e2808fe2808fd7a2d795d7aad7a7 d7a9d79c d7aad795d7aa d799d795d792d795d7a8d798 d7a8d795d79dd79d 800x600 - מאפינס תות בניחוחות רום

מאפינס תות בניחוחות רום

e2808fe2808fd7a2d795d7aad7a7 d7a9d79c d7aad795d7aa d799d795d792d795d7a8d798 d7a8d795d79dd79d 800x600 1 - מאפינס תות בניחוחות רום

במדף של הפירות המיובשים ראיתי קופסה תותים מיובשים.
קניתי אותה במטרה להכין משהו……
עוד בדרך הביתה מהקניות כבר ידעתי שלערב יהיו לנו מאפינס טעימים.

מצרכים:
15 תבניות מאפינס מסיליקון
200 גרם חמאה/מחמאה רכה
1/4 1 כוסות סוכר
4 ביצים
כף תמצית רום
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
1/2 2 כוסות קמח תופח———— או קמח רגיל +שקית אבקת אפיה
1/2 כוס קמח נוספת מעורבבת עם 200 גרם תותים מיובשים

אופן הכנה:
מקציפים היטב את הסוכר והמחמאה לקציפה בהירה .רצוי במיקסר.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.
מוסיפים את החלב,המים והרום
בסוף את הקמח והתותים המקומחים
מערבבים ויוצקים לתבניות
אופים בחום 180 מעלות כ-35 דקות
בתום האפייה מניחים על כל מאפינס כפית ריבה או מערבבים 1/4 כוס ריבה עם כמה כפות מים לסירופ ויוצקים כפית על כל מאפינס.
תהנו

22 תגובות על “מאפינס תות בניחוחות רום

  1. וואו פירגה, אהבתי את רעיון של התותים המיובשים במאפינס. מעולה :lol:
    ניראה טעים מאוד smile

    • תודה ממוש
      התותים האלה "מדליקים" גם בצורה וגם בטעם.
      ממליצה בחום לשלב אותם בעוגות/עוגיות או מאפינס.
      תודה על ההערה לגבי אבקת האפיה שמיד נוספה.
      smile

  2. לפירגה המקסימה smile בוקר טוב,
    מאוד מאוד רוצה להכין היום,
    2 שאלות בבקשה
    אפשר להכניס מנג'טים לתבניות שקעים במקום תבניות סיליקון שאין לי?
    במתכון רשמת 2.5 כוסות קמח תופח או שקית אבקת אפיה,
    הכוונה שאם משתמשים בקמח רגיל מוסיפים 1 שקית אפיה?
    תודה

    • רוחמה בקר אור
      אני מכינה רק בסיליקון כי כל האופציות לא הצליחו לי ותמיד נדבק.

      אם אין לך קמח תופח תוסיפי לקמח שקית אבקת אפיה.

      בהצלחה smile

  3. הי פירגה
    רציתי להעיר לך שלשם של האתר שלך (זה הרי לא שמך האמיתי) ביידיש יש לו קונוטציה גסה.אבל זה בינינו.
    למה להשתמש בתותים יבשים כשיש עכשיו תותים טריים?

    • הי לאה
      חהחהחהחהחה הצחקת אותי.
      טוב, שיהיה,אני בוודאי לא אשנה את השם שלי אחרי 50 שנה. אגב, תקראי איך הגיע השם הזה באודות פירגה.

      לענין, התותים המיובשים מתאימים ולא הטריים. לפחות למתכון הזה.

      לתותים טריים יש לי עוגות אחרות. למשל: עוגות טורט יום הולדת.
      רשמי תותים בחיפוש באתר ותראי את המגוון.
      תהנו smile

  4. פירגה יקרה,
    אין סוף להפתעות מבית היוצר של "פירגה".
    מקווה שאמצא תותים מיובשים כדי להכין ולהנות.
    ייש כח!!! ;) smile

  5. הי פירגה!
    אפשר לעשות את העוגיות בתבניות קטנות של מאפינס, כי אין לי תבניות סילקון?
    התבניות של 12 מאפינס?

  6. פירגה יקרה!
    שוב רציתי להגיד לך שיש לך מתכון מנצח!!! את גדולה ! את צריכה לעשות תוכניות בטלויזה על בישול ואפיה. את יכולה ללמד את השפים הגדולים…
    הכנתי את המאפינס ביום שישי, לא היה לי מחמאה אז השתמשתי בחמאה(תמיד חסר לי משהו ) וכל הבית התמלא בריחות משגעים
    המאפינס היו מעולים, עשית לי את השבת!
    תודה

    • טלי הי
      אני שמחה שהשגת את התותים המיובשים והכנת את העוגה
      כמובן שהמרות חמאה/מחמאה/מרגרינה תמיד הולך…. בכיף.
      תמשיכי להכין ולהנות smile

  7. בס"ד
    בוקר טוב ושבוע טוב, במה אפשר להמיר למתכון פרווה? תודה ויישר כח

    • יש המון דברים שאפשר להמיר לפרווה :

      מים/שמנת לבישול/מיץ וכו'……

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *