d791d7a6d7a7 d7a9d79ed79f d7aad799d7a8d7a1 d791d798d798d794 - בצק על בסיס שמן-מתוק/מלוח

בצק על בסיס שמן-מתוק/מלוח

d791d7a6d7a7 d7a9d79ed79f d7aad799d7a8d7a1 d791d798d798d794 1 - בצק על בסיס שמן-מתוק/מלוח

מי שמכיר את כיסוני הבצק המהירים שלי שהם הצלחה רבה,  לא יהסס לרגע ויכין גם את הכרוכיות המדהימות האלה. השינוי היחידי שעשיתי הוא תוספת ביצה אחת לבצק.
בצק משגע למתחילים, לותיקים וגם לילדים שרוצים לשחק בבצק וליצור מטעמים.
קלי קלות ללישה ולרידוד, מתאים למליות מלוחות ומתוקות.

בצק להכנה בקערה:
מערבבים 1/2 2 כוסות קמח עם כף שמרים יבשים עד שייבלעו בקמח
מוסיפים:
1/2 כוס מים פושרים
3/4 כוס שמן קנולה
ביצה שלמה טרופה
קורט מלח
אפשר למליות מתוקות להוסיף לבצק 2 כפות סוכר דק.

אופן הכנה:
לשים הכל ביחד לבצק רך וגמיש
אם הבצק רך מדי מוסיפים כ ף אחת של קמח ,לשים שוב ור ק אם צריך מוסיפים עוד כף.
שמים את הבצק במקרר ל- 30 דקות. בינתיים מכינים את המליות.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים
מרדדים כל חלק על טיפונת קמח לצורת מלבן לא דק מדי
מורחים בנדיבות רבה מליות לפי בחירה שלכם – כל מלית מתאימה.
מגלגלים לכרוכיות ומניחים על ניר אפיה בתבנית שטוחה
לפני שמכניסים לתנור מברישים ביצה ומפזרים או שומשום או סוכר וקינמון
לסמן עם סכין חדה מנות (רק למעלה) ולאפות בחום 175 עד שישחימו.
המליות שלי להיום: שילוב של בטטות+תפוח אדמה+בצל מטוגן+תירס
ולמתוק: מחית אוכמניות+צימוקים+אגוזים+קינמון

קישור לכיסוני הבצק המהירים:

http://pirge.co.il/בצקים-שונים/כיסוני-שמרים-מהירים-בבצק-נהדר-וקל-לעבו

קישור למליות מלוחות:

http://pirge.co.il/אירוח/מבחר-מליות-לבצקים-במאפים-מלוחים

קישור למליות מתוקות:

http://pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/מליות-מתוקות-לבצקים-שונים

 

 

162 תגובות על “בצק על בסיס שמן-מתוק/מלוח

    • שבת שלום פירגה,
      האורחים בדיוק הלכו. כחלק מהתפריט : רולדה מממולאה בבשר, כיסונים ממולאים בפירה תפוחי אדמה ובטטות עם בצל מטוגן, כיסונים ממולאים במחית חומוס (כמו לסמבוסק) – והכול מהבצק הנפלא שלך.

      תודה רבה ,
      רותי

      • הי רותי,שכחת שאת צריכה לרשום את התגובה למטה.אבל לא נורא :lol: חיפשתי ומצאתי.
        התלהבתי לקרוא את התגובה שלך שהכל מוצלח ושכולם היו מרוצים.
        באהבה גדולה smile

    • סימה,בוודאי שכן.כל מלית אפשרית.
      תוודאי שהמלית קרה ולא חמה. כשהיא קרה פזרי אותה על הבצק ותכרכי.
      בהצלחה ותהני. smile

  1. נראה טעים!!! הילדים ישמחו גם להכין… האם יש המלצה למלית בשרית עבור ארוחת שישי?

  2. האם אפשר קמח מלא או קמח כוסומין? ואיזה כמות?
    ובתוספת אבקת אפיה במקום שמרים

    • גבי,אני לא מכירה קמחים אחרים.
      אפשר להמיר לאבקת אפיה.יצא פחות קריספי.
      בהצלחה smile

  3. בוקר טוב יקירה.אין על הבצקים שלך,הם נפלאים ואני מעידה על כך בפה מלא.את אלופה ואהובה!

      • אזני ההמן מהבצק הזה יצאו מעולה והכנתי עוד מגוון מאפים לפורים כמו: מעמול/בעבע.
        בקרוב אביא מתכון מסודר.
        צריך שהמלית לאזני ההמן תהיה סמיכה ולא דלילה. אני מוסיפה שקדים ואגוזים להסמכה.
        ועוד דבר חשוב: להדק היטב את הקצוות שלא ייפתחו.
        אז,בקרוב יהיה מתכון+תמונות.
        יום נפלא. smile

  4. שלום לך פירגה כמו תמיד אוהבת את המתכונים שלך שאלתי האם אפשר להקפיא אחרי האפיה תודה ויום נעים

  5. פירגוש.כל המלצה שלי באה באהבה רבה כמו המתכונים המשגעים שאת מביאה לנו.שאלה לי:
    מי זו שיר123 שעושה כ"כ יפה את המתכונים שלך ומצלמת לא פחות טוב?יש לה בלוג?היא נראית מוכשרת מאוד ואם היא קוראת אז ממני שאפו!

    • הי אורנה , שוב תודה גדולה ממני.
      שיר חברה ותיקה וירטואלית מהפורומים השונים שהייתי חברה בהם פעם.היום הרבה פחות כי אני משקיעה יותר באתר שלנו.
      היא אישיות מקסימה ומדהימה. אין לה בלוג ואין לה אתר. היא כבר יודעת שכל פעם שהיא מכינה מהמטעמים שלי אני שמה את התמונות שלה באתר. איך לא? ;)
      התמונות שלה מרהיבות כמוה.חהחהחהחהחהחהחהחה.
      אני בטוחה שהיא עוקבת ורואה את המחמאות שמגיעות לה בהחלט.
      חיבוק smile

  6. מעולה, תודה פירגה!

    את הבצק הזה אני אכין כפי שכתבת לאחת המשתתפות, לאוזני המן
    ניראה לי מצויין!

    רחלי.ג. smile

    • רחלי,שכחתי להוסיף עוד הערה , להמתיק את הבצק כמו שרשום במתכון של הכרוכיות.
      למאפים מתוקים כדאי להמתיק גם את הבצק ב-2-3 כפות סוכר דק.

  7. הי פירגה
    תודה רבה על המתכונים המופלאים. המתכון לעוגת מוס שוקולד אפויה קיבל בבתינו את הציון 100.
    רוצה להכין את הכרוכיות עם תפ"א ופטריות. כמה תפוחי אדמה צריך בערך לכמות כזו של בצק?
    תודה
    תמי

    • תמר שלום רב ותודה ענקית
      בד"כ נהוג לרשום את המחמאות במתכון עצמו שכולם יראו.
      בכל אופן,התרגשתי לקרוא שאהבתם ונתתם ציון 100 :lol: יישר כח להמשך טעים.
      לדעתי לכל כרוכית יספיקו 2 תפוחי אדמה בינוניים בהנחה שאת מוסיפה גם בצל+פטריות.כלומר ס"ה 6 תפוחי אדמה.
      תהני,הכרוכיות נפלאות. smile

  8. היי פירגה
    מנסה לאתר את הכיסונים הנהדרים שלך רוצה למלא בגבינה מתוקה, בא-לי !!! (כמו שהילדים אומרים
    כעת ועכשיו, אם זמנך פנוי מעט אשמח לקבל המתכון.
    בהערכה רבה

  9. פירגה,

    ניסיתי אתמול ושתי שאלות –

    א. הבצק לא יצא מספיק מלוח, יכול להיות שצריך קצת יותר מלח?
    ב. בטוח שכל כך הרבה שמן? גם אחרי שהוצאתי מהמקרר השמן עוד הצטבר מסביב…

    מה שכן, יצא טעייים….

    smile

    תודה!

    הדס

    • הי הדס
      תשמעי,אם תשימי פחות שמן הבצק יצא יבש מאד.
      השמן +הביצה זה הסוד להצלחת המאפים.
      אחרי שאת מוציאה מהמקרר יש אמנם הצטברות שמן בתחתית הכלי.תעבירי לשיש מקומח ותרדדי על מעט קמח.
      אוקיי? מקווה שתמשיכי להכין ולהנות מהמתכונים ואשמח תמיד לשמוע את חוות דעתך.
      בברכה סופ"ש נעים וטעים smile

  10. פירגה היי שוב,

    עשיתי היום גם את הכרוכיות ויצא סוף הדרך.
    בצק כ"כ פריך וטעים וכ"כ נוח לעבוד איתו,
    בעלי והילדים כרסמו חצי תבנית עוד לפני שהספקתי לחתוך smile
    מיליתי בממרח שוקולד השחר וחלבה וכרוכית אחת בריבת תות ולוקום.
    סוף הדרך!

    אודליה

  11. פריגה בוקר טוב
    הכנתי את הכורכיות כתוספת לארוחה בשרית לערב שישי נראה נהדר מקווה שגם טעים
    שבת שלום

    • זהבה הי חמודה
      הבצק כשלעצמו טעים במיוחד.
      אני מתארת לעצמי שהשילוב שלו עם המלית שבחרת יהיה מוצלח מאד.
      תעדכני שוב,אנא,תודה smile

  12. הרגע יצא מהתנור- יצא מעולה!! אמנם לא היה לי שומשום, אז הברשתי רק בביצה טרופה, אבל עדיין מדהים. עשיתי 3 כרוכיות- 1 עם חומוס ו-2 עם בטטות ותפו"א, וכבר מיד אני הולכת להכין "נגלה" שנייה, כי רק מהטעימות כבר התחסל חצי.. וההכנה כל כך קלה ופשוטה, לא להתלבט- רוצו להכין, חבל על הזמן!! תודה לך פירגה ושבת שלום smile

    • עינת,נהניתי מהמחמאות וההמלצה. תודה smile רבה
      מאחלת לך שבת כיפית בחיק משפחתך ותהנו מהמטעמים שהכנת smile

    • שרהל'ה יקרה
      מסרי תודה לבן ולך כל הכבוד ששיתפת אותו בעשייה .
      שבוע נפלא לכם smile

  13. פירגה יקרה אם תוכלי לציין את הקישור להמרות הייתי שמחה לדעת את כמות השמרים הטריים במרשם זה.

  14. הכנתי אתמול כרוכיות עם מילוי מתוק (מהמרשמים שלך) = שוקולד נוטלה + שמנת מתוקה.
    טעמו של המילוי מדהים, טעים מאוד מאוד :lol: :lol: . אך במקרה זה אינו מתאים לכרוכיות.
    כהמלצתך מילאתי את הבצק עם הרבה קרם ובמהלך האפיה הוא נזל מכל הכיוונים.
    לאחר ניקוי התנור המשכתי לאפות את הכרוכיות בתוך תבנית אלומיניום וטעמן מעולה. :lol:
    בשבוע הבא אנסה לאפות עם מילוי ממרח תמרים ואכתוב לך איך יצא.
    מחבקת אותך על כל המתכונים הנפלאים שאת משתפת אותנו ומעשירה אותנו בידע חדש מדי יום. smile smile

    • מירי מקסימה

      כלל למליות מלוחות/מתוקות.

      תמיד לדאוג שהמלית תהיה ס מ י כ ה. אם המלית דלילה ונוזלית היא תצא ל"טייל" מבעד לבצק.

      ניתן להסמיך מליות מתוקות עם תוספות של פירות יבשים,אגוזים,שקדים קצוצים או גרוסים.

      המשך טעים ומוצלח smile

  15. פירגה אולי תוכלי לעזור לי[או אחת הקוראות הנאמנות שלך] אני מחפשת להכין מילוי וניל [פרווה] כמו שיש בעוגיות רוגלך טעמו מזכיר קצת פדינג מבושל. אני מתה להכין את הכרוכיות שלך במילוי הזה. אם רק אדע איך להכינו. מקווה שהאתגר קטן עליך.
    חמותי עליה השלום נהגה למרוח על הרולדות המרודדות מעט שמן ופיזרה קקאו מעורב בקקאו וקינמון ואז גילגלה אותן. נראה ליך שגם כאן זה יכול להתאים.
    ועוד אחת קטנה, לא צריך לצפות את הכרורכיות במעט ביצה בלולה?
    בילי.

    • המלית וניל שלי
      עשויה מגבינה לבנה,שמנת מתוקה,אינסטנט פודינג-אין לי פרווה
      לגבי ציפוי,מה שאת רגילה smile

  16. שלום פירגה,
    אני רוצה לנסות למלא את הגלילות המוצלחות האלה במילוי דומה למילוי של אגרול – גזר, כרוב, נבטים. האם יש לך מתכון להכנת מלית כזאת?

    יום נעים ותודה

  17. היי.
    הכנתי שוב אתמול עם מלית עלי סלק וגבינה.
    יצא סוףףףףףףףף.
    smile

  18. נראה טעים ונעים…
    רק שתי שאלות:
    1. האם ניתן לשמור את הכרוכית טרם אפייתה מספר שעות במקרר?
    2. כיצד מכינים את הבצק עם שמרית? (כמות, אופן הכנה?)

    תודה

    • טלי,נראה שאפשר לשמור במקרר .
      ולגבי שמרים,כנסי לקטגוריה שמרים ובחרי אחד הבצקים שלי.
      המרות של שמרים מיבשים (שזה מה שאני משתמשת לשמרית) יש בקטגוריה:המרות בצד שמאל של האתר.
      בהצלחה וחג שמח

  19. היי פירגה,
    הבצק מעולה. מאד נוח לרידוד.
    הכנתי 3 כרוכיות עם מלוי של גבינה מתוקה עם ממתיק, חמוציות, קליפת תפוז מגורדת ,וניל מעט קורנפלור וביצה.
    יצא מצויין בפעם הבאה אנסה מלית מלוחה.הכל נראה טוב.
    שבת שלום

    • סורלה,תודה רבה רבה ששיתפת אותי בתוצאות הטעימות
      שתהיה לכם שבת נהדרת

  20. פריגה אומנםן המון זמן לא נכנסתי לאתר שלך והכנתי את המתעמים הנפלאים שלך היום הכנתי את הבצק הנ"ל
    עם מילית של סילאן טחינה ואגוזים כמו תמיד יצא נפלא. ומשלוש כרוכיות נשארה אחת עוד לא הספיק לצאת מהתנור ונוחוסלו 2 כרוכיות
    אז שתהיה שבת שלום. smile smile

    • אורית,אני מאד מודה לך שחזרת לשתף אותי.
      זה באמת טעים ומיוחד.
      שבת טעימה smile

  21. טוב אני רואה שאין לי מה לחדש פה…..
    אבל אני בכל זאת אנסה להוסיף שבחים….זה פשוט…..
    ט-ע-י-ם-!!!!!!! בטירוף בצק מושלם!!!!!
    קל לעיבוד,קל לעשייה,מהיר …..
    פשוט מדהים!!
    והכי כיף-פרווה וללא מרגרינות!!!
    חולה על מתכונים כאלו…!!!
    תודה רבההההההההההההההההההההההההההה
    מכל הלב

  22. חייבת לשתף – עשיתי לסופ"ש של לפני החג, רק כי הייתי חייבת לוודא שהבצק אכן נפלא כמו שהגיבו כאן לפני
    אחרי הניסיון הראשון, מיד למחרת הגיע השני
    ובחג כבר הבנתי שכדאי לעשות כמות כפולה…
    מילאתי בבצל ופטריות, בשר טחון וגולת הכותרת היתה מלית תפוחים
    הבצק פשוט נפלא, נעים ונוח והכי חשוב קל
    אה… ועוד דבר חשוב, הכנתי את הכל יום קודם ובערב החג רק חיממתי בתנור מה שלא פגם במרקם הנפלא של הכרוכית הנהדרת
    פירגה יקרה, תודה רבה על עוד מתכון נהדר
    שנה טובה

  23. במילה אחת – מושלם!!!!!!!!!!!
    הכנתי לשבת עם מילוי בשר טחון (מאחד המתכונים שלך)
    לא נשאר פירור!!
    אוהבת שרי

    • שרי חמדתי, נפלא. חיבוק מעומק ליבי ותודה על שאת תמיד תמיד חוזרת ומשתפת בחוות דעתכם.

  24. היי פירגה
    הכנתי היום בצק בכמות כפולה ( וטוב שכך), הכנתי את הבצק במכשיר אופה הלחם ;)
    ידעתי על פי התגובות והניסיון שלי עם המתכונים שלך שיהיה מוצלח. smile
    אז הכנתי כרוכיות עם טונה ובצל-טעים מאוד , למרות שלקח להם יותר זמן להשתזף…
    עשיתי כיסונים עם גבינה ושבלולי פיצה. יצא כל כך טעים אז לא התעצלתי והכנתי כמות בצק נוספת
    להכין עוד שבלולי פיצה–מדהים כמה טעים ונוח להכנה
    smile ;) :lol:

    • סימה בקר טוב ותודה רבה מקרב לב.
      התמוגגתי לקרוא את התגובה שלך. את נהדרת.
      שיהיה שבוע נפלא וטעים

  25. לפירגה שלום,

    האם הבצק תופח?
    ואיך מכינים את השמרים? כף שמרים מהקוביה, איך עושים?

    תודה רבה!!

    • אורח בקר טוב
      הבצק לא תופח. חצי קוביה זה כף שמרים. לערבב בקמח.
      בהצלחה.

      • היי פירגה,

        רציתי אז לשאול..וסליחה על הבורות…
        אז מה עושים השמרים? מה זה נותן לעוגה?

        ואם אני רוצה שהבצק יתפח ויכפיל את עצמו אז מה צריך לעשות?

        תודה רבה!

        • לא יודעת,אני מכינה מה שבא לי ברגע ההכנה.אני לא שפית.
          תכין ותראה שזה טעים,זה מה שחשוב.
          לילה טוב

  26. היי פירגה,
    הבצק מתאים רק לגלילה או שאפשר לחרוץ ממנו ליחידים?

  27. פירגה שלום
    אכן בצק מנצח עשיתי עם תפוחים ועם ממרח תמרים פשוט מושלם
    תודה smile smile smile smile

    • ריקה,אני ממש שמחה שמצאת בצק מנצח לעוגות . יופי שחזרת לשתף אותי
      תהנו

  28. שלום פירגה,

    קצת לא נעים לי להתלונן אחרי שכולם פה בתגובות גמרו את ההלל על הבצק.

    עשיתי פעמיים, בפעם הראשונה יצא בצק ספוג בשמן כך שמיד זרקתי לפח ונגשתי להכין שוב מתוך הנחה שכנראה טעיתי. בפעם השניה יצא זהה לחלוטין – בצק נוטף שמן.

    איפה טעיתי? מה עשיתי רע?

    • מזל,
      לא לפחד להוסיף קמח תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק רגיל כמו כל בצק שאת מכינה.

      כנראה ששמת מעט קמח ויצא לך שומני.

      הבצק קל להכנה ופשוט מאד.לא רואה עוד סיבה.
      בהצלחה.

      • המלצה נוספת:
        ללוש את הבצק על השיש.
        לישה מסיבית וחזקה, בגלל השמן לוקח יותר זמן וסבלנות.
        כאמור להוסיף לאט תוך כדי לישה עוד קמח.
        בהצלחה.

  29. וואהו פירגה הכנתי עם המלית של התפו"א והבטטה אני אוכלת עכשיו ומברכת אותך!!!!!!!!!!
    כמה קל וכמה טעים!!!!!!!!!!!!
    תודה
    שבת שלום :P

    • בלי הי, smile
      אני יודעת שזה טעים מאד.תודה שחזרת לשתף אותי.
      כיף לכם,תהנו.
      שבת שלום.

  30. פירגה שלום

    הכנתי ביום שישי בציק צאק 2 מגשים עמוסים בממכר ממכר הזה בצק נהדר על בסיס שמן- אדיר ובריאותי יותר ממרגרינה מן הסתם- זללו לא נשאר כלום מילאתי בשאריות בולגרית ושארית פטה עם מעט אגוז מוסקט מגורר ומעט מלח יצא פיצוץ נאכל עד הסוף ובחימום נוסף (שארית הפליטה שנשארו…….) היו טעימים אפילו יותר
    כולם היו בטוחים שקניתי את הסמבוסקים הם נראו ונטעמו כל כך טוב שהיו בטוחים בבית שזה קנוי והיה קפוא בפריזר ….. חחחחחחה laugh ;) :|
    שוב תוד"ש פירגלה הנהדרת
    רחלי :eek:

  31. היי פירגה,

    האם הביצה דרושה להכנת הבצק או להברשת הבצק לפני האפייה?
    זאת אומרת, האם נכון שצריך ביצה אחת לבצק ועוד אחת להברשה?

    תודה

    • כתוב די ברור:
      בצק להכנה בקערה:
      מערבבים 1/2 2 כוסות קמח עם כף שמרים יבשים עד שייבלעו בקמח
      מוסיפים:
      1/2 כוס מים פושרים
      3/4 כוס שמן קנולה
      ביצה שלמה טרופה ( אם כתבתי ביצה אז צריך לשים את הביצה.)
      קורט מלח
      אפשר למליות מתוקות להוסיף לבצק 2 כפות סוכר דק.

  32. פירגה הכנתי שוב את המאפים\סמבוסקים הנהדרים שוב
    הפעם מילאתי עם חצילים מטוגנים שנותרו לי קצצתי אותם פיזרתי אבקת מרק פטריות,אבקת שום,ופלפל שחור ומילאתי הכנתי את הכרוכיות בצורת סיגרים ויצאו פיגוז :P
    בקור מחפשים לאכול וזה ממש מושלם לאכילה טעים ומשביע ;)
    שוב תודה ותוד"ש פירגה
    סופשבוע גשום חם ונעים לך

    רחלי :P ;) :lol:

    • רחלי,נשמע נפלא וטעים.
      בחורף,יש ביקוש לפחממות,אין מה לעשות,זה טעים ומנחם.
      סופ"ש נפלא וטעים לכולכם.

  33. היי פירגה
    נראה כמו מתכון מוצלח,
    אני הולכת לסופר ועושה רשימת קניות לפי המתכונים שלך smile
    לגבי השמרים, איך קונים את זה? הכוונה לשקית שמרית? אני לא מומחית גדולה בשמרים..
    תודה על הכל!

    • בטי,קונים שקית ואקום שמרים יבשים במדור האפיה.לא שמרית. שומרים בכלי סגור במקרר.
      שימי לב להכנת הבצק ולאט לאט עם הקמח.
      בהצלחה ותהני.

        • כשיש לי זמן,אני פה עם כל הלב. גם כשהתגובות שלי קצרות,הן קולעות. לא להיעלב לי פה.
          חהחהחהחהחה.נשיקות.

  34. פירגה יקרה
    מהבצק הזה הכנתי היום בורקסים עם תפוא והם נחטפו מיד כשהגשתי.
    הבצק קליל ומאוד כיפי ויוצא מאוד טעים.
    smile smile smile

  35. פירגה שלום!!!

    היום הכנתי את הבצק שלך עם גבינות שנותרו לי ועליהם גררתי מעט מוסקט ומעט מאוד מלח
    יצאו חבל על הזמן !!!! :P אין מילים !!!!! מכירה את המושג 'המתנה שממשיכה לתת,….. אז זהו
    הבצק הזה – בכל מילויי שווה ביותר מביצה קשה וגבינה – עד פטריות ,חצילים , בשר,תבשיל קישוא
    שנשאר,ממרח-חצילים עם ביצה קשה וטחינה כמילויי, ועוד !!! כיד הדמיון הטובה עליכם וכשפירגה בתמונה
    הדמיון עובד בטעם בריח הנאה תודה תודה תודה פירגה המהנה!!!!!! :lol:
    smile רחלי

  36. מממממממממממממממ!
    הכנתי עם אמא ויצה ניפלה!!
    הכנו אם תפו"א ותונה, ואחד אם גבינות,
    ניתרף! לא נישאר כימאת כלום!
    יייייממממממייי! :lol: :P

  37. הכנתי אתמול את הבצק ושמתי במקרר לחצי שעה. בסוף לא יצא לי להכין את המליות והבצק נשאר עד הבוקר במקרר. בבוקר הכנסתי למקפיא. לדעתך הבצק עדיין יהיה שמיש או שכדאי להכין חדש?

  38. זו הפעם הראשונה שאני מגיבה אבל בהחלט לא הפעם הראשונה שאני מנסה את המתכונים שלך ואני חייבת לומר לך שני דברים-
    1. הם תמיד אבל תמיד מתגלים כארוחה מנצחת
    2. בזכותך בעלי משבח את הבישולים שלי וזה נותן אוירה נפלאה בבית
    אז תודה לך אישה יקרה מכל הלב!

    • הי טל
      אני ישר מתרגשת והעיניים מתמלאות בדמעות של התרגשות.
      אני מאד שמחה לקבל תגובות כאלה שהאוכל שלי מתאים ומהנה.
      מסרי תודה גם לבעל ואני מקווה שכך ימשיך ושתמיד יצליח לך ותוחמאי.
      smile

  39. הנה עוד מעדן ליום העצמאות
    עושה אותם מתוקים,/מלוחים על השולחן
    וכולם נהנים
    תודה פירגה
    רחלי
    ;) ;)

  40. פירגה יקרה
    הכנתי ויצא נהדר. הבצק יצא שומני והוספתי עוד קמח כך שהסתדר

    האם בזמן שהותו במקרר הבצק צריך לתפוח?

    • יונית חביבתי, ערב טוב
      הבצק לא צריך לתפוח אבל צריך להיות במקרר.
      תודה והמשך טעים.
      לילה טוב. smile

  41. פיגרה יקרה!
    קודם כל שיהיה לך אחלה שבוע
    דבר שני הכנתי למשפחתי את הכרוכיות עם מילוי של קקאו במיקסר
    ראוי לציין שאכן הבצק היה מעולה הזכיר את ילדותי.
    דבר שני הטעם היה משובח ביותר עם מילוי הקקאו
    במיקסר.אבל סימנתי חתכים על הקולגה ואז השוקולד
    פרץ החוצה בפעם הבאה אכפיל כמות הבצק ואמלא
    בפחות חומר מילוי אחלה קולגות הבצק כיפי וטעים מאוד

    • אילנית הי חמודה,
      מלית דלילה כמו שוקולד , יש לערבב עם אגוזים או משהו יבש שהמלית תצא יבשה ולא דלילה.
      כל מלית דלילה תצא מהבצק.

      אבל יש לי "טיפ"
      את יכולה להכין עם ממרח שוקולד כשאת הכרוכית את מניחה בתוך תבנית אינגליש קייק,ואז לחכות שיתקרר,וכל המלית תהיה בפנים .

      כמו המתכון הבא ואת יכולה להכין עם בצק בלי שמרים:
      http://pirge.co.il/נוסטלגיה/מתכון-צמות-שמרים-קריספיות-בשלל-טעמים

  42. דווקא הוספתי אגוזים אפיולו חלבה.
    התבוננתי וקראתי את המתכון שהמלצת לי אבל האם זה מחייב מיקסר?
    כי את הנוכחית עשית ללא מיקסר.
    אגב במשפחתי כבר מכירים את המושג "פירגה"
    מהללים ומשבחים smile

    • אילנית מתוקה
      מה עשו כשלא היה מיקסר? ;) אפשר ביד.
      המשך נפלא ביחד smile ותודה על המחמאות והפירגון

  43. פירגה יקרה שאלה לי אלייך לכל כרוכית כמה כפות ממרח את ממליצה לשים??????
    זאת השאלה בפעם הקודמת אמרת בנדיבות השאלה כמה כפות?אודה לך יקירה :lol:

  44. אילנית הי חמודה
    מלית מתוקה :
    אני מורחת 2 כפות טחינה מעל את המלית השנייה שהיא חלבה או תמרים או ממרח אחר בכמות של בערך 2 כפות ומפזרת את האגוזים והצימוקים אם רוצים. גם את המתיקות (תוספת סוכר) כל אחד מווסת לפי טעמו האישי.
    אין כללים.כל אחד שם כמה שבא לו ומה שהוא אוהב. בפעם השנייה והשלישית,כבר לומדים ומשפרים כל הזמן. smile

  45. פירגה היי!
    מה נשמע קודם שתהייה לך שבת מקסימה
    דבר שני מהכרוכיות אפשר לעשות בורג
    או קראנצ

    • אילנית,תנסי להכין בורג בתבנית אינגליש קייק.
      בהצלחה וסוף שבוע מקסים גם לך smile

  46. היי פירגה בוקר טוב!
    שמעתי לעצתך מהפעם הקודמת
    אכן יישמתי את הכרוכית
    בתביניתצ אינגליש קייק
    יצא מעולה גם הכרוכית
    קיבלה עיצוב מהמם!
    תודה :lol:

    • אילנית הי,
      תאמצי את ה"פטנט" הזה לעוד מאפים.
      שמחתי לקרוא שיישמת ואהבת.
      smile

  47. הייפירגה מה שלומך?
    רציתי לשתף אותך בהמלצה טעימה
    אני כבר מכורה לבצק הנ"ל.בדיוק מזכיר לי את המאפים של פעם……
    עשיתי כמובן את מליית הקקראו שיצא מוצלח כמו תמיד
    ומלית סילאן טחינה גולמית וקקאו.
    לקחתי ממרח חלבה ועל זה גרדתי שוקולד מריר. טעים מאוד מאוד….ומומלץ
    שיהיה לך אחלה יום ושבת טעימה ;)

  48. פירגה מה שלומך ?
    אני מכינה המון את הבצק הזה. הבעיה שלי איתו שהוא יוצא מהתנור קריספי ואח"כ הוא
    מתרכך ולכן אני נאלצת להכין רולדות קטנות כדי שלא יתפרקו. אולי את יודעת מדוע ?
    אוהבת את המתכונים שלך ומכינה הרבה. תודה

      • רחל,הגיוני זה ברור שהמלית הרטובה גורמת לבצק להתרכך.
        המשך טעים ולא להתייאש ;) :lol:

    • שירלי בקר טוב
      תהנו חמודה.נפלא שהוספת עוד מחמאות לבצק הזה. smile תודה רבה

  49. פירגה שלום

    האם המילוי עם החומוס מתאים עם הבצק הזה? המילוי דומה למילוי של סמבוסק?

    ניסיתי עם מילוי תפוחי אדמה , בטטה ותירס. יצא מעולה ורציתי לגוון..

    תודה ושבת שלום

  50. פירגה, שלום,
    תודה על המתכונים הנפלאים שלך . פעם ראשונה שאני מגיבה כאן. רציתי לשאול לגבי זמן האפייה. כמה זמן זה זה : עד שמוכן" ? אני יודעת שזמן האפייה תלוי בתנור ובכל זאת כדי לקבל מושג כמה זמן בערך הכרוכיות תהיינה מוכנות?

    תודה מראש
    מרווה :? smile

    • בקר אור מרווה.
      אפשר לפתוח את התנור לבדוק.לא קורה כלום.
      תתחילי לבדוק אחרי 30 דקות וכשתראי שהצבע חום אז הכרוכיות מוכנות smile

      • תודה רבה, פירגה, smile ממש מתחשק לי להכין כרוכיות כאלה .
        אני מעדיפה להשתמש בקמח מלא . האם לדעתך יהיה שינוי בכמות של המים או השמן?

        תודה לך וחורף נעים ובעיקר בריא
        מרווה

        • מרווה ערב טוב
          לטעמי לא מתאים.
          את יכולה לנסות להמיר כוס אחת של קמח לבן בקמח מלא , אבל אני לא יודעת מה יהיה המרקם , כי הבצק על בסיס שמן . smile

  51. אם אכין את הבצק עכשיו ואשאיר במקרר לשעה בערך זה גם יהיה בסדר? אני כל כך מקווה שכן… אשמח לתשובה תודה

  52. פירגה בוקר טוב, הכנתי אתמול, פיצוץ!! 2 במילוי מלוח ו-1 מתוק. השידרוגים שלי:
    1 + 1/2 כוס קמח מלא
    1 כוס קמח לבן
    את השמן הוספתי בסוף, כדי לבדוק אם הבצק לא רטוב מדי. יצא שלא היה צריך את כל כמות השמן.
    הבצק מאד מאד נוח לעבודה, קל לרידוד, וממש כיף לעבוד איתו! ואחרי האפייה הוא היה נפלא.
    חבל על הזמן איזה ריחות הלכו בבית.
    תודה לך!! :lol: :lol: :lol:

    • פנינה בקר אור.תודה רבה smile
      מאד שמחתי להוסיף אותך לרשימת המחמיאים לבצק הנפלא הזה.
      כיף ועונג גדול לכל מי שטועם ממנו.
      המשך טעים וסוף שבוע נפלא לכולכם smile

  53. שלום פירגה האם זה אמור לתפוח במקרר? אחרי שמוציאים מהמקרר ישר לעבוד או להפשיר את הבצק?

להגיב על אילנית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *