אורז עם שעועית צ'ילי וטונה
מלהיב, עושה תיאבון ונפלא לארוחה קלה
מצרכים:
קופסה שעועית אדומה ברוטב צ'ילי חריף כולל הרוטב
אם אין,אז קופסה שעועית אדומה ברוטב אדום ולהוסיף כף רוטב צ'ילי
2 כוסות אורז י ב ש
4 כוסות מים ר ו ת ח י ם
בצל חצוי פרוס דק
6 כפות שמן
כפית מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית סוכר חום
מלח ופלפל רצוי אחרי טעימה
2 כפות עגבניות מגוררות בלי קליפה
קופסה קטנה רסק עגבניות
לציפוי לפני ההגשה גושי טונה בשמן-סחוטה
אופן ההכנה:
1. לחמם את השמן
2. לטגן את הבצל בשמן בערך 2 דקות ולערבב מדי פעם
3. להוסיף את האורז ולהזהיב . לערבב מדי פעם.
4. להוסיף את השעועית, המים ,יתר המצרכים ,התבלינים ולערבב.לטעום ולשבח טעמים.
5. לסגור מכסה ולבשל 20 דקות על להבה קטנה.
מגישים חם עם טונה מעל.
תהנו
פירגה יקרה חג שמח!
מנה קלה ויפיהפיה תנוסה בחג.
אני תמיד מתרשמת מקצב המתכונים באתר שלך.
יישר כוח!
זהר
תודה זהר
בכיף שלי
חג :lol: שמח לך ולמשפחתך.
מקווה שתהנו מהמתכונים לחג
שבת שלום,
מתכון מדליק! בטוחה שיואהבו אותו אצלנו. חג שמח פרגי ותודה! :P
עופרה,תהנו שילובים טעימים משהו……
חג שמח
היי פירגה.
לא מצאתי מקום מתאים לכתוב לך, אז מצאתי מרשם של אורז ורשמתי בו. מקווה שלא תכעסי…
את מכירה את המאכל הבוכרי המבוסס על אורז : "באחש"?
מכירה .למה?
יש לך מתכון מוצלח שלו?
אני יודעת שהוא לא מסובך(הוא לא נראה כזה מסובך).
ואכלתי אותו אתמול באירוע בוכרי ומצא חן בעיני מאד. אני יכולה לחפש באינטרנט, אבל אני סומכת עלייך.
חיפשתי אצלך במדור "חיפוש" רשמתי "באחש" אבל לא עלה לי כלום. אולי קראת לזה בשם אחר?
:? :? :?
אין עדיין.
אכין בקרוב.
אשמח מאד!!! :P :P :P
ברור שזה יצא אפילו יותר מדהים ממה שאכלתי ;) ;) ;) . :lol: :lol: :lol:
אמתין בקוצר רוח :| :| :|
תודה
שילונת הי,
הנה מתכון מתוך האתר שלי שיעשה לך טוב אם תכיני אותו:
http://pirge.co.il/תוספות/אורז/פילאף-אושפלאו-בנוסח-בוכרי
תהני
שילונת הי
אם את רוצה מתכון לבאחש (אני עוד לא הכנתי) אכין בקרוב……
באחש – מאת:פירגה
מאכל בוכרי טיפוסי
מצרכים בסיר:
1/4 קילו בשר צוואר קצוץ קטן
1/4 קילו בשר פרגיות קצוץ קטן
2 כוסות אורז ריזוטו (לא מבושל)
2 – 3 בצלים
6 כפות שמן
מלח,פלפל שחור,כמון,כורכום
2 חבילות כוסברה קצוצה
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילה שמיר קצוץ
1/4 חבילה נענע קצוצה
4 כוסות מים רותחים
לטגן את הבצלים בשמן עד להזהבה ולהוסיף את הבשרים הקצוצים והתבלינים
לפורר את הבשרים תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות עד שישחימו.
להוסיף תבלינים ואת הירק הקצוץ
להוסיף את האורז ולבחוש
להוסיף 4 כוסות מים רותחים ולהנמיך להבה
לסגור מכסה
אחרי 20 דקות התבשיל מוכן.
תהנו
וואו!
אני לא מאמינה שכתבת את זה במיוחד בשבילי! ;)
את מיוחדת
ואם היה סמיילי בצורת לב אז הייתי שולחת לך 100 כאלה :P
הדפסתי את המרשם. :shock:
רק רציתי לשאול אם אפשר בשר טחון במקום הבשר צוואר?
שילונת יקרה
למה לא?
בכיף,כמו תמיד עם המון אהבה.
אני למשל לא אכין את התבשיל הזה עם כוסברה אפילו שזה המרכיב המרכזי בתבשיל…לא אוהבים….נו,
אז את בטח שיכולה להמיר לסוג הבשר שאת אוהבת.חהחהחהחהחה ;)
בהצלחה והכי חשוב,אם תכיני תספרי לי איך?
המון תודה :P
אכתוב לך איך היה
מקווה שתהנו
נהננו… ועוד איך…
הכנתי רק מבשר טחון ויצא מצויין!!
אין עלייך!
אכלנו את זה עם סלט ירקות הכולל רק מלפפון, גמבה, ובצל סגול חתוך דק דק ויצא נהדר.
הקטנים עוד יותר אהבו את זה. הם יכולים סוף סוף לאכול לבד ואפילו עם הידיים…
שילונת,את מתכוונת לבאחש?
איזה יופי שהצליח ושאת מרוצה.
חיבוק לקטנים שזללו בכיף
כן מהממת שכמותך!
התכונתי לבאחש שיצא ממש טעים…
נפלא שילונת
כשאכין ואביא לאתר,אוסיף את המחמאה הראשונה ממך ;)
שבוע טוב וטעים לכם :lol:
היי פירגה יקרה,
הכנתי את האורז צ'ילי (בלי טונה, אצלי לא אוהבים…), ויצא טעים משהו!
אני ויתרתי על הסוכר והוספתי אורגנו לפיקנטיות.
אין על השילובים היצירתיים שלך! מחכה כל פעם להברקה החדשה שלך…
שיהיה לך שבוע נפלא מלא בחלומות על מתכונים נפלאים….
אורני חמדתי
תודה שכתבת לי על השידרוג ושאהבתם.
נפלא ותמיד תמיד שיהיה טעים על שולחנך :lol: