d7a2d795d795d790d79ed7a11 2 - עוואמה

עוואמה

 

d7a2d795d795d790d79ed7a11 3 800x600 1 - עוואמהעוואמה – כדורי שמרים קטנים מוצפים בסירופ דבש ומי ורדים.

ספר הבישול הלבנוני של גרסיה גרגו המקסימה, זו הילדות של בעלי
הנה כדורי העוואמס שגם חמותי הכינה כ מ ס ו ר ת  ונזללו בהנאה גדולה.

בצק:
2 כוסות קמח
20 גרם שמרים
2 כפות שמן
כף סוכר
קורט מלח
1/4 1 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק

סירופ:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כף מי ורדים
1 כפית מיץ לימון

אופן הכנה:
מערבבים את הקמח,השמרים,2 כפות שמן,סוכר ומלח.
מוסיפים את המים ומערבבים לקבלת בצק נוזלי ומניחים 1/2 שעה להתפחה קלה.
ללוש היטב את העיסה הדביקה ולהתפיח חצי שעה נוספת.
מחממים שמן עמוק,נוטלים כפית מן הבצק ויוצקים אל השמן החם.
מטגנים את הכדורים משני הצדדים ומוציאים למסננת .
יש שנוהגים לטגן שוב כדי להקשות את הבצק.
מכינים סירופ:
מרתיחים יחד סוכר , מים, מי ורדים, ומיץ לימון .מבשלים 10 דקות ומצננים.
יוצקים את הסירופ על הכדורים ומשהים 10 דקות.
מסננים את הכדורים במסננת או מנערים מעודף הסירופ ומגישים.

הערות שלי:
יוצאים כ-50 כדורים
יצקתי פחות מכפית בלילה לשמן הרותח
הכדורים מיטגנים מהר מאד.לכן,תשחקו עם ויסות החום של השמן מבינוני לחלש שלא יישרפו.
תערבבו את הכדורים בשמן החם  ותהפכו אותם שיקבלו אותו גוון מכל הצדדים.
תהנו

24 תגובות על “עוואמה

  1. smile פירגה ערב טוב וטעים

    רציתי לשאול אותך אני יודעת שהמצריים – והערביים אני רואה המון תוכניות בישול בערבית מוסיפים לעוואמה תפוח-אדמה,מבושל,ומעוך לפירה בערך 4\1 כוס וכשהוא פושר מוסיפים לתערובת של העוואמה ואז העוואמה יוצאת פריכה ומתפצפצת בפה – זה רעיון שחוזר בכל המתכונים הוספת הפירה
    זה הגיוני אולי ננסה מה דעתך המלומדה פירגה הנהדרת ?? (ניתן גם להוסיף מעט קינמון לסירופ)
    רחלי ;) :|

  2. פירגה עוד שאלה
    יש למצריים מעדן שנקרא קאטייף שהם מעין פאנקייקס,טעימים עם בועות רבות עליהם כעין ספוגיות טעימות שממולאות באגוזים עם מעט קינמון,ומטוגנות וטבולות בסירופ כמו של העוואמה,אם תוכלי להשיג את המתכון זה מה זה ידהים את הטעם של כולם ויוסיף עוד מתכון אגדי
    תודה ותוד"ש
    רחלי smile :lol:

    • 50 גרם שמרים זה 2 כפות.
      לא חייבים . שימי מה שאת אוהבת,
      בכיף שלך,בהצלחה.
      יום נפלא לך.

  3. החזרת אותי שנים רבות אחורה. ממש נוסטלגיה
    בפורים אימי נהגה להכין אטייף (כך קראו לזה אצלנו בבית) ועוואמה.
    שניהם טעימים מאד

    • תודה נאוה,אני שמחה שאני מרגשת אותך בנוסטלגיה מבית אמא.
      תכיני בפורים,זה טעים.

  4. בוקר טוב,
    כמה שמרים צריך אם אני משתמשת בשמרית גרגירים?
    (אני מכינה עכשיו וזה מה שיש לי במקרר)
    תודה.

  5. פירגה שלום רב!
    האם זו מנה שצריך לאכול מיד לאחר העשיה
    או שאפשר להכין כמה שעות קודם?
    תודה על כל המתכונים הנפלאים

  6. בוקר טוב,
    האם השתתמשת "בקמח שמרים" של "אוסם" המוצר החדש שיצא, והאם פשוט להשתתמש בשתי כוסות מהקמח והשאר לפי המתכון?

  7. פיגרה יקרה, במקרה עליתי על המתכון הנהדר הזה כשחיפשתי מתכון קציצות, הוא מופיע במדור הזה, וחבל, צריך לעבור למדור מתוקים, קינוחים , ראש השנה, פורים. תבורכי , מתה על המתכונים שלך.

  8. העוואמה כל כך טעים זה מזכיר לי את הילדות.המון תודה

    • לבריאות לינדה,שימחת אותי

      לבריאות smile יופי שחזרת לשתף,תודה רבה.
      smile

  9. אפשר הם למחרת,לחמם את העוולה בסיר יבש ללא שמן ממש כמה שניות לנער בידיי פעם את הסיר שיתחממו מיסביב ,אפילו אין צורך להוסיף עוד סירופ זה אפילו יותר טעים.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *