d79bd7a8d795d791d799d7aa d7a4d7a8d797d799 d79bd7a8d795d791d799d7aa d790d793d795d79d - לביבות ופרחי כרובית ברוטב אדום

לביבות ופרחי כרובית ברוטב אדום

d79bd7a8d795d791d799d7aa d7a4d7a8d797d799 d79bd7a8d795d791d799d7aa d790d793d795d79d1 1 - לביבות ופרחי כרובית ברוטב אדום

מצרכים והכנה:
כרובית גדולה מרוככת במיקרו כך:
שמים את הכרובית בקערה גדולה עם 2 כוסות מים מכסים בניילונית ומכניסים למיקרו ל-6 דקות.
הכרובית צריכה להיות רכה , אבל לא מדי.   ניתן לבשל על הגז לזמן מוגבל עד שתתרכך.
לקרר.    להשאיר לפחות 4 פרחי כרובית לקציצות

את יתר פרחי הכרובית, לטבול בביצה ולטגן במעט שמן מכל הצדדים שישחימו קלות.

את פרחי הכרובית שהורדנו להכנת הקציצות, מרסקים בפומפייה גסה לתוך קערה.
מוסיפים אליה:
2 כפות קמח מצה וביום חול 2 פרוסות לחם קל מגורר או פירורי לחם
ביצה
מגררים בצל קטן
מוסיפים מלח ופלפל
מכינים בידיים לחות קציצות ומטגנים במעט שמן מ-2 הצדדים עד להשחמה. כדאי  לטגן על מחבת טפלון עם טיפונת שמן.

מניחים את פרחי הכרוביות המטוגנות קלות ואת הקציצות בתבנית בינונית משומנת בשכבה אחת.

מכינים רוטב עגבניות פיקנטי:
מטגנים 2 בצלים ושום – מי שאוהב שום,אפשר גם לפזר מעל לתבשיל.
מוסיפים 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
כף גדושה אבקת מרק בצל או אחר
פלפל שחור
כף סילאן/ סוכר
כף קטשופ וכף צ'ילי מתוק
2 כוסות מים רותחים
מעט מיץ לימון
מרתיחים.
טועמים ומשפרים טעם. ממליחים לפי הצורך.
יוצקים את הרוטב על הכרוביות.

לאפות – לא מכוסה 20 דקות. 175 מעלות.
תהנו.

15 תגובות על “לביבות ופרחי כרובית ברוטב אדום

  1. פירגה בוקר נפלא,
    אני בדיוק יושבת ומתכננת את ארוחת החג וכרגיל את פותרת לי את כל הבעיות המתכון נשמע מעניין מאוד .
    אני בד"כ מכינה את הקציצות / הפרחים מטוגנים אבל אף פעם לא חשבתי לאפות אותם ברוטב, חידוש מרענן.
    רעיון נוסף, אפשר לעשות את אותו תהליך גם עם ברוקולי כדי לגוון בצבעים יוצא מדהים.

    חג שמח וטעים :lol: smile

    • שריד, הי
      אפשר עם כרובית,ברוקולי, אמא מכינה בימי חול עם גזר וקמח. כנסי לקטגוריה קציצות .כל קצצית ירק מתאימה.
      פה המיוחד הוא השילוב של הלביבות עם הפרחים. יוצא באמת מעולה.
      אין, אין על המעדן הזה לצמחונים. באמת ייחודי ומדהים בטעמו.
      תודההההההההה חג שמח smile

  2. בקר טוב
    לא מתחילה את היום בלי לעיין מה מבשלים היום המשיכי כך את נהדרת תמי

  3. דבר ראשון שאני מסתכלת במיילים במוצאי שבת זה הפינה ה"חמה"שלך. תודה, תודה. אני רוצה לבשל לחג לשון שאותה אקנה מתובלת כבר. איך מבשלים כדי שיהיה רך. קניתי גם סיר לחץ . שיהיה לך שבוע טוב. וחיבוק מלא אהבה ואור smile smile smile smile

    • רחל תודה :lol: וערב טוב
      עדיין לא בישלתי לשון.לא יודעת אם אבשל פעם.
      תיעזרי בגוגל או בפורמי האוכל של תפוז.
      חג שמח וטעים לך ןלמשפחה smile

  4. ירגי, פירגי !!!
    המון המון זמן שלא הגבתי או כתבתי משהו ממני אלייך, אך אין זה אומר שאני לא פה, אין יום שעובר בו אינני פותחת ועוקבת אחר כל מתכון חדש שאת נותנת ומקדישה זמן לקרוא כל מתכון ומתכון.
    נכון שלאחרונה איני מרבה לבשל או לאפות (עקב דיאטה של כל הבית- אני למשל ירדתי 25 ק"ג והבעל גם) אבל זה לא מונע ממני לקרוא בשקיקה את המתכונים הנפלאים.
    היום ניסיתי את המתכון הנוכחי והייתי חייבת להגיב ולשתף אותך בתגובות ובהנאה מפי כל בני הבית שאהבו מאוד, בעיקר אני, אוי כמה התמוגגתי על ארוחת הערב בגלל התבשיל המדהים הזה.
    אז, פירגי יקירה, שוב תודה, אוהבת את העבודה הנפלאה שאת עושה פה, המשיכי בדרך הנפלאה ושתפי אותנו בכל הסודות הנפלאים שלך.
    שבת שלום
    ליאת

    • ליאתי מקסימה
      אכן,יש מתכוני פלא בין השורות צריך רק לדפדף ולמצוא אותם.
      זה אחד התבשילים שאהובים עלי מאד . מזכיר את בית אמא.
      אני שמחה שמצאת זמן להגיב. תודה smile
      המשך נפלא ביחד smile

  5. פירגה שלום,
    לגבי כמות רסק העגבניות-כמה כפות אפשר לשים?
    תודה מראש וחג שמחחחחחח

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *