מתכון נוסטלגי מבית אמא
נישנושי בירה וסתם כך….. יוצא כ-100 יחידות. ניתן להקפאה.
מצרכים:
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה
250 גרם גבינה לבנה 5%
1/2 2 כוסות קמח
4 כפות אבקת מרק פטריות – מי שרוצה ימיר לאבקות מרק בטעם אחר.
מכינים עוד קמח לזמן לישה.
מי שרוצה פריך וקריספי שיכין בלי אבקת אפיה
מי שרוצה מעט שמנמן ובשרני שיוסיף לקמח כפית אבקת אפיה
ללוש לבצק נעים שלא נדבק לידיים.
לחלק את הבצק ל-6 כדורים שווים
כל כדור לרדד לעיגול
כל עיגול לחתוך כמו בתמונה למטה ל-16 חלקים
להתחיל לגלגל לצורת רוגלך מהצד הרחב לצד הצר
להניח על ניר אפיה ולאפות בחום 180 עד שישחימו
לבדוק מדי פעם שלא יישרפו.
לקרר היטב ולהעביר לקופסת עוגיות סגורה.
אני שומרת אותם בפריזר ומוציאה כל פעם את הכמות הרצויה לחימום בתנור/אובן
תהנו
פירגה שלום זה ממש מתאים לי עכשיו יש לי אורחים בערב
מענין איך יצא עם אבקת בצל זה מה שיש לי בבית
אתי
אתי
מעולה עם בצל מנסיון.
תהנו עם האורחים ותספרי לי אם אהבו ;)
לא הבנתי אפקת מרק בצל ועם כן כמה כפות
כמו פטריות.
100 נראה ממש 100 !!!
ינוסה,יאמי ממש ביום הבחירות החופשי ינוסה
תודה פירגה
רחלי
;) ;)
רחלי, לבריאות ובאהבה .
תכיני ותהנו
פירגה וואייי וואייייי איזה טעים זה יצא חבל"ז האורחים ממש התענגו על הקרואסונים הקטנים הללו
יצא מטריף מה שנשאר(ולא נשאר הרבה!!! ) הקפאתי לתת לבת.
ומחר בלי נדר אני יכין עם אבקת פטריות למרות שעם הבצל יצא באמת טעים משהו משהו
אתי
אתי אני שמחה שאהבת ושגם האורחים התלהבו.
תמיד טוב שיש בפריזר. שולפים ונהנים.
לבריאות חמודה ותודה לך
ניראה לי הגבינה עם מרק בצל תודה שאת שולחת הכל טעים וזה עם הגבינה זה כמו בורקיטס בורקס פריך צריך להיות טוב תודה לך פירגה :lol:
נראה מעולה ומתחסל בקלות :lol:
תודה מותק
אפשר להמיר את המרגרינה בשמן?
תמר,לדעתי השמן ישנה קצת את המרקם.
מבחינת אפשרות אז כן. אם את ממירה לשמן אז תמירי ל-3/4 כוס ותוסיפי שקית אבקת אפיה שלמה.
בהצלחה ותעדכני
שלום רב, אני לא משתמשת באבקות מרק בכלל. במה אפשר להחליף אותה?
לדעתי,יש היום אבקות מרק בריאות ללא חומרים מסוכנים או לא בריאים.שווה להתנסות בקידמה.
בכל אופן,אני משתמשת באלה שללא מונוסודיום וללא חומרים משמרים.
בהצלחה
כל הכבוד גיסתי היקרה, נראה לי שזה מה שישראל התגעגע נוסטלגית…
מירי הי,
זה מנושנש לגמרי,בעיקר מהידיים של אמא ;)
שלום לךפירגה זה כמו בורקיטס עם גבינה נישמע מעולנ כל מה שעשיתי ממך טעים מאד תודה שאת שולחת מלכה
מלי,המשך טעים ובעיקר ביחד ;) :oops:
אין לי אבקת מרק בכלל בבית. אפשר רעיון אחר ? כי זה נשמע מתכון מוצלח ביותר…
אפשר להכין עם שקית בצל מטוגן
היי פירגה
האם אפשר להוסיף מילוי ?
חתיכה של קשקבל…
טונה…
אין פה מילוי :oops:
כמצטרפת חדשה לבלוג המתכונים נראים נהדר ומעשיים למטבח הביתי.
אפיתי לא מזמן כיסוני שמרים מהירים עם מילוי מלוח והבצק יצא מאוד נעים לעבודה וטעים טעים.
המשיכי ביצירותיך הברוכות ותודה.
לואיזה המשך טעים ומהנה ביחד.
אני אמשיך ביצירות ושכולנו נכין ונפנק
תודה רבה
היי פירגה מחר יום בחירות מצויין לאפייה ובטוח יאפה
תודה על מתכונייך הנפלאים :lol: :| :| :lol:
באהבה לאה
יום בחירות מוצלח לכולנו
שלום הכנתי את הנשנושים האלה ובאמת אי אפשר להפסיק לנשנש
ביום אחד הכל חוסל טוטאלית ע"י גברברי המשפחה
טעים טעים…תודה על המתכון פירגה :lol: :lol: :lol:
אגב, עם בירה זה מושלם
אווה בקר אור
מסרי לחברה שלך תודה גדולה ואני מקווה שתמשיכי להכין ולפנק אותם בנישנושים האלה.
לבריאות
בוקר אביבי
כמו שכתבתי אתמול שהכין את הנישנושים רק שעשיתי
עם אבקת בצל ויצא פיצוץ אי אפשר להפסיק לנשנש תודה לך פירגה
לאה,נפלא והמשך טעים לכם.
יום בחירות מוצלח
קמח רגיל
לא תופח , נכון?
הנה לך מה שכתבתי בדיוק לשאלתך.
מי שרוצה פריך וקריספי שיכין בלי אבקת אפיה
מי שרוצה מעט שמנמן ובשרני שיוסיף לקמח כפית אבקת אפיה
חברים זה טעיםםםםםםםםם :lol: :lol:
הכנתי בדיוק לפי הכתוב ויצא שיגעוןןןןןןןןן
כמו כל המתכונים שלך פירגה יצא 10 ;)
לירון,תודה על ההמלצה לנישנושים של אמא.
המשך טעים ונפלא ביחד שבוע טוב
פירגה תודה לאמא שלך על המתכון הניפלא הזה מהמם ומדהים כמה זה טעים ממש כמו בקונדיטוריה הבאתי לעבודה והחבר'ה פה מה זה אהבו חבל"ז טעים מאוד, מיכל
בכיף ובאהבה מיכל.
אני אמסור לאמא את כל המחמאות שנכתבו על ידכם לנישנושים שלה.
תהנו
יצא מצוין תודה רבה לך פירגה נהניתי מי כול ביס יצא לי קריספי וטעים חבל על הזמן תמשיכי לבשל ככה !!!!
לבריאות ובשמחה תודה על התגובה
הכנתי ויצא מאוד טעים קטנטנים ונחטפים
תודה אוריה
סוף שבוע נפלא ומלא נחת
:lol:
תודה רבה, מתכון מדויק ומעולה
תמי לבריאות והמשך טעים לכם
בוקר טוב פירגה
נתתי לילדי את המתכון והם עשו אותו כבר פעמיים, בפעם השנייה אפילו הוסיפו אבקת פטריות, יצא טעים טעים, וכמו שאת מבינה הפעם הראשונה חוסלה מייד והשנייה מתחסלת ברגעים אלה, תודה על מתכונים טעימים וקלים להכנה, אנחנו נהנים מאד.
יום נפלא.
תמי,כל הכבוד על שיתוף הילדים ותודה לכם על המחמאות לנישנושים.
המשך טעים לכולנו
אהלן יקירתי השפית,
נשמע ממש אבל ממש מעולה, אני מבינה שאין צורך במלח אפילו לא באיזה כפית שטוחה ?
מקווה מאוד לנסות בקרוב,
תודה ופורים שמח ;)
נשמע מעולה ! ! אלופה אין מלח ? בכלל ? מתה על המתכונים שלך.
האבקה מלוחה,אבל תמיד אפשר לטעום ;) :lol:
תודה אלישבע
:P :P ;) :cool: פירגה עשיתי טעים אבל לא הכי בריאותי עם 200 גרם חמאה
יוצא מאה יחידות אז זה כלום כמות החמאה. :lol:
יצא מעולה. כדי לא לשעמם את עצמי גיוונתי: הוספתי קצח,בפעם הבאה שומשום ומלח גס ולאחרון מרחתי מעט רוטב צילי מתוק עם מכחול סיליקון. המגוון היה מעולה לערב בירות וונישנושים. כמובן שפירגנתי לך ולאתר המוצלח שלך וגם שלחתי את המתכון לחברים שביקשו וכבר הכינו למחרת להם ולילדים. תודה
הי איס
מגוון נפלא לנישנושיות.
כל הכבוד על ההפצה והפירגון.
תודה והמשך חג טעים
היי פירגה , רציתי לשאול אם אין צורך למרוח ביצה מעל? ראיתי שלא מצויין במרשם
תודה לתשובתך ושבוע טוב. :lol:
רבקה ערב טוב
אני לא,אבל את יכולה לטעמך.
שבוע טוב
פירגה המקסימה, שוב הכנתי את חטיפי הפלא האלה, שהם מאוד מאוד משביעים, במיוחד לקראת יום כיפור. מה שמתי? 200 גר' חמאה, 250 גר' גבינות מסוגים שונים שיש בבית. 2 ורבע כוסות קמח ללא גלוטן (הרוב יצא קמח אורז).
הי תמי,ערב טוב.
שמחתי על ההמרה שהצליחה לך.
לבריאות ותהנו
הי פירגה יקרה.יצא מעולה. אבל עשיתי עם 3/4 כוס שמן ועם שקית אבקת אפיה שלמה. ולא באמת יצא שמנמן אלא פריך לגמרי. איפה טעיתי?
בקר אור אביבה יקרה, תאפי פחות זמן. עד צבע זהבהב טיפה חום. לא לאפות יותר מדי.