DSCF1462 800x600 730x410 - עוגת מוס פרג קוקוס שוקולדה-גם לפסח

עוגת מוס פרג קוקוס שוקולדה-גם לפסח

פרג קוקוס שוקולדה 1 - עוגת מוס פרג קוקוס שוקולדה-גם לפסח

עוגת קינוח מושלמת וחגיגית

מצרכים:
10 כפות דבש , כוס אבקת שוקולית, 2 ביצים, 3/4 כוס שמן, סוכר, כוס קמח מצות, 300 גרם קוקוס, אבקת אפיה, 300 גרם פרג טחון , 200 גרם שוקולד מריר , חלב סויה או רגיל , מיכל שמנת מתוקה , חמאה/מרגרינה .

מצרכים להכנת העוגה בקערה:
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח מצות
כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים
ל ע ר ב ב ביד.
להוסיף:
2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב ערבוב יסודי עד שמתקבל ממש קרם שוקולד.
לחלק את הבלילה ל-2
לאפות ב-2 תבניות מספר 24 עגולות ומשומנות (תבניות עם קפיץ שאפשר להוציא את העוגה בשלמותה.)
תבנית אחת להקפיא (אין בה צורך לעוגה הזו)
אופים את 2 התבניות בחום 175 כ-20 דקות ובודקים שמוכן. בסיס העוגה נמוך.
2 העוגות נכנסות ביחד לתנור

הכנת הפרג:
300 גרם פרג טחון טרי (פרג שלא בשימוש מיידי שומרים בפריזר)
לשים בסיר כוס חלב /פרווה ואת הפרג ולבחוש
להוסיף 2 כפות סוכר ולבחוש
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 4 כפות דבש וכף גדושה חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף כף ברנדי (לא חובה)
את הפרג מיישרים על בסיס העוגה.

הכנת הקוקוס:
שמים בסיר:
כוס חלב
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה/מחמאה
200 גרם קוקוס
5 – 6 כפות דבש
מבשלים מעט ויוצקים על הפרג

מכינים סירופ שוקולד:
לחמם בסיר קטן 100 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה-רק עד לסף רתיחה.
להנמיך ללהבה הכי קטנה ולהוסיף 150 גרם שוקולד מריר
לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד קצת סמיך

הרכבת העוגה:

על בסיס העוגה האפוי יוצקים את כל הפרג ומיישרים. על הפרג יוצקים את הקוקוס ומיישרים.
לחורר את העוגה עד למטה. אפשר עם מזלג/כפית (ממש חורים גדולים)
לצקת את כל קרם השוקולד בתנועות סיבוביות שיצפה את כל העוגה.
הקרם החם אמור להיספג מיד בעוגה.
להקפיא ולהוציא 1/2 שעה לפני ההגשה.

תהנו

53 תגובות על “עוגת מוס פרג קוקוס שוקולדה-גם לפסח

  1. היי!בוקר טוב והמשך פורים שמח!
    המתכון נראה מהממם ! רציתי לבדוק אפשרות למלוי אחר במקום הפרג שטעים-פחד אבל גורם לנו לכאבי בטן. אשמח לרעיון נוסף ממך. תבורכי במעשי ידייך!!!

    • אלה בקר טוב
      יש על המדפים מגוון מליות לעוגות. תתאימי לך משהו לטעמך.
      smile יום נעים וטעים

  2. בוקר טוב . לא הבנתי את אופן הכנת העוגה . א. מדוע מכינים שני בסיסים אם משתמשים רק באחד ?ב. את הפרג והקוקוס מניחים על העוגה המוכנה או, לפני הכנסתה לתנור?ג. את קרם השוקולד לשים על העוגה החמה מיד לאחר הוצאתה מהתנור? תודה ויום טוב.נ.ב. לפי התמונה הטעמים נראים מעורבבים זה בזה.

    • בקר טוב ניצנית
      הוספתי במתכון למטה את ההרכבה.

      למעשה רק הבסיס אפוי . היתר זה מלאכת הרכבה.
      לשאלתך מדוע אופים 2 בסיסים ומשתמשים רק בבסיס אחד?
      כי זה מתכון העוגה. ולא רציתי להתחיל לחלק אותה ל-2 ולהסתבך בכמויות.
      תמיד אפשר בסיס אחד להקפיא ולהשתמש לעוגה אחרת.
      לשיקולך,אם בא לך לחלק את הכמות ולהכין רק בסיס אחד, ברור שאת יכולה.

      על הבסיס האפוי יוצקים את כל הפרג. על הפרג את כל הקוקוס. על הקוקוס את הקרם שוקולד החם שלמעשה הוא נספג כולו בתוך הקוקוס.
      אחרי ההקפאה יוצא ששכבת הקוקוס היא שוקולדית.
      יום טוב smile

    • תודה ניצנית, ואני מבטיחה לך שזו תהיה אחת העוגות היותר טעימות שהכנת
      יפה,מיוחדת ומדהימה בטעמה.
      smile

  3. שלום לך פירגה, מה שלומך? כל המתכונים שלך ראויים להערצה , החל מההסבר המדוייק ובסוף הטעם המדהים.
    בעוגה הזאת [פרג של פסח] יש קמח מצה, מה אפשר לשים במקום הקמח מצה כי יש לי בת חולת צליאק [אלרגיה לגלוטן וקמח]? תודה מראש

    • צביה יקרה
      תודה רבה על המחמאות smile

      תראי בצד שמאל של העמוד יש קישורים לבלוגים
      בסוף יש קישור לבלוג שנקרא:

      טעים ללא גלוטן.

      בהסכם שלי עם בעלת הבלוג אתם יכולים לפנות אליה ולקבל את כל העזרה.

      בהצלחה בריאות ושוב, תודה רבה מקרב לב.

  4. פירגה, פורים שמח, מה שלומך?
    מזמן מזמן לא הגבתי למתכונים שלך, מצטערת,עקב לחץ בעבודה
    אין עלייך!
    רציתי את עזרתך, אפשר לקבל מתכון לעוגת שוקולד טעימה,קלה ופשוטה להכנה,
    אבל שתהיה פרווה? רצוי עוגת שוקולד,תודה
    יום נפלא,בריאות

  5. הי פירגה,
    העוגה הזאת כבר קוטלגה במחלקת הרושם!!
    הרעיון שלך בקשר לאוזני המן עם רחת לוקום היה נפלא. קיבלת המון ברכות בסעודת פורים.
    צרור תודות על כל מתכונייך הנהדרים.

    • מליסנדה בקר אור
      תודה יקירתי
      יש לי גם שטרודל שאני מוסיפה לקום.באמת יוצא מדהים
      שמחה שאהבתם smile

  6. ושוב אני מנג'זת מארה"ב. הם כבר מזמן שכחו כאן מה זה "טחון טרי", ואין בנמצא פרג טחון. יש להם ממרח מוכן לקניה בקופסאות. בהנחה שאפשר להחליף – באיזה שלב עושים בזה ומה? השאלה היא, כמה נוזלי זה צריך להיות, כדי שאדע אם צריך להוסיף חלב או חמאה או לוותר עליהם.
    תודה.

    • אמירה,אני ממש לא מכירה את הממרח שלכם. לא יודעת מה זה בכלל.
      הפרג שאני מכינה זה כמו מילוי לאזני המן.
      smile

  7. אהלן פירגה יקרה,
    צריכה להכין עוגה לפסח, שתי עוגות….
    מה היית ממליצה? העוגה הזאת נראית מהממת?!

  8. פירגה יקרה, למעלה כתוב 300 גר' פרג ובהכנה כתוב 350 גר'
    כמה צריך? רוצה להכין….
    אפשר להכין שבוע מראש ולשמור בהקפאה?

    • אסנת ערב טוב יקירתי
      300 גרם פרג ואפשר להקפיא שבוע מראש.
      בהצלחה ובהנאה smile

  9. טוב, העוגה פשוט מהממת!
    טעימה, קלה להכנה ויפה אמיתית, זה היה ניסיון,
    הבסיס השני בפריזר מחכה לערב החג……
    תודה רבה פירגה יקרה על עוד מתכון פצצה

    • אסנת,חיכיתי כבר שמישהו יכין ויגיב. אני תמיד בחששות אם יצליח לכם או לא.
      עכשיו נרגעתי. את תראי כמה מחמאות תקבלי עליה. תהנו חמודה ותודה עם חיבוק.

  10. הי פירגה!
    אמא שלי תמיד הייתה מכינה לנו בילדות עוגה מאד דומה והיא איבדה את המתכון וזו נראית מאד דומה, אני כבר מחכה להכין אותה לפסח.
    רק שאלה: אני לא אוהבת חלב סויה בכלל ואני רציכה שהיא תהיה פרווה, יש עוד רעיון להחליף את החלב הרגיל במשהו אחר?

  11. תודה פירגה!
    ושאלה נוספת: 300 גרם פרג, כמה זה בכוסות? 2.5 כוסות?

    תודה

  12. היי פירגה,
    הרגע הכנסתי את העוגה להקפאה וכמובן שאחרי שאגיש אותה בסיום ארוחת החג אשתף אותך בתוצאות ;) יש לי רק שאלה,לא הצלחתי להשיג תבנית קרטון בגודל 24לכן קניתי תבנית מעט יותר קטנה.העוגה מגיעה ממש עד למעלה ושאלתי האם גם כשהיא גבוהה כל כך מספיק להוציאה מהקפאה חצי שעה לפני ההגשה?בינתיים המון תודה על מתכונייך הנפלאים ושיהיה לך חג פסח שמח,המון בריאות ותמשיכי לפנק אותנו ביצירותייך המהממות :lol: smile :lol: smile

    • הי רעות,זכור לי שעניתי.לא יודעת מה קרה.
      בכל אופן,תוציאי אותה למקרר לחצי שעה ועוד חצי שעה בחוץ.
      חג שמח ונפלא לכולכם ושיהיה טעים .

  13. בוקר טוב פירגה יקרה,
    אתמול אירחתי לארוחת חג ולקינוח הגשתי את העוגה הנהדרת שלך.קצרתי המון מחמאות והכל בזכותך!!!
    תודה ענקית לך והמשך חג שמח smile smile smile :lol: :lol:

  14. פירגה היקרה במידה והבסיס מתוק מידי,ניתן להפחית כמות סוכר עד ל-רבע כוס סוכר עבור בסיס עוגה אחת? אצלינו במשפחה לא אוהבים מתוק,רק מתיקות מאוד מתונה. אפילו לעוגה הנפלאה שלך "עוגת גבינה בציפו חלבה" הפחתתי את הסוכר בבצק מ-1/2 כוס סוכר ל-1/4 כוס סוכר.
    הייתי מעדיפה להפחית בבסיס עוגה של "עוגת גלידה פרג קוקוס" ל-25 גרם סוכר,אשמח לשצמוע את חוות דעתך.

    בתודה רבה מראש.

  15. ערב טוב פירגה
    האם את שכבת הפרג צריך לשים גם על האש? לר הבנתי
    תודה נראה שגם זו אכין היא נראית טוב
    תודה smile smile smile smile smile

  16. בוקר טוב פירגה,
    הכנתי את העוגה בפסח שנה שעברה והיא יצאה מדהימה וקיבלתי עליה המון מחמאות.הכנתי אותה שוב אתמול ומשום מה ראיתי שנזל החוצה משהו שנראה לי כמו חמאה מומסת(העוגה מגיעה אצלי עד למעלה לגמרי בתבנית).יש לך מושג מה זה יכול להיות ולמה זה קרה?הכנתי אותה בדיוק כמו בשנה שעברה :? :? :oops: :?

    • הי רותי
      יכול להיות שפה הטעות? שלא ערבבת מספיק?

      להוסיף:
      2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב ערבוב יסודי עד שמתקבל ממש קרם שוקולד.
      smile

  17. שלום פירגה,
    האם הכוונה לשמנת מתוקה לבישול או שמנת מתוקה רגילה(להקצפה)?

  18. בוקר טוב פירגה יקרה,
    העוגה הזו מככבת אצלי בפסח וקוצרת תמיד מחמאות,אבל כשאני מכינה אותה אני תמיד מתלבטת מה זה בדיוק כף גדושה חמאה?כמה בערך מתוך חבילה של 100 גרם כדאי לשים?
    מאחלת לך ולמשפחתך חג שמח,בריאות וכל שתבקשי לו יהי smile smile smile smile smile

    • בקר אור רותי מקסימה,
      כף זה יכול להיות רק 15 גרם למרות שאפשר לשים יותר.מבחינתי זה מספיק.
      חג שמח וטעים והמון בריאות smile

להגיב על אמירה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *