d793d791d7a9 d7a4d799d7a8d795d7a8d799d79d2 800x600 - חיתוכיות קינמון פירורים בניחוח חלבה

חיתוכיות קינמון פירורים בניחוח חלבה

d793d791d7a9 d7a4d799d7a8d795d7a8d799d79d2 800x600 1 - חיתוכיות קינמון פירורים בניחוח חלבה

כאלה,עוד אין לאף אחד. זה הראש החולם שלי שממציא לי פטנטים….למהר ולהכין שלכולם יהיה טעים.

תבנית גדולה של התנור

בצק בקערה:
שני חלמונים
200 גרם חמאה רכה – לפרווה מרגרינה
3 כוסות קמח רגיל + כפית אחת של אבקת אפיה ( ושומרים עוד 1/2 כוס קמח לזמן לישה)
3/4 כוס אבקת סוכר=100 גרם (שקית)
לערבב 1/4 כפית קינמון + 1/2 כוס מים מהברז

אופן הכנה:
ללוש תוך כדי הוספת עוד קמח לבצק כ ד ו ר י נעים
מחלקים את הבצק ל-2
חלק אחד משטחים על תבנית גדולה משומנת (ללא ניר אפיה) משטחים דק (אין צורך לאפות כי אופים את כל העוגה ביחד) במידה וקשה לשטח עם היד אפשר להניח על גושי הבצק שבתבנית ניר אפיה ולשטח מבעדו.
חלק שני בוצעים לגושים ומניחים על צלחת .שולחים לפריזר להתקשות שיהיה נוח לגרר.

כף וחצי טחינה גולמית למריחה על הבצק.

מלית קינמון בקערה:
2 חלבונים
3/4 כוס דחוסה סוכר חום
1/4 כוס אבקת סוכר שנשארה בשקית מהכנת הבצק
כף קינמון
מערבבים עם מזלג בקערה הכל ביחד

מורחים על הבצק שבתבנית (עם האצבעות) שכבה דקה של טחינה גולמית
יוצקים את המלית
מגררים על המלית את הבצק מהפריזר

ניתן להוסיף למלית שידרוג של אגוזים גרוסים,צימוקים או שקדים .
אופים את כל העוגה ביחד בחום 175 כ-35 דקות או עד שהעוגה שחומה.
מקררים ומפזרים אבקת סוכר+טיפה קינמון
חותכים ושומרים בקופסת עוגיות.
תהנו

103 תגובות על “חיתוכיות קינמון פירורים בניחוח חלבה

  1. בוקר טוב פירגה יקרה!
    זה ניראה מעולה וטעים, אוהבת כל דבר שיש בו קינמון
    מתכוונת להכין מאוחר יותר
    תודה על אתר נפלא עם מתכונים נהדרים ומוצלחים!!!!!!
    יום טוב!

  2. היי, מה שלומך?אני מחפשת מתכון ולא מוצאת, אולי תוכלי לעזור לי,
    היה באתר מתכון של לחמניה שמוצאים את הרך וממלאים אותה בכל מיני תוספות
    תודה

  3. שלום יקירתי
    לא כתבתי לך מזמן אבל את מככבת בבתינו כולם כבר יודעים שהריח בא מאצלך
    אם תוכלי לאמר לי באיזה גודל תבנית מדובר smile smile smile

  4. כמה טעימות ומשובחות
    מתפצחות בפה בקול משגע
    ומה שאתה חושב שאתה רוצה עוד
    גם אם משקלן בקלוריות ממש מזעזע
    הוספתי גם אגוזי לוז
    שהשביחו עוד יותר את הטעם הנפלא
    ועכשיו אני חייב לזוז
    להשגיח שאשתי לא תחסל את כל הקופסא.

    • אבי בקר טוב
      שימחת אותי מאד ועוד יותר על תוספת הלוז.
      אהבתי את המחמאה והשילוב.
      תודה

  5. smile בקר טוב
    רוצה לציין. אין עלייך מכל סיפרי הבישולים את היחידה שאני סומכת על המתכונים
    לא גורמה .פשוט טעים ומדליק,אני מקבלת מחמאות לרוב.
    :oops: smile

    • דינה יקרה
      בכל פשטות יש גם מיוחדות . אני שמחה שאתם מתחברים למתכונים שלי ולגחמות שלי.
      אני מאושרת לשמוע ממכם שאתם אוהבים ומפרגנים.
      תמשיכי לקבל מחמאות,מגיע לך בגדול smile

  6. טעימה להפליא והייתה רק בעייה אחת :
    לא הספקתי אפילו לאחסן את העוגיות בקופסא כי הן נגמרו כל כך מהר
    תודה לך פירגה ושבת שלום!

    • לבנה,ואואואואואו זו מחמאה גדולה שהעוגיות אפילו לא הספיקו להכנס לקופסה. הללויה.
      תודה רבה ושבת נפלאה לכם

  7. היי פירגה

    התמונה מפתה מאוד.

    סוכר חום – הכוונה לכהה שניראה כמו רטוב ?

    את הבצק התחתון משטחים בתבנית עם כף היד ?

    ושאלה אחרונה – שמת נייר אפיה על התבנית ?

    • ברלה שלום
      סוכר חום רטוב אבל כמובן שאפשר גם אחר.
      הרחבתי במתכון…….את אופן השטחת הבצק בתבנית.כנסו לראות שוב.
      תודה.

  8. נראה נפלא וינוסה בקרוב.מזל שיש לך חלומות כאלה

    אצלנו משתגעים על קינמון תודה :lol: :lol: :lol:

    • ניצה יקרה,אני מקווה שגם לכם יהיה טעים.אשמח שתחזרי לשתף.
      תודה ויום נפלא smile

  9. צרור ברכות ,
    העוגיות מ ד ה י מ ו ת, איזה שיחוק! לא הייתי מאמינה שממרכיבים כל כך פושטיים יצא משהו כל כך טעים,
    את גאונית, תודה על הכל!

  10. היי פירגה
    הכנתי את החיתוכיות והן יצאו מ צו י נ ו ת!!!! הוספתי צמוקים ואגוזי מלך ואי אפשר להפסיק לאכול אותן(לצערי…..) במקום מים השתמשתי בחלב ופזרתי גם שערות חלבה.
    ברכותי על המתכון הנפלא לאוהבי הקינמון! smile smile

    תודה ניצה

    • ואואואוווו ניצה,שמתי לב שמי שכבר הכין מאד התלהב כמוך ורשם תגובה.
      באמת אני מאושרת. העוגיות חדשות,כאילו אף אחד לא חשב על הרעיון מקודם, וזה כיף לי.
      תמשיכו להנות

  11. פירגה היקרה!
    נראה נהדר
    הייתי מוסיפה לטחינה דבש ואז מקבל ארומה של חלבה .
    אני עושה מילוי דומה בוריאציות שונות מהבצק של העוגת גבינה האחורנה
    .ויוצא מעולה.
    תמשיכי להמציא פטנטים :lol: :lol: :lol:

  12. שלום לך פירגה זו הפעםה1 שנכנסתי לאתר בבקשה ממך רצתי לדעת למה לא להשתמש בשמן בתודה

    • שמחה,מה שאני לא מכינה אני לא אוהבת להמליץ
      כל מתכון לגופו ויש מתכונים עם שמן.
      לשיקולך אם להכין את המתכון הזה ספציפי עם שמן או בלי.
      במידה ואת מכינה עם שמן,את מוזמנת לחוות דעתך בתגובה על המתכון , אחרי ההכנה.
      ברוכה הבאה לאתר ושהות נעימה
      בהצלחה

  13. פירגה היקרה,

    מתכון מעולה! פשוט ללקק את האצבעות אי אפשר להפסיק לאכול.
    פיזרתי גם חלבה מעל לפני האפייה וזה עוד יותר שדרג את טעם החלבה.

    כל הכבוד לך על הרעיון הכנתי וזה זכה לתגובות נלהבות.

    תודה,אודליה

    • אודליה הי
      חיתוכיות פצצה.לא הרבה הכינו,אבל מי שהכין פירגן להם בגדול.
      יופי שחזרת לשתף אותי

  14. שלום פירגה,
    זו הפעם הראשונה שאני כותבת לך תגובה אבל בהחלט לא הפעם הראשונה באתרך הנפלא המעשיר המלמד והמסקרן !
    זה עכשיו סיימתי להכין את החיתוכיות קינמון, והן יצאו לי מדהימות! טעימות בטירוף, וריחניות.
    אני הוספתי אגוזים כמו שהצעת ויצא יאמי יאמי.
    תודה רבה :)))

  15. הכנתי ויצא מעולה!!האתר שלך מדהים!!ישר כוח!!
    אני לא מוצאת מתכון שפרסמת לא מזמן עוגת גבינה וקצפת ללא הפרדת ביצים,את יכולה בבקשה לשלוח לי את הקישור של המתכון??
    תודה ושבת שלום!!

  16. שבת שלום, הכנתי את העוגיות הבן החייל מאוד אהב(וגם אני וגם אני)אז, הכנתי שוב ועל הטחינה(ששמתי הרבה)פזרתי שוקולד מריר קצוץ, יצא מדהים, תודה לפריגה המדהימה שלא מפסיקה להמציא לנו ..

    • אסתי,שמחתי להוסיף אותך ואת משפחתך לרשימת המחמיאים לחיתוכיות הקינמון הנפלאות האלה.
      המשך טעים ויום נפלא

  17. שלום רב,
    אנו מאוד אוהבים את המתכונים שלך.
    האם אפשר להשתמש בסוכר רגיל במקום אבקת סוכר ?
    תודה,
    תמי

  18. שלום רב,
    המתכונים שלך הפלאים ואנו מאוד נהנים מהם.
    האם אפשר להשתמש בסוכר רגיל במקום אבקת סוכר ?
    תודה וסוף שבוע נעים,
    תמי

  19. פירגה בוקר טוב ופורה (שיניב עוד מתכון יצירתי..)!העוגיות יצאו חלומיות..אין מילים..אין על השילוב של טחינה,סוכר חום וקינמון…ואני תמיד מוסיפה אגוזים . את גדולה מהחיים.. תודה ממני ומבני מישפחתי שלא הפסיקו להחמיא.ממליצה לכולם על העוגיות הקלות להכנה ושכה ערבות לחיך.

    • חגיתה מקסימה תודה על ההמלצה הכל כך חמה.
      תמשיכי להכין,לפנק,ולשלוח לי תמיד חוות דעת לשיתוף. יום מתוק לכולכם.

  20. פירגה שלום ,
    במקום קינמון ניתן למרוח ממרח תמרים ? לוותר על הטחינה הגולמית ? או בנוסף ?
    מה את אומרת ?
    תודה על התשובה
    אלינור

    • אוקיי… אני הולכת לנסות עם שמן. אם זה לא יצא טוב אני לא אבוא אלייך בטענות ;) אבל אם יצליח אני אשתף

      • בהמרה לשמן יש לעבוד אחרת עם הכנת הבצק.צריך להוסיף את הקמח לאט לאט וכל הזמן ללוש עד שמרגישים שהבצק מוכן וגמיש.אם מוסיפים את הקמח בבת אחת הבצק מתייבש . כדאי גם ללוש את הבצק על השיש ולא בקערה.

        • טוב….
          הנה התוצאות:
          המרתי 3/4 כוס שמן. ערבבתי את הכל במעבד מזון והבצק יצא מקסים. נוח מאד לעבודה!
          הוספתי מעט חלבה למלית
          יצאו מ – עולה!!!!
          הבאתי לעבודה והן נחטפו
          עכשיו (יום א") נורא בא לי אבל כבר חיסלנו אותם אתמול עד הפרור האחרון – כל השבת "רבתי" עם בן הארבע שרצה "רק עוד אחד וזהו"
          תודה על המתכון – מתכון שמור!!

  21. היי פירגה האם אפשר להכניס את כל החומרים יחד למעבד?עדיף מקסר? ואשמח אם תגדירי פחות או יותר מהי תבנית תנור גדולה משום שלי יש תנור ברוחב 90 ואני מניחה שלא לגודל הזה התכוונת. האם אוכל לשטח בתבנית חד פעמית הכי גדולה? :lol:

  22. שלום פריגה העוגיות יצאו מהתנור והן מעולות!!! לא נראה לישישאר לשבת, מסקנה להכפיל את הכמויות………. :lol:

  23. היי פירגה,
    ראשית קבלי את כול המחמאות שבעולם ,
    על מתכון עוגיות הקינמון הנפלאות,שהם פרי המצאתך הגאונית כמובן.(איך לא ?).
    לזכותך פירגה ייאמר ,
    כי עד היום כול מתכון שלך שהכנתי יצא פיצוץ !!!
    את עוגיות הקינמון האלה שלך ,הכנתי ,
    ואכן יצאו טעימות מאוד וכולם נהנו.(הוספתי בנדיבות גם אגוזים וצימוקים,כפי המלצתך),

    בהחלט ממליצה בחום לכולם:
    תכינו את העוגיות קינמון הטעימות האלה .אגב,הוספתי למלוי עוד כפית שטוחה קינמון,
    לא השתמשתי לבצק בכלל בחלמונים (הצהובים),פשוט ויתרתי מסיבה בריאותית.
    רק בחלבונים השתמשתי,ועדיין יצא בצק נפלא.שנשמר בניילון נצמד ל-לילה במקרר.

    למי ששומר עצמו משומנים,
    אז אני רוצה לציין כי הפחתתי 2 חלמונים לבצק ומחצית מכמות החמאה ,מכמות הקמח ,ומהסוכר.
    את הבצק הכנסתי לילה למקרר.
    ולבסוף,
    את התוצרת הכול כך טעימה הקפאתי ,
    לאחר שבני משפחתי טעמו ללא הפסק, ונותרו 10 עוגיות הקינמון אחרונות ,( חלקם נחטפו עדיין חמימות),
    העוגיות כעת בקופסת איחסון הרמטית , במקפיא. (כדי שישארו לקפה של מחר).
    תודה פירגה יקרה,
    באמת אחלה של מתכון מעולה,
    יישר כוח.
    ממני רויטל.

    • רויטל יקרה
      תודה על התגובה הממצה.
      תהנו מהעוגיות
      שבת שלום וטעימה לכולכם.

  24. ועוד משהו,
    רציתי רק לציין כי אני השתמשתי רק בסוכר חום ויצא טעים.(ללא אבקת סוכר).

  25. בוקר טוב פירגה.
    מתכון טעים טעים.
    אצלי טרפו את זה פשוט מעולה.
    תודה רבה ניבה.

    • העוגיות האלה זה שוס. אני מסוגלת לחסל אותן לבדי.טעים טעים.
      כיף שהכנת שתכירו אותם ותהנו.

להגיב על רחלי.ג. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *