d7a8d795d79cd793d794 d79cd7a4d7a1d797 d790d797d7a8d795d79f - רולדה לפסח

רולדה לפסח

DSCF1359 - רולדה לפסחגלילת שוקולד בקצפת עשירה וחגיגית לחג

מצרכים:
4 ביצים מופרדות
4 כפות סוכר
2 כפות קמח תפוחי אדמה
2 כפות אבקת שוקולית או קקאו

אופן הכנה:
1. מקציפים במיקסר את החלמונים עם 2 כפות סוכר לפחות 2 דקות ומורידים לקערה
2. בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר לקצף גבוה ויציב
3. מקפלים את החלבונים עם החלמונים מבלי "לשבור" את הקצף
4.מנפים מעל את הקמח והקקאו
5. מערבבים בעדינות
6.מרפדים תבנית גדולה ושטוחה בניר אפיה . רצוי לרסס מעט שמן. יוצקים את הבלילה ומיישרים.
7.מחממים תנור לחום 175 ואופים 10 דקות. בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה
8. מניחים על השיש/שולחן ניר אפיה נ ק י ומפזרים עליו אבקת סוכר
9. הופכים את העוגה האפויה (עדיין עם הניר עליה)ומסירים לאט את הניר
10. מגלגלים את הגלילה ומשאירים אותה לפחות דקה מגולגלת
11.אחרי דקה פותחים את הגלילה ומורחים עליה כמות נדיבה של קרם/קצפת
12.מגלגלים את הגלילה שוב
13.מצפים בקרם/קצפת או כל קישוט אחר שנראה לכם

מלית לדוגמא להקציף במיקסר:
שקית אינסטנט פודינג וניל
קופסה גבינה לבנה 250

מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
אפשר לקצוץ תותים טריים
לערבב לקרם
הכמות מספיקה גם למלית וגם לציפויאגוזי - רולדה לפסח
תהנו

72 תגובות על “רולדה לפסח

      • פירגה כל הכבוד על החריצות שלך
        מכניסה אותנו לאוירה של פסח על זה נאמר מי שטורח ערב שבת יבוא ויאכל :lol: :lol: :lol:

      • התמונה מזכירה לי נשכחות. את עוגות הרולדה שסבתי הייתה מכינה לי מדי פסח.
        איזו ערגה ועצב לריחות וטעמים מוכרים.

        • 222 שלום smile
          תגובות חדשות יש לכתוב מתחת לכל התגובות שכבר קיימות. תודה רבה.
          היום הכנתי רולדות בקרם אגוזים ובציפוי קרם שוקולד. משו משו…… יותר מאוחר אוסיף עוד תמונה
          חג שמח smile

    • : smile האם אפשר להקציף את שמנת המתוקה פרווה עם שוקולד מריר מומס ולמלא את הרולדה?

      • שלום וברכה לך
        להבא רשמי את התגובה למטה אחרי כל התגובות שכבר רשומות.תודה :lol:

        את יכולה בתנאי שהשמנת היא לקצפה

        לבריאות ובהצלחה smile

  1. איזו חריצות. כל הכבוד.

    כבר פסח בפתח?

    אוי לא!!!

    נהדר פירגה. נראה טעים כל כך..

    • מה לעשות. הזמן רץ וצריך להתחיל להתכונן לפחות וירטואלי…..
      יש קטגוריות טעימות לחג.כנסו.
      smile

  2. זה נראה יפה ובודאי גם טעים, אל לא מוקדם קצת לפסח, עדיין מכינה לפורים

  3. אווי אווי אווי!
    איזה זכרונות מיימי הילדות,אמא שלי היתה מכינה את העוגה הזו.
    בעיקר בחגים.
    טעם ילדות … לכל השנה.

    • הי עדנה
      אחת העוגות הנוסטלגיות הנפלאות שלא תמיד זוכרים אותם.
      תודה לך smile

  4. פירגה, תודה רבה רבה!!!
    העוגה הזאת באה לי בזמן דווקא לעכשיו ולא לפסח! חחח
    (ראיתי אותה בפורום אוכל כשר אבל לא היה לי זמן להגיב, אז אני מעבירה את ההתלהבות לכאן♥)

    • תודה רותי,שמחתי שהגבת ושאהבת.
      יש את הקישור בתוך המתכון להכין עם קמח…..מה שבא לך
      באהבה smile

  5. באת לי בדיוק בזמן! smile אני צריכה דווקא לפורים עוגה לילדה דגנתית, ובא לי לשנות מעוגות השוקולד וכו' שאני מכינה לה, העוגה הזו מתאימה לה כמו כפפה ! תודה!
    שאלה: אם רוצה להכין מראש כדי לא להתקע לפני פורים, איך, האם וכיצד ניתן להקפיא?

    • הי לאופה קטנה
      פשוט תכיני ותקפיאי.אין בעיה בכלל.
      העוגה תמיד טעימה,אין אפס ;)

      • יש!!!תודה על התשובה! עם הקצפת והכל, ישר לפריזר ואח"כ הפשרה במקרר לכמה שעות, כן? :P

        • אופה קטנה.
          כן לפריזר,הפשרה במקרר ותענוג בלי גבולות.
          שווה כל ביסססססססססס smile

  6. איזה יופי שאת כבר נותנת רעיונות טובים לפסח. נראה מצוין ולפי המרכיבים בטוח גם טעים. רעיון מצוין גם למנה אחרונה בליל סדר אם משתמשים בריצ'קצפת ודומיו
    ובינתיים שיהיה פורים שמח לך לבני ביתך ולקוראי הבלוג smile

      • אני חושבת שבכולם אין גלוטן. אני בכל אופן משתמשת בשל עלית. בעלי צילאקי.
        תודה פירגה.
        תכניסי את המתכון לקטגוריה של ללא גלוטן!!!!

  7. היי פירגוש ! מה שלומך ?
    נראה מעולה ! לצערי אין לי מיקסר כשר לפסח …

    יום טוב smile

  8. הי פירגה

    מתכון נפלא ללא גלוטן smile קקאו של השחר הוא ללא גלוטן.
    אני מחכה בקוצר רוח למתכונים שלך לפסח בטח יהיו שם מתכונים כאלה שישמשו אותי כל השנה :lol:

    יעל

    • תודה יעל
      ואת יכולה להציץ במתכונים שלי לפסח יש המון . הכל בקטגוריה חגים.

    • נגיד כל רולדה מתחלקת ל-6 -7 מנות אבל הרי לא תכיני רק רולדות?
      אם את מכינה עוד קינוחים,את לא מחשבת מנה לאדם. את יכולה להסתפק ב-2-3 רולדות.
      שוב,תלוי מה את מכינה לקינוח smile

  9. מעוניינת להפסיק לקבל דואר.
    איך עושים זאת?
    לא מוצאת באתר שום מקום מתאים לבקשה כזו.
    אנא עזרתך.

    תודה

    • הי שרון
      בכל אימייל שאת מקבלת יש בסופו אפשרות להסרת עדכונים. עלייך לעשות זאת בעצמך.
      תודה והמשך טעים
      פירגה

  10. הכנתי רולדה ארוכה ויפה עם המלית שהצעת וחבל שאני לא יודעת איך להכניס לכאן תמונה…
    את נייר האפיה איתו אופים את משמנת? שכבה נדבקה לי והרולדה יכלה להיות עוד יותר גבוהה ומרשימה.

    • קרן,אני אף פעם לא משמנת ניר אפיה אלא אם אני כותבת במיוחד שצריך לשמן.
      לא שימנתי.לא נדבק לי.
      אם נדבק לך,פשוט תשמני.
      smile בהצלחה

  11. היי פירגה אני רוצה להכין את המתכון הזה לליל הסדר. יש לך רעיון למלית טעימה פרווה?
    תודה רבה לך על המתכונים המקסימים smile

    • נעמה את יכולה להכין את הקרם שעל שקית האינסטנט פודינג ולהמיר את החלב למיץ ואת השמנת מתוקה לשמנת מתוקה פרווה.
      חג שמח smile

  12. אבל שכחתי לשאול האם צריך כוס חלב במקום הגבינה?
    חג שמח גם לכם אבל בטח עוד נשוחח עד אז :x

  13. פירגה שלום רב!
    כייף לקרא את התגובות ויותר כייף כשכולם מרוצים.יישר כח להמשך…… :lol:
    מכיוון שהגעתי לעוגה ללא קמח{צלייאק} רציתי לשאול אותך האם יש לך עוד מתכונים לפשטידות אפילו חלביות שהן ללא קמח {גלוטן} שב'ה אכין לי וגם בני הבית יוכלו לאכול ולהנות בחג השבועות הבא עלינו לטובה.אשמח באם תכווני אותי בברכת חג שמח מאוד,לך ולכל בני משפחך. אוהבת אדווה smile smile smile

  14. ערב טוב פריגה,
    מה שלומך?? ההכנות בעיצומן ורציתי להכין את העוגה…. שאלה- האם במלית צריך לערבב את החומרים או להקציף????
    תודה
    לילה טוב, וחג שמח לך ולכל בני משפחתך laugh

  15. פירגה שלום,
    מאוד מאוד נהנית מהמתכונים שלך,
    יש לי שאלה לגבי הרולדה,האם יש לך אופציה לרולדה לבנה? במה ניתן להחליף את השוקולית/קקאו?

  16. היי,נהנת מאוד מהמתכונים שלך,שאלה בנוגע למלית,להוסיף אבקת סוכר למלית???

  17. פירגה יקרה שלום
    יישר כח על המטעמים…
    לא הבנתי בשלב 12 אחרי שכבר פותחים את הגלילה ומורחים את המילוי, מגלגלים שוב עם הנייר מהצד התחתון- ומתי זורקים את הנייר? לאחר שמגלגלים? לא מובן לי. אף פעם לא הכנתי רולדה ופעם אחת שכן היא יצאה שלא נדע..

    • ביטון,את יכולה להכין בלי הניר.
      מיד אחרי האפיה תגלגלי את העוגה, תשאירי מספר דקות שתתקרר.
      תפתחי ותמרחי אותה בקרם ושוב תגלגלי לרולדה.
      (הגלגול הראשון בלי הקרם ישאיר אותה גמישה ואין בעיה).
      חג שמח smile

  18. הכנתי היום, בקרם שמתי כוס חלב, 1 שמנת מתוקה, 1 אינסטנט וניל, אז אני ארשום לך בכמה מילים איך יצא מאמינה שתביני(-:, מעולה, סוף הדרך, חצי ז…, קטלני, פצצות לגבות…חחח, חג שמח ותודה על מתכון מוצלח

    • הי ,בקר אור לך
      תודה. smile מאד שמחתי לקרוא את התגובה המתוקה שלך.
      המשך חג שמח ומתוק

  19. הי פירגה,
    הכנתי אותה. יצאה מעולה!
    מה אפשר לשים במקום קקאו/שוקולית?
    (חמותי היקרה לא אוכלת קקאו, אז אני רוצה להכין
    את הגלילה שוב אבל הפעם שתהיה לבנה).

    תודה רבה לך
    חג שמח

    • שיר,תנסי להכין עם קמח תופח של אוסם (יש כשר לפסח) (אותה כמות של הקקאו)
      בהצלחה smile

להגיב על בלה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *