d7a7d7a0d799d7a9 d791d7a6d79c7 800x600 - שבלולים במלית בצל

שבלולים במלית בצל

 

בצל7 - שבלולים במלית בצל

מתכון מאד מיוחד ומאד טעים לפינוק,אירוח או בופה.
המקור של הסבתות שלי הוא בבצק עלים ומכינים ממנו 3 כרוכיות. אני הכנתי שבלולים.

היום אתם יכולים "לזייף" ולהכין בבצק פילו,או בצק פריך כמו "שקם". ניתן לשמור בהקפאה תקופה ארוכה.

המצרכים לשבלולים כפי שאני הכנתי:
חבילה של קילו בצק עלים / אחר .

למלית שמים בקערה גדולה:
6 בצלים ממש גדולים חתוכים קטן כמו לסלט
לא מטגנים את הבצל-הבצל נשאר טרי
2 ביצים טריות טרופות במזלג
3 ביצים קשות מגוררות על מגררת גסה
חצי כוס קמח רגיל
מלח פלפל שחור בנדיבות. (הבצל מתקתק)

אופן הכנה:
לחלק את הבצק והמלית ל-3
לרדד כל חלק לעלה מלבני
את המלית לערוך באמצע העלה בכמות נדיבה.
להכין כרוכית סגורה. להדק את הקצוות.
לקרר שעה.
בעזרת סכין ח ד ה לפרוס לפרוסות עבות של לפחות 4 ס"מ ולהניח אותם על ניר אפיה "בשכיבה".
חום 175 עד שיזהיבו. (כ-35 דקות)

רוצים עוד שידרוג שלי לחלבי ? ניתן להוסיף למלית הבצל כוס גבינה צהובה מגוררת (מכל סוג שאתם אוהבים)

תהנו

54 תגובות על “שבלולים במלית בצל

      • לפיגוש

        האם ניתן להכין עם בצק פריך? אם כן אשמח לקבל מתכון פשוט בצק עלים לא מתאים לפיגורה.

      • מניסיון שלי, הבצק של פירגה של כיסונים בבצק שמרים מהיר, מעולה גם ככרוכיות כאלה. תנסי. (והולך מעולה גם עם קמח מלא 70% עדין!) בהצלחה

    • אילנה יקרה! אני לא פירגה אבל אענה על שאלתך בצק עלים קנוי או בצק עלים שמוכן בבית אותו הדבר בצק עלים זה בצק עלים

    • יהודית יקרה ! לא הבצק לא ירטב כי במלית יש ביצים קשות וקמח שסופגים את הנוזלים של הבצל במידה ויגירו נוזלים למרות שאני לא חושבת שזה יקרה. שמחתי לעזור

  1. פירגה ערב טוב, הסינרולים יצאו מהתנור לפני כשעה כיבדתי את הבן החייל וחברין והכל התחסל עד הפירור האחרון יצא מאוד טעים והריח משגע מחר אני אכין לכל המשפחה. תודה והמשך יום טוב לכולם.

    • אתי תודה רבה על התגובה שהסינרולים נחטפו.
      אני שמחה שהכנת ושכולם נהנו.
      בקר נפלא לכולם.

  2. תודה על המתכון, נראה נהדר האם אפשר בבצק שקם להמיר מרגרינה לשמן? אבקש תשובה מהירה כי אני רוצה להכין היום,בתודה רבה רבה ,על כל המתכונים הנהדרים שלך smile

    • לאה,לא יוצאת אותה פריכות,אבל אפשר.שימי 3/4 כוס שמן ואת הקמח תוסיפי לאט תוך כדי לישה עד שתקבלי בצק נוח.

  3. א. סוף סוף התרחש נס והדאר שלך נפתח. הקש בעץ…
    ב. לפני שנים רבות (בלשון המעטה) היה לי מתכון של בצק דמוי עלים – ואיננו. האם את בעניין?
    ג. הכנתי כבר את המתכון ללא הביצים הקשות והוספתי למלית פירורי לחם פיקנטיים (לספיחת הנוזלים ולתוספת טעם). טעים וריחני!

    יום טוב ולהתראות במתכונים הבאים!

  4. נראה נפלא רק שאני מבקשת לדעת האם אוכל להכין עם בצק פילו במקום בצק עלים – אנו נמנעים מלאכול בצק עלים.

  5. תודה לך, אנסה ואדווח. מאש שגיליתי את בצק הפילו – התאהבתי… גם יותר בריא וגם טעים.
    אנסה גם עם בצק שקם על חמאה, כפי שראיתי שאישרת….
    כל מה שקשור לבצל ובשילוב של לגבינות – אחלה מבחינתי.

  6. פירגה בוקר טוב, הכנתי ויצא מאוד מאוד טעים הכל נגמר תוך פחות משעה חחחח :eek: laugh :cool:

    • הי גילה,אני שמחה מאד שהכנת ובעיקר מהתגובה שאהבתם. נפלא.
      חיבוק.

  7. לא נראה לי שאעמוד למשפט אם אתעקש לאדות את הבצל מעט בטרם אכרוך אותו בבצק ( כמובן אתאפק עד יצטנן ) . אפילו אעז לפזר מעליו מעט פפריקה – מטעמים אסתטיים בלבד . המתכון נראה מדליק וקליל – חייבת לנסות ! :lol:

    • אלה,נראה לי שיצא משהו אחר, כשתטגני את הבצל תקבלי טעם מובהק של בצל, כשהבצל לא מטוגן,כולם מנחשים מה זה? טעם הבצל רק מנוחש.

  8. בס"ד
    לפיגוש smile
    הכנתי אבל עם בצק שמרים מאחד המתכונים שלך (נדמה לי של הפיתות) ויצא משהו משהו אתמול מוצ"ש הזמנתי אלינו את המשפוחה וכולם וכולם רק פירגנו
    smile

    • ליאורה,העיקר שיצא טעים ושכולם נהנו. תודה ששיתפת.
      ערב נפלא לכולכם.

  9. לפירגה אלילת המטבח שלי,
    נשאר לי מלא קמח תפוחי אדמה מפסח. את חושבת שאפשר לעשות את הסינרולים עם הבצק שלך – של הקרפ מתוק/מלוח מקמח תפוחי אדמה (שהיה הצלחה אדירה בפסח), או שזמן האפייה של הקרפ הוא קצר מידי?
    יום נהדר!

  10. פירגה,
    כמו שכבר כתבתי לך במתכונים אחרים: את נהדרת !!
    כבר עשיתי פעמיים את הסינרולים והם מצויינים !
    הוספתי פטריות במקום הביצים הקשות. כולם התלהבו וזה עושה לי
    טוב על הלב לקבל מחמאות בזכות המתכונים הנפלאים שלך !
    נשיקות ורק בריאות
    דקלה

  11. פירגה,המתכון הזה כבר ניכנס לתפריט השבת המושקע,כשבאים כל הילדים,כי כולם מאוהבים בסינרולים האלה! ראיתי תגובות שאנשים שינו והורידו את הביצים הקשות,ואני לא מבינה מדוע לשנות מתכון כל כך מוצלח,שללא ספק הביצים נותנות פה טעם מיוחד…והכיחשוב,כל כך קל להכנה
    בקיצור,מומלץ מומלץ מומלץ!!

    • חגיתה,יש לנו טעם דומה. באמת טעים ברמות.
      למעשה המתכון המיוחד והנוסטלגי , כולל ביצים. בלי ביצים זה כבר מתכון אחר. המקורי נקרא קניש בצל.
      תודה על ההמלצה.

  12. מתכון מעולה….ניסיתי ולמרות הבצל הזאטוטים טרפו ולא הותירו כלום לבעלי…..אבל הערונת/הארונת קטנה השם "סינרול" הוא בעצם קיצור של המילה קינמון באנגלית (סינמון) + גלילה (רול) כלומר גלילת קינמון…..ולכן זה לא מתאים. הייתי קוראת למתכון "גלילות בצל"….
    המשיכי בעשייה המדהימה ושנה טובה

    • הי אתי
      המתכון המקורי הנוסטלגי במשפחתי נקרא כרוכיות בצל . אני שידרגתי את הכרוכיות לשבלולים.
      העיקר שיצא מדהים כפי שתיארתי לעצמי. גם ידעתי שאלה יהיו התגובות למתכון. טעימות.
      המשך עשייה משותפת וטעימה גם לשנה הקרובה.
      שנה טובה ומתוקה גם לכם.
      (אחשוב על שם חדש ואשנה כמובן,תודה.)

  13. שלום פירגה
    יש לי אורחים ואני מתלבטת אני צריכה מנה ראשונה חוץ מפטה כבד אני לא יודעת אם להכין את המאפה האם הבצל לא יוצא קשה בפנים אני לא יודעת גם איך השילוב של חצילים עם ביצים
    תודה smile smile smile smile smile

  14. היי פירגה יקרה,

    האם אפשר להשתמש במקום בבצק קנוי,
    בבצק הגבינה ,(סינרול ללא שמרים),

  15. ואם רוצים לחפף
    בצק עלים מוכן,
    לרדד עלה בגודל מתאים
    לערבב גבינה שמנה, ביצה טריה
    למרוח על העלה
    לפזר על הגבינה אבקת מרק בצל
    לגלגל, לחתוך לשבלולים ולהעמד כמו שונים בתנור.
    אפשר להוסיף מרק בצל רק לחצי מהגלילים . טעם פיקנטי.

להגיב על judith לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *