הפשטידה המרוקאית הטיפוסית התחפשה אצלי ובמקום תפוחי אדמה שהם הבסיס לפשטידה,שמתי כרובית לבנה ונאה.
תבניות: 2 אינגליש קייק או מלבנית בינונית או 24 עגול משומנת
מצרכים:
כרובית לבנה ויפה בגודל בינוני מבושלת
2 תפוחי אדמה מבושלים מקולפים ומעוכים ל"פירה"
קופסה אפונה וגזר
5 ביצים
1/2 כפית אבקת מרק עוף
פלפל שחור ומלח שימו מספיק שיהיה מפולפל וטעים
כורכום לצבע ולארומה- שמתי בערך 1/2 כפית
כוס פטרוזיליה טרייה
שמתי כף גדושה תבלין פטרוזיליה יבשה
אופן ההכנה:
מעכתי את תפוחי האדמה והכרובית עם מועך ה"פירה", כך שלא יצא כל כך חלק ונשארו גושים קטנים
הוספתי תכולה של קופסה אפונה וגזר בלי הנוזלים , ביצים ותבלינים
שימנתי 2 תבניות אינגליש קייק ופיזרתי עליהם קצת פירורי לחם
יצקתי את העיסה באופן שווה
חום תנור 175 כ-50 דקות . נועצים סכין לבדוק שהפשטידה מוכנה.
כיביתי את התנור והשארתי בתנור המכובה עוד 10 דקות
תהנו
פירגה כמה מתוך 6 הביצים טריות וכמה קשות?
הי רותי,אין פה ביצים קשות. הכמות היא רק 5 ביצים ולא 6.
תיקנתי במתכון.ראי שוב.
תודה והמשך יום נפלא.
אחלה רעיון
אהבתי
:lol:
תודה דליוש
היי פירגה מה שלומך היום. :|
אני בחיים לא הכנתי פשטידות אני שומעת הרבה
מבחורות שזה מאוד טעים אני לא מעיזה לנסות מפחד
הי נירית
הכל טוב .תודה.
הפשטידות שלי קלות.בוחשים ושמים בתנור.
כולם מצליחים :lol:
אני שמחה איזה מהירות ענית לי ישר כוח. :P
הפשטידת כרובית נשמעת מה זה מצוינת אני אאמץ אותה יש לך מתכונים מעולים ואני מבינה באוכל אגב גם המתכונים של אלקנה טובים חתנך המתוק
רוחמה יקרה
אין לי קשר לאלקנה.מי שהכין את הלחם של אלקנה הוא חתני ישי. איך התבלבלת כך? חהחהחהחהחה
בכל אופן,אני שמחה שאת אוהבת את המתכונים שלי.תודה רבה.
הי פירגה, חג שמח!!
נשמע מתכון מעניין. אני יודעת שאת לא אוהבת שמבקשים "במקום", מתנצלת מראש, אך מבקשת רעיון
מה לשים במקום אפונה וגזר? המון תודות.
מליסנדה,אל תשני כי המתכון הזה שונה בגלל שאין בו שמן וקמח.
בוקר טוב פירגה יקרה,
האם שמת גם פטרוזיליה טרייה וגם יבשה או שהיבשה היא במקום טרייה?
המשך יום נפלא,
רותי
רותי שימי מה שאת בוחרת לא את שניהם.
נראה מצוין
אותר על אבקת מרק ואפונה אמליץ על קפואה
אכין אותה לשבת
תהנו יובל.לדעתי קצת אבקת מרק תוסיף את כל הטעם :lol: אבל לשיקולך
פירגה.
עשיתי לפי המתכון ויצא ממש טעים.
נהנתי שטעים ונהנתי שקל.
ישר כח.
יש לי איטריות מבושלות במקפי א הכין במקום תפוחי האדמה פשוט גם ליגמור שאריות חמץ ותודה על הכל יום טוב
תזרמי עם האטריות ואאחל לך שיצליח ושתהנו יום נפלא
רעיון מצויין לפסח – תיכנס לרפרטואר .
מעולה. יש מגוון גדול למתכונים לפסח.תהני ולא לשכוח לשתף אותי :lol: תודה.
בוקר טוב וחג שמח !! מאחר ואנחנו די סופרים קלוריות הרי שהפשטידה מאוד מתאימה – אתמול חצי פשיטדה היתה ארוחת הערב שלנו, יצא מוצלח וטעים ביותר ואנחנו מאמצים אותה לארוחות ערב (כמה סלט וטונה או גבינה אפשר לאכול ? ) וגם כמובן כתוספת לארוחה בשרית . לי יש בעיה עם ביצים לכן הוספתי רק 4 – מה שלא פגם במירקם – השאר בול לפי המתכון. תודה על כל המתכונים.
תודה nusy , האילתור כלבבי וכיף שטעים לכם.
חג שמח והכל באהבה
אפונה קפואה עבדה מעולה
6 שיני שום שדרגו בגדול
והוספתי בערך 2 כפות פירורי לחם….
יצא יאמי!!!!! אה ופטרוזיליה טריה
תודה על המתכון
תודה יפית כיף לקבל תגובות עם שידרוג. כולם קוראים את התגובות ומכינים בהתאם לטעמם.
תהנו והמשך טעים
היי פירגוש,
האם ניתן להקפיא את הפשטידה? אם כן, :eek: איך הפירה מתנהג אחרי ההפשרה והחימום?
אלקה,לא נראה שמתאים להקפאה.בכל אופן,אני לא מקפיאה.
רעיון נהדר נוסף מה לעשות עם כרובית שמאד אהובה אצלי.
הכנתי ויצא נהדר.
תודה :lol: :lol:
יעלי,לבריאות מתוקה
המשך יום טעים
אין על הרעיון ועוד כרובית
תמיד מפחדים ממנה
פירגה תודה על מתכונים נפלאים
בשבת ינוסה
חג שמח
סיגל,לאוהבי הכרובית זה חגיגה של מתכון ;)
ושוב אין מילים, טעימה מאוד מאוד ונחטפה ישר מהתנור
יישר כוח!! אוהבת
אורה הי ואני מאחלת לשתינו ;) שכל מה שתכיני מהאתר שלי יהיה טעים ומוחמא
איזה עונג ואיזה כיף
הפשטידה טעימה מאד הכנתי אותה והיא חוסלה לגמרי . תודה
עדה שלום
תודה שהוספת חוות דעת טעימה לפשטידה.
המשך יום טעים לכם
פירגה שלום
הכנתי לחג השני של פסח וכולם היללו ושבחו- אותי על הפשטידה הטעימה, ואותך- על המתכון הנהדר.
יישר כוח :lol: :lol: :lol:
יעלי,תודה חמדתי
המשך שבוע נהדר לכם
פירגה, תודה על המתכונים שלך..
כמה לצקת לתבנית?
3/4 או עד הסוף??
ליאן,בפשטידות אפשר לצקת עד הסוף
בהצלחה
תודה..
175 מעלות הכוונה בטורבו ??
אני לא אופה בטורבו
פירגה יקרה
כרגיל, תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך.
הוספתי לפשטידה עוד 2 תפוחי אדמה. הפשטידה יצאה מעו…..לה.
בזכותך מבשלת ומגוונת, וואופה המון,
ולקונדיטורית "שמו" יש פחות פרנסה ממני.
מחבקת אותך
בקר אור מירי יקרה
תמשיכי להכין לבשל ולאפות,זה כיף אמיתי.
חיבוק ובקר נפלא
מ ע ו ל ה
:lol: זו שוב אני אורנה אוחיון מ ע ו ל ה
אורנה,לבריאות.
יצא מעולה ממש כמו מעקודה ויותר קל לעשייה
חן חן ורד.
תודה מעומק ליבי שאת משתפת ומעדכנת
המשך שבת נפלאה וטעימה לכם
בוקר טוב פירגה!
הכנתי אתמול את הפשטידה, ומה אני אגיד לך- יצא יותר טעים מהפשטידה המרוקאית המקורית!
השילוב של כרובית בפשטידה-פשוט מנצח!
כל הכבוד!!
תודה לך !!
הי חפצי
אני מאד שמחה לשתף ברעיונות שלי.
אני שמחה שאתם מתחברים אליהם וחוזרים לשתף .
זה נפלא,אז לבריאות והכל באהבה גדולה
היי פירגה!
אני עוברת מתכון מתכון כדי לוודא שלא אפספס דבר לפסח ובהזדמנות זאת גם חופרת לך.
ראשית סליחה על ההטרדה, שנית, אני מעוניינת מאוד להכין את הפשטידה, אולם, נמנעת מתפוחי אדמה. האם אוכל להמיר את תפוחי אדמה בדלורית או ירק אחר.
שוב, סליחה ואודה על תשובה
שיר
אני פשוט לא יודעת מה המרקם של הדלורית בפשטידה הזו.
צר לי
הכנתי אתמול בצהריים שמתי בתבנית טיפה קמח מצה במקום פירורי לחם ויצאה פשטידה לפסח טעימה מאוד תודה על כל המתכונים שלך נשמח לעוד חדשים
תודה ורד
ברור שהאתר ימשיך לפרוח ולשגשג והכל בזכותכם :lol:
חג שמח
פירגה חג שמח. אני רוצה להכין אותה אבל אין בתוך הפשטידה קמח מצה אם צריך לשים מה הכמות? או שאין צורך?
דנה ערב טוב
תתמידי במתכון.
אין צורך בקמחים
המשך חג שמח
ערב טוב.
הכנתי את הפשטידה היום לארוחת ערב.
פשטידה טעימה לכל הדעות אצלי בבית וביקשו שאכין אותה שוב.
מומלצת בחום.
היי פירגה.
פשטידה מעולה הכנתי היום וגם לפני מספר ימים.
היא טעימה חמה וגם קרה.
מתכון מומלץ וקל.
רינה לבריאות.
תודה על ההמלצה הטעימה.
באהבה גדולה והמשך טעים ביחד
האם צריך לקצוץ את הפיטרוזליה?
רצוי דק,אבל איך שאת רגילה לקצוץ לפשטידות.
חג שמח וטעים :lol: