d7a7d7a0d79cd795d7a0d799 d7a9d7a2d795d7a2d799d7aa d7a4d7aad799d7aad799d79d - קנלוני בבשר ופתיתים על מצע שעועית לבנה

קנלוני בבשר ופתיתים על מצע שעועית לבנה

d7a7d7a0d79cd795d7a0d799 d7a9d7a2d795d7a2d799d7aa d7a4d7aad799d7aad799d79d1 300x225 - קנלוני בבשר ופתיתים על מצע שעועית לבנה

ארוחת קנלוני-פירגה

 

קנלוני בבשר ופתיתים על מצע שעועית לבנה

בא לי לעשות משהו שונה שילהיב ויהיה טעים גם לילדים.
הפתיתים והשעועית עשו את שלהם……

אז…..
למצרכים:
תבנית עמוקה 27X33
שקית שעועית לבנה מבושלת = 800 גרם – מוציאים מהקפאה שעה לפני ההכנה.
חבילה קנלוני 22 יחידות
1/2 קילו בשר בקר טחון
כוס פתיתים (לפני בישול) – מבושלים 3 דקות ומסוננים במים קרים
5 בצלים מטוגנים ב-4 כפות שמן
2 שיני שום כתוש
פטרוזיליה יבשה
1/4 כוס קטשופ
קופסה קטנה רסק עגבניות
2 קופסאות עגבניות מרוסקות בטעם שום = ס"ה 500 גרם בערך…
1/4 2 קופסאות ריקות של עגבניות מרוסקות מלאים במים רותחים
כפית דבש , כף אבקת מרק עוף, פלפל שחור, פפריקה, 2 כפות סוכר חום , מלח להוסיף אחרי בחישה וטעימה.

אופן הכנת המלית:
מטגנים במחבת עמוקה ב- 4-5 כפות שמן את כ ל הבצלים והשום ומזהיבים
מפרישים 1/2 כמות מהבצל לקערת הרוטב .
ל-1/2 כמות הבצל המוזהבת ש ב מ ח ב ת מוסיפים את הבשר ומטגנים.
כל הזמן מפוררים אותו בעזרת מזלג עד שיתקבלו פירורי בשר.
מעבירים את הבשר לקערה ומוסיפים:
את פתיתים , 2 כפות מרוטב העגבניות המרוסקות (הישר מהקופסה) , כפית פטרוזיליה יבשה ,מלח ופלפל שחור לטעם וכפית דבש.
לערבב.

אופן הכנת הרוטב ללא בישול:
שמים בקערת הרוטב
כאמור, את הבצל המטוגן (1/2 כמות)
רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות
המים ה ר ו ת ח י ם , הקטשופ, כף פטרוזיליה יבשה ויתר התבלינים כולל הסוכר החום
מערבבים, טועמים, משפרים טעמים .

אופן סידור התבנית:
משמנים את התבנית בכף שמן ומיישרים עליה את השעועית הלבנה
ממלאים את הקנלוני בתערובת הבשר ומסדרים על פני כל התבנית מעל לשעועית.
מניחים את התבנית על תבנית גדולה של התנור מצופה בניר אפייה
יוצקים על הקנלוני את כל הרוטב שיכסה אותם עד למעלה
התבנית הגדולה תספוג את מה שיגלוש מהתבנית הקטנה וניר האפייה ימנע לכלוך מיותר.
אופים בחום 165 מעלות 40 דקות
אחרי 40 דקות מנמיכים חום תנור ל-100
סוגרים את התבנית עם ניר כסף וממשיכים לאפות לפחות עוד שעה עד שלוש שעות.(או כמה זמן שאתם רוצים).

"טיפ"
אני מכינה בסיר קטן בנפרד עוד רוטב אדום ובזמן ההגשה יוצקת מהרוטב על כל מנה, שתתקבל מנה עסיסית וטעימה במיוחד.

d7a7d7a0d79cd795d7a0d799 d7a9d7a2d795d7a2d799d799d7aa 300x225 - קנלוני בבשר ופתיתים על מצע שעועית לבנה

ארוחת קנלוני-פירגה

תהנו

37 תגובות על “קנלוני בבשר ופתיתים על מצע שעועית לבנה

  1. הי פירגה,
    רק הצצתי ונכוותי. איזה רעיון גאוני למילוי הקנלוני. :lol:
    היות ויש לי בעיה עם מצע השעועית רציתי לשאול מה לדעתך
    יכול לשמש כתחליף לשעועית. :shock:
    אשמח לקרא ומיד לרוץ ולהכין למשפחתי.
    תודה לך וברכות בכל מעשייך smile

    • ערב טוב רחל
      כן,אני מנסה לגוון ולמצוא משהו שעוד לא הכינו…..
      אז במקום השעועית,אולי גרגרי חומוס מ ב ו ש ל? או פרוסות תפוחי אדמה שבושלו 1/2 זמן?
      או ירק כמו שקית אפונה וגזר מוקפאים? או כל שקית ירק אחר מוקפא? צריך להעיז,לנסות….לא יכול להיות רע.
      לבריאות smile

  2. פירגה את מחזירה אותי לילדותי אימי הייתה מכינה לי קנולי עם בשר וכבד ופיטריות
    וגם קנולי עם גבינות…..
    מתכונים טעימים מאוד

    הגירסה שלך נראת לי טעימה מאוד…..

    • גליתוש, אני שמחה שאת חוזרת בעזרתי לילדות.חהחהחהחהחה
      כמו שכתבתי לרחל בא לי קצת לצאת מהשיגרה ולהפתיע.
      מקווה שתכיני ותהנו smile

  3. כל פעם אני המומה מחדש
    מאיפה מאיפה הרעיונות האלה? ולחשוב שפעם ידעתי רק שניצל וצ'יפס ;)

    :lol: :lol: :lol:

    • ברבורית יקרה
      אני הולכת לישון עם חלומות על אוכל ותפריטים חדשים. מיישמת בבקר.
      ;)
      לילה טוב עם חיבוק :lol:

  4. היי פירגה בוקר טוב
    ינוסה לקראת שבת הקרובה בקרב נכדי ובני ביתי
    נראה ניפלא.
    אני רואה שישנה עוד רחל(למעלה)
    אז אני היא הותיקה………
    יום טוב לך

    • רחל בקר אור חמדתי
      רחל הותיקה ;) מקווה שתכיני ושיאהבו לפחות כמו שאצלינו אהבו.
      יום טעים וכייפי לך smile

  5. היי פירגה
    הכנתי את המאפה בתבנית חד פעמית גדולה
    איך את מציעה לי להגיש?
    לא ניתן להעביר בשלמות.
    לא התאפקתי וטעמתי טעים טעים מאד.
    שבת שלום לך

  6. פירגה :twisted:

    פתחתי את קופסאת הקנלוני חצי מהם מרוסקות לגמרי

    מה עושים? נשארה לי חצי כמות של בשר טחון מוכן :twisted: :twisted: :twisted:

    • ברבורה יקרה
      תבשלי את המרוסקים , תסנני ותערבבי עם הבשר המוכן
      תוסיפי ביצה + כף שמן + כף פירורי לחם
      תכיני פשטידונת בתבנית אינגליש קייק .
      בהצלחה

  7. פירגה היקרה, רק לאחרונה התוודעתי לאתר המדהים שלך. מגיבה על המתכון הזה כי הוא מצויין אבל רוצה לומר באופן כללי שחבל על הזמן שלא הכרתי את האתר. כל מתכון ישר מתוייק במחברת המתכונים שלי. שדרגת לי את המטבח! תודה ממני ומכל המשפחה.
    איך אפשר להתכתב איתך שלא דרך תגובה על מתכון מסויים?

    • אורה יקרה
      תודה על המחמאות והפירגון לאתר. אף פעם לא מאוחר וטוב שהכרת אותנו.
      הבן שלי שהוא מנהל את האתר אמר לי שתכנסי לצור קשר ותרשמי שם את המייל שלך.
      אני אחזור אלייך וכך נוכל להתכתב.
      אם את לא מסתדרת, הבן שלי יהיה פה לקראת ערב והוא ידריך אותך ואותי.
      המשך טעים ויום נעים smile

  8. פירגה יצא מעולה

    לא הצליח לי להוציא את הקנלוני נאים ומסודרים (כנראה צריך לעשות מרווחים ביניהם)
    אבל בעלי אומר שבבטן הכל מתערבב ;)

    את צריכה לראות באיזה חרדת קודש ושקט אכלנו :P
    שחס וחלילה לא ילך לנו לאיבוד שום טעם וטעם מהאוכל laugh laugh laugh

    smile

    • תודה ברבוריתי
      לא עושים מרווחים . הקנלונים יוצאים בדיוק כמו פ ש ט י ד ה צפופים אחד לשני.
      כדי להוציא מנות את משתמשת במרית גדולה.
      מסמנים טריטוריה של 2 קנלוני וחותכים עם סכין רגילה ישר ומדוייק. את החתיכה החתוכה הזו את מוציאה לצלחת במלוא ה ד ר ה בעזרת המרית.
      ממש קלי קלות.
      אז העיקר שאהבתם ונהניתם כמו שאצלי אהבו ונהנו smile

  9. היי פירגה
    הכנתי בשבת
    מעדן עם ערך מוסף
    טעים טעים מאד אהבו כולם כולל הנכדים

  10. הי,
    רעיון גאוני!
    מתכוונת להכין בסופ"ש הקרוב. נכדותי החמודות מאד אוהבות שעועית. והשילוב – נראה מנצח.
    תודה

    • לאה,אני מקווה שהנכדות שלך יאהבו.שלי אהבו מאד. שילוב טעים ומגוון.
      smile בהצלחה

  11. הי,
    הכנתי בתבנית גדולה ועמוקה כדי להשביע את כל הרעבים והרעבות בביתי.
    יצא נפלא.
    בפעם הבאה אכין ללא כל מצע. נראה איך יצא.
    תודה רבה
    :lol:

  12. היי… בקופסה אחת של עגבניות מרוסקות יש 500 גרם, אך כתבת 2 קופסאות של 500 גרם סה"כ..? למה התכוונת? לא ידוע לי שיש קופסאות קטנות של עגבניות מרוסקות…

  13. פירגה שלום!
    אני רוצה לומר לך, שאת פשוט אלופה!!

    כבר חודשים שאני עוקבת אחרי האתר שלך והכנתי ממנו מלא דברים, אבל רק עכשיו סוף סוף העזתי להגיב ורציתי לומר לך שאת מופלאה!!

    הכנתי לשבת את הקנלוני בשינוי קל אחד: השתמשתי בקציצות בטעם בשר של טבעול שפוררתי בעזרת מזלג (כדי שהמאפה יהיה פרווה) ויצא פשוט מדהים!!!

    תבורכנה ידייך ורעיונותייך!

    • טלי יקרה
      כולי נרגשת מההתלהבות שלך.
      אני שמחה שאת אוהבת את מה שאת מכינה.
      אני משתדלת להכין דברים מיוחדים שלא כל אחד חושב עליהם. לשמחתי יש לי את זה.
      לצערי יש בלוגרים שמשנים פריט אחד וכבר מנכסים את המתכון לעצמם. כואה לי ועצוב לי שכך זה נעשה אבל אין מה לעשות.
      אני מקווה שתמשיכי לעקוב אחרי ולהכין מטעמים,שתקבלי אלף מחמאות ותחזרי לשתף אותי.
      שלך,פירגה

  14. פירגה ,
    יש לי איטריות / פסטה סוג של רגוטי לא ממש קנלוני
    הם קצת יותר עבים וקצרים מהקנלוני
    זה מספיק טוב למתכון?

    צביה

  15. פירגה שלום, ברצוני להכין את הקנלוני היום , אך לאפות רק חלק מהזמן לאפסן במקרר ומחר להוסיף ולאפות עוד שעתיים.מה דעתך האם זה אפשרי ?(על מנת לקצר בזמנים ובהכנות).

    • רותי שלום,
      קודם כל,את יכולה בהחלט ואין בעיה.

      אבל קנלוני ולזניה עדיף להכין יום קודם,ואז כל העסק משתבח.
      לשיקולך.
      smile

  16. מעולה מעולה מעולה smile
    נשאר לי קצת מהבשר והפתיתים אז כמו שרשמת באחת התגובות להכניס ביצה ולטגן אז הוספתי טיפה קטשופ לתערובת וגלגלתי בפירורי לחם יצאו קציצות מגניבות וקריספיות
    תודה לך על הרעיונות!!!
    חני

    • חני,זו הכוונה ויופי שיישמת.
      העונג שלי ושימחת אותי מאד שבחרת להכין.
      תודה רבה לך.

להגיב על רותי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *