d7a9d79ed79f d796d799d7aa d790d791d7a7d794 d79ed7a8d7a7 d791d7a6d79c d790d7a4d795d799d794 - כרובית שלמה אפויה

כרובית שלמה אפויה

d7a9d79ed79f d796d799d7aa d790d791d7a7d794 d79ed7a8d7a7 d791d7a6d79c d790d7a4d795d799d794 1 - כרובית שלמה אפויה

קיבלתי יופי של מתכון מגיסתי מיה.
אני שמחה מאד לשתף את כולכם . תכינו ותהנו.

מצרכים:
כרובית לבנה ויפה בגודל בינוני
שמן זית
אבקת מרק בצל ללא מונוסודיום
ניר אפיה
ניר כסף

אופן הכנה:
שוטפים את הכרובית במים רותחים.
מורחים את פני הכרובית בעזרת הידיים בשמן זית ומעל מדביקים את אבקת מרק הבצל
לא לחסוך בכמויות שיצא טעים. אם אפשר להחדיר מעט את השמן והאבקה פנימה.
להניח את הכרובית המתובלת על ניר אפיה ולעטוף בו ובניר כסף את כל הכרובית.
לאפות בחום 180 מעלות כשעה
להסיר ניירות ולהמשיך להשחים את פני הכרובית בלי הניירות.
להגיש חם.
כל אחד שולף פרח ומהפרח מוציאים פרחים קטנים וטעימים.
תהנו

56 תגובות על “כרובית שלמה אפויה

    • הי פירגה
      כמו תמיד נהנית ממתכונייך. את הכרובית הזו עשיתי כבר בעבר מרעיון שהבזיק לי בשקית גדולה של קוקי שאותה במקום לסגור עם הסוגר המיוחד פשט קשרתי ואפיתי שעה בתנור. צא מדהים ואין את הסכנה שבנייר כסף.
      שבוע טוב
      יפה

      • יפה יקרה,להבא תרשמי את התגובות שלך בסוף כל התגובות למטה ולא באמצע. אחרונה בשורה.
        תודה על ששיתפת וכיף שאהבת smile
        שבוע נפלא גם לך smile

  1. בוקר אור לשיפור אפשר לפזר זמן זית פפריקה מתוקה / חריפה וגבינה צהובה מגורדת ולאפות יוצא נפלא , בתאבון אפ רוצים שיהיה קרנצי אפשר לפזר מעל פירויי לחם
    אני פשוט נגד אבקות מרק ויש הרבה תחליפים בריאים יותר

    • תודה חגית
      אישית לא אוותר על השימוש באבקות מרק. מוצאת בהן המון נחמה וטעם משובח.
      כל אחד שיקולו עימו.
      אגב, יש המון מתכונים לכרובית וגם אצלי באתר יש מגוון לא קטן.
      שוב,תודה רבה ויום נפלא smile

  2. ואנחנו מכינים אותו במיקרוגל- אבל לאפות בתנור זה הרבה יותר בריא!

  3. על שולחני כמעט כל שבועיים.
    הילדים קוראים לה בצחוק ובגלל צורתה…"מוח"… ומאד אוהבים.
    אני מבשלת לריכוך קל ובזהירות קודם במי מלח ואז האפיה יותר קצרה
    לא מוסיפה אבקות כי כבר מלוח מהבישול, רק שמן זית, "מדביקה" שבבי גבינה צהובה ומקשטת מעל
    בתבלין פטרוזיליה.
    קצת שונה אבל נראה זהה.
    יופי שהוספת אותה לאתר!
    :lol:

    • תודה אילנה.אני אוהבת את השידרוגים שלכם .כל אחד מוצא מה שמתאים לו.זה נפלא.
      smile

  4. נראה נהדר.
    אני עושה אותו דבר – רק במיקרו.
    עוטפת בניילון (עושה חורים) או בסיר מכוסה שמיועד למיקרו.

  5. לנו בבית יש מתכון וותיק לכרובית. מפרקים לפרחים די גדולים. שוטפים ומנערים. יוצקים מעט שמן זית זורים מלח ופלפל שחור גרוס גס, מוסיפים שיני שום לא קלופות כמה שיותר עדיף.אופים בחום בינוני להזהבה. הופכים מידי פעם מכל הצדדים להזהבה. ניתן לגוון ולהוסיף גם רבעי בצל לבן, או לזרות על הכרובית רוזמרין יבש ולאפות. הכרובית נטרפת אצלנו במהירות.

  6. שלום פירגה
    האם ניסית פעם לקציץ בשר שמכינים לקציצות במקום פירורי לחם או תפו"א להוסיף טחינה גולמית? להסמכה כמובן :
    תנסי ותהני, אלה נקראות קציצות טחינה ויש להם טעם משובח ביותר

    • לא הבנתי עדנה, רוב הקציצות שלי עם טחינה/חומוס.
      לא רק קציצות בשר , גם לביבות הירקות שלי עם טחינה.
      תודה smile

  7. שלום פירגה
    יש לי בעיה אישית, אני סולדת מאבקות מרק (עם מונוסודיום או בלי)
    יש לך רעיון איך להכין את המתכון הנהדר הזה בלי א.מרק?
    תודה רבה מראש על התשובה

    • איריס שלום
      יש המון מתכוני כרובית באתר שלי.
      רשמי את המילה:כרובית ותראי מה ההיצע.
      בהצלחה smile

  8. אז את מכירה את הטעם הנפלא של להוסיף טחינה גולמית לתערובת במקום פרורי לחם להסמכה
    לי זה היה חדש. בכיף…..

    • עדנה,תראי כמעט בכל מתכוני הקציצות /לביבות שלי יש טחינה.ואני לא מוותרת לגמרי על הפירורים כי אני אוהבת אותם בבלילה.
      גם לפשטידות התחלתי להוסיף טחינה.מעולה. smile

  9. אני עושה כמעט אותו דבר רק במקום שמן זית אני מערבבת את אבקת המרק עם מיונז מופחת שומן ומורחת על הכרובית החלוטה. יוצא נפלא

  10. הכנתי אתמול, יצא נהדר smile
    את אבקת המרק החלפתי בפרורי לחם שערבבתי עם תבלינים (מל"פ ופפריקה מתוקה) – יצא משובח. כרובית שלמה חוסלה פה ב – 3 דקות בערך. עכשיו קראתי פה את הרעיון להוסיף גבינ"צ מגורדת – נראה לי שנשדרג בפעם הבאה… smile תודה!

  11. היי פירגה אני מכינה מתכון זה המון זמן אבל שמה את הכרובית במיקרוגל 15 דקות ואחר כך מורחת שמן זית ותבלינים ומכניסה לתנור ללא נייר כסף המשפחה טורפת. אגב שמה מלח גס יוצא משגע.

  12. נוסה אתמול.
    לפתע ראיתי שאין לי מרק בצל אז אחרי שמרחתי עם זמן זית, עירבביתי בקערית מיונז יחד עם חרדל דיז'ון ועטפתי לפי ההוראות.
    יצא משובח!
    תודה!

  13. פירגה, כמה טעים זה יצא את לא מבינה בכלל
    הכרובית נטרפה כולה באותו היום.
    לכן, היום ממתינה לה כרובית נוספת בתנור, לא. צהריים.

    נפלא.

  14. איזה מתכון נפלא.
    הגשתי לארוחת השבת וחוסלה עד לפרור האחרון :lol:
    כולם שיבחו והיללו וביקשו מתכון.
    זכתה לכינוי המח מיד כשהגיעה לשולחן. smile
    בפעם הבאה אכין שתי כרוביות ישר מההתחלה
    כה לחי!!

    • רחל ערב טוב,
      מצא חן בעיני השם מח.חהחהחהחהחהחה
      תכיני שוב כדי שתהנו,בכיף
      smile

  15. היי פירגה,

    שאלה בקשר לתוספת הבצל:

    האם לדעתך פירגה,
    אפשר להניח על הכרובית ,
    בצל מטוגן ,(לאחר טיגון של 2-3 דקות עד לשקיפות ,
    (במקום אבקת המרק ?)

    פירגה,
    תודה רבה ויישר כוח !!!
    על כול המתכונים והמטעמים ,
    שאת מביאה באתר הנפלא .

    אין ,אין עלייך.

    פירגה,
    שבוע טוב ומבורך
    ממני שושי

    • שושי יקרה,
      אין פה חוקים.מה שנראה לך,הולך. העיקר שיהיה טעים smile smile

      שבוע נפלא גם לך smile

  16. לפירגה שלום,

    ניסיתי מתכונים דומים עם כרובית שלמה אפויה בתנור בציפוי מיונז (עם או בלי חרדל) ומרק בצל , או מיונז מעורב עם רוטב צ'ילי, ומה שקורה הוא, שתמיד הציפוי נוזל מהכרובית ומצטבר בתחתית התבנית והכרובית נשארת חשופה ברובה.
    האם את יכולה לשער מה הסיבה לכך, ואיך אפשר למנוע את הנזילה?

    תודה, יהודית

    • יהודית שלום.
      פרקי את הכרובית ושפכי עליה מים רותחים.
      את שמן הזית ומרק הבצל ערבבי בכוס.
      עם האצבעות מרחי את פני הכרוביות היטב. ממש שכבה.
      תניחי על ניר אפיה .
      20 דקות בחום 220 מעלות וזהו….
      תכתבי לי איך יצא?
      לבריאות. smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *