מה שמים בגבינה כדי לשפר? לרגש? שיהיה קצת אחר?
אתם מוזמנים להוסיף בתגובות עוד אופציות.תודה.
גבינות:
גבינה לבנה שמנה אפשר לקנות במשקל או במקררים החל מ-5%
גבינת קוטג'
גבינה כחושה כמו כנען או טוב-טעם
גבינות עיזים
גבינות צהובות קשות
גבינות מותכות
לבנה זו גבינה חמוצה. אני מכינה לבד בבית ומכינה ממנה ממרח/כדורים.ממרח לבנה מגישים עם שמן זית וצנובר קלוי.
התוספות לטעם נוסף, לכל ממרח שאתם מכינים: מלח, פלפל שחור, שמן זית/מיונז.
אפשר להשתמש בסוג אחד או לשלב מגוון גבינות
על מנת לרכך את הגבינות המשולבות,ניתן להוסיף:שמנת,אשל,יוגורט וכו'.
את הממרחים כדאי להכין יום לפני האירוח כדי שיספגו את הטעמים.
אופציות להוסיף לגבינות:
שום שמיר טרי קצוץ ופפריקה אדומה מתוקה לצבע
אבוקדו ובצל ירוק וטרי
צנובר קלוי,אגוזים ושקדים
זיתים מכל הצבעים והסוגים
טונה סחוטה משמן ניתן להוסיף אגוזים
סלמון קצוץ דק
סרדינים
פטריות מטוגנות עם בצל ואפשר להוסיף קורט אבקת מרק פטריות
עירית
מלפפון חמוץ קצוץ קטן
גמבה כבושה/חמוצה
למשתמשים באבקות מרק ניתן להוסיף אבקת מרק בצל או פטריות
פירות יבשים קצוצים קטן בשלל צבעים
ירקות טריים קצוצים בשלל צבעים
תהנו
מוסיפה לגבינה שומשום קלוי במחבת, יוצא מתבל נהדר! תמיד זוכה לשבחים!!!
תודה רוזי.
לסויף לגבינה שמנת בצל ירוק לגרד צנונית קצת שמיר מלחתוך דק מלפפון מלח פלפל ש ו לערבב. בתאבון
יעקב,תודה רבה.
אהבתי את השומשום הקלוי,
ואף צובר קלוי
תודה על השיתוף
אפשר להוסיף לגבינה לבנה מכל אחוזי השומן פפריקה אדומה , מלח ובצל ירוק. מ ע ד ן. גם המתכון עם שומשום קלוי נ ה ד ר. פשוט וטעים מאוד!!
לא יודעת למה נמחקה התגובה שלי מקודם, אבל אני מנסה לכתוב שוב:
אני מתבלת ממרח צהוב בתבלינים צהובים: שום, כמון וכרכום. אפשר גם קארי. יוצא מעולה! :lol:
אנה תודה רבה על התגובה .נקרא טעים.
בקר טוב.
בוקר טוב לכולן,
1.תוספת של: בצל קטן קצוץ דק, שמיר קצוץ דק , כף מיונז וכפית חרדל פלפל ומלח
או: בצל קצוץ דק, פפריקה מתוקה וזרעוני קימל שלמים – כמובן מלח ופלפל לפי הטעם
יום נהדר,
רותי
רותי בקר אור
תודה רבה לך.
:? אם אפשר לקבל לדוגמא למתכון אחד על מנת שנוכל להכין אח"כ בהתאם עוד מתכונים ממבחר הרשום. ;)
הכל רשום יש מגוון שילובים. ראי שוב.
הי , אצלי הכי הולך מטבל עם בצל ירוק אני שמה גבינה לבנה ויוגורט קצת מלח פלפל פפריקה , מ-ע-ו-ל-ה
איילת בקר טוב ותודה רבה על התוספת.
בוקר טוב,
הכל נראה מעולה……
תודה על כל המתכונים……
ציפי כמנחת יוגה צחוק צוחקת תוך כדי הכנת המטעמים……..נסו……….
יום נפלא וצוחק………ציפי
אהבתי את השילובים
בוקר נפלא, פירגה…
נזכרתי בעוד אפשרות שווה: לקצוץ בצל, לערבב עם סומק ושמן זית ולהשהות כמה שעות במקרר לספיגת הטעם. לערבב עם גבינה לבנה / גבינת יוגורט ביתית.
גבינת יוגורט ביתית:
לפרוש בקערת פסטה נייר סופג מהסוגים העבים מאוד (ויוה וכד').
לשים 2 גביעי יוגורט לבן (או יותר). לכסות בשולי נייר המגבת ולהניח ל 8 שעות להגרת הנוזלים.
להוציא מהקערה ושמור בקופסה סגורה במקרר.
הבנות שלי מתות על זה! :lol:
היי איך את עושה לבנה? אשמח למתכון תודה
טלולה בבקשה:
http://pirge.co.il/מטבלים-וממרחים/לבנה-עם-תוספות-צבעוניות
לכל המשלבים: שכחתם רוטב פסטו….. משגע!!
נכון צודקת כל הכבוד לךל
עשיתי עם שומשום קלוי יצא מעולה תודה
:P :P :P
כל הכבוד לפירגה!!!!!!!!!!!!
.אירוח שיכול תמיד להיות מוכן בבית.
תוספות שאני ממליצה טיבול של זעתר ושומשום קלוי ושמן זית.
אפשר להוסיף גם שושמשום שחור.
ולפירות היבשים אפשר להוסי ף פקאן מסוכר.
לחובבי המתוק סוכר, אינסטנד פודינג וניל ,וסוכר וניל,(מזכיר את מילוי החביתיות המתוקות )
אפשר להוסיף שמנת ושמנת מתוקה מוקצפת לגבינה מתוקה.
אפשרות נוספת למתוק סוכר , שמנת ,רסק תפוחי עץ, או תות שדה.
בהצלחה :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
למתוק אפשר כל טעם של אינסטנד פודינג למינהם בתוספת לבן או שמנת
לילדים הקטנים אפשר להוסי לבן וסוכריות צבעוניות ,
או שולקד צ'יפס
פירגה בוקר טוב,
אני מוסיפה כפית סחוג.
הסחוג האדוםםצובע המיטבל בורוד,
והסחוג הירוק צובע המיטבל בירוק בהיר.
צריך להמתין לפחות 10 דקות עד שהטעמים נספגים בגבינה.
הטעם מעקצץ בפה וזה מעדן.
נחמה,נהדר. אהבתי,תודה רבה לך.
יום אהבה נפלא ומחובק.
אני מוסיפה לגבינה
1. מיונז יוגורט ושום – יוצא מהמם
2. בצל ירוק קצוץ, מעט פפריקה מתוקה ומעט מלח – נהדר!!
וכמובן כל הרגילים – בצל מטוגן או קצח או שמיר ושום …
בתאבון :lol:
תודה שרית.
אני מתכוננת לשבועות והמטבלים חוגגים אצלי על שולחן החג. אני מטבלת בסומק וגרעיני חמניות קלויים מלח ופלפל . או טונה סחוטה משמן , בצל קצוץ דק מאוד, מלפפון חמוץ קצוץ דק או מגורד בפומפיה מלח ופלפל (כמובן כתוספת לגבינות). :lol:
חנה,זה נשמע מעולה.
מאחלת לך עשייה טעימה לחג ושתהנו.
שלום פירגה..
אני רוצה להכין פלטת גבינות {רכות}.
ואם תוכלי תגידי לי מה כדי לערבב עם מה.
יעלה הי,
תמיד אפשר לשאול בסופר איזה גבינות מתאימות לאירוח.
יש למשל:
פטה, קשקבל, רוקפור, ברי, פקורינו ,סנט מור,צ'דר וכמובן גוש חמאה טוב.
אני אוהבת לשים גם לבנה שאני מכינה לבד, מטבלי גבינות שמנת,וצפתית בגוש.
באהבה וחג שמח.
התכוונתי לשאול אם ליד לחמניות זה בסדר רק כדורי גבינה או שצריך גם פלטה של גבינות.
מה שאת רוצה.אין פה כללים.
פירגה, האם את מכירה מאפה שנקרא בולו. אכלתי לפני הרבה שנים אצל שכנה ממוצא טריפוליטאי .טעים להפליא,מן לחמניות קטנות. לא מתוק מידי.
נדמה לי שזה משמרים
אורלי,מכינים ככרות ולא לחמניות.
עוגיות בולו
מצרכים:
קילו קמח רגיל
חבילה שמרית
4 ביצים (חלמון אחד אפשר להשאיר למריחה על הככרות)
2 כוסות צימוקים (לא למהדרין אפשר לשים חלק שקדים/אגוזים)
1/2 1 כוסות סוכר
1 כוס שמן
קליפת תפוז/לימון מגוררת
כפית תמצית וניל (לא למהדרין אפשר לשים:זרעי אניס,שומר,קינמון.)
כוס מים ולשים בצד עוד 1/2 כוס לזמן לישה
אופן הכנה:
לשים בצק גמיש ואחיד (מוסיפים לאט מ-1/2 כוס המים ששמרנו בצד) ,מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח – כשעה.
מכינים ככרות (כמו כרוכיות) מורחים חלמון ביצה מהול בקצת מים (אפשר לקחת חלמון אחד מכמות הביצים) ומפזרים שומשום (לא חובה)
מתפיחים שוב חצי שעה.
אופים בחום 175 עד השחמה כ-40 דקות
תהנו
פירגה תודה אין עליך,אי אפשר להפתיע אותך בכלום מחר אני אקנה את המצרכים ואדווח לך איך יצא.
אז חג שמח
בהצלחה אורלי.
חג שמח.