d7a4d79cd7a4d79cd799d79d d7a9d7a8d794d794 - פלפל ממולא באורז בטעם חמוץ מתוק

פלפל ממולא באורז בטעם חמוץ מתוק

d7a4d79cd7a4d79c d7a9d7a8d794 d79cd7a4d7a0d7991 1 - פלפל ממולא באורז בטעם חמוץ מתוקשרה היא כלתה של דסי חברתי, והפלפלים הממולאים שלה הם שם דבר.
שרה מכינה את הממולאים עם פלפלים ארוכים.  אני הכנתי עם גמבות.
אחחחחחחח,כמה התענגתי,ואתם?

פלפל ממולא באורז בטעם חמוץ מתוק

מצרכים והכנה:
חשוב לבשל בסיר  ע מ ו ק  כי מכסים את כל הפלפלים במים עד למעלה…אז לטובתכם, שלא יגלוש.
7 פלפלים ממש גדולים (גמבה) – כל פלפל כזה מתאים לזוג. או 14 רגילים (אני הכנתי 7 גמבות וכולם נכנסו צפוף בסיר.

במחבת עמוקה וגדולה לטגן בצל גדול ולהזהיב
1 עגבנייה מגוררת בלי הקליפה
1/2 כוס מים
כף פפריקה מתוקה
כף שטוחה אבקת מרק עוף
כף שטוחה פפריקה חריפה
לערבב להוסיף:
1/2 2 כוסות אורז
2 כפות רסק עגבניות מהולים במעט מים רותחים
לסגור להבה ולערבב הכל ביחד . לא לבשל.

להוריד מהגז ולהוסיף:
מלח , פלפל שחור, מעט לימון, מעט סוכר
לקצץ ולהוסיף 1/2 חבילה פטרוזיליה
קצת יותר מ-1/2 חבילה שמיר
לערבב ולמלא את הפלפלים עד החצי – הממולאים יתמלאו והאורז יתפח במהלך הבישול
מניחים את הפלפלים בסיר רחב צפוף , אחד ליד השני.

המצרכים וההכנה לרוטב בתוך קנקן ללא בישול:
ליטר מים מהברז (4 כוסות)
6 כפות רסק עגבניות ( או רוטב עגבניות טבעוני שמינים בבית (ראו למטה)
להוסיף לטעם סוכר ומיץ לימון , מלח ובערך 2 כפות שמן
לכסות בנוזל את הפלפלים ולהרתיח.
במידה וחסר נוזל להכין עוד "נגלה" כזו של עוד ליטר מים ותבלינים.
חובה לכסות את הפלפלים במים. לי יצא בדיוק 2 נגלות של רוטב.

חשוב שהפלפלים ישחו ברוטב ובעת ההגשה פותחים כל פלפל לשניים (לא עד הסוף ) ויוצקים מעל את הרוטב.

טועמים ולפי טעם אישי מוסיפים מהתבלינים. . הטעם חמוץ מתוק.

אחרי רתיחה, להמשיך לבשל על להבה הכי קטנה עם מכסה טיפה פתוח .
לבשל כשעה וחצי .
אני מבשלת כשעתיים על להבה מאד קטנה
לפני ההגשה כדאי ורצוי להעביר לתבנית את הפלפלים עם הרוטב ולהשחים. חום 180 כ-15 דקות.

רוטב עגבניות טבעוני:

5 עגבניות מגוררות דק
3/4  כוס מים
שן שום גדולה כתושה

1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית בזיליקום מיובש

לערבב ללא בישול.

תהנו

 

69 תגובות על “פלפל ממולא באורז בטעם חמוץ מתוק

  1. נשמע כמו ממולא נפלא בשביל כאלו שאינם אוכלים בשר (כמוני). וגם בשביל כאלו שכן. smile מקווה שינוסה בקרוב, כשאמצא פלפלים טובים, ואם כן אשלח ב"נ פידבק.

  2. בוקר טוב פירגה
    התמונה מקסימה וקורצת. שאלתי: בתמונה מופיעים שני סוגי פלפלים טעים יותר??????
    שבוע טוב לך ידידה
    רחל

    • רחל,צודקת.תכיני עם מה שאת רוצה. יוצא נפלא בכל מקרה.
      שבוע טוב חמודה smile

  3. בוקר טוב פירגה המתכון פשוט נהדר בדיוק אני חיפשתי מתכון דומה
    תודה מראש ושבוע טוב laugh

  4. המראה הזה של הפלפלים על הבוקר…
    התמונה כלכך טובה שכמעט מתחשק לשלוף את הפלפלים, לסדר אותם על צלחת, לשים על שולחן לצד מפיון, סכין ומזלג, ופשוט לאכול…

  5. פריגה
    התמונה משכנעת עבר למחברת המתכונים ואת עוד שתמעי ממני על זה.

  6. פירגה יקרה!
    גדלתי על הפלפלים האלו ואמא שלי ע,מ לכסות אותנו מבחינת החלבונים היתה מכינה ביצים קשות וקוצצת אותם ומערבבת עם התערובת של האורז ,ממלאה ומבשלת .היינו יוצאים שבעים ומרוצים! [בתחשיב של חצי ביצה\ביצה לנפש.
    תודה לך על עוד מתכון נוסטלגי וטעים.

    • דורית הי
      תוספת מעניינת.נדמה לי שמוכרה כבר מהעבר הרחוק.
      חן חן לך והמשך טעים לנו smile

  7. בס"ד
    היי פירגה
    אני יודעת שזה עניין של טעם אבל כמה מלח צריך לשים בערך?
    (גם במילוי וגם ברוטב)
    תודה רבה!

    • לא יודעת כמה מלח.
      אני טועמת וממליחה עד שאני מגיעה לטעם שלנו.
      smile

  8. פירגה, הכנתי היום. עוד לא טעמנו (זה לשבת :-)) אבל נראה נפלא!

    מישהי כאן הזכירה ביצים במלית של הפלפלים. אני הוספתי ביצה כשיטת אמא שלי: ערבבתי ביצה לא מבושלת עם תערובת האורז. זה עוזר לתערובת להידבק ומוסיף מאוד לטעם.

    • אנושקה,גם לי מוכרת תוספת הביצה.
      אבל לא במתכון הזה.
      במתכון הזה פותחים את הפלפל הממולא ויוצקים לתוכו מהרוטב וכך מגישים.מאד עסיסי וטעים.
      שיערב לכם smile

  9. בס"ד

    בישלתי היום את הפלפלים הממולאים (גם אדומים וגם ירוקים)
    יצא מאוד טעים ב"ה
    תודה רבה smile

    • נענע בקר טוב
      שמחתי לקרוא שגם אתם התלהבתם ושיצא טעים.
      חן חן ששיתפת אותי smile

  10. פירגה בוקר טוב,
    החלטתי לשתף אותך במתכון מיוחד ששידרגתי ובזמן ההכנה חשבתי עלייך, אני בטוחה שאת יכולה לאמץ אותו ואפילו עם רקיחת הסילאן המופלאה שלך תצרי מזה מעדן
    טוב אז מדובר בכרוב ממולא עם בשר ובורגול עבה (מספר 4) על מצע של כרישה
    השתמשתי ב:
    2 כרישות טריות ופרסתי אותן לפרוסות דקות
    2 כרוביות בגודל בינוני עטפתי בניילון וחיממתי במיקרוגל בערך 8 דקות עד לריכוך עקרתי את השורש מסביב והפרדתי את העלים
    כוס וחצי בורגול השרתי במים ולאחר סיננתי
    חצי קילו בשר טחון
    ותבלינים: אבקת מרק בצל, מרק עוף פלפל שחור ומלח ולתיבול הבשר השתמשתי בבהרט
    בסיר טיגנתי במעט קנולה את הכרישות עד להזהבה (חלק מזה הפרשתי לתוך תערובת הבשר)
    הוספתי את הבקעות של הכרוביות ותיבלתי.
    ערבבתי את הבשר מעט רסק עגבניות ותבלינים הוספתי את הבורגול ומעט כרישה מטיגון הסיר.
    פרסתי את העלים של הכרוב ומילאתי אחד אחד והנחתי על מצע הכרישה והכרוב בסיר בצורת עיגול.
    הוספתי מים חמים רסק עגבניות ותבלינים והנחתי לבישול בינוני בערך שעה.
    יצא ממש טעים ובריא, שיהיה בהצלחה ושבת שלום תעדכני אותי…. תודה גלית

    • גלית יקירתי
      תודה על השיתןף הטעים.נקרא נפלא.
      תהנו smile ושבת שלום עם חיבוק מכל הלב.

  11. שתי שאלות מביכות :oops: אבל אמרת פעם שמותר לשאול

    אחת: איך מעבירים אחרי בישול לתבנית אפייה? הפלפלים לא מתפרקים?

    ושאלה שניה…תשמעי…פעם אחרונה הכנתי מתכון שלך שהיה בו גוון מליחותי וחמצמף (וכמובן מלכותי ;) לא זוכרת מה היה המתכון אבל לא מהדברים המתקתקים יותר) יחד עם תוספת שהיה בה כמובן סילאן

    החבר'ה אכלו אבל אמרו שהטעמים לא משתלבים להם בפה (נעשו אינטיליגנטים הגברים בבית מאז החיבור איתך הם כבר בהחלטות מה מתחבר להם בפה ומה לא laugh …קודם זה היה יותר פשוט …שניצל פולני חסר טעם ואורז תמיד היה שילוב בסדר ;) )

    בקיצור…מה אפשר להוסיף מנה בשרית לפלפלים הנ"ל ובכלל מה הולך עם מה :oops: :oops: :oops:

    • ברבורתי היקרה ערב טוב
      לשאלתך אם לא מתפרקים כשמעבירים,אז לא.
      מעבירים בעזרת תרווד גדול."תופסים" את כל הממולא ומעבירים לתבנית.
      לגבי טעמים את יכולה לתבל כפי שאתם אוהבים.כל תיבול למתכונים שלי הולך.
      להעיז ולנסות ולגוון. קורה שאחרי טעימה הטעם לא מה שרצית? תוסיפי עוד טעמים ותשפרי עד שתגיעי לטעם שלכם. לא לפחד כלל.
      בהצלחה והמשך הנאה smile

      • אה, המשך……
        ברבורה,אצלינו זה נזלל עם עוד תוספות ליד עוף בתנור. למעשה עם כל מנה בשרית.שוב, שאלת טעם.
        smile

  12. רגע…לא הסברתי ברור :oops:

    לא שהטעמים לא מוצלחים הם מוצלחים מאוד בכל מתכון ומתכון
    אבל בפעם ההיא המתכון של המנה הבשרית לא השתלב להם עם התוספת של המנה כי היה "ניגוד טעמים"
    ושוב…לא שלא היה טעים רק שכל אחד היה טעים לחוד וכששמתי יחד מנה ותוספת הם אמרו שזה לא מתאים
    וככה מצאתי את עצמי עם שאלה האם יש דבר כזה שתוספת יכולה לא להתאים למנה העיקרית

    • ברבורה תודה מקסימה
      כשאת הולכת על טעם חמוץ מתוק יש באתר מתכונים עם טעם חמוץ מתוק.
      יש גם מתכונים עם טעם מתוק חריף שזה גם משתלב.
      אני בטוחה שאת כבר שולטת בטעמים מקריאה. תראי שהתבלינים די דומים ותזרמי.
      שלך,פירגה smile

  13. אוקיי הבנתי
    ויפה שהיקפצת אותי כיתה ל"שולטת בטעמים" ;)

    • ברבורית,בהחלט הגיע הזמן. את תלמידה מצטיינת לאורך כל הדרך.
      אגב, לא להשמיץ את הקופסאות……ברטבים אדומים אני משתמשת המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןבקופסאות.
      למה לא? זה טעים לנו. ;)

  14. פירגה..דחוף!!!! את כאן :twisted: :twisted: :twisted:

    את עם המתכונים שלך ;) רק פתחת להם את התיאבון עם הלזניה של אתמול ;) smile :lol:

    עכשיו הם רוצים פלפל ממולא ואני באמצע ההכנה
    שאלה: צריך לכסות את הפלפלים עם החלק העליון שלהן?

    וועוד שאלה של פולניה אמיתית :oops:
    בגלל שזו את ואני הולכת אחרייך באש ובמים ובכמות היסטרית של רוטב…כן שתי נגלות של רוטב :|
    ובגלל שאצלי יש שימוש מועט מאוד אח"כ ברוטב
    יש לך רעיון לפולניה שבתוכי מה אפשר לעשות איתו בלי לקבל התקף לב מלזרוק אותו? laugh laugh laugh

    • ברבורית יקרה
      מה דעתך להכין צלי של תפוחי אדמה ובטטה (קוביות)?

      או להכין ספגטי ול"שדך" עם הרוטב?

      smile

  15. לא היית במיידי, אז כיסיתי את הפלפלים עם החלק העליון (ורק כשפתחתי לראות אם הגבת ראיתי את הצילום שמראה כך)

    האורז יצא לי קצת דייסתי, לא יודעת אם ככה היה צריך להיות או שהכנתי עם אורז מסוג פחות מוצלח

    בכל אופן מצא חן מאוד בפה של החבר'ה

    smile

    • ברבורית,זה האורז שאנחנו אוכלים בממולאים .
      אחרי בישול ארוך מטבעו האורז רך.
      אין לי אורז מועדף smile

  16. יש לי שאלה האם אפשר להחליף את הפלפלים בבצל?
    בתודה מראש נטלי ;)

  17. פירגה בוקר טוב
    מתכון נהדר כלתי הצמחונית התמוגגה ממנה, וכמובן שאר בני המשפחה.
    אומץ באהבה.
    ממני אנטה

    • בקר אור אנטה יקרה
      שמחתי לקרוא שכלתך הצמחונית אהבה את המתכון.
      יישר כח ותמשיכי להכין לה מטעמים טעימים
      חיבוקים smile

  18. הפלפלים מעולים!! טעים, פיקנטי פשוט מעדן smile
    תודה רבה על המתכונים הנפלאים..

  19. פירגה יקרה,
    כמה סוכר וכמה מיץ לימון צריך להוסיף לליטר אחד של רוטב?
    אני יודעת שתגידי לי לטעום…אבל בבקשה, המלצה.
    תודה וחג שמח!

    • מלכי בקר טוב יקירתי
      תתחילי עם כף אחת סוכר וכף אחת מיץ לימון.
      אחרי שתטעמי תחליטי אם להוסיף עוד קצת.לא הרבה.
      לבריאות חמודה וחג שמח ומתוק לך smile

  20. פירגה מקסימה!
    תודה רבה !
    אני מיד הולכת להוסיף עוד קצת סוכר.
    התבשיל הזה על הגז….ובתנור הפשטידה מה"עשירייה הפותחת" שלך למוצאי החג.
    שוב חג שמח !

  21. פירגה יקרה,
    הכל יצא מעולה!
    הפשטידה (מאפה סגור) קלה להכנה ואכן, מתכון מנצח!
    תודה רבה!

  22. פירגה בוקר טוב לך :lol:
    הייתי מאוד שמחה לדעת לגבי פלפל ממולא בבשר?
    האם זה אותו הופן ההכנה :twisted:
    מפני שלי יוצאים יבשים מבפנים והילדים לא הכי אוהבים יבש ,
    smile
    תודה יום טוב אוהבת מלא smile smile smile smile smile

  23. הי ,
    כרגע הסתיים בישול הפלפלים הממולאים של דסי/שרה חברתך, השתמשתי באורז בסמטי, הורדתי את כמות האורז לכוס וחצי אחרי חצי בישול, והוספתי 300 גר' של טחון כבש מעורב בבקר, יצא נפלא!
    הפלפלים בשלושה צבעים, הרוטב מתובל עפ"י המלצתך, חגיגה לחיך ולעיניים, המון תודות,
    ושוב שנה מתוקה ונפלאה,ושכל מאווייך יתגשמו השנה!!!

  24. אהלן פירגה
    נשארה לי כמות גדולה של בשר טחון מתובל לקציצות (המתכון שלך עם הבטטה) שהכנתי אתמול ובמקום לזרוק אני מתחילה לחשוב מה אוכל לעשות איתו? (מלבד בלונוז). חשבתי למלא פלפלים אבל אני לא יודעת מה מי מו.. אולי תוכלי לומר מה צריך לעשות? :P

  25. הי פירגה!
    רציתי לשתף שהכנתי את הממולאים ויצא סוף הדרך!!
    במלית של האורז הוספתי גם גזר מגורר שהיה לי(טיגנתי עם הבצל).
    בנוסף לפלפלים בצבעים מילאתי גם עלים של בצל. נהנינו מאוד!!

    תודה,

    שגית

    • שגית,יופי שאהבתם ושחזרת לשתף אותי
      תודה לך, שיהיה המשך ערב נפלא וטעים

  26. פירגוש כבר הרבה זמן אני רוצה להכין פלפל ממולא וקניתי סיר מיוחד,7 ליטר יספיק לי? smile

  27. היי פירגה,
    הכנתי את הממולאים ,ויצאו טעימים מאוד.
    תודה על המתכון הטעים
    דניאל.

  28. פירגה ערב טוב,
    הוספתי לסיר גם בצלים ממולאים..
    את פשוט אלופה!!! smile
    יצא טעים מאוד! בעלי והילדים מאוד אהבו :lol:
    תבורכי smile

    • תודה אידית,כמה נפלא לקרוא שכולכם אהבתם.גם את גם הבעל והילדים.
      יום נפלא ואביבי לכולכם smile

  29. היי פירגה,
    רוצה לשתף:
    הכנתי כבר פעמיים ויצאו נפלא, (מלית האורז והעגבניות שבמחבת , כול כך טעימים ,שרק מהטעימות מתמלאים בהנאה.)
    פירגה יישר כוח, על המתכון הטעים והמוצלח.

    • הי שרון
      תודה על השיתןף ןהפירגון
      את נהדרת ואני מאחלת לך המשך טעים ביחד smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *