d7a6d794d795d7914 - אורז צהוב עם אופציות לשידרוג

אורז צהוב עם אופציות לשידרוג

2 - אורז צהוב עם אופציות לשידרוג

אורז צהוב עם אופציות לשידרוג
המתכון לאורז הוא מתכון סטנדרטי רגיל ולמטה בטיפים הוספתי את האופציות לשידרוג והעשרה.
לא מוכרחים כי טעים גם בלי.

המצרכים לאורז צהוב:
2 עד 3 כפות שמן
בצל קצוץ
2 כוסות אורז יבש
4 כוסות מים רותחים
1/2 כפית אבקת מרק עוף
כף כורכום
אפשר להוסיף קורט כמון
1/2 כפית אבקת קארי
מלח ופלפל שחור אחרי הוספת המים

אופן ההכנה:
לטגן ולהזהיב את הבצל והתבלינים
להוסיף את האורז ולטגן בבחישה כ-2 דקות שלמות
להוסיף מים ולהרתיח
לטעום ולשפר טעמים
להוריד ללהבה הכי נמוכה ולבשל 20 דקות
לסגור להבה ולהניח מגבת על המכסה
מוכן מיד לאכילה
"טיפים":
אורז מלא , מוסיפים עוד כוס וחצי מים ומבשלים עוד 10דקות. לבדוק שמוכן.

אופציה:  להוסיף לטיגון הבצל 2 כוסות אפונה ירוקה מבושלת ,פול ירוק או גרגרי חומוס מבושלים.
אפשר להוסיף ירק קצוץ :שמיר,כוסברה,פטרוזיליה,עלה סלרי.

תהנו

46 תגובות על “אורז צהוב עם אופציות לשידרוג

  1. :oops: :oops: :oops: נראה מעולה,מצאתי תוספת לבישול של מחר שעדין התלבטתי איזה לעשות.תודה לך פירגה יקרה. :oops: :oops: :oops:

  2. היי פירגה
    במרכיבים רשום מים רתוחים
    ובמהלך ההכנה רשום להוסיף מים ולהביא לרתיחה
    שאלתי האם הוספת המים היא אכן רתוחים(ואז אחרי 30 שניות כל הסיר רותח ומתחילות ה-20 דקות) או רגילים ולהביא לרתיחה.
    תודה מראש
    עומר

    • עומר כן, שמים מים רותחים. מובן שהם רותחים מיד עם הכנסתם לסיר אבל מחכים מספר שניות שיהיה בעבוע עדין גם על להבה קטנה ואז סוגרים את הסיר למשך הבישול. משך הבישול ס"ה…בדיוק 20 דקות ולא יותר.
      בכיף ותהנה מהאורז smile
      smile

  3. לאוהבי הבריאות…אפשרלהכין עם אורז מלא….רק שאת האורז המלא אני משרה כחצי שעה ומסננת ומוסיפה 2.5 כוסות מים חמים ומבשלת 25 דקות…ולשדרוג מוסיפה על כל הירקות שאת מוסיפה גם חופן חמוציות ללא סוכר.
    בתאבון

  4. הי אני מוסיפה חוויג' למרק או תבלין לשווארמה.
    עוד הצעה לתוספת – תירס ושמיר קצוץ

  5. פירגה, אין כמוך!
    הכנתי לשבת ויצא מאוד מוצלח
    בדרך כלל האורז יוצא לי כמו דייסה או לא מבושל מספיק
    זה יצא אחד אחד, וטעים!
    הכנתי בתוספת חומוס וקצת פטרוזיליה.
    תודה רבה לך!

    • עדית תודה
      כל קטגורית האורז שלי עשירת טעמים וצבעים.
      שווה להכין כל פעם משהו אחר לגיוון.הכל יוצא 10.
      בכיף smile

  6. ש תגובה חדשה לפוסט #3178 "עוף צלוי על מצע אורז אפוי בתנור"
    מאת : שרי‏ (IP: 212.235.103.243 , DSL212-235-103-243.bb.netvision.net.il)
    תגובה:
    בערב שבת הכנתי: כדורי בשר בנגיעות פטריות, אורז צהוב, גבץ ופרגיות בניחוח קלמנטינה
    לשבת בצהריים: את העוף הצלוי על מצע אורז אפוי בתנור
    אני חייבת לציין שהכל נטרף ונזלל בהנאה רבה עם המון מחמאות שמגיעות רק לך.
    אין כמוך, כבר ציינתי ואציין שוב ושוב
    אוהבת ומעריצה – שרי

  7. הבוקר קראתי שהכורכומין, החומר הפעיל בכורכום ומעניק לו את הצבע הצהוב,מצליח לחסום את ייצורו של החלבון B ופועל כנוגדן לדלקות וחשוב כנוגד סרטן. החלטתי שאני מבשל אורז צהוב ובחרתי במתכון זה.כרגיל לא הכזיב אותנו מתכון זה כמו כל המתכונים שלך ….!

    • הי ניר
      יופי שבחרת במתכון הבריאות הזה.
      כיף שחזרת לשתף אותי כרגיל,תודה smile

  8. תודה רבה אישה יקרה , הכנתי את האורז עם חומוס מקופסא – יצא נהדר הילדים בקשו להכין שוב.
    מתכון נוסף לאורז עם "טהה-דיג "בפרסית =תחתית הסיר.(קצת יותר עבודה אך מיוחד ,מבית חמותי ).טיגנתי את האורז עם מעט שמן , הוספתי מים עד לכיסוי ועוד קצת ,ובשלתי 8 דקות. סיננתי במסננת והנחתי בצד. פרסתי תפוחי-אדמה בעובי של כ- 1 ס"מ, טיגנתי אותם עם מעט שמן משני הצדדים , הוספתי אליהם את האורז המסונןושפכתי למעלה 1כוס מים רותחים עם מעט מלח ואבקת מרק.החדרתי את הכף בין האורז והתפוחי- אדמה בתנועות סיבוביות שיווצרו כיסי אויר. בשלתי את האורז עוד 45 דקות עם מכסה עטוף במגבת. יצא מעדן בזכותך נזכרתי איך חמותי ז"ל הכינה אורז וכולם לקקו את האצבעות . ועכשיו עוד סיר על הגז לחיילים התאומים שיבואו בערב. יישר כח תודה רבה.

  9. פירגה יקרה
    אפשר בבקשה מתכון לאיטריות מטוגנות עם אורז?
    לא מצאתי באתר
    תודה מראש
    smile smile

    • אטריות ואורז

      מצרכים:
      כוס אטריות דקות
      1/2 1 כוסות אורז יבש
      3 כוסות מים רותחים
      מלח לטעם
      3-4 כפות שמן
      הכנה:
      מזהיבים בשמן את האטריות.כל הזמן בוחשים כי הן נעשות מיד זהובות
      מוסיפים את האורז המים והמלח וטועמים שמספיק מלוח.
      סוגרים את הסיר עם מכסה תואם.
      20 דקות בישול על הלהבה ה כ י קטנה.
      בהצלחה

  10. פירגה
    המון תודה על עזרתך, אין כמוך
    סליחה,חוץ ממלח לא צריך עוד תבלינים? זה מספיק?
    לפעמים אני רואה שמוכרים את המנה הזאת ורואים
    את האיטריות בצבע חום יפה, ככה זה יוצא?
    נשיקות

    • רותי,כמה שטגני אותם לצבע חום זה יהיה הצבע שתקבלי. תיזהרי לא לשרוף אותם,הם משחימים מהר. אני מסתפקת במלח.
      בבקשה.

  11. היי פירגה
    אני רוצה להכין את האורז עם חומוס. איך אני מבשבלת את החומוס? אני קודם משרה אותו במים ואחר כך מבשלת?
    תודה
    חני

  12. הי פירגה
    יש לי חומוס בבית חומוס קפוא וגם אפונה קפואה של סנפרוסט
    האם צריך לבשל אותם קודם,או רק להשרות אותם במים,כדי להוריד את הקרח,ואז לטגן אותם במים?
    תודה

  13. שלום פירגה!
    אל תתייחסי לשאלה שלי בארוחת שאריות לא הצלחתי למחוק אותה.. בינתיים מצאתי את האורז הצהוב הזה והכנתי ובפינת השדרוגים הוספתי תירס והוא כבר על הגז מוכן גנבתי טעימה והוא ממש טעים בטוחה שילדיי יתענגו עליו smile

    שוב תודה ותמיד תמיד אני יודעת שאכין מתכון שלך הוא יצליחsmile

    • אורלי,לכל אורז את יכולה להוסיף תירס.

      בקטגוריה אורז יש לי אורזים נהדרים ומגוונים. תעייני לך בכיף ותשדרגי לכם.
      חיבוק ליום נפלא.

  14. פירגה הי, שאלתי – מתי מוסיפים לאורז את הגיוונים כגון: חומוס, גזר, אפונה, אגוזי קשיו, צנוברים וכד' ומתי מוסיפים ירק כגון: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, תרד מאודה וכד'?
    אנא תשובתך מהר – תודה.

  15. היי פירגה מה שלומך, האם כשמוסיפים תוספות לאורז צריך לשנות את כמות המים בתבשיל? תודה מראש smile

  16. שלום.
    אני רוצה להכין אורז צהוב ובהרבה מתכונים האינטרנט רשום שלפני הבישול צריך להשרות את האורז במים.
    מה המטרה של זה?

  17. הי פירגה. האורז יצא משגע! תודה! רציתי לשאול האם תמיד את שמה 2 כוסות מים רותחים על כוס אורז יבש או רק במתכון הספציפי הזה? אני פשוט רגילה שהיחס הוא 1.5 כוסות מים רותחים על 1 כוס אורז יבש. תודה רבה ושבת שלום. :cool:

להגיב על רותי ב. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *