d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 d7a0d792d799d7a1d799d79d - לביבות ברוקולי-אפוי

לביבות ברוקולי-אפוי

 

d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 d7a0d792d799d7a1d799d79d 1 - לביבות ברוקולי-אפוי

20 חטיפים נחטפים וטעימים במיוחד

בפעם הבאה אכין כפול . התבאסתי שנחטפו בצ'יק ולא היה יותר.
בפעם הבאה אגוון גם בסוג אחר של ירק (תרד, מנגולד,גזר,כרובית,קישואים וכו'..)
אנסה גם להטביע בחלק קוביית גבינה צהובה.
נראה לי שיהיה מתכון מנצח. אתם כבר תראו.

מצרכים ל-20:
שקית ברוקולי סנפרוסט במשקל 800 גרם
ביצה
כף גדושה טחינה גולמית
שן שום
3 כפות פירורי לחם מתובלים
מלח ופלפל שחור לטעם
אופן הכנה:
מרככים את פרחי הברוקולי במיקרו כ-6 דקות
לתוך קערה קוצצים  את הברוקולי (גם את הגבעולים)  ומוסיפים את יתר המצרכים
לשים היטב לעיסה ויוצרים כדורים בגודל ביצה
משמנים ניר אפיה ומניחים את הכדורים
מרססים על הכדורים שמן ומפזרים פירורי לחם .משטחים אותם מעט עם מזלג.
אופים בחום 175 20  דקות
הופכים, מרססים שוב טיפונת שמן ושוב מפזרים פירורי לחם
ממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות
מגישים חמים ופריכים.
תהנו

107 תגובות על “לביבות ברוקולי-אפוי

  1. פירגה זה ניראה מצויין!

    אבל אני חייבת שתאמרי לי מה זה אומר – פירורי לחם מתובלים?
    אני חייבת כמו שאת עושה בכל המתכונים, את התיבול המתאים (אני אהבלה גמורה בתיבול, אניצריכה כמויות ואת שמות המתבלים). רק בזכותך למדתי לשים תיבול כפי שאת כותבת, ולא משנה שום דבר.

    אשמח שתרשמי לי מה להוסיף בפירורי הלחם.

    אוהבת,

    רחלי.ג. smile

  2. נו באמת מה חשבת? שלא יזללו את זה ברגע?
    :P
    אני לבד יכולה לאכול זה ולא להשאיר כלום…. :lol:

  3. פירגה שבוע טוב יקירתי :lol: אין עלייך המתכונים שלך משהו :lol:
    מתכון קל ובריא כל הכבוד smile smile smile

  4. מרק בטטות שאני הכי אוהבת :lol:
    3 בטטות בינוניות ,בצל בינוני קצוץ דק
    כף אבקת מרק עוף או בטעם עוף
    מעט פלפל שחור 3 כפות שמן
    אופן ההכנה:
    לקצוץ וטגן קלות את הבצל ,להרתיח את הבטטות ב-10 כוסות מים ,לרסק במחית או במטחנה ידנית ,להוסיף את שאר החומרים ולהרתיח כ10 דקות,
    להגשה : קרוטונים או שקדי מרק :lol: :lol:
    בהצלחה- ולבריאות שבוע טוב אוהבת לאה smile

  5. פירגוש – מאיפה הרעיונות המדהימים האלה, את פשוט מדהימה.
    אין מלים – המתכון נראה טעים.
    ולא קניתי ברוקולי – אני רצה לקנות…..

    • smile גליתוש,תכיני ואני מחכה לשמוע בשורות טובות.אולי תהיי הראשונה שתגיבי :lol:
      תודה חמודה.

  6. האם את מוסיפה פירורי לחם לתערובת הברוקולי ובנוסף מפזרת פירורי לחם מעל הכדורים?

  7. אין עליך- רעיונות משגעים מוסברים היטב וקלים להכנה ! דבר ראשון בבוקר אני בודקת את המתכון היומי ! התמכרתי !

  8. בוקר טוב,

    נראה נפלא – רק שתי שאלות:
    ציינת שאת קוצצת – ממש לחתיכות קטנות? האם אפשר במקום לרסק את הכל ? (יש לי פעוט שלא אוהב לאכול שום דבר שיש בו אפילו חתיכת גוש קטן…;-))
    האם אפשר במקום פירורי לחם מתובלים לשים פנקו לטעמך?

    שיהיה יום נפלא!

    • תשובות לX
      כדאי לחתוך קטן,כי אם תרסקי תקבלי דייסה.
      בגלל שזה בצורת כדורים, שימי לו בצלחת כדור אחד ותני לו להחליט לבד. אולי תופתעי.
      פנקו אני שמה בציפוי החיצוני.לא ניסיתי להוסיף לבלילה.
      בהצלחה smile

  9. פירגה , בוקר טוב מה דעתך על שילובים של הירקות שציינת? אם כן, מה לדעתך משתלב טוב ביחד ?למשל עם ברוקולי , כדאי לשלב כרובית?

    • בכיף רווית :lol:
      לא כל דבר חייבים לאהוב.
      תמיד אשמח לחוות דעתכם.
      תודה לך smile ותרגישי נוח.

  10. אני כ"כ אוהבת ברוקולי!
    כבר מזמן חיפשתי תוספת של קציצות ירק.
    ברור שאני אכפיל כמות ואשמח "לשמוע" על קציצות מירקות נוספים ו… רצוי אפויות!!!
    תודה :lol:

  11. היי פירגה!
    עוד הברקה שלך,יש לך כל כך הרבה רעיונות יצירתיים למתכונים מוצלחים. מה דעתך להוציא ספר?

    אנחנו המעריצים והמעריצות שלך באתר נרוץ ראשונות לקנות אותו !!!. חישבי על כך ואל תפסלי על הסף.

    ב ה צ ל ח ה !…

    • ענת יקרה
      אני לא מתעסקת בזה.
      הבן שלי "חורש" את הנושא כבר די הרבה זמן.
      היום אין פוטנציאל לספרי בישול. מרוב שיש וכולם דומים אין הרבה ענין.
      אנשים קונים והספר מונח על המדף בבית ללא שימוש.

      האתר זמין, צבעוני, אני פה לענות על שאלותיכם, יש פה מבחר ענק,איפה אני אכניס בספר את כל השפע והקטגוריות? גם באתר נעים לדפדף ולדלות ממנו מטעמים "נסתרים".

      אפילו אני מתלהבת כשאני מדפדפת.אני פתאום רואה מתכונים כל כך ישנים שממש שכחתי מהם.
      המון מתכונים ישנים ונפלאים שלי די עזובים גם באתר. הרוב הולכים על החדשים…….
      טוב, זו דעתי ונראה מה בסוף יעשה הבן שלי.חהחהחהחהחה
      תודה וכיף שיש מעריצים ומעריצות לאתר שלנו.מעודד smile

      [הוספת תגובה]

  12. נראה מצוין!
    שתי שאלות לי אלייך:

    1 – לאדות במיקרו עם/בלי מים?

    2 – במידה שאין לי תרסיס שמן, מזליפים קצת שמן וזורים פירורי לחם למעלה, או "מדביקים" את פירורי הלחם כמו בשניצל?

  13. יופי של רעיון לנישנושים בריאים. עכשיו נאלץ להוסיף ברוקולי לרשימת הקניות ;)
    יש מצב להקפיא את החמדמדים הללו?!

  14. לגביי ירקות אחרים – גם לבשל קלות ולקצוץ? מה עם קישואים – את ממליצה לגרד בפופמיה ולבשל קלות וכמובן להוציא את המים?

    תודה

    • -X
      אני מניחה שכן.
      מדי פעם אביא נגיסות בטעמי ירקות שונים.
      השיטה של הבישול,הקיצוץ אותו דבר smile

  15. פירגה אהובה,
    איזה מתכון….. בריא, לא משמין,קל וטעים שחבל על הזמן!
    פשוט מעדן!
    טוב ששמעתי לעצתך והכנתי כמות כפולה,
    תודה פירגה יקרה, על עוד מתכון פצצה.

    • אסנת יקירתי
      את הראשונה שהכנת והגבת, ואותי מאד שימחת.
      באהבה גדולה, smile תודה רבה :lol:

  16. פירגה שלום,
    לכל הגולשים/ות מתכון מ ע ו ל ה !!!!!!!!!!!
    טעים, בריא, קריספי והכי חשוב: הילדים אכלו!! יחד עם סלט ירקות גדול ולימונענע מרווה שהכנתי- ארוחת צהריים/ ערב לימים החמים — פגז.
    מומלץ בחום.

    • מיכאלה מקסימה
      תודה רבה עם חיבוק על המחמאות לנגיסי הברוקולי
      חיבוקים לילדים שאהבו smile

  17. פיריגוששש נהדר אני סיפרתי לך כמה חודשים אני בשמירה דיאטה והולך נהדר אז המון מתכונים אני לא נכינה וזההה אני רצה להכין בשבילי מתה עליך. smile

    • חמדה יקירתי
      אני מקווה שהקטגוריה החדשה תשרת אותך ותעזור לך להגיע ליעד.
      בהצלחה smile

  18. היי פירגה
    נראה ממש טעים
    מה את אומרת- נראה לך שאפשר לשלב את הברוקולי
    עם גרגרי חומוס מבושלים טחונים?

  19. היי המתכון נשמע נפלא,ונראה לי,שכדאי להוסיף פרמזן מגוררת.
    שיהיה לך יום נפלא ויצירתי.
    אני אנסה ואספר לך.
    ליאורה

  20. הי פירגה
    עשיתי ויצא טעים מאד.
    כמות הבלילה לא הספיקה ונאלצתי להוסיף ביצה כדי להדביק את התערובת למרות שעשיתי מ600 גרם ברוקולי

  21. הכנתי עם טחינה משומשום מלא, לא היו לי פירורי לחם מתובלים אז הוספתי אבקת מרק בצל ופפריקה מתוקה……יצא טעיםםםםםם, בפעם הבאה אנסה מהנגיסים הנוספים. תודה לך!!!

    • סיגלוש, אני שמחה שאהבתם
      בטוח שגם את יתר הנגיסים תאהבו.הם יוצאים נפלאים smile

  22. צהרים טובים פירגה
    אני רוצה להכין עכשיו. יש לי את כל המצרכים..
    אולם קניתי ברוקלי טרי. איך את מציעה לא לרכך אותו.. ( אף פעם לא השתמשתי בטרי.. :? )
    תודה :P

  23. תודה פירגה.
    הולכת להכין….
    מקווה שאצליח … אדווח בהמשך.
    שבת שלום בינתיים. :cool:

      • ואואואואו איזה טעים. .
        בישלתי את הברוקלי במי מלח, עד לריכוך והם נשארו פריכים.
        גם אני הוספתי ביצה נוספת..כי העיסה לא התחברה.. השאר לפי המתכון.
        יצא טעים ואי אפשר להפסיק לזלול…
        פירגה ,איך אוכל לחמם אותם מבלי שיתייבשו לארוחת הערב??? :?

  24. הכנתי ויצא טעים מאד! ממש מעולה. פירגה – לך התודה. לידיעתך – נזכרתי במה שכתבת איפשהו "כף טחינה או חומוס ישדרגו.." בקיצור, לא היה לי טחינה, הוספתי כף חומוס במקום ויצא אגדה. בהקדם אנסה עם הטחינה. תודה מקרב לב.

  25. פירגה בוקר טוב
    כפי שאת רואה זו התגובה השלישית למתכונים שלך.לכולם כתבתי מתחת למתכון.
    ובכן מזל שטעמתי אחד לפני ההגשה, עד שהספקתי להתיישב לשולחן
    נגמרו הנגיסים הנפלאים אפילן הנכד בן השנה התמוגג מהנגיס הברוקולי.
    מצויין לילדים שלא אוהבים ירקות
    שבת שלום ממני אנטה

    • אנטה בקר טוב
      בהחלט רואה ומתרגשת לקבל את כל המחמאות מהבקר
      שתמשיך להיות לכם שבת נפלאה וטעימה smile תודה ענקית smile

  26. היי פרגית

    אני טבעונית. רציתי לשאול אם ניתן להכין את הקציצות הללו רק עם טחינה גולמית ללא ביצה?

    יש לך אחלה מתכונים :lol: , רק חבל שאני לא יודעת "לטבען" אותם.

    • תודה אורית
      הביצה "קושרת" את המרכיבים.
      מה שאני מציעה לך זה להכין בלי ביצה אבל בתבניות מאפינס. את התבניות תשמני ותפזרי עליהם פירורי לחם ואז תניחי את הכדור.
      מקווה שיצא טעים.
      שנה מתוקה smile

    • היי פרגית
      קציצות הברוקולי מדהימות כולנו היתנפלנו כולל הילדים

      נמשיך לנסות את המתכונים שלך,שנה טובה וטעימה :lol:

  27. סילבי ערב טוב
    הטחינה לייצוגיות, למיוחדות, לטעם מעולה, לארומה נפלאה, לייצוב הקציצות.
    כפי שאת רואה בהמון מתכונים שלי כולל פשטידות יש תוספת טחינה/חומוס.
    תהני smile

  28. המתכונים שלך מדהימים…. איןמילים. את גדולה מהחיים. כרגע גמרתי לאפות את הנגיסים. ביתי טבעונית ראני מנסה כל דבר. הנגיסים יצאו טעימים מאד אך מתפוררים לאחר שאני חותכת אותם ומתחילה לאכול. כמוכן מרגישים ממש חתיכות של הברוקולי.האם צריך לקצץ דק דק כמו לתערובת של קציצות בשריות. :lol: :lol: :lol: :lol:

  29. חשבתי לעשות משהו קצת שונה..לטחון במטחנת בשר את הברוקולי המופשר במיקרו ואז כמו בתהליך שציינת , אבל במקום עיגולים לעשות בצורת לביבות עם תפו"א מגורד.בפנים.

    נראה לך סביר ושווה ניסוי ?

    • גיל,למה לטחון? תקצוץ קטן,זה עדיף ויותר טעים
      את תפוחי האדמה אפשר רק לגרר ולא לבשל.
      מירקות משולבים אפשר להכין מגוון גדול של לביבות.כיד הדמיון.כל שילוב שטעים לך בהגיון הולך גם עם לביבות/קציצות.
      כנס למגוון הגדול של לביבות וקציצות שיש באתר ותתרשם. יש גם קציצות ברוקולי.
      בהצלחה smile

  30. פירגה אןלי זה לא המקום אך מבקשת להכין קציצות מעלי מנגולד (או עלי סלק). לא מוצאת באתר מתכון לקציצות או פשטידה. גם איך להתנהג עם עלי מנגולד :P :P סומכת רק על מתכונייך.
    מודה מאוד מאוד ושבת שלום. smile smile

    • ציפי הי חמודה
      מנגולד, בדיוק כמו תרד
      תכניסי למים רותחים לכמה דקות. תעבירי למי קרח. תחתכי קטן, ותכיני את כל המתכונים שלי למנגולד ותרד.
      רשמי בחפש באתר פעם אחת את המילה:מנגולד
      אחרי שתדפדפי בין הדפים (לדעתי אין הרבה,אולי דף אחד או שניים…..) תקישי את המילה תרד. אמנם יהיו עוד מתכונים שלא שייכים אבל תמשיכי לדפדף לפחות 4-5 דפים ותראי את המתכונים לתרד.

      למשל:
      http://pirge.co.il/חגים/חנוכה/קציצות-תרד-פשוטות-וטעימות

      יש באתר מאפים ופשטידות נהדרות לתרד/מנגולד
      בהצלחה smile

  31. פירגה
    במקרה בעלי קנה ברוקולי והצצתי פה לראות מה אפשר להכין
    אני עכשיו סיימתי להכין,וזו בהחלט הפתעה
    וואו וואו ועוד פעם וואו
    לא פלא שהם נחטפים
    מעדן
    ועוד קליל
    אז תודה שוב על המתכונים הנפלאים שלך smile smile

    • ענת הי חמודה
      כיף שאהבתם את מעדן הברוקולי.באמת נחטף טעים ומיוחד.
      smile תודה

  32. פירגה בוקר טוב!
    הבן שלי כל כך אוהב את נגיסי הברוקולי הקנוייים וכל שבוע מבקש שאקנה אותם.
    אני מתכוונת לנסות היום את המתכון שלך שנראה משגע :lol:
    רק רציתי לשאול אם זה בערך אותו טעם או שזה שונה?
    בכל מקרה אכין ואחזור לעדכן.
    תודה ושיהיה יום נפלא laugh

  33. אני מניחה שאני כותבת בדיליי רציני,
    המתכון נשמע לי מעולה, אבל דבר אחד מציק לי-
    למה לרכך את הברוקולי במיקרו?
    אני דוגלת בשיטה הישנה של סיר על הגז במים רותחים!

  34. פירגה שלום,
    קניתי את כל המצרכים אבל גיליתי שאין לי שמן…
    מה ניתן לשים במקום?

    תודה רבה

  35. שלום פירגה!!
    אפשר להשתמש בברוקולי טרי??אם כן איך לרכך אותו??
    יש אפשרות להכין את העיסה יום לפני ולאפות אותו יום אחרי??

  36. שלום פירגה!!יש לך אתר מדהים!!אני כ"כ נהנת מהמתכונים שלך….
    רציתי לשאול אם אני משתמשת בברוקולי טרי זה גם כן 800 גרם או פחות כי בקפואים יש יותר מים??

  37. אני משתמשת בפרורי קמח כוסמין ואין מתובל.
    באיזה תיבול אפשר להשתמש כדי להוסיף טעם (מלבד מלח ופלפל) ?

    תודה רבה, אילנה

    • יולייה,אני שמחה כ"כ שהכנת את המאפינס המיוחדים שלי ובעיקר שאהבתם ושהגבת עליהם.
      תודה ענקית והמשך טעים.

  38. הכנתי היום לארוחת ערב… עונג צרוף הלביבות האלה !
    פצצה של מתכון. תודה ענקית smile

  39. הכנתי את הלביבות ביום ששי ולצערי הן יצאו רכות מאד. שמתי 3 כפות פרורי לחם וניראה לי שזה בהחלט לא מספיק. האם אפשר להחליף פרורי הלחם בקמח..? עלי לציין שלקחתי חבילה שטוחה של ברוקולי טריה ולא קפוא ואת הכל טחנתי .smile smile smile smile smile חיבוק חם ותודה על כל המתכונים הניפלאים שלך.

    • רחל בקר אור

      ,כיוון ששינית כמויות אין לי מושג איפה הטעות.

      תנסי להכין בדיוק כפי שרשום ובכמות של הברוקולי שרשומה.

      הברוקולי במתכון שלי לא נטחן,אלא נקצץ. אולי פה הטעות…..

      בזמן שמכינים את העיסה כבר מרגישים אם צריך להוסיף עוד כף או שתיים פירורי לחם .

      אם העיסה רכה היא תצא גם אחרי האפייה….רכה.

      בהצלחה להבא והמשך טעים. smile

  40. היי,
    אני חדשה באתר וכבר יש מתכונים שנקראים במשפחה שלנו על שמך . יותר מזה כול פעם שיש לי התלבטות אני מחפשת באתר. כול כך עשיר וכול כך טעים. הסברים ברורים והכול את עושה פשוט ומובן.
    למרות שיש מתכונים מסובכים שאני לא מתקרבת אליהם בשלב זה. אני צריכה כנראה עוד "זמן פירגה" עד שאעז.
    שמתי לב שבנגיסים של כרובית וקישואים הוספת שמיר טרי שאני מאד אוהבת וכאן לא מופיע ואין לי מושג אם יתאים או לא אז אני שואלת בעצתך – מה דעתך?.

    • עליזה יקרה שלום וברכה, smile
      ברוכה הבאה לאתר המשפחתי שלי.
      מקווה שתמיד תמצאי ותכיני מטעמים טעימים.
      אשמח לעדכון ולשמוע ממך גם אם לא כל כך…..טעים ;) :lol:
      תבלינים זה באמת שאלת טעם אישי וקשה לי להציע. אישית אני אוהבת שמיר כמעט בכל דבר.
      יום נפלא וטעים smile

  41. לפירגה היקרה,
    חזרתי עם תגובה לנגיסי ברוקולי :
    הכנה עם הברוקולי המובחר של סנפרוסט הניב תוצאה טעימה,
    -כאשר חברה אחרת שנסיתי , הכניסו ברוקולי פחות איכותי, וזה יצא פחות טעים.
    דבר נוסף וחשוב: הכנת הנגיסים עם הפירורים המתובלים שהמלצת לקנות בסופר- טעמם יצא מושלם,
    לעומת פירורים של לחם שמכינים לבד בבית, ואז יצא פחות טעים.
    אז 2 התובנות שהבאתי מקווה שיועילו עבור מי שלא יצא לו טעים, כפי המתכון המקורי .

    • הי שירן, בקר טוב.
      תודה על התובנות. חהחהחהחה. זה באמת חשוב להכין עם ירק שנראה טעים וטרי.
      לבריאות והמשך עשייה kiss

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *