכים שכולם שורדים עד עצם היום הזה.
עכשיו אורז בשידוך לבמיה.

שמים בסיר:
בצל קצוץ ומזהיבים
מוסיפים 2 כוסות במיה קפואה רצוי קצרה
מערבבים דקה ולא יותר
מוסיפים 2 כוסות אורז י ב ש
מוסיפים 4 כוסות מים ר ו ת ח י ם
1/4 כפית סוכר
1/2 מיכל עגבניות מרוסקות (בערך 130 מ"ל)
מלח,פלפל שחור ולא לשכוח לטעום ולשפר (לא להוסיף אבקות מרק כדי שלא יצא דייסתי)
אפשר להוסיף תבלינים כמו:כמון,כורכום,פפריקה .
מיד להוריד ללהבה הכי נמוכה ולכסות את הסיר במכסה תואם.
אחרי 20 דקות לסגור להבה , להניח על הסיר על המכסה , מגבת ולהשאיר עד לארוחה.
התוצאה:   כל הבמיה עולה מעל לאורז ולא נהיית מושית (דייסתית)
תהנו

49 תגובות על “אורז אדום ובמיה

    • ריקה בטוח יש לי מתכון כזה באתר.
      חפי באורז או בתוספות.
      בעקרון,אפשר כל ירק
      smile

    • איריס ערב טוב
      לדעתי אפשר עם כל ירק.
      כנסי לקטגוריה: אורז . תמצאי שם מבחר גדול ומיוחד ממתכוני. שילובים מפתיעים ומיוחדים.
      בכיף,תהני smile

  1. איזה כייף,אבא שלי מאד אוהב במיה {אמא שלי נפטרה},ומאד אוהב אורז אדום{עיראקי נו מה?}אכין לו את זה בשמחה ;)

  2. הי פירגה

    זה נראה מעולה, אני חולה על במיה! למה הכוונה אורז יבש? את לא משרה אותו קודם במים?

    יעל

    • יעל,אף פעם אני לא משרה ולא שוטפת אורז. הישר מהשקית. לדעתי? ז ;) ה סוד ההצלחה של כל מתכוני האורז שלי.
      smile

  3. היי פירגה,
    קופסת עגבניות מרוסקות זה 800 מ"ל.
    אז את מתכוונת חצי קופסה או 130 מ"ל?
    תודה

    • לימור הי
      אני בדרך כלל לא משתמשת בקופסאות הגדולות של 800 מ"ל אלא אם כן אני מציינת זאת ב מ פ ו ר ש.
      אני משתמשת בקופסאות הקטנות 260 מ"ל.
      ציינתי במתכון 130 מ"ל שזה בדיוק חצי קופסה.
      תודה ולבריאות smile

  4. פירגה בוקר טוב,

    את מבשלת את התבשיל 20 דקות כי זה מה שהאורז שאת משתמשת בו דורש, או מסיבה אחרת?

    האורז שאני משתמשת בו, דורש בישול של 10 דקות בלבד. האם כאן 10 דקות מספיקות?

  5. היי פירגה, אשמח לשמוע האם יצא לך לנסות עם שעועית ירוקה במקום במיה.
    תודה מראש!

    • אורני ערב טוב
      לדעתי אפשר עם כל ירק.
      כנסי לקטגוריה: אורז . תמצאי שם מבחר גדול ומיוחד ממתכוני. שילובים מפתיעים ומיוחדים.
      בכיף,תהני

      smile

  6. חברות יקרות, למה אתן לא קוראות היטב את כל ההסברים של פירגה לפני שאתן מתחילות בשאלות החוזרות ונשנות שלכן? מזל שפירגה כזאת סבלנית. :eek:

    • תודה שירלי
      אכן, יש לקרוא היטב את ההוראות במתכון ואני ממליצה בחום לקרוא גם את התגובות שתורמות המון.
      לפעמים בתגובות יש שידרוגים טעימים שלא כדאי להחמיץ.
      ערב טוב smile

    • שירית הי
      תקראי שוב מה שכתבתי
      להוסיף 2 כוסות קפואה. אין שום אזכור לטיגון.
      תודה smile

  7. בוקר טוב פירגה,התכוונתי אם מכניסים את הבמיה קפואה לסיר עם הבצל? :?

    • שירית יקרה
      אני חושבת שכתבתי מאד ברור. כן.

      שמים בסיר:
      בצל קצוץ ומזהיבים
      מוסיפים 2 כוסות במיה ק פ ו א ה רצוי קצרה
      מערבבים דקה ולא יותר……. וממשיכים….הלאה.
      שבוע נפלא טעים ומיוחד smile

  8. תודה רבה על ה ס ב ל נ ו ת :lol: :lol: באחד האתרים המליצו בחום על עוגת התותיפרוטי שלך,משהו עם ביסקוויטים.לא מצאתי אותה אצלך באתר.יש לך מושג למה אני מתכוונת??? :?

    • שרית
      רשמי בחפש באתר:

      תותי פרוטי -מעדן קפוא שוקולד דובדבנים

      בהצלחה ותהני.

  9. יצא מעדןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
    אני הכנתי עם אורז מלא……..
    יישר כח

  10. הכנתיאת האורז הזה יצא טעים אבל,הצבע לא יצא ממש אדום ויפה{דבר שמאד קורץ לעין}כמו בצילום שלך.למה?הוספתי ממש קמצוץ של כורכום.

    • כי זה לא עם רסק עגבניות.
      את יכולה לשים כפית רסק עגבניות שיהיה יותר אדום. אולי גם קצת פפריקה אדומה.
      smile

  11. תודה על התשובה.לפי המתכון גם את לא שמת רסק ואכן יצא לך משגע עפ"י הצילום. :?

    • אני נצמדתי למתכון. אכן,צילום משגע. גם תלוי באור שאני מצלמת. זה לא ממש אדום. smile

  12. המתכון יצא נפלא, תודה על כל המתכונים המשגעים.

    מזה 3 ימים שאת לא שולחת אלי למייל, האם שכחת אותי????????

    • גאולה תודה רבה לך.
      לגבי המתכונים לא תמיד מתמידה ולפעמים מתפקשש גם לי.
      תבדקי באתר את המתכונים האחרונים אם קיבלת אותם למייל או לא.
      בדרך כלל אתם מקבלים את המתכונים למייל שלכם יום אחרי שאני מפרסמת אותם באתר.
      אז גם אם אין מתכון חדש יום יום, עדיין,יש את האתר ואפשר לשוטט בו ולהנות גם מהישן.
      smile

  13. תודה פירגה יקרה, ח
    שבת שלום וחג שמח גם לך ולמשפחתך.
    ;) אספר לך איך יצא לי.

  14. פירגה יצא מעולה. טעים ומתובל במידה הנכונה. בעלי העירקי בטח יאכל יותר מצלחת אחת….. ;)

  15. היי פירגה, האם אפשר להכין את זה עם אורז מלא? ואם כן אורז מלא צריך לבשל לפחות 40 דקות האם הבמיה לא תתבשל יותר מדי? תודה מראש :lol:

  16. הבת שלי בקשה להיום בערב אורז אדום
    אז כמובן שמייד הצצתי במתכונים שלך
    והאורז כבר על הגז :P
    תודה רבה smile

  17. בטעות עשיתי כוכב אחד במקום חמש sad
    הכנתי עם שעועית ירוקה כי זה מה שהיה בבית ויצא מעולה!!!

  18. פירגה,באמת. לא נעים לי להגיד לך איך אפשר לבשל אורז בלי לשטוף, אם הוא לא בא לא נקי בתוך השקית או בתפזורת :shock:

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *