d7a0d796d799d793 d7a2d793d7a9d799d79d d7a4d799d7a8d792d794 800x600 - נזיד עדשים או אפונה

נזיד עדשים או אפונה

עדשים פירגה - נזיד עדשים או אפונה
וניתן להחליף לשקית אפונה יבשה ולקבל נזיד אפונה.

 

ההבדל בין נזיד למרק זה שהנזיד לא מיימי אלא מאד סמיך.

מצרכים:
500 גרם שקית עדשים ירוקות יבשים
2 ליטר מים ולהוסיף לפי מידת הסמיכות
מלח,כפית מרק עוף או חוויג' מרק,פלפל שחור, מעט כוסברה יבשה, מעט צ'ילי טחון, מעט כורכום.

אופן הכנה:
מבשלים את העדשים או האפונה במים עד שהם מסמיכים ונעשים דייסתיים לגמרי.
להוסיף מים לפי דרגת הסמיכות הרצויה.
אחרי יום במקרר הנזיד מאד יסמיך.אפשר להחזיר לאש ולבשל עם תוספת מים רותחים עד לסמיכות הרצויה.
אחרי שהעדשים רכים ונמסים מתבלים כל אחד לטעמו.

ניתן להוסיף:
קוביות בטטות,תפוחי אדמה,בצקניות,בצל מטוגן,שום.
תהנו

20 תגובות על “נזיד עדשים או אפונה

    • בקר טוב
      זה אחרי בישול וקצת קירור.אין שום דבר נוסף. כפי שכתבתי מוסיפים מים רק עד מידת הסמיכות ה ר צ ו י ה.

    • לשידרוג התבשיל אני ממליצה להוסיף לאחר חצי שעה של בישול להוסיף בצל מטוגן מדהים אך בזמן הבישול כל פעם להוסיף כוס מים עד לסמיכות הרצויה אגב אני עושה את זה עם עדשים אדומים מ ד ה י ם מאד מאד טעים בתאבון רחל :lol: :lol:

  1. היי פירגה,
    התמונה עם התיבול בקצוות נראית מאוד מגרה ועושה חשק לקערת מרק חמה. smile
    רציתי לדעת האם טחנת את המרק? ;) :lol:

  2. smile אני מכינה את זה לבקשת בנותיי הצעירות. חשוב להדגיש כמה חלבון יש בזה, במיוחד למי שממעט/נמנע לאכול בשר וכיוב'.
    אכן, שיחוק אמיתי

  3. אני אוהבת להוסיף בצל ובורגול דק והמון כורכום. לשים בסיר לבישול איטי לכל הלילה יוצא מדהים וחום כמו חמין…

  4. צהרים טובים!
    מכינה את המרק היום.כידוע עדשים מאד בריאים אומרים שגם קלים לעיכול.
    עושה את המתכון כמו למרק אפונה יבשה שאנחנו אוהבים.
    שיהייה לך ולמשפחתך סוף שבוע קסום.

  5. פירגה יקרה – הכנתי היום את הנזיד עם אפונה יבשה בדיוק לפי המתכון שנתת ויצא מעולה וטעים טעים.
    ממליצה מאוד. המרק קל להכנה והעיקר טעים טעים.
    תודה תודה לאה smile

  6. הי פירגה,

    שאלה – האם אפשרי להכין את המרק הזה עם עדשים כתומות? או שזה לא הולך טוב ביחד?

  7. שלום פירגה
    אני מנסה להכין נזיד מעדשים.
    הן נמצאות על הגז כבר 3 שעות ועדיין לא קבלתי נזיד.
    כמה זמן זה צריך להתבשל?
    מה אפשר לעשות בשביל לקצר את משך הזמן?
    תודה רבה

    • בקר טוב אסתר
      להבא תנסי להשרות לילה. אולי זה יקצר במשהו.
      בהצלחה smile

להגיב על פגי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *