d7a7d799d79ed79c d7a0d799d7a8d794 - לחם קימל - נוסטלגיה

לחם קימל – נוסטלגיה

d7a7d799d79ed79c d7a0d799d7a8d794 - לחם קימל - נוסטלגיה

הכנתי את הלחם הזה כדי לחזור ולו מעט אחורה בשנים לנוסטלגית ילדות נפלאה של ניחוח הקימל בלחם . אחחחחחחחח.
אחרי טעימה פשוט קשה להירגע….הזכרונות,הטעם והכל בקלי קלות….כל אחד יכול.

לחם קימל חמצמץ וטעים – קמח מלא/נירהמ1
לסטרטר (מיום קודם):
2 כוסות קמח מלא
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר (חום, או דמררה)
1/2 כפית מלח
2 כפות גדושות קימל (אם אוהבים אפשר לשים 2 חופנים – נותן טעם נפלא)
2 כוסות מים פושרים
הכנת הסטרטר:
– לשים בקערה את הקמח, להוסיף את המלח ו"לקבור" אותו.
– להוסיף השמרים, הסוכר, הקימל והמים ולבחוש לתערובת דייסתית.
– לכסות בניילון נצמד ולהשאיר על השיש עד שהתערובת מעלה בועות וכניסים למקרר עד לשימוש.
החומרים ללחם:
1/2 4 כוסות קמח מלא (אני פירגה שילבתי יותר קמח לבן)
1/2 כוס בערך, פחות או יותר ללישה על השיש – אני הוספתי ישירות מהשקית, כל פעם קמצוץ (נירה).
1/2 1 כפות שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כוס מים – 200 מ"ל (או יותר, לפי הצורך – קמח מלא סופח הרבה נוזלים)
הכנת הלחם:
– שמים בקערה את הקמח, מוסיפים-"קוברים" את המלח.
– מוסיפים את השמרים והמים.
– מוסיפים את הסטרטר, מערבבים ומתחילים ללוש, עד שמתקבל בצק רך.
– עוברים ללישה על שיש מקומח – אם הבצק דביק להוסיף קמצוץ קמח בכל פעם ("בצק דביק מניב לחם רך, טעים ולא יבש…", כך אמר לנו המורה הנפלא בסדנה הלחם. ובכל הקשור ללחם – וגם בבישול – אני סומכת עליו בעיניים עצומות), עד שהבצק הופך להיות גמיש ונעים (15-10 דקות).
– אוספים את הבצק לכדור, עוברים על ה"כדור" בידיים משומנות ושמים להתפחה בקערה משומנת מעט (מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה), ומתפיחים עד להכפלת נפח.
– לאחר התפחה ראשונה, מוציאים אוויר, מעצבים לכיכרות (עגולות או מוארכות), או כיכר אחת גדולה, ומניחים על תבנית אפיה להתפחה נוספת.
– מחממים תנור לחום גבוה 240 מעלות, שמים בתחתיתו קערה עם מים ליצירת אדים ומחממים כ-10 דקות.
– לפני האפיה עוברים עם יד לחה על הלחם, חורצים חריצים, מקמחים מעט ואופים.
– לאחר כ-10 דקות מורידים את חום התנור ל-220 מעלות ואופים עד שפני הלחם שחומים.
– מוציאים את הלחם וממשיכים לאפות על רשת במרכז התנור כ-10 דקות נוספות.
– בודקים אם הלחם מוכן על ידי הקשה בתחתיתו – עם שומעים צליל חלול, הלחם מוכן.

d7a7d799d79ed79c d7a0d799d7a8d795d7a9d794 - לחם קימל - נוסטלגיה

תהנו

60 תגובות על “לחם קימל – נוסטלגיה

  1. וואו!
    אני רק יכולה לתאר לעצמי את הטעם…
    כשאני בעבודה מול המסך…
    ואיזה תמונות…אבל אי אפשר לשבוע מהם ממבט בלבד…חיבים לנסות! smile smile smile

    • שילונת smile חהחהחהחההה אני מהר הקפאתי,כדי לא להתפתות ולהמשיך לנגוס. יאמי מאד ;)

    • אילניתי הי

      נירה כתב לי:

      "את יכולה להכין את הלחם הזה גם עם תוספות אחרות כמו: עגבניות מיובשות בשמן זית ושום, או פלפלים קלויים, או עם זיתים. כל תוספת משדרגת אותו"

      לתשומת ליבך,למרות שהקימל,זה חלומי לטעמי.

      תודה smile

      • אני אוהבת קימל,אבל שמת קימל שלם אני רואה

        לדעתך עדיף טחון? לא אוהבת שהקימל נתקע בשיניים smile

  2. פירגה יקירתי
    אם הבנתי נכון לאחר שהלחם מוכן מוציאים את התבנית ושמים את הלחם ל 10 דק' על הרשת נכון :? :? :?

  3. החתוכה. היא נראית אוורירית וטעימה לאללה. כל הכבוד. :lol:

  4. בוקר טוב פירגה
    מתכון 10 , כרגיל!
    רק שאלה, למה הכוונה "מוציאים את הלחם וממשיכים לאפות 10 דקות"?
    מוציאים מהתבנית ומניחים על הרשת?
    תודה

    • חגית זה לא 2 לחמים הראשון זה סטרטר ללחם.
      יופ לפני שאופים מכינים את הסטרטר ושומרים במקרר.
      למחרת משדכים את הסטרטר למצרכים הרשומים .
      בשיטה הזו מכינים הרבה לחמים והיא משפרת את איכות הלחם פלאים.
      אוקיי? חיבוק.

  5. בוקר טוב פירגה.
    אני עוקבת אחרי כל מתכון ומתכון שלך. האתר שלך נפלא, המתכונים כל כך טובים ואת כותבת בצורה כל כך אמינה. מה שניסיתי לפי המלצתך – הצליח. אינך מחסירה בהסברים פשוטים, ברורים ומפורטים, אשר מביאים את הקהל לנסות אותם, בייחוד את אלו שלא כל כך מנוסים במטבח. זה נהדר. אני ממליצה על האתר שלך לכל מכריי ומכרותיי במשפחה, בעבודה, בשכונה ועוד. כולם הודו לי אחר שצפו באתר שלך. תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים, על ההשקעה והחריצות. לחם הקימל נראה נ-ה-ד-ר ואכין אותו בתוספות שונות כפי שהמלצת באחת התגובות.
    כל טוב והרבה בריאות והנאה!

    • לימור יקרה
      ריגשת אותי נורא smile
      אני מקווה שגם בהמשך יהיה לנו כח וכיף להכין ולשתף את כל אוהבינו.
      תודה ויום נפלא לך smile

  6. היי פירגה,
    כתבת שהופספת יותר קמח לבן. מה הכוונה? החלפת חלק מהקמח המלא ללבן? ואם כן, זה משנה כמה?

    • לימור כמה שאת רוצה.את יכולה גם להכין רק מקמח לבן.
      זה לא משנה כמה מחליפים. smile

  7. הלחם נראה משגע!
    במתכון המקורי הלחם הוא מקמח מלא בלבד?
    (הכוונה גם ל1/2 כוס ללישה?)
    שאלה נוספת, אני ממש אבל ממש לא אוהבת קימל.
    אפשר במקום לשים גרעינים או כל תוספת אחרת?
    תודה

    • במקור קמח מלא.
      כל תוספת נהדרת:
      נירה כתב לי:

      "את יכולה להכין את הלחם הזה גם עם תוספות אחרות כמו: עגבניות מיובשות בשמן זית ושום, או פלפלים קלויים, או עם זיתים. כל תוספת משדרגת אותו"

      לתשומת ליבך,למרות שהקימל,זה חלומי לטעמי.

      תודה

  8. פריגה היי,

    מה קורה פה על הבוקר,הלחם נראה פיצוץץץץץץ בשביל לטעום צריך להכין,אז ככה
    להבנתי הסטרטר שמכינים יום מראש זה בעצם משפר את האפיה של הלחם,
    זאת אומרת אם הבנתי נכון שבלי שום קשר לכמויות שיש בסטרטר מבחינת שמרים וקמח
    הכמויות לא משתנות בחומרים ללחם? :?

    • אילנה הי חמודה
      תכיני את הסטרטר כפי שרשום ולמחרת את מוסיפה את כ ל המצרכים בלי להחסיר דבר.
      נכון.יש כפל שמרים גם לסטרטר וגם למצרכים . לא לשנות לי כלום.
      בהצלחה ותהנו מלחם פצצה. smile

  9. ניראה מעולה, אבל אני ממש לא אוהבת קימל ומעולם לא אהבתי גם בילדותי.
    במקום הקימל אקבל את הרעיונות החילופיים לשים בלחם.
    הורי אהבו מאוד, תמיד היה לחם קימל בבית.
    אני בטוחה שאמא שלי תשמח לקבל את המתכון.

    תודה אישה יקרה!

    רחלי.ג.

    • רבקה חמודה
      אני הכנתי 2 ככרות ארוכות (ראי בתמונה) הנחתי על תבנית גדולה של התנור. קימחתי את התבנית.
      את יכולה להכין כל צורה שאת אוהבת כי הכל אפשרי.
      אולי ככר אחת עגולה גדולה? כמו של פעם?

      אגב, היום הוצאתי מהפריזר וחיממתי בתוכנית הפשרה במיקרו. אין לכם מושג כמה שהלחם הזה טעים.חבל"ז. אפילו הקרום נשאר קשה וקריספי.
      תכינו ותהנו גם. smile

  10. פירגה
    הרסת לי את תוכנית הדיאטה !
    אני לא יכולה לעמוד בפני לחם קימל – אהבת חיי עם חמאה או איקרא

    אפשר ללוש במיקסר?
    כמה זמן?

    תודה על האתר המדהים :oops:

    • נירה,לא לשתי במיקסר.
      הגיוני שאפשר ותודה על המחמאות לאתר.
      הרבה מהשאלות שלכם אני לא יודעת לענות כי אני לא שפית ולא למדתי קורסי בישול.
      פשוט מה שאני מבשלת ומכינה בבית פרי חלומותי….אני מעבירה לאתר כמו למחברת זכרונות.
      כיף לי לשתף וכיף לי לענות במידה ואני יודעת.
      המתכון הזה של נירהמ1 מפורום אוכל חלבי את יכולה לשאול אותה שם.
      חיבוקי smile כמובן אם תכיני בהצלחה ותהנו מלחם פגז.

  11. בקר טובמ!
    מתוך רצון להפחית את האהבתי לאפות מתוק עברתי ל…..ללחמים,בעיקר במאפה לחם.אך אתמול הכנתי את המתכון הזה בדיוק כמו שכתוב…מדהים מדהים מדהים.מיד הקפאתי כיכר אחדתאפשר יהיה לחגוג עם המתכון הזה לשבועות בצורות שונות.

    רעיון לבנות.בע"ה בני מתחתן ורציתי להכין לכלתי לעתיד משהו מיוחד מכל הנשים במשפחה.אני אוספת מכל אישה מתכון[לאוכל.לאהבה,לבריאות.נישואין,חיים,בית וכו' ]
    ומסדרת יפה באלבום מעץ.למה שלא תרוויח מדברים שלקח לנו 20 שנה ללמוד?ניתן לה בערב הטבילה במקווה.[בני אוהב לבשל אז גם הוא מרוויח..הוא יקבל משהו דומה עם הצעות לתחזוק הבית וכילים.]

    ובפנים גם המלצה חמה לאתר הזה.!

    שבת שלום לכולן,שהשם יברך אתכן ושלכן וכל עם ישראל.
    שנזכה לאפות ולבשל לגלעד שליט ולכל מי שזקוק לנו….
    אלן

    • אלן מקסימה בקר טוב
      את אשה מיוחדת,ריגשת אותי כל כך. איזה רעיון נפלא ומיוחד להכין אלבום מנסיון החיים לכלה לעתיד.

      אני מאחלת לשתיכן ימים מאושרים ביחד. לי יש כלה שאנחנו מאד מחוברות ביחד. היא מקסימה,לבבית,טובת לב.,רעיה ואמא למופת.

      אני מאחלת לך בריאות והמון נ ח ת .

      תודה על ההמלצות לאתר. שימחת אותי גם בתוצאת הטעימה של הלחם.

      גלעד שליט בלב כולנו. הלוואי ויחזור במהרה למשפחתו.

      יום נפלא לך smile

  12. פירגה יקירתי
    טרם קיבלתי תשובה – האם ניתן ללוש במיקסר, ואם כן מהו משך הלישה ?
    תודה על כל המתכונים שהם הנאותיי הקטנות.. laugh

  13. איזה לחם טעים!!
    הכנתי ויצא נפלא!
    לשתי בהתחלה ביד לערבב חומרים ואחר כך עוד המשך לישה איטית במקסר ולא היתה בעייה.

    שנמשיך להנות כך מן המתכונים הנפלאים שלך!!

    שבת קסומה לכולנו

    • תהל,יופי שהגבת וגם שאלו לגבי לישה במיקסר. נפלא שאפשר.
      לחם אגדה,נכון?
      למזלי לא כולם אוהבים לחם קימל,אז אני התמוגגתי לי מיום ליום.חהחהחהחהחה
      שבת קסומה גם לכם smile

  14. פריגה שלום,
    נרא מדהים.אנסה במהלך השבוע.
    רציתי רק לדעת כמה זמן ניתן להחזיק את הסטרטר במקרר?

    תודה. :shock:

    • הי אלי
      רשום: הסטרטר מיום קודם
      אצלי הסטרטר היה כל הלילה במקרר ובבקר הכנתי את הלחם. לא יודעת מעבר לזה אם מותר לשמור .
      הלחם פצצה ומומלץ בפי כל. הקימל שיגע אותי.תענוג.
      smile

  15. אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך אבל משתמשת בשמרית. אני יודעת שהכמויות זה לא אותו דבר. האם את יכולה לתת מתכוני שמרים גם עם שמרית.

  16. יצא נהדר המשיכי כך כמו כל מתכון שלך הילדים נהנים מארוחת שישי והכל ממך

    • תודה תמי
      נהדר ששיתפת אותי.אני אוהבת שיש תמורה לעמלה ;)
      המשך טעים ומגוון :lol:

  17. פירגה היקרה
    הכנתי בעבר ויצא מצויין.
    קיבלתי אתמול שאור, האם ניתן להוסיף לבצק ואם כן כמה? אולי במקום הסטרטר?

  18. סליחה על הבורות, אבל מה זה הסטרטר הזה?
    במה הוא מועיל ללחם? :eek:
    פשוט אני רוצה להכין, ואני סקרנית לדעת.

  19. אז רק לשם ההבנה, לפני שאני מתחילה בהכנה –
    אני מכינה את הסטרטר, שמה במקרר יום לפני, וכשאני מכינה את הלחם אני מערבבת בין שתי העיסות?
    ואחר כך – ההטפחה היא רגילה?
    האם טוב להשתמש בקמח רובינפלד?

    • עדיף שתקראי שורה שורה ותכיני בדיוק.
      המתכון לא שלי אני הכנתי כמו שרשום ב ד י ו ק ויצא לי חלומי. קראתי שורה שורה והכנתי.
      אם כתוב להתפיח אז כן ואם לא כתוב אז לא.
      לא מכירה קמחים.

  20. טוב, אז כדאי לך לנסות פעם את קמח רובינפלד…
    זה קמח שמוכרים אותו פרטי, (אם אפשרות למשלוח עד הבית) ויש לו שתי וריאציות, 100% קמח מלא,
    ו 80% אחוז מלא 20% לבן.
    הוא קמח מדהים, מיוצר בטכנולוגיה שהלחמים שאופים ממנו הם אכן מקמח מלא, אולם הבצק אורירי כמעט כמו קמח לבן בדיוק! (בואריציה של 80/20 כמעט ואין הבדל), הוא מדהים לעוגות שמרים לחלות ולחמים.
    אני הולכת להכין את הלחם הזה מקמח רובינפלד!
    אני כבר לא יכולה לחכות עד שהוא יצא מהתנור!

  21. היי פירגה,

    שתי שאלות:

    האם לאפות את הלחם מיד עם הפעלת התנור על 240 ?

    האם להשאיר את המים החמים כל זמן האפיה?

    תודה על אתר נפלא – נאוה laugh

    • נאוה תודה רבה על הפירגון לאתר.

      מחממים ל-240 כדי לחמם את התנור ואת המים. המים נשארים בתבנית כל זמן האפיה.

      רק כשמורידים את החום ל-220 מכניסים את הלחם לפי ההוראות המדוייקות שרשומות.

      בבקשה ובהצלחה smile

  22. פירגה היקרה,
    אני רוצה להכין את הלחם. השאלה שלי: האם עלי להכין בתוך תבנית מיוחדת ללחם? ואם כן, מהיכן לרכוש את התבנית? תודה שרי

    • שרי יקירה
      פשוט הלחם ישתטח לך,לכן רצוי תבנית שתכיל את הלחם שיצא גבוה.. תוכלי לרכוש בהום סנטר / אייס או בסופרים גדולים .
      בהצלחה ותהני מלחם נפלא בטעם של פעם.
      smile

  23. היי,
    באיחור רב הגעתי לאתר וניסיתי את הלחם קימל. וואו, כמה נוסטלגיה המראה והריח מבית ההורים. מתכון מדויק וטעים גם ללא הקימל. יופי של מתכון ואתר שהספורים וההערות הנלוות מוסיפות לו ערך רב וקסם.

    • עליזה,שמחתי לקרוא שבחרת להכין את לחם הקימל ושאהבתם.
      תודה על הפירגון.
      תמשיכי לבחור מהמתכונים הטעימים ולשמח את כולם.
      לבריאות smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *