בשר 1 730x410 - פאי רועים עסיסי במיוחד

פאי רועים עסיסי במיוחד

768x1024 - פאי רועים עסיסי במיוחד
בשר 576x1024 - פאי רועים עסיסי במיוחד

פאי רועים עסיסי

מצרכים לתבנית ענקית של התנור.

קילו בשר בקר טחון

2  קילו תפוחי אדמה מקולפים חתוכים  להכנת פירה

2 ביצים

3 כפות קטשופ

3 כפות שמן זית

קורט קינמון, פפריקה , פלפל שחור,פטרוזיליה

1/2 כוס מים

1/4 חבילה מחמאה– כ-2 כפות.

5 בצלים מטוגנים (חצי מורידים לפירה תפוחי האדמה.)

2 שיני שום מגורר

הכנת הבשר:

קוצצים לקוביות את כל הבצל ומזהיבים בתוך השמן.

כאמור, חצי מורידים לפירה.

מוסיפים לבצל שנשאר במחבת את הבשר ומפוררים בעזרת 2 כפות עץ.

כשהבשר כולו מפורר היטב מוסיפים:

3 כפות קטשופ,   1/2 כוס מים,  קורט קינמון, פפריקה,  מלח,  פלפל ושום.

מבשלים כ-10 דקות ומערבבים מדי פעם. הבשר נשאר רטוב ועסיסי עם רוטב.

כדאי לטעום ולשבח טעם.  ( אפשר שכל אחד  יגוון בתבלינים שאהובים עליו.)

מכינים את הפירה:

מועכים את תפוחי האדמה לקרם חלק  ומוסיפים 2 ביצים, את המחמאה, את הבצל המטוגן שהורדנו, מלח ופלפל שחור . טועמים ומשפרים.

מרססים שמן בתבנית ענקית

שמים חצי מכמות הפירה בתחתית התבנית ואופים כחצי שעה עד שיזהיב.מוציאים את הפירה מהתנור ויוצקים עליו את כל רוטב הבשר.

מכסים ביתרת הפירה.

יוצרים קווים חיצוניים עם מזלג ליופי.

חום תנור 200 מעלות טורבו.

אופים עד שהחלק העליון של הפירה מזהיב יפה.

תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *