d79bd7a8d795d791 d790d798d7a8d799d795d7aa d791d799d7a6d799d79d - פשטידת כרוב ירוק

פשטידת כרוב ירוק

d79bd7a8d795d791 d790d798d7a8d799d795d7aa d791d799d7a6d799d79d 300x225 - פשטידת כרוב ירוק

פשטידת כרוב-פירגה

פשטידת כרוב ירוק

שמים בקערה:
כרוב בינוני קצוץ מבושל ורך (משקל=700-800 גרם)
2 כוסות אטריות ביצים בינוניות ל פ נ י בישול (מכינים לפי הוראות היצרן)
3 – 4 ביצים
בצל מוזהב ב-6 כפות שמן
200 גרם גבינת פטה מפוררת יכול להיות גם 5%
150 צהובה מגוררת (מכל סוג)
מלח ופלפל לטעם ושמיר קצוץ (מי שלא אוהב שמיר שיוותר)
לערבב ולאפות בחום 175 כ-40 דקות בתבנית עגולה משומנת 26

אפשר לפני האפייה לפזר שומשום או גרעיני חמניה/אגוזים ותבליני צבע
תהנו

32 תגובות על “פשטידת כרוב ירוק

  1. 2 שאלות "תם" :oops: – –
    1. איך הכי טוב לבשל את הכרוב? במי מלח? באידוי? במיקרו?
    2. המידה של האטריות היא לפני בישול, אבל מכניסים אותן לפשטידה אחרי? כמה זה יוצא – שקית של 400 גר' בערך?
    אני אוהבת כרוב וחשבתי שיהיה נחמד לנסות – מתאים לי נורא כארוחת ערב קלה וחמה ליום סגרירי. :lol:
    כרגיל, המון תודה על ההשקעה, המתכון, והאכפתיות. אין כמוך! smile

    • פוליאנה , שמים בכוס רגילה 2 כוסות אטריות שבורות ומבשלים אותם.
      כדאי לבשל את הכרוב עד שרך על הגז.
      בהצלחה

  2. בוקר טוב פירגה!

    פשטידה נהדרת עולה אצלי על השולחן בכבוד רב,בשינוי קל
    במקום איטריות ביצים, איטריות רחבות ובלי שמיר ,
    השמיר יש לו ארומה מאוד חזקה וחבל שטעם הכרוב ילך לאיבוד.

    בהצלחה לכולם ובתיאבון מי שרוצה ,פרווה אפשר לוותר על הגבינה ולהוסיף מאט ריצ פרוווה.

    • חנה שלום לך
      שמחתי לתגובה שלך. אני דווקא אוהבת שילוב של שמיר,זה באמת שאלת טעם אישי.
      לכן כתבתי שמי שלא אוהב שיוותר.
      הגבינות מוסיפות המון אבל פרווה זה פרווה,צודקת.
      תודה מקרב לב והמשך טעים

  3. נשמע נהדר ,אבל אסור לי כרוב . האם אפשר כרובית או ברוקולי
    או מוצרים אחרים . smile

  4. הכרוב הנמצא במקרר שלי ציפה רק למתכון שלך.
    "ובא לכרוב גואל".
    תודה יקירתי. :lol: smile :P

  5. הי פירגה,
    חנוכה כאן, הדלקת נרות לביבות וסופגניות וחיפשתי מתכון אחר שיתאים לארוחת ערב חלבית ולא כבדה מדי. זכרתי שראיתי את המתכון הזה וחזרתי אליו. אני מודה שפשטידה עם כרוב נראתה לי מוזרה אבל החלטתי לנסות . יצא מ-ה-מ-ם!!!!!!!! מפתיע במיוחד , מעודן ובעיקר טעים טעים!!!!!
    תבורכי על כל המתכונים הנהדרים ותודה רבה
    חג אורים שמח
    קרן

    • קרן,תודה . שימחת אותי שהפשטידה יצאה טעימה גם לכם ושאהבתם אותה.
      חג נפלא ומתוק והכל באהבה.

  6. שלום פירגה

    הכנתי את הפשטידה והיא יצאה מעולה!! אמצנו למתכונים המשפחתיים. תודה
    את הכרוב ריככתי במיקרוגל ויצא מצוין.

להגיב על אורנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *