d79bd7a8d795d791d799d7aa d790d7a4d795d799 d7a4d799d7a8d795d7a8d799d79d d797d793d7a94 1 800x600 - כרובית בלימון ופירורי לחם-אפוי

כרובית בלימון ופירורי לחם-אפוי

d79bd7a8d795d791d799d7aa d790d7a4d795d799 d7a4d799d7a8d795d7a8d799d79d d797d793d7a94 1 800x600 1 - כרובית בלימון ופירורי לחם-אפוי

אם לא מכירים נא להכין, כי זה ממש טעים.

מצרכים:
כרובית לבנה וטרייה ללא נגעים
שמן זית בנדיבות
מיץ לימון טרי סחוט – בנדיבות
מעט מלח גס
כוס פירורי לחם
50 גרם מרגרינה- נו טוב, תמירו לשמן זה גם יוצא נהדר

אופן הכנה:
כרובית שלמה מבושלת בסיר גדול עם מים רותחים 20 דקות. היא רכה אבל לא מתפוררת.
מסננים היטב מעודף נוזלים.
מניחים אותה על ניר אפיה בתבנית עגולה.
יוצקים על הכרובית שמן זית , מיץ לימון, מלח. אני יוצקת שמן ולימון בנדיבות אבל כל אחד ישים כמה שרוצה.
מכסים את הכרובית בכוס פירורי לחם (מרכזים את הפירורים בראש הכרובית ולאט לאט עם האצבעות מורידים מעט מהפירורים על הפרחים. רוב הפירורים נשארים למעלה)
רצוי לקנות פירורי לחם בטעם לימון ואם אין,אז לגרר קליפת לימון לתוך הפירורים.
לנקד את פני הכרובית ב-50 גרם קוביות מרגרינה. את קוביות המרגרינה מניחים בראש הכרובית מעל לפירורים למעלה.
לאפות בחום 175 עד השחמה.
להגיש ככה, או כתוספת לכל ארוחה.
תהנו

29 תגובות על “כרובית בלימון ופירורי לחם-אפוי

  1. היי, אפשר להכין את המתכון גם ללא בישול מוקדם של הכרובית, בתנאי שלא נרתעים מכרובית קראנצ'ית
    במיוחד.
    המרגרינה נועדה להשחים את הכרובית ולקבע את הפירורים. לטעמי, ניתן להסתפק בשמן הזית שבמתכון.

    בברכת יום טעים!

  2. כמו כן אפשר לערבב שמן זית + לימון + חרדל וקצת מים ולעסות את הכרובית מכל הצדדים ולהכניס לתנור יוצא מעדן עולמי

  3. אם זה לארוחה חלבית אני גירדתי גבינת פטה וצהובה מעל הכרובית וויתרתי על הפרורים ומרחתי את הכרובית בחמאה קצרה יוםי של מחמאות גברת כרובית…

    • כרובית זה בכלל,טעים בכל צורה. פטה וחמאה עושים את זה טעים יותר.בטוח.
      תודה רבה

  4. היי פירגה,

    נראה פשוט וטעים, .אנסה ביום שישי לצהריים.

    תודה
    תמי

  5. פירגה שלום
    חיפסתי להכין משהו טעים להכין עם כרובית (שאנחנו מאוד אוהבים) ומצאתי את הכרובית בלימון שמתי כפי שאמרת הרבה לימון והרבה שמן זית ולמעלה הוספתי חמאה במקום מרגרינה שלא היתה לי יצא מדהים בקושי התאפקנו שלא לחסל הכל,מפתיע כמה מתכון לא מסובך יכול להיות טעים :lol:

    • חנה בקר טוב
      המשך עשייה מבורכת וטעימה.כיף חזרת לשתף אותי.תודה.

  6. תתבלו את המי הבישול, שימו מלח , פלפל, וכמה שיני שום כתושות (כל אחד כמה שאוהב)

  7. היי פירגה ,
    יישר כול יקירה, את בשלנית יצירתית ונהדרת.
    חזרתי לשתף:
    בהשראתך הכנתי ויצא מעולה.ועם קצת שינויים קלים,
    מאחר ומרגרינה לא בשימוש אצלינו, אני הכנתי ע שמן:
    ערבבתי בצלוחית שמן זית ,שן שום כתושה,מלח ,1/4 כפית פפריקה -חריפה ,וכפית אחת פפריקה מתוקה, ומעט גרידת לימון.
    ערבבתי הכול ביחד והברשתי בתערובת זו את פרחי -הכרובית (המבושלים חלקית)
    שאותם הנחתי בתבנית עם ניר -אפיה מוברש במעט שמן,
    לאחר אפייה והזהבה יפה ,הפכתי לצד השני,
    ולבסוף הופתעתי שיצא ט ע י ם.
    פירגה תודה על הרעיון:
    כול כך פשוט- וכול כך טעים !!!
    פירגה: יישר כוח יקירה, את בשלנית יצירתית ונהדרת.

    • שושי יקירתי,תודה לך.
      את משהו….
      שנמשיך להכין ולשמח את כולם .
      בריאות ואהבה smile

להגיב על חנה ק. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *