מאפה בצק על בסיס שמן כי הבקשה הולכת ונשנית ועל כן, הבאתי את הבשורה לכל הנואשים ממרגרינה/חמאה
כרוכיות בצק על בסיס שמן ממולאות שוקולד השחר
הבצק בלי מרגרינה /חמאה להנאתכם
שימו לב: הבצק עדין למגע ולכן דרושה מידת רגישות בזמן ההכנה.אני בחרתי למלא את הכרוכיות בממרח שוקולד השחר – תמלאו כאוות רצונכם.
מצרכים בקערה:
3/4 כוס שמן
מיכל יוגורט או שמנת חמוצה (המרה לפרווה במוצרי סויה/טופו)
כף או שתיים סוכר או "כמו סוכר"
2 כוסות קמח תופח מ נ ו פ ה ומשאירים בצד עוד קמח לזמן לישה.
מנפים לתוך הקערה את הקמח תוך כדי לישה והוספת קמח עד שהבצק רך וגמיש ונוח לרידוד.
מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.
שמים קמח על משטח עבודה ומרדדים כל כדור לעלה.
אם ממרח השוקולד רך מאד אפשר להבריש אותו בזהירות על העלה
אם הממרח קשה, לפזר אותו בגושים קטנים על פני העלה
לגלגל לכרוכית ה ד ו ק ה לאט לאט שהבצק לא ייקרע
לסמן למנות (לפני האפייה) לא עד הסוף.
לאפות בחום 175 עד שישחים.
לצנן ולשמור בקופסה סגורה
"טיפים"
1. ניתן להכין עם ממרחים בטעמים שונים וגם עם ממרחים ללא סוכר-ניתן להוסיף אגוזים וכו'.
2. את הבצק אפשר להמתיק עם "כמו סוכר" באותה כמות סוכר שרשומה.
3. ניתן לשים בבצק קורט מלח במקום סוכר ולמלא במליות מ ל ו ח ו ת.
4. אפשר להבריש ביצה ולצפות בשומשום.
5. הבצק מעולה להכנת בורקסים ועוגיות אישיות ממולאות
תהנו
"טיפ" כללי, שלא בהכרח קשור דווקא למתכון הזה:
ממרח שוקולד השחר/ נוטלה למלית קרואסונים או עוגיות.
תקפיאו את השוקולד,חתכו אותו עם סכין במצב קפוא לחתיכות .
בחתיכות הקפואות תמלאו ותסגרו קלות מהצדדים. לא נוזל ולא מלכלך. נוסה אתמול בהצלחה מרובה.
תהנו.
וואוו
תודה על התחשבות בסרבני המרגרינה
אני מקווה להיות רגישה אל הבצק כשיגיע זמן הנגיעה בו ;)
ברבורית,
אני הכנתי במהדורה דיאט אז לא ציפיתי את התמונה ;) באבקת סוכר והתוצאה פחות מרשימה.
אבל העיקר התמורה .נכון?
בהחלט דרושה נגישות רגישה לבצק הזה. בהצלחה אם תכיני
עשיתי את הבצק במילוי גבינת טוב טעם עם סוכר וצימוקים.
יצא מעולה.
משום מה אחרי כמה ימים הבצק ניהיה עוד יותר טעים.
אהבתי, אבל את בצק גבינה שלך אהבתי יותר ;)
עברתי באקראי על המתכון ומוסיפה טיפ קטן: אם שוקולד למריחה קשה מידי – אפשר כמה שניות במיקרו והוא מתרכך מצוין. חוץ מזה, נסי עם מלית העשויה ממרח חלבה ועליו פזורות שערות חלבה – תענוג אמיתי. :!:
נראות טעימות מאודד……. :lol:
תודה אילניתי
אנסה בהקדם.
נראה מפתה וקצת קשה להתאפק לשעת הצורך… אבל הדיאטה דורשת משמעת עצמית…
רק רעיון:
אם יותר נוח להבריש – או לפחות למרוח – את השוקולד, ובחורף הוא קשה, אפשר לרכך אותו במיקרו (30 שניות כל פעם, שלא ירתח חס וחלילה…) ואז הוא הופך לנוזלי יותר. :lol:
אני עושה את זה כדי למרוח על לחמניות, כשהן רכות מאד והשוקולד קשה, אחרת זה לא נמרח טוב והילדים מתלוננים… :x
הי פוליאנה
גם בדיאטה מנשנשים קצת.לא נורא.זה נותן מוטיבציה להמשיך ולא להתיאש בדרך.בהצלחה :lol:
תודה על הטיפ,בכיף
פריגלה אוך איך התגעגעתי
אין על המתכונים הנפלאים סורי שאין לי זמן לכתוב :twisted:
עובדים קצת קשה
למתכון הזה אני במקום שמנת מוסיפה חצי כוס מיץ תפוזים :lol: :lol: :lol:
מערבבת חצי שוקולד פרווה של שחר חצי תמרים
מעל אגוזים מרוסקים
לא תאמינו גם פרווה וגם טטטטטטטטטטטטטטעעעעעעעעעעעעעייייייייייםםםםםםםםםםםםם
אין עליך לב יו :idea: :idea:
ערב טוב סיגל מתוקה
אין דבר,מספיק שתכנסי ותראי נוכחות מדי פעם.זה משמח אותי מאד.
תודה על השידרוג הנהדר. אין כמוך. אוהבת את השידרוגים והשיתוף שלכם.
חיבוק אוהבת :lol:
חבל שזה חלבי
נטולי ערב טוב
תקראי את התגובה של סיגל
זה היה הבצק שאמא שלי היתה משתמשת למאפה מלוח.מילוי של פירה עם בצל מטוגן,טעם גן עדן,בספרדית זה נקרא פסטל דה פאפא.תודה לך פירגה על המתכון וגם על הנוסטלגיה.
דפנה ערב טוב
זה פשוט לא יאומן. סתם עשיתי המרה הגיונית. אבל…מתכונים הרי סובבי עולם וזו התוצאה.
זה נפלא. ומלית הפירה עם הבצל המטוגן זו המלית האהובה עלי בבורקס, בלינצ'ס,כיסונים ועוד.
שיהיה שבוע נהדר וטעים לכולנו.
היי פירגה, מה ההבדל בין זה לבין ה"בצק שק"ם במגוון מליות" ? זה אותו בצק לא?
אין הבדל למעט אופן הכנת הכרוכית במלויים מתוקים כמו שוקולד השחר למשל.
לא נורא שיהיה עוד מתכון מתוק באתר . ;)
שבוע נפלא
ברור שלא תודה!
כרגיל נראה נפלא
בהחלט ינוסה
תודה לך ושבוע טוב שיהיה לך
בשמחה ענת ואחכה לתגובה שלך
במקום קמח תופח, מה הכמות של א"א??
שרית,שימי שקית שלמה
בהצלחה ותספרי לנו אם אהבת
פירגה יקרה.
כשראיתי את התמונה אמרתי ניראה טעים.
כשקראתי אמרתי כדאי
כשטעמתי אמרתי טעים כדי ומומלץ.
פנינה הי
מכל זה אני מבינה שהכנת? :lol:
תודה, תודה על הבצק הנפלא עם שמן לטובת כל הדיאטנים.
אני מחליפה סוכר בממתיק נוזלי, (יש מידות על המכסה), משתמשת במחצית הכמות קמח מלא.
כמלוי, אני מרסקת במג'מיקס 6 תפוחים ירוקים, מורחת כל עלה בריבה (עדיף תוצרת בית) ,מפזרת שליש מן התפוחים, מגלגלת ומכניסה לתבנית בזהירות. (אפשר לסחוט קצת את התפוחים כדי שלא יהיו הרבה נוזלים, אבל זה מיותר. מסמנים על העלה פרוסות ואופים כרגיל.
הנכדים שלי מתים על עוגה זו, ועלי להביא אותה לכל הזדמנות של מפגשים משפחתיים… :lol: :P
ואואואווו אביבה
אני מקווה שכולם יקראו את התגובה שלך.
תודה רבה ותמשיכי להנות ולהנות את כולם
כן פירגה הכנתי ויצא טעים .
וסליחה שנישמטה לי האות א מהכדאי השני.
מסתבר שאמא שלי נתנה לי ליפני שנים מתכון דומה אבל אימצתי את שלך.
הרגע ניכנסתי שוב להראות לחברה את האתר שלך והיא מאוד התפאלה מהסדר היופי שפע המתכונים
ומהגישה החמה שלך
אנחנו כמובן מאחלות לך המשך פורה ומוצלח
ישר כוח
ההצלחה שלך היא גם שלנו..
תודה רבה פנינה חמודה
תודה וחיבוק לחברה ואני מקווה להמשך טעים ביחד אתכן.
סליחה התכונתי שההצלחה שלך היא ההנאה שלנו.
היי פירגה
יש לך אתר מדהים.כל יום אני בודקת מה חדש לא מפספסת שום מתכון ,
לפחות בקריאה.בצק זה הוא מצויין, במלוי אני השתמשתי בטחינה מעל הוספתי
סילאן (את יודעת כזה ללא תוספת סוכר) ומעל חלבה וגם פיזרתי מעט אגוזים
יצא נפלא וטעם גן עדן.הבעיה היא שכל הזמן רוצים לאכול עוד ועוד.
זיוה חמדתי
תודה רבה . אכן, שילוב מנצח. ביס מביא ביס ;)
יש לי באתר חיתוכיות טחינה וסילאן מתכון ישן וטוב במיוחד למי שאסור לו מתוקים.
כמו כן יש לי עוגות שמשלבות טחינה וסילאן. מאד אוהבת את הזיווג.
אפשר להכנס לחפש באתר ולרשום את המילים: טחינה וסילאן.
המשך טעים ותודה רבה רבה :lol:
הי פירגה,
אני שמחה לשתף אותך ואת הגולשים באתר שלך, במתכון לבצק המתאים לכרוכיות במילויים שונים,
שאינו מכיל מרגרינה, ובכל זאת זה בצק מדהים שנוח מאוד לעבוד איתו, והתוצאות נפלאות. להלן המתכון:
בצק ל- 4 כרוכיות (מתאים למילויים שונים: תמרים ואגוזים, שוקולד, וכל מילוי אחר שבא לכם):
4 כוסות קמח רגיל
1 כוס שמן
1 כוס מים חמים (או רותחים)
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
ללוש הכל יחד במיקסר. מתקבל בצק רך וגמיש ונוח ביותר למילוי. לחלק ל- 4 כדורים ולגלגל לכרוכיות ממולאות. (אין צורך להשהות, מכינים את הבצק, ממלאים ולתנור).
פירגה, נסי את הבצק בעצמך, ואח"כ אני בטוחה שתמליצי (באחריות). אשמח לשמוע תוצאות. :lol:
מירה תודה רבה. בשמחה.
אני שמחה שכל השידרוגים שלכם נשארים בתגובות וכולם רואים .
בתגובות לפי יומיים, סיגל המירה את היוגורט למיץ תפוזים וזה חשוב למי שמחפש פרווה.
רוב השאלות הם לגבי המרות לפרווה, כי הרבה מתכונים שלי הם עם שמנת/יוגורט.
להנאת כולנו,בעונג רב ובתודה
פירגה יקרה
נכנסתי לאקסטזה ואפיתי מס' דברים מקטגוריית עוגיות חיתוכיות.
בין השאר, את המתכון הר"מ .כפי שמירה נתנה, מטעמי פרווה, ומילאתי עם שערות חלבה.
מזל, שעשיתי המון סוגים – הגדולים ומפונקים שלי, כ"כ התבלבלו, שלא ידעו את מה לבלוס קודם.
אכתוב זאת תחת כל אחד מהמתכונים.
פשוט, מ ע ל ף !!!!!
תבורכנה ידייך וראשך היצירתי, אמן !!!1
היי מירה,
הייתי שמחה שדעת האם אפשר להכין את המתכון שלך מקמח מלא. אסור לי לאכול קמח מלא
(מטעמי בריאות) ואני משתדלת להמנע להכין מוצרים משמח מלא. אני לוקחת בחשבון שייתכן ויהייה צורך להוסיף עוד מים כיוון שקמח מלא סופח יותר נוזלים. אבל אני רוצה לדעת האם ניסית את זה (או לפחות החלפת מחצית מכמות הקמח בקמח מלא).
נכון שאני מאוד אוהבת את המתכון הזה של פירגה, אבל תמיד כיף לנסות גם מתכונים חדשים ;)
תודה על התשובה מראש! ;)
ועוד משהו….אני מניחה שבמקום סוכר וניל מוסיפים מלח והמליות יכולות להיות מלוחות.
;)
בהחלט ! עד שלא מנסים את הבצק הזה, לא יודעים כמה פשוט וקל.
זה למעשה התחליף שלי לבצק שק"ם, מה עוד שהוא פרווה.
מירה יקרה הי
הוספתי את המתכון של הבצק לקטגוריה: בצקים שונים.
מקווה כל אחד ימצא את הבצק שמתאים לו בזמן שמתאים לו.
תודה שאתם משתפים אותנו בידע שלכם
רעיון אדיר, אנסה בהקדם.
תודה פירגה
הי פירגה,
נחמד מצידך, ותודה שהכנסת את המתכון. אך לא מצאתי אותו בקטגוריה שהזכרת.
איך קראת למתכון ?
מירה הי,
אותו מתכון בשלמותו (כולל התגובות) כמובן כולל את התגובה שלך תוספת הבצק… נכנס לקטגוריה: בצקים שונים
ראי את המתכון האחרון שהכנסתי לקטגוריה.
תודה
מירב בקר אור חמדתי
אבהיר לך מספר דברים שיעזרו לך.
הבצק הזה הרבה יותר עדין מבצק שק"מ רגיל בגלל השמן.
יש לעבוד איתו בזהירות ובעדינות ולכן אני כותבת שאת הקמח (ה מ נ ו פ ה ) תכניסו לאט לאט ותוך כדי לישה רק עד שהבצק מ ת ג ב ש.
בפעם הראשונה לא כדאי לרדד ד ק כי הבצק יקרע. עדיף לרדד יותר עבה.
לגבי מליות קשות כמו ממרחים יש להניח גושים קטנים על פני הבצק ולא להבריש או למרוח.
את יכולה בפעם הראשונה לזלף טחינה וסילאן ולפזר מעל מעט סוכר ושוקולית כך שאין לך מגע עם הבצק הכל מלמעלה….
לא לשים יותר מדי מלית.
לגלגל את הכרוכית ה ד ו ק ואז להעביר לתבנית על ניר האפיה.
אשמח מאד אם תכיני שוב ולא תוותרי.
אשמח לשמוע שוב חוות דעתך
נשמע מעניין מאוד המתכון- ואמחר שאני לא אוהבת מרגרינה וחמאה זה פתרון מושלם!
השאלה שלי היא- האם אפשר לעשות את זה מקמח מלא??
אני יודעת שלרוב מומלץ להחליף רק 50% בקמח מלא, אבל אני לא יכולה לאכול מוצרים מקמח רגיל (מטעמי בריאות)…
אשמח לתשובה בהקדם!
כמו כן, חשבתי למלא חלק בטחינה + סילאן- מה אומרת? איך ייצא??
וכן, איך אפשר לעשות את המתכון הזה מלוח? חשבתי על אפשרות למלא אותו בפסטו או בפירה מבטטות עם מעט פטריות או בצל מטוגן- כמו בורקס…
מה דעתך??
ענת ערב טוב
הבצק הזה בגלל השמן לא כ"כ נוח לעבודה.
צריך סבלנות ובעבודה גמישות ועדינות.
לא הייתי מנסה להחליף את הקמח למלא.
כל מלית טעימה מה שאת רוצה הולך……..
אם תכיני מקמח מלא ויצא לך טוב,אנא,שתפי אותנו.
תודה רבה
תודה רבה!!
אבל איך אני מחליפה את הבצק לבצק מלוח?
במקום הסוכר שימי מעט מלח.לא הרבה כי המליות מלוחות.
בהצלחה וערב נעים
תודה פירגה על כל התשובות!
יש לי רק שאלה אחת אחרונה (ומשמעותית ביותר)- באיזה סוג שמן להשתמש?
האם אפשר להשתתמש בשמן זית או שעדיף ךהשתמש בשמן קנולה?
אגב- זו שאלה כללית בקשר לאפייה…
ענת הי
למיטב ידיעתי לא אופים בכלל בשמן זית כדי שלא יצא טעם של זיתים למאפים.
אני אופה תמיד בשמנים אחרים,חמניות,קנולה וכו'…..
סוף שבוע נעים וטעים
תודה רבה!!! :P
בכיף
תגובה לאמא א
לא מצאתי את התגובה שלך,אנא,רשמי להבא את התגובה אחרונה בשורה אחרי כולם כך אני אמצא אותך ביתר קלות.תודה.
הבצק עם השמן מיועד לאלה שביקשו בצק דל בלי חמאה/מרגרינה.
תודה על התגובה
אגב, גיסתי מכינה את הבצק הזה שנים בעיקר במלית תפוחים לבעלה הסוכרתי.
איף היא שמה את התפוחים? כמו שהם או מרוסקים?
לא מרוסקים.
יש לי דיווח!!
אז ככה- אפשר לעשות אם קמח מלא בלבד! יוצא מעולה! (לפני הפחת השמן- מה שאעשה בפעם הבאה).
אני הכנתי את זה מלוח- במילוי של פסטו או ממרח עגבניות מיובשות. יצא מעולה! :lol:
אצלי במשפחה אהבו יותר את מילוי ממרח העגבניות, אבל זה עניין של טעם…
בכל מקרה, אדווח גם אחרי שאעשה שוב ואפחית מכמות השמן..
לפחות אני לא אחשוש לעשות עם שמח מלא! ;)
היי פירגה,
לאלה מאתנו שלא "חוששות" מהקלוריות, איך אפשר להכין את העוגיות הללו ללא שמן ודווקא עם חמאה?
דנה הי
במקום שמן שימי 200 גרם חמאה רכה.
בהצלחה
תודה לך נטע יקרה על הטיפים ומלית החלבה הטעימה
האם אפשר לעשות אזני המן מהבצק הזה?
רבקה נראה לי שיהיה אחלה
היי פריגה שוב חזרתי לעדכן אותך :lol: אני המון באתר שלך וממליצה בחום למי שעדין לא נתקל בו.
ושוב הכנתי א הבצק הנ"ל חצי מילוי השחר וחצי תמרים ואגוזים וכמובן שיצא מעדן שנגמר עוד באותו היום :| שיהיה המשך יום טוב :lol: :lol: :lol:
אורית,אחלה של עדכון .
נהדר. תמשיכי כך וכיף שאת זוכרת לשתף אותי. את נהדרת
יום נפלא גם לך
הי פירגה הכנתי את הבצק עם מיץ תפוזים יצא נהדר.
חיכיתי שיתקררו והכנסתי לקופסא אטומה.למחרת הן איבדו מהפריכות שלהם.וקיבלו לחות ,
כאשר בבצק עם מרגרינה זה לא היה קורה.מה עושים כדי שהן תשארנה פריכות ויבשות?
תודה
סליחה,לא התקררו מספיק?
למה הכוונה לא התייבשו,לא נאפו מספיק?
לא התקררו אולי לכן הלחות.
נירה יקרה
איפה את? תכתבי להבא פה למטה מתחת לכל התגובות.אני לא מוצאת אותך…… :lol:
בכל אופן,ראיתי במיילים את חוות דעתך על המאפים ועשית לי את השבת.נפלא ונהדר ותמשיכו להנות בכיף תודה עם חיבוק
הכנתי את הבצק ללא סוכר מרחתי ריבה ופיזרתי פרות יבשים עם סוכר וכוס קוקוס יצא מדהים
הי דינה חמדתי,
להבא נא לכתוב את התגובה למטה אחרי כל התגובות.אין לי אפשרות לאתר אותך כשאת כותבת באמצע,או למעלה.
תודה.
תודה על השיתוף והטעמים שהכנת.נקרא מדהים.
המשך טעים וחג ט"ו בשבט שמח.
פירגה יקירתי איך אני מוסיפה מתכון מנצח שלי לאתר? :twisted:
מצאתי לי בית חדש להיות ולהנות בו ,
שבת קסומה לך והמון בריאות לך ולבני מישפחתך
לאה,כיוון שאין אפשרות להכניס מתכונים , את יכולה לרשום פה בתגובות.
בריאות וחיבוק
פירגה יקרה ♥
אם ברצוני להכין 1 ק"ג בצק פשוט להכפיל את כמות המצרכים ? :twisted:
אני לא יודעת להכין כמות קטנה :oops:
תודה ושבת קסומה לך מתוקההה
עדיף להכין כמה פעמים ולא להכפיל
תודה רבה פירגה יקירתי
שבת קסומה וכיפית לך ולבני מישפחתך
היי, פירגה,
אני מלאתי היום שתי רולדות של הבצק במלית מקוררת של פלחי 8 תפוחים קלופים מקורמלים בסוכר חום, מתובלים בלימון ובקינמון, ומעובים עם 2 כפות קורנפלור. המלית יבשה וגושית, אבל יחסית גמישה.
כמו שאת כותבת, הבצק מאוד עדין ורגיש, והוא נקרע לי פה ושם (במיוחד ברולדה הראשונה…). על הרולדות משחתי חלמון ביצה.
זה יצא מה-זה טעים!!! אבל הצורה טעונה שיפור… אני מניחה שזה אופייני לעבודה ראשונה עם הבצק הזה. ואולי: אולי יש להפחית מעט את כמות השמן (נניח, ל-7 כפות, שזה פחות מ-3/4 כוס), ולהוסיף עוד קמח? מה דעתך? :P
ג'סיקה,את לא משנה כלום למעט כמו שרשמתי לעבד את הבצק עם קמח עד שיהיה רך וגמיש.
הרידוד עדין שיתקבל עלה לא דק מדי שלא יקרע.
בהצלחה
ג'סיקה,תראי את המתכון החדש עם השמן לבצק שמרים.הבאתי אתמול. הוא נהדר ונוח מאד לרידוד.
פירגה שלום
אתרך מוצלח ביותר,תודה לך!
אבקש לדעת מה אומרים המספרים בסוגריים נרשימת הקטגוריות.
מימי תודה יקירתי.
המספרים בסוגריים זה מספר המתכונים בכל קטגוריה.
את יורדת עד לסוף התגובות שמופיעות בדף עד למטה ושם בצד שמאל כתוב:
תגובות ישנות יותר. לוחצת ועוברת לדף הבא…..
בהצלחה ותהני
נ.ב.
אם את רוצה למשל מתכונים של חצילים , למעלה בדף בצד שמאל בחפש באתר רשמי את המילה: חצילים ואז כל המתכונים שיש בהם חצילים יופיעו לך .
תהני
האם הבצק מתאים גם למלית לא מתוקה כמו בשר/תפו"א חצילים?
תודה!! :P
בוודאי שמתאים
פירגה שבוע נפלא
אני רוצה לשתף אותך בחוויה שהיתה לי השבוע, צפיתי בתוכנית כולבוטק על המרגרינה ונחרדתי!!!!
נכון שזה קצת קיצוני ,אולי , אבל כאחת שאופה הרבה רק עם מרגרינה והמקפיא עמוס במלוואח ובורקסים
הייתי בהלם והחלטתי לשנות גישה, את העוגיות הכנתי לאחר סיום התוכנית ויצאו לי עוגיות מושלמות טעימות
בלי טעם לוואי של המרגרינה.
תודה לך פירגה על התעוזה לשנות וללמד אותי לחדש. :lol:
סיגלית בהצלחה בגישה החדשה
לבריאות ותודה :lol:
היי פירגה,
הבצק לא יוצא לי,
יש תחושה של פירוריות בלישה ורטיבות.
הוספתי עוד קצת קמח – כמה להוסיף? מה הסיבה והאם ניתן לתקן?
תודה
ליאת אחרי שהשמן והיוגורט בקערה את מתחילה להוסיף ממש לאט את הקמח וכל הזמן לשה.
הבצק יותר בעייתי מבצק רגיל וכמות הקמח ממש חשובה.
את מוסיפה תוך כדי לישה רק עד שהבצק מתגבש לבצק נעים ורך.
אם הוא מתפורר ויבש תוסיפי טיפונת מים.
אם הוא רטוב תוסיפי טיפונת קמח.
כל הזמן ללוש עד שמקבלים בצק נעים לרידוד.
בהצלחה
לא נכון להגיד שפירורי…………הבצק לא חלק.
כמה זמן לישה נדרש?
עד שהוא נוח לרידוד
פירגה המון תודה.
הוספתי את כל הקמח לנוזלים בהתאם להוראות במתכון "מנפים לתוך הקערה את הקמח תוך כדי לישה והוספת קמח עד שהבצק רך וגמיש ונוח לרידוד". הבנתי שיש להוסיף את הקמח ורק את הקמח ששמנו בצד להוסיף בהדרגה לפי הצורך………..
לא נורא המרקם השתפר.
שוב תודה על המענה המהיר
מקווה שהצליח
היי ,
העוגיות יצאו מצוין ונטרפו! תודה
ליאת מעולה
לילה טוב ושוב תודה על הכל
פירגה יקרה,אני "גונבת" המון מתכונים מהאתר הנהדר שלך.וכולנו נהנים מכל ביס.
יש בעיה מאד גדולה עם העוגיות האלה,הן לא מספיקות להתקרר וכבר מתחסלות….
בעלי מתלונן שהוא אף פעם לא מספיק לטעום מהן כי הילדים גומרים לו אותן לפני שהוא מספיק לטעום.
יש לך פתרון לבעיה הקשה הזו? :P
איריס יקרה
שתמשיכי להכין ושכולם יהנו ויפרגנו. בכיף.
תכיני כמות כפולה ושמרי לבעלך בצד.קודם הבעל,לא ;) ?
היי אני זוכרת איזה מתכון עם מילוי של קרם פודינג.. היה כתוב "עוגיות קצף" משהו כזה… הרגע שעתיים חיפשתי בנרות ממש ולא מצאתי.. איפה זה במקרה?
אה, ואיזה מילוי אפשרי לעשות עם אינסנט פודינג? יש לי מיותר במזווה ואני רוצה להשתמש בו.. תודה
עוגיות קצף שושנים
http://pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגיות-חיתוכיות-וקרואסונים/עוגיות-שושנים-עם-קצף-אינסטנט-פודינג
ועוד שאלונת.. אני מוזמנת ליום חמישי בערב לחברים ואני מביאה את זה.. האם לאפות עכשיו כי מחר אני עמוסה כל היום.. האם זה עדיין טעים עד לחמישי?
או לעשות בצק מוכן מגולגל בממרח ולשים במקרר או מקפיא? ואז בחמישי לפני שאבוא אליהם אני אאפה טרי חם מהתנור..
מה לעשות?
תכיני את עוגיות הקצף שושנים.הם מנצחות בגדול. לא צריך מקרר.
אני יכולה לעשות את המתכון הזה של הבצק עם השמן, עם המילוי ההוא של הפודינג שנתת לי בקישור?
אני רוצה לעשות בצק עם שמן ולא מרגרינה=בריא יותר
בצק שק"ם על בסיס שמן עדיף לאפות ולאכול טרי.
אני אמצא זמן לאפות לפני שאבוא לחברים.
השאלה היא: אם אפשר לעשות בצק שק"ם על בסיס שמן עם מילוי של הפודינג ההוא?
תודה רבה רבה רבה!!
תשובה לטל
לא הכנתי מילוי פודינג בעוגיות.לא יודעת.
בוקר טוב
אתמול הכנתי וכולם נהנו מאוד ושבחו כולל הילדים
תודה :P
מאיה
תודה והמשך יום טעים לכם
תודה רבה!!!!!!!!
זה פשוט מתכון ג-א-ו-נ-י-! אני מאוד מאוד אוהבת מתכונים על בסיס שמן !
זה יצא ממש טעים! הבצק כל כך נימוח…עשיתי עם מלית של נוטלה ואגוזים…וגם אחד עם ממרח תמרים ואגוזים…וזה יצא מדהיםםםםםםם!!!אח שלי רצה להפוך את זה לארוחת ערב ולחסל חצי קופסה אבל אמא שלי לא הרשתה לו…חחחח
תודה רבה לך!
ויופי של אתר
בס"ד
צהריים טובים, תודה על המתכונים שלך,עשיתי את השושנים עם חלבה ודבש , יצאו נהדרות שעד כדי כך שלא ידעו ממה הם ממולאות!!! אפילו בעלי אהב שלא אוכל בדרך כלל מתוקים!!!, רציתי לדעת אם אפשר לעשות פרווה עם מיץ תפוזים קנוי? תודה ויישר כח!
ברכה תודה על המחמאות. אני שמחה מאד.
עדיף להכין עם בצק אחר פרווה:
http://pirge.co.il/בצקים-שונים/כיסוני-שמרים-מהירים-בבצק-נהדר-וקל-לעבו
היי פירגה
אם אני מעוניינת בחמאה או מרגינה במקום שמן
כמה אני צריכה לשים???
200 גרם חמאה/מרגרינה=3/4 כוס שמן
האם אפשר להפוך את הבצק לפרווה
עם רסק תפוחי עץ ? במקום סויה
ענת לא ניסיתי ואין לי תשובה על כך.
היי פירגה,
תודה על המתכון המיתולוגי שהוסב לשימחתי.
ובכן, הכנתי, והבצק לא נראה לי הומוגני, משמע "התפרק" , מלאתי בתפוחים, ולא הצלחתי לגלגל כמקובל, הבצק התפרק לו להנאתו, אפשר בבקשה תכתבי לי דעתך, הערתך?
ובכן, על מנת שלא להעיף הכל לפח החלטתי להופכו לצורת כיכר לחם עם כל המילוי, נראה מה יצא
בברכה,
מרחלי
רחלי,הדגשתי את אופן ההכנה באופן ברור ב ד י ו ק בגלל התגובה שכתבת.
בצק שמן לא מתגבש כמו בצק מרגרינה/חמאה.
את הקמח מוסיפים לאט לאט תוך כדי לישה ו ר ק עד שהבצק מתגבש ונוח לרידוד. גם הרידוד קצת בעייתי אבל בהחלט ניתן לרידוד ולהכין מאפים יפהפיים.
להבא,תקפידי ובהצלחה מקרב לב.
אקפיד גם אקפיד, תודה רבה! :oops: :cool:
רחלי ,
בהצלחה ואני בטוחה שיהיה אחלה.
חיבוק.
היי פירגה. הכנתי עם מילוי ריבה וגם עם מילוי ממרח תמרים ומעט קינמון. פשוט מעולה.
כל כך קל להכין וכל כך טעים.
החברים של הבן שלי, במכללת ספיר, ממש אוהבים עוגיות אלו. יש להם החלטה פה אחד : עוגיות מצוינות לזמן מבחנים.
פירגה אפשר למרוח ריבה ללא סוכר.או חלבה.
מה לשים לפני שאני ימרח את הריבה.
או משהו עם קינמון.
תודה מחכה לתשובה לעשות לי ולבעלי הערב.
:cool:
כל ממרח מתאים.תמתיקי עם סוכרזית.
הי פירגה,
מלא זמן לא הייתי באתר והחלטתי לחפש עוגיות ועוגה עם קוקוס מהירות, עם שמן והייתי בשוק מהמבחר עצום שיש כאן! פשוט הלכתי לאיבוד…. (בקטע טוב כמובן!) אני רוצה להכין את העוגיות אבל אין לי מיקסר. השאלה שלי אם אפשר להכין את הבצק בלי? ללוש ביד? אני מקווה שכן ומקווה שהם ישנו טוב ככה שאני אוכל להכין את העוגיות…
אמא לתאומים בקר אור לך,כיף שחזרת אלינו.
את הבצק הזה במיוחד כיוון שהוא על שמן מכינים ביד ולא במיקסר.
את הקמח מוסיפים בהדרגה,רק עד שנהיה גוש בצק רך ונוח לרידוד.בהצלחה וחג שמח ונפלא לך.
פירגה חיפשתי מתכון למתוק ללא סוכר
זה מתכון מנצח ממליצה בחום לכולם
תודה רחלי
נ.ב. מילאתי בריבת נטולת סוכר+ממרח שקדים טבעח+קוקוס+אגוזים
יצא אדיר נהדר
שוב תודה
רחלי
;) ;)
באהבה גדולה,תהנו מהעוגות
תודה על המתכון!
אני עשיתי קצת שינויים. הורדתי את היוגורט, הוספתי מעט יותר סוכר ות. וניל.
לגבי הרידוד, שמתי ניילון נצמד מתחת מעל קמח ואז את הבצק ומעל שוב ניילון נצמד לרדד למרוח את המלית ולמרוח בעזרת האצבעות ולקפל בעזרת הניילון וזה יוצא נהדר פשוט וקל!!!
רונית,לבריאות.
שמחתי על הטיפים לרווחת כולם. תודה רבה לך.
תהנו מהעוגות ומאחלת לכולכם חתימה טובה וגמר חתימה טובה.
;'/
אני רוצה להכין עם קמח מלא. כמה אבקת אפייה לשים?
יפה בקר טוב
אני חושבת אולי 3/4 שקית? לא בטוחה בתוצאות.
שלום לך פירגה יקרה. מעניין אותי הטיפ שלך בנוגע לממרח שוקולד למילוי קרואסונים. אבקש הסבר איך להקפיא את השוקולד את הקופסא, ואיך לחתוך אותו עם הסכין במצב קפוא, לא הצלחתי להבין באיזה צורה לעשות זאת. ואם אני רוצה להכין זאת עבור קרואסונים, הרי יש להם פתח מ 2 הצדדים ובאפייה האם לא תנזל המלית, אשמח להבהרות נוספות. בתודה מראש.
פירגה שבוע טוב ומבורך רציתי לשאול אותך נשאר לי בצק כי עשיתי כמות כפולה ניתן להקפיא אותו ולכמה זמן .הבצק אחלה עשיתי בורקסים יצאו משהו רק שמחוסר זמן נשטר לי בצק תודה מחכה לתשובה ממך
לימור בקר טוב
הבצק הזה לא טוב בהקפאה. צריך להכין אותו מיד.
בהצלחה
פירגה תודה רבה
תודה רבה
תודה רבה פירגה
אפשר להמיר לקמח מלא?
לא הכנתי עם מלא
פירגה שבת שלום האתר שלך אחלה,,,יש לי שאלה הבצק שקמ עם שמן מתאים גם לגיבניות מלויי גבינה מתוקה אודה לך מחכה לתשובה
לימור,זה בצק לכל מלית,רצוי שהגבינה תהיה קשה מסוג כנען שלא תיזל באפייה.
פירגה שבוע טוב ומבורך.ראשית תודה רבה תשמעי עשיתי עם גבינה דומה לכנען יצא מדהים שמתי גם צימוקים לא נשאר פרור היו לי אורחים גם לקחו הביתה וגם לקחו את המתכון ד.א.גם עשיתי מאותו בצק מילוי של סלק ירוק ובצל מטוגן וגם בורקס גבינה בקצור מגיע לך כל המחמאות יש לך אתר שאני ממליצה לכל אחת שאוהבת את המטבח ואוהבת לחדש ולנסות מתכונים חדשים שתאמץ חזק את האתר שלך אין עליך פירגה ואני גם אחת שמבינה הרבה מהמטבח כולל אפיה ריבות ובישולים מכל העדות יישר כח פירגה תמשיכי לעדכן ולחדש תודה רבה
ואואואואו לימור יקרה, בקר טוב.
איזה בקר עשית לי.חהחהחהחהחהחה.
כיף לקרוא מה שכתבת לי.
תבורכי, תמשיכי להכין ולפנק את בני ביתך.
המשך שבוע נפלא לך