פשטידת כרוב ירוק
שמים בקערה:
כרוב בינוני קצוץ מבושל ורך (משקל=700-800 גרם)
2 כוסות אטריות ביצים בינוניות ל פ נ י בישול (מכינים לפי הוראות היצרן)
3 – 4 ביצים
בצל מוזהב ב-6 כפות שמן
200 גרם גבינת פטה מפוררת יכול להיות גם 5%
150 צהובה מגוררת (מכל סוג)
מלח ופלפל לטעם ושמיר קצוץ (מי שלא אוהב שמיר שיוותר)
לערבב ולאפות בחום 175 כ-40 דקות בתבנית עגולה משומנת 26
אפשר לפני האפייה לפזר שומשום או גרעיני חמניה/אגוזים ותבליני צבע
תהנו
היי פירגה,
האם אפשר להקפיא את הפשטידה. תודה
עדיף מקרר,לא בטוחה לגבי הקפאה.
עשיתי שליש כרוב ושלי איטריות עם 2ביצים הוספתי קימל ב5דקות אחרונות מכת חום 250מעלות יצא ענק מספיק ל 10מנות :lol:
ואואווו את זריזה.חהחהחהחה.תודה רבה.
חיבוק להמשך יום טעים
2 שאלות "תם" :oops: – –
1. איך הכי טוב לבשל את הכרוב? במי מלח? באידוי? במיקרו?
2. המידה של האטריות היא לפני בישול, אבל מכניסים אותן לפשטידה אחרי? כמה זה יוצא – שקית של 400 גר' בערך?
אני אוהבת כרוב וחשבתי שיהיה נחמד לנסות – מתאים לי נורא כארוחת ערב קלה וחמה ליום סגרירי. :lol:
כרגיל, המון תודה על ההשקעה, המתכון, והאכפתיות. אין כמוך!
פוליאנה , שמים בכוס רגילה 2 כוסות אטריות שבורות ומבשלים אותם.
כדאי לבשל את הכרוב עד שרך על הגז.
בהצלחה
בוקר טוב פירגה!
פשטידה נהדרת עולה אצלי על השולחן בכבוד רב,בשינוי קל
במקום איטריות ביצים, איטריות רחבות ובלי שמיר ,
השמיר יש לו ארומה מאוד חזקה וחבל שטעם הכרוב ילך לאיבוד.
בהצלחה לכולם ובתיאבון מי שרוצה ,פרווה אפשר לוותר על הגבינה ולהוסיף מאט ריצ פרוווה.
חנה שלום לך
שמחתי לתגובה שלך. אני דווקא אוהבת שילוב של שמיר,זה באמת שאלת טעם אישי.
לכן כתבתי שמי שלא אוהב שיוותר.
הגבינות מוסיפות המון אבל פרווה זה פרווה,צודקת.
תודה מקרב לב והמשך טעים
נראת סוףףףף
תודה ממוש
דליוש,יום נעים עם חיבוק
נשמע נהדר ,אבל אסור לי כרוב . האם אפשר כרובית או ברוקולי
או מוצרים אחרים .
לי הייי
הכל לשיקולך,אני הכנתי כך. לדעתי אפשר כל ירק אחר.
אני חולה על ירקות
זה בריא.
אין עליך פירגה את מלאך
תודה רבה
פירגה שלום,
אלו תבלינים שמת??או שלא נחוץ כל כך.?
תודה ויום טוב…
רינת,מעט מלח ופלפל
לגבי שמיר קצוץ טרי,רק אם אוהבים. אפשר לוותר
יום טוב
הכרוב הנמצא במקרר שלי ציפה רק למתכון שלך.
:P
"ובא לכרוב גואל".
תודה יקירתי. :lol:
ורד,אני מקווה שתאהבו
המשך יום נפלא
את הכרוב את מבשלת בשלמותו או קצוץ ואח"כ מסננת אותו? :?
כן. אבל את יכולה בכל שיטה אחרת שנראית לך.
אני מאדה את הכרוב במחבת , יוצא מצוין. קצת חרוך.
תודה אורנה
הכנתי עם שמיר. אהבתי מאוד מאוד.
תודה רבה והמשך יום נעים.
תודה ונהדר אידה.גם אני אוהבת שילוב של שמיר פה.
אפשר להוסיף גבינה 9% רכהאו 5% או יוגורט במקום פטה ?
לדעתי הגבינה רכה מדי. עדיף בלי גבינה בכלל.
הי פירגה,
חנוכה כאן, הדלקת נרות לביבות וסופגניות וחיפשתי מתכון אחר שיתאים לארוחת ערב חלבית ולא כבדה מדי. זכרתי שראיתי את המתכון הזה וחזרתי אליו. אני מודה שפשטידה עם כרוב נראתה לי מוזרה אבל החלטתי לנסות . יצא מ-ה-מ-ם!!!!!!!! מפתיע במיוחד , מעודן ובעיקר טעים טעים!!!!!
תבורכי על כל המתכונים הנהדרים ותודה רבה
חג אורים שמח
קרן
קרן,תודה . שימחת אותי שהפשטידה יצאה טעימה גם לכם ושאהבתם אותה.
חג נפלא ומתוק והכל באהבה.
שלום פירגה
הכנתי את הפשטידה והיא יצאה מעולה!! אמצנו למתכונים המשפחתיים. תודה
את הכרוב ריככתי במיקרוגל ויצא מצוין.
בלהה,תודה והמשך טעים
שבת שלום
היי פירגה
הכנתי את הפשטידה יצאה נהדרת!
תודה
אתי חמודה,תודה גדולה שחזרת עם חוות דעתכם.
לבריאות ובאהבה