d7a9d795d7a7d795d79cd793d793 d791d7a0d7a0d794 - מאפינס שוקולד קוקוס בנגיעות משמש

מאפינס שוקולד קוקוס בנגיעות משמש

d7a9d795d7a7d795d79cd793d793 d791d7a0d7a0d794 1 - מאפינס שוקולד קוקוס בנגיעות משמש

עוגות שוקולד הן אהבתי הגדולה . תראו זאת בהמשך הצפייה במגוון הגדול והטעים שהכנתי . כמעט כולן בחושות וכולן עסיסיות ושוקולדיות . לכל אחת תוספת מיוחדת והכנתי להן קטגוריה לתפארת.

מי שרוצה ימיר את המשמש ב-2 בננות בשלות ומעוכות . המלצה שלי כשמכינים בשילוב בננות,כדאי לחכות יום אחד (העוגה במקרר) ואז טעם הבננות מתקבל עדין מאד ומשתלב נפלא בטעם השוקולד.

 

 

מצרכים והכנה בתוך קערה:
12 משמש מגולען קצוץ במג'ימיקס דק דק
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח רגיל
כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
כוס שמן
2 ביצים
ל ע ר ב ב.
להוסיף 2 כוסות מים חמים ושוב לערבב ערבוב   י ס ו ד י .   הבלילה הופכת להיות כמו קרם שקולדי.  הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח.

לצקת (אפשר בעזרת קנקן עם פיה) ל-19 תבניות מאפינס – 3/4 גובה או לתבנית עגולה מספר 24 משומנת גם בדפנות.
לאפות בחום 175 מעלות כ- 30 דקות או יותר לפי הצורך

מיד אחרי האפיה לצקת רוטב חם על עוגה חמה:
לחמם בסיר קטן 1/2 מיכל שמנת מתוקה רגילה או פרווה רק עד לסף רתיחה.
לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד ומיד לצפות. אפשר לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
מי שרוצה יפזר גם מעט שוקולדצ'יפס כמו בתמונה.   מעבירים את העוגה/ות אחרי צינון למקרר.
תהנו

"טיפ"

למי שאין כוס אבקת שוקולית ימיר לכוס מלאה אבקת קקאו ולהוסיף עוד כוס סוכר.

 

מתוך גלריית התמונות של יפעתוש. תהנו

d79ed790d7a4d799d7a0d7a1 d79bd795d7a9d799d7aa d79ed7a9d79ed7a9 d799d7a4d7a2d7aad795d7a9 1 - מאפינס שוקולד קוקוס בנגיעות משמש

.d7a4d790d799 d79ed7a9d795d793d7a8d792 d799d7a4d7a2d7aad795d7a9 300x225 1 - מאפינס שוקולד קוקוס בנגיעות משמש

66 תגובות על “מאפינס שוקולד קוקוס בנגיעות משמש

  1. איזה שילוב מענין שווה ניסיון
    פירגה שיחקת אותה חח כמו תמידד
    אוהבת אותך נטלי :lol:

  2. פירגה שלום!!איזה יופי של מאפינס!!אי אפשר שלא לנסות לאפות, נותן חשק לתת ביס למסך!!
    ערב נעים!!

  3. תודה רבה! מתכון דומה שלך עם מנטה עשיתי יצא מצויין! בשילוב משמש נראה לי סוף הדרך!

    • פנינית יקרה
      משפחת הכושיות מגוונת ומלאת הפתעות ;) .
      אשמח לשמוע חוות דעתך גם על השידרוג עם המשמש.
      יום נפלא smile

  4. קניתי!! אם אוותר על קוקוס ואשים נגיד שקדים טחונים, נראה לך יתאים? :shock:

    • בוודאי יעל.יש עוגה כזו בכושיות ששמים כוס שקדים או אגוזים.פנטסטי.
      מחכה לתוצאות :lol:

  5. בוקר טוב.
    תמונות כאלה על הבוקר גורמות לתחושת צורך עז במתוק… ;)

    המשמש מורגש בתוך העוגה – או רק נותן טעם שונה קצת?
    מעולם לא ניסיתי לשלב פירות עם שוקולד, ולכן קצת חסרת בטחון כאן.

  6. איזה רעיון מיוחד זה להוסיף משמש לעוגה כושית!!
    נשמע מדליק.
    ואני מתה על משמש. מקווה שאספיק להכין לפני שהמשמש ייגמר.
    אבל שומרת את המתכון בכל מקרה smile

    • רותי,המשמש בא והולך ברגע…..יש לי כמה מטעמים שלא כדאי לפספס. צריך למהררררררר ;)

  7. הי פירגה!

    נראה מאוד מגרה! . האם אפשר להכין אותו מתכון בתבנית מאורכת?.באופן כללי האם ניתן להכין כל מתכון מאפינס בתבנית אחרת או תלוי במתכון?.

    • ענת צהריים טובים
      את כל הכושיות שלי ניתן להכין כמאפינס או בתבנית עגולה 24.
      כל מתכון לגופו.
      smile

    • אודה לך על התשובה ואוסיף כי אני ומשפחתי נהנים מאוד מהמתכונים ומהיצירתיות השופעת שלך!.

      • תודה ענת
        כיף שהאתר שלי "מבקר" בהרבה מטבחים בארץ ובעולם ושנהנים ממנו וממטעמיו.
        מחמיא לי .בכיף smile

  8. האם אפשר במקום כוס אבקת שוקולית לשים כוס אבקת משקה חלב של "נסקוויק"?

  9. הי כתבתי לך פעם ואני כותבת שנית האם ואיך אפשר להמיר את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן.
    מהן הכמויות הנדרשות.
    מתכונייך ראויים לשבח. יישר כוח

    • רותי יקרה
      סליחה,אבל הייתי בטוחה שעניתי לך :oops:
      אני לא מתמצאת בקמחים האלה.איתך הסליחה
      תודה על המחמאות smile

  10. פירגה חביבתי בוקר טוב מלא חיוכים smile smile smile
    אין לי כרגע משמשים בבית :oops:
    אפשר להוסיף ריבת משמשים למאפינס וגם שקדים חצויים ? :P
    תודה מראש שבת שלום smile smile

  11. תודה רבה על תגובתך המהירה smile smile smile smile smile
    פשוט יושבת ומחכה לתשובתך כדי להכין את המאפה :lol: :lol: :lol:
    שבת שלום

  12. אפשר לוותר על הבננות? בא לי בטירוף עוגת שוקולד עם קוקוס ואני מפחדת שהטעם של הבננה יהיה דומיננטי מדי..

  13. היי פירגה יקרה smile
    אתמול הכנתי את המאפינס ויצא לי מעולה כמו תמיד ממתכונייך המוצלחים.
    המתכון כבר מוכר ממשפחת הכושיות אצלך באתר, בכל מיניי ווריציות נפלאות ותמיד יוצא מוצלח.
    המתכון כל כך מושלם ומנצח, העוגה תמיד יוצאת עסיסית ורכה כמו מוס שוקולד. פשוט נפלא smile

    הנה התמונות שצלמתי:

    עוגת /מאפינס כושית קוקוס בנגיעות משמש
    http://picasaweb.google.com/yifat.zr/cwBOKB?feat=directlink

    תודה פירגה יקרה smile
    אפרת

    • יפעתוש יקרה
      המחמאות מרגשות כל כך והתמונה מדברת בני עצמה. בחרתי אחת מושלמת בעיני למתכון. ראית?תודה.
      רק שתרגישי לי טוב ותהיי בריאה . נשיקות smile

      • פירגוש יקרה,
        התמונה מושלמת למתכון :lol:
        מקווה שגם הטעם מועבר דרך התמונה smile
        הטעם טעים ברמות, במיוחד שזה עם קוקוס שאני מאוד אוהבת.
        הבת שלי עכשיו התענגה על המאפינס ואמרה לי:
        "המאפינס הזה, מה זה טעים… יאמממממיייי" :lol:
        ואמרה לי גם: "בטוח שזה המתכון של פירגה" ;)

        תודה פירגה שאת דואגת לבריאות שלי.
        משפחתי ואני וגם אנשים שמכירים אותי
        מתפללים בשבילי שהמצב הבריאותי שלי יהיה טוב וישתפר לטובה.
        ואני למרות הכל ממשיכה בדרכי ונלחמת במחלה כדי שאוכל
        לתפקד ולהנות מהחיים ולהכין מהמתכונים הנפלאים שלך :P

        smile

        • אני שמחה שהכנת ובעיקר שאהבתם . תגידי לבת שלך שזה בטוח מתכון של פירגה.חהחהחהחהחה
          .
          אני כל הזמן חושבת עליך ובאמת מתפללת ומחזיקה אצבעות שהכל יהיה בסדר. מוכרח להיות בסדר.
          חיבוקי smile

  14. בוקר טוב פירגה יקרה,
    לאחר ההצלחה הענקית עם המאפינס הנפלאים האלו ,שוב יש לי רעיון לשדרוג המתכון.
    את כבר מכירה אותי שאני אוהבת לשדרג חחח ;)

    אני צריכה להתייעץ איתך בקשר לרעיון שיש לי. אני רוצה להפוך את העוגה הכושית הזו ל"פאי כושית".
    כרגע כבר הכנתי את התחתית מבצק פריך והוא כבר בתוך תבנית פאי שנח לו במקפיא לחצי שעה.
    אני בהתלבטות לגבי העוגה עצמה. כמו שידוע לנו העוגה הכושית היא די דלילה כששמים אותה בתבנית.
    אך איך היא התנהג כשהיא על קלתית אפוייה מראש בשיטה העיוורת? האם כשהוסיף את הבלילה של
    העוגה על הקלתית האפוייה, היא תרכך את קלתית לפני האפייה? יש לך ניסיון בנושא הזה?

    מה שכן, אני לא מוותרת על הרעיון שלי ואני הבצע אותה. עוד מעט אני מוציאה את הקלתית מהמקפיא
    ומכניס אותה לתנור לאפייה עיוורת. רק יש לי קצת חששות לגבי הבלילה של העוגה על גבי הקלתית האפוייה.

    מה דעתך? ה"פאי הכושית" המשודרג שלי יצא מוצלח? :|

    • בקר אור יפעתוש יקרה
      ואואואו זה נקרא מסובך ואני רואה שיצאו לך למעשה עוגה על עוגה?

      יש לי את המוס שוקולד אפויה.לא יותר טוב?

      לא נראה לי שהפאי יאפה אז את צריכה לאפות אותו מראש. אבל אני ממש לא בטוחה בכל הוואריציה הזו.
      :P

      • פירגה, קצת דיווחים עד כה:
        זה בדיוק מה שכתבתי לך בהודעה וגם עשיתי. את הקלתית אפיתי מראש אפייה עיוורת למשך 15 דקות בערך. כשהבצק הזהיב יפה, כאן הייתי מודאגת קצת. הכנתי את הבלילה כשהיא כמובן מאוד נוזלית.
        לא ידעתי מה לעשות באותו הרגע. היה רגע מכריע אם להוסיף את הבלילה הנוזלית על הקלתית האפוייה.

        הסתכלתי על הקלתית שיצאה לי מאוד יפה ועל הבלילה הנוזלית של העוגה. פתאום בא לי רעיון מעולה !!!
        מרחתי על הקלתית שעדיין בתנור עם ביצה טרופה, על כל הקלתית. הכנסתי את הקלתית לעוד כמה דקות נוספות לתנור. לאחר אפייה של כמה דקות נוצרה שיכבת "הגנה" על הקלתית [בגלל מריחת הביצה על הקלתית]. הוצאתי את הקלתית האפוייה בשיטה עיוורת שתתקרר מספר דקות.

        בבטחון רב שפכתי את הבלילה של העוגה על הקלתית האפוייה שיש בה כבר "הגנה" מפני הרטיבות והכנסתי לתנור לאפייה……..

        פירגה, ה"פאי כושית" ששידרגתי ניראת נפלא בתנור. עכשיו אני מחכה לתוצאות שלאחר מכן :|

        תחזיקי לי אצבעות ש"הפאי הכושית" המשודרג שלי ייצא מוצלח :lol:

        כמובן שאם הפאי יצא מוצלח, הצלם אותה וכולם יוכלו לראות… [הלוואי] smile

  15. יפעתוש, זה נראה מדהים ביותר. ואואואוווווווו
    תמונות משגעות. הגיונית קשה לי להתחבר,לא יודעת למה. תכתבי לי אחרי טעימה?
    הייתי מצפה למשהו "רטוב" בתוך הפאי,ופה זה עוד עוגה. מדהים ומוזר ביחד. חהחהחהחהחה.
    מחכה לתוצאות של אחרי קירור , טעימות, וחוות דעתך.
    נשיקות smile

    • פירגה, אני רואה שאת המומה חחח ולא מתחבר לך, אבל לא תאמיני. לאחר כמה שעות שהפאי
      התקרר, הבנות שלי שיגעו אותי שאני הפרוס את הפאי כי זה נראה להן טעים מאוד.
      רציתי לחכות עד מחר, אבל מי יכול בכלל? גם אני הייתי סקרנית איך בצק הפאי והעוגה מתחברים יחד.
      פרסתי את הפאי והשתגעתי. לא יאומן :eek:

      תראי פירגה, היית מאמינה שככה זה יראה? :eek:
      צילמתי מכל הכיוונים, הייתי המומה לתוצאה…

      הוספתי עוד תמונות כשהפאי כושית פרוס [שידרוג שלא יאמן] :oops:
      http://picasaweb.google.com/yifat.zr/CwtqMH?feat=directlink

      ואם את שואלת, הפאי המשודרג טעים להפליאאאאאא smile :lol: smile
      הניסוי עבר בשלום חחח

      שבת שלום ומבורכת smile

      • הי יפעתוש, כמה שנראה לי הזוי, זה נראה מהמם,טעים,נפלא,מיוחד ומה לא.
        את קוסמת.חהחהחהחהחהחהחה.
        התמונות עשו את שלהם. השתכנעתי.
        תודה שבת מבורכת לכם smile

        • פירגה את לא מתארת לעצמך איזו הצלחה יש לשידרוג שלי לעוגה הכושית שלך שכולם מכירים אצלך באתר. כולם במשפחה טעמו ממנה, בעצם טרפו ממנה ואמרו לי שזה הפאי המושלם.
          הבצק פריך משתלב בצורה מושלמת עם המילוי הכושית שלך. חיבור טעים ביותר.
          מילוי הכושית רך ועסיסי כמו מוס שוקולד. אין דבר כזה, פשוט הצלחה מסחררת. לא יאומן :lol:

          השידרוג הנוסף שעשיתי זה בציפוי של הפאי. מיד עם צאת הפאי מהתנור, זילפתי מעל המילוי בסירופ שוקולד בצורת ספירלה. בין הסיפרלה שנוצרה זילפתי סירופ תות, הסירופ תות ניספג לתוך המילוי הכושית
          ונתן טעם משגע. עוד יותר עיסיסיות למילוי.

          בנותיי מוסרות לך המון תודות על המתכונים הנפלאים שלך ואומרות לי שהמשיך להכין ולשדרג smile
          מבחינתי מצאתי את הפאי המושלם הפריך והעסיסי שהכרתי בחיי.

          לספר לך סוד קטן פירגה? בזה שאני נכנסת לאתר שלך ומנסה לשדרג ולהכין מתכונים שלך, זה
          משכיח ממני את המחלה שלי וגם נותן לי המון סיפוק. זה מאוד מעסיק אותי ומרגיע אותי.
          כך שאני בדרך מסויימת מודה לך מאוד שאת כאן ואני יכולה ליצור דברים חדשים וטעימים.
          במיוחד שבני משפחתי נהנים ממה שאני מכינה להם למרות הקשיים והמגבלות שהמחלה גורמת לי.

          :P

          • יפעתוש יקרה, כל כך מרגש אותי לקרוא אותך. תודה לך ותודה לבנות.
            גם אותי עצם ההתעסקות במטבח מאד מרגיעה ומשכיחה דברים.
            אגב, יש לי עוגת כושית פאדג', נראה לי שהיא תתאים מאד לרעיון של הפאי.אולי אכין גם אני בהזדמנות.
            עדיין אין לי תבנית פאי נשלפת. הכלים שלי בכללם ישנים.
            תהנו מהשבת הטעימה ושרק יהיה טוב|חיבוק|
            אני אכניס תמונה של הפאי ואוסיף שאת ההכנה ייכנסו לראות בתגובות שלך. נראה לך?

          • פירגה, רעיון מעולה גם לדעתי לגבי עוגת כושית פאדג' להפוך לפאי כמו שעשיתי היום. אנסה גם אותה בהזדמנות.
            וואו פירגה, יהיה מאוד מסקרן לגבי כך שאנשים ינסו להכין את הפאי כמו שהכנתי. בטוחה שזה יהיה
            פאי נהדר גם לאחרים. כמובן שהתמונות שצילמתי מדברות בעד עצמן. פשוט רעיון גאוני מה שעשיתי היום.
            ובוודאי שניראה לי, כי הפאי הזה סוף הדרך :lol:

  16. יפעתוש,חיידק השידרוגים זה דבר גדול.או שיש את זה או שאין.
    אני שמחה שבורכנו ב"חיידק" הטוב הזה. :lol:
    אולי מחר אתפנה להכניס תמונה או שתיים ולהפנות קישור אליך.
    שיהיה המשך ערב נעים smile

    • פירגה יקרה smile
      ראיתי עכשיו שהוספת את התמונה שלי לפאי הכושית ששידרגתי מהמתכון הנפלא שלך.
      היו הרבה טעימות אצלי במשפחה מהפאי וכולם אמרו שהפאי הזה טעים ביותר,
      אפילו הפאי משתבח עוד יותר לאחר יום-יומיים שלאחר האפייה וקירור במקרר :lol:

      פשוט פאי נפלא smile

      ♥♥♥ ההמלצה שלי לגבי הכנת הפאי – בצק הפריך ♥♥♥
      [עימך הסליחה פירגה שכתבתי כל כך הרבה. רציתי לפרט בצורה ברורה ביותר] :oops:

      – לאחר 15 דקות של אפייה עיוורת של בצק הפריך, להוציא מהתנור ולמרוח על כל פני הפאי בביצה טרופה וגם על שוליי הבצק. להמשיך לאפות עוד מספר דקות על שרואים שהביצה המרוחה על הפאי התקשתה ומבריקה. זה לוקח ממש מספר דקות בודדות. [פעולה זו מבטיחה ומונעת את הרטבת בצק הפאי לאחר הוספת מילוי הכושית שהיא מאוד דלילה].
      להוציא את הפאי מהתנור ולצקת את הבלילה של הכושית על הפאי ולאפות 40 דקות בערך או עד זה מוכן.

      – מיד עם צאת הפאי מהתנור, לזלף בסירופ שוקולד בצורה ספירלית ואז לזלף את הסירופ התות גם בצורה ספירלית במקביל לסירופ השוקולד. קישטתי גם בסוכריות קליק על פני הפאי.

      הפאי יוצא כל כך פריך [הבצק] והמילוי של הכושית כל כך עסיסי וטעים.
      לדעתי שילוב מנצח :lol:

      — הנה כך המתכון עם השידרוגים שלי, לכל מי שרוצה לנסות —
      [לפאי שהכנתי לא הוספתי משמשים כפי שפירגה כתבה במתכון, כי לא ידעתי אם זה יתאים להכנה כפאי.]

      "פאי כושית קוקוסית"- המתכון של פירגה והשידרוגים שלי:

      לבצק הפריך:

      1/2 2 כוסות קמח
      1 חבילה מחמאה/חמאה קרה [ 200 גרם] – חתוכה לקוביות
      1/2 כוס אבקת סוכר
      1 שקית סוכר וניל
      גרדת לימון מלימון שלם
      1 כפית תמצית וניל
      2 כפות מים קרים מאוד [מומלץ עם מיי קרח]
      1 ביצה שלמה [קרה מהמקרר]

      — הכנת בצק הפריך —

      – היבשים: קמח, אבקת סוכר, סוכר וניל, גרדת לימון ומחמאה/חמאה החתוכה לקוביות – לערבל בפולסים במג'ימיקס עד לתערובת פירורית.

      – להוסיף:
      תמצית וניל, מים קרים וביצה – לערבל בפולסים קצרים עד לקבלת כדור בצק.
      – ליצור מהבצק כדור ולשטח את הבצק לעובי של פיטה.
      – לעטוף בניילון נצמד ולקרר במקרר חצי שעה עד שעה.
      – להוציא את הבצק השטוח מהמקרר *ולרדד אותו לגודל התבנית הפאי.

      — *שיטה שלי לרידוד בצק הפאי —
      [בשיטה זו אין צורך לקמח את משטח העבודה ולא את המערוך. הכל עבודה נקייה ומדוייקת].

      – בין שתי יריעות ניילון נצמד לרדד את הבצק לגודל תבנית הפאי.
      – כדי לבדוק אם הקוטר של העיגול תואם לגודל הפאי כולל השוליים של התבנית, מרימים את הבצק ביחד עם ניילון הנצמד ומניחים על התבנית הפאי ובודקים. במידה ועדיין לא תואם, ממשיכים לרדד ושוב בודקים את הגודל, כולל גודל השוליים.

      – כדי להניח את הבצק על תבנית הפאי מבלי שהבצק יקרע, דבר ראשון מסירים את הניילון הנצמד העליון שמעל הבצק. עכשיו יש לנו בתחתית ניילון נצמד ומעליו את הבצק.

      – משאירים כך את הבצק על השייש ומניחים את תבנית הפאי בצורה ה-פ-ו-כ-ה במרכז הבצק, ממש במרכז.
      – בעזרת הניילון הנצמד התחתון שממתחת לבצק מהדקים אותו על פני תבנית הפאי הה-פ-ו-כ-ה ואז הופכים יחד.

      – מה שנוצר – שהתבנית הפאי היא על השייש בצורה רגילה, מעלייה הבצק שמונח בדיוק במרכז על תבנית הפאי, ומעל הניילון הנצמד.

      ♥♥♥ חשוב: בשלב זה אין להסיר את הניילון הנצמד העליון שנוצר לאחר הפיכת הבצק על התבנית הפאי].

      – מה שנותר עכשיו: להדק בצורה יפה את הבצק על תבנית הפאי ביחד עם הניילון הנצמד. כך שהבצק לא
      נדבק לידיים ולא נקרע.

      – אם רידדתם טוב-טוב לפני גודל התבנית ולפי גודל השוליים, אפילו אין צורך להסיר בצק מיותר מהשוליים של תבנית הפאי.

      – הדבר האחרון שנותר -להסיר את הניילון הנצמד ב-ז-ה-י-ר-ו-ת!
      ♥♥♥ התוצאה: הבצק מונח בצורה מושלמת על תבנית הפאי.

      – לאפות אפייה עיוורת למשך 15 דקות. להבריש את כל פני הבצק בביצה טרופה ולאפות עוד 4 דקות ולקרר את הקלתית.

      — לפי המתכון של פירגה: מילוי הכושית קוקוסית , עם השינויים שלי —

      מצרכים והכנה בתוך קערה:
      כוס סוכר
      3/4 כוס אבקת שוקולית + *1/4 כוס אבקת קקאו
      כוס קמח רגיל
      כוס קוקוס
      שקית אבקת אפיה
      כוס שמן
      2 ביצים
      ל ע ר ב ב.
      להוסיף 2 כוסות מים חמים ושוב לערבב ערבוב י ס ו ד י . הבלילה הופכת להיות כמו קרם שקולדי. הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח.
      *לצקת את הבלילה הנוזלית על הקלתית האפוייה, להחזיר לתנור ולאפות 40 דקות בערך עד שקיסם יוצא יבש ממרכז הבלילה.
      כשהפאי מוכן וחם, לזלף בצורת ספירלה בסירופ שוקולד ובסירופ תות.
      לקשט בסוכריות קליק.

      *** להתרשמות מהפאי שהכנתי, הנה הקישור לכל התמונות של הפאי הכושית המשודרגת שיצרתי מהמתכון הנפלא של פירגה:
      http://picasaweb.google.com/lh/photo/eiTjqWYnQCQFo-57qP7CEw?feat=directlink

      smile

      • סליחה ששכחתי להוסיף שלב נוסף לגבי הבצק הפריך:

        מלבד שהכנסנו את הבצק למקרר לחצי שעה עד שעה ולאחר מכן רידדנו בעזרת ניילון נצמד לפי ההוראות שלי, הפעם יש להכניס את התבנית עם בצק הפאי עליו למקפיא, למשך חצי שעה, כאשר התבנית עם הבצק עליו מכוסה בניילון נצמד או בנייר כסף.

        לפני הכנסת הבצק הפריך לתנור כשהוא במצב קפוא [אשר שהה חצי שעה במקפיא], יש "לדקור" את הבצק בעזרת מזלג ורק אז להכניס לתנור לאפייה עיוורת.

        הנה כך:
        http://picasaweb.google.com/lh/photo/Z_c69WPE0vPN7Tbz8Ao1lQ?feat=directlink

        :P

        • יפעתוש ממוש,טוב ששמת את המתכון וקישורים.
          גם הוספתי ליד התמונה שיש מתכון שלך לפאי.
          אהבתי את הבצק שהכנת נראה כל כך טעים. אשמור אותו לאירועים מזדמנים ;) וגם נראה שמתאים להרבה מאפי פאי.
          תודה על השיתוף
          תודה שאת פה איתי
          תודה על הכל
          אוהבת smile

          • פירגה יקרה,
            מתכון לבצק הפריך מעולה וטעים מאוד. טעם הלימוני בבצק מורגש ומשדרג מאוד את הפאי.
            הבנות שלי אמרו לי שמהבצק הזה הכין להן עוגיות. אני שמחה שהשידרוג שלי מוצא חן בעינייך.
            ראיתי? התייעצתי איתך אונליין לגבי השידרוג שלי ולא תיארנו לעצמנו שיצא עד כדי כך מוצלח…
            ויצא סופר מוצלח :lol:
            שמחה לשתף בניסויים שלי חחח

            חיבוקי ענק smile

  17. יפעתוש, בצק פאי בד"כ בצק גם לעוגיות ושלך נראה משהו…עדין ומתמוסס.
    כמו שכבר הצעתי לך,נסי את הכושית פאדג' בפאי.ואולי גם פה ניתן להמשיך לשדרג.
    ואני שמחה להשתתף בניסויים שלך ;) בעיקר שהם מוצלחים כל כך
    נשיקות smile גם לבנות המקסימות שלך. מגיע להן.

  18. בוקר טוב
    נשמע מצויין
    ראיתי את כל המאפינס כושיות שלך
    והחלטתי ללכת עם המאפינס הזה (עם הקוקוס הכי טעים)
    השאלה רק אם אפשר להחליף את המשמישים
    בדובדבן
    סתם כי אני לא מתה על משמשים
    אפשר אפשר??

  19. עשיתי מאפינס כושית בננות בדיוק כמו שכתוב
    רק במקום כוס אחת של מים שמופיעה במתכון (מתוך השתיים)
    החלפתי בשמנת מתוקה.
    יצאו מאפינס מאלפים נימוחים ומענגים
    תודה
    :lol:

    • הי סופה,כל נוזל יכול להחליף את הנוזלים במאפינס.
      אני שמחה שאהבתם,לבריאות smile ותודה שחזרת לשתף.

להגיב על לאה -ש לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *