d791d7a6d79c d7a9d79ed7a0d7aa d79bd7a8d795d791 d795d792d796d7a8 800x600 - פשטידת בצל שמנת כרוב וגזר

פשטידת בצל שמנת כרוב וגזר

שמנת כרוב וגזר - פשטידת בצל שמנת כרוב וגזר

מצרכים שפשוט ביקשו תשומת לב.אז הכנתי מהם פשטידה טעימה.
רוצים להפוך אותה לחלבית? אז תוסיפו ממגוון הגבינות שיש לכם במקרר.

מצרכים לפשטידה פרווה:
600 גרם בצל קצוץ סנפרוסט
400 גרם שקית כרוב וגזר מגוררים
5 כפות שמן + כף מלאה חמאה/מרגרינה
250 מ"ל = מיכל שמנת מתוקה רזה או שמנה / פרווה או חלבית
4 ביצים טרופות
2 כוסות קרוטונים לסלט/בפסח לוותר או לבדוק אם יש קרוטונים לפסח.
3/4 כוס פירורי לחם או קמח מצות
מלח,פלפל שחור, אגוז מוסקט (מי שמוסיף אבקות מרק שיוסיף כף אבקת מרק בצל)

אופן הכנה:
לטגן בשמן את הבצל כ-7 דקות. לערבב מדי פעם.
להוסיף את השמנת וגם את הכרוב והגזר . לערבב כ-3 דקות ולקרר בבחישה.
להוסיף את הביצים, הקרוטונים,פירורי הלחם,התבלינים ולטעום. לשפר טעמים. לצקת לתבנית בינונית משומנת שמפזרים עליה גם פירורי לחם או קמח מצה. בגלל שהפשטידה אנמית ואין לה צבע,אני מפזרת עליה לפני האפייה קצת פטרוזיליה מיובשת (תבלין).
לאפות בחום 175 כ-50 דקות או עד שהפשטידה משחימה קלות.
לפשטידה חלבית,להוסיף 300-400 גרם גבינות מעורבות (צהובה,פטה,צפתית,חמד,קוטג')
תהנו.

d7a7d7a8d795d798d795d7a0d799d79d d79cd7a1d79cd798 300x225 - פשטידת בצל שמנת כרוב וגזר

כל סוג אחר גם מתאים

38 תגובות על “פשטידת בצל שמנת כרוב וגזר

  1. שלום, האם אפשר להכין עם ירקות טריים? כלומר בצל טרי וכרוב וגזר לא משקית מוכנה?

    • זה טרי מאד ,זה לא קפוא. פשוט חוסכים את עבודת הגירור.

      אפשר לגרר לבד,אם לזו הכוונה. בכיף שלך.

  2. ערב טוב פירגה הכנתי את הפשטידה בתוספת כל הגבינות שנשארו לי משבועות צהובה צפתית פטה וגם חצי מיכל קוט'ג ועכשיו יצא מהתנור ויש ריח נפלא בכל הבית וגם הטעם נהדר אני אחכה שיתקרר ואתן חצי פשטידה לבת שלי אני גם אספר לך שבצהריים בעלי הכין את החביתת פיצה לנכדות ויצא מאוד מוצלח רק חבל שנגמר מהר בכל אופן כל מתכון שלך אנחנו מאמצים בשמחה הכל מאוד פשוט להכנה וטעים מאוד תודה רבה לך פירגה והמשך ערב טוב ולילה טוב ממני אסתר מיבנה

    • ערב טוב אסתר יקרה,
      אני מתארת לעצמי כמה שהפשטידה טעימה עם כל תוספת הגבינות.
      חביתת הפיצה זה הפתעה לכל ארוחה מהירה. תהנו והכל באהבה.
      לילה טוב.

  3. ערב טוב פירגה, יישר כוח! חגיגת טעמים. עצוב לי, שלאחרונה אני מפסידה אותם. לא יודעת מדוע הפסקתי לקבל את מתכונייך למייל שלי.אשמח לפגוש את חווית הטעמים מחדש. תודה, שרה.

  4. :P בוקר אור הפשטידה עושה ר ושם פנטסטי…רוצה להכינה אך כיוון ויש לי הרבה מהגזר והבצל האם אפשר להמיר בכמה גזרים ובצל מדובר לכמות הרשומה המגורדת. :P

    בברכת סוף שבוע נפלא :P :P :P :P

    • ציפי הי,
      תגררי גס תמשיכי לפי המתכון.בהצלחה.
      סוף שבוע נפלא ומחובק גם לכם.

    • כל המיוחד בטעם ובמרקם זה הקרוטונים. אחרת זה קמח וזה רגיל כמו כל פשטידה.

  5. תודה על המתכונים שאני קיבלתי מדי יום
    אבל הפסקתי לקבל
    בבקשה בדקו מדוע
    בדקו גם "צור קשר" אין לאן
    תודה

  6. פירגה היי, הכנתי את הפשטידה והיה מעולה אין מה לעשות הקרוטונים עושים את כל ההבדל … :lol: :lol: :lol:

    • גם לדעתינו הקרוטונים עושים את ההבדל. אפשר לאמץ ולהוסיף אותם לכל פשטידה שהיא לא ממש דיאטתית.
      תודה שולי.

  7. הכנתי את הפשטידה ללא תוספת הגבינות מטעמי קלוריות רק פיזרתי מעל גבינה צהובה ויצא ממש טעים כבר לא נשאר כלום חחחח לסיום אציין שהקרוטונים בהחלט עושים את העבודה ולדעתי ייתן ייחוד לפשטידות נוספות אחלה רעיון!!! תודה פירגה smile

    • יעלי,אני שמחה בעצמי על הרעיון שצץ לי . בהחלט שווה להוסיף את הקרוטונים לעוד מאפים.
      תודה רבה לך.

  8. לפירגה שלום
    לאיזה גודל תבנית מתאימים המצרכים הרשומים.
    תודה על תשובתך
    אילה

    • בינונית.עגולה מלבנית או מרובעת. שהבלילה תגיע כ-3/4 מהגובה.
      בהצלחה. ותהנו ממנה,כי היא מדהימה.

  9. איזו פשטידה טעימה. הכנתי עם אימי אחת עם גבינות והשניה בלי ואין ספק שעם הגבינות לוקחת בגדול. לקחתי חלק לעבודה וכולם אהבו מאוד ממש טעים ואיזה כייף שיש ירקות חתוכים ומוכנים שעושים את העבודה לסופר קלה אין על פשטידות כאלה עם ירקות וגבינות ממליצה לכולם. :P laugh

  10. smile smile smile smile smile הכנתי אותה……….מעלפת בטעמה ……בפריכותה…….אימצתי את הפטנט לכל הפשטידות….. קרוטונים smile smile smile .

    השתמשתי במלאי הגזרים, הכרוב והבצל שהיו ברשותי smile smile smile וחיכו למתכון של פירגה היקרה…….. smile smile

    laugh laugh laugh laugh :P :P ;) ;) ;)

    • ציפי בקר טוב
      חיכיתי לתגובות כאלה ואני שמחה שכך הגבתאחרי טעימות.
      אוהבת אותך ותמשיכי להכין ולהנות וגם לשמח אותי.

  11. שלום פירגה מה שלומך רציתי לשתף אותך שאתמול הכנתי את הפשטידה וגם אחרי קירור וחימם מחדש היא יצאה 10 טעימה מאוד ועכשיו שחזרתי מהעבודה הכנתי את השקשוקה מוקרמת משודרגת שיצאה מטריף אין מה לומר כל מתכון שלך יוצא פיצוץ כסטודנט שעובד לילה אני תמיד מחפש מתכונים קלים זמינים ויחסית זולים וכמובן טעימים שזה לא פחות חשוב ואצלך אני תמיד מוצא את מבוקשי ככה שאין מה לחפש במקום אחר אז תודה לך פירגה ורק שתמשיכי כך תמיד את ענקית תודה ולילה טוב אסף

    • בקר אור אסף
      תודה שחזרת לשתף אותי בנפלאותיך במטבח.
      תודה על הפירגון והמחמאות.עשית אותי מאושרת.
      המשך נפלא וטעים ביחד.

  12. פירגה שבת שלום
    חיפשתי מתכון קל להכנה ובדיוק "נפלתי " על הפשטידה הזאת. קלה מבטיחה וגומרת את השקית המיותמת של כרוב וגזר שעדיין לא ידעתי מה לעשות בה.
    כמו בכל מתכון שלך יצא נהדר. קל טעים וגורף מחמאות.
    הכנתי את הגרסה החלבית עם קוטג גבינה צהובה 9 אחוז ופרמזן. למעלה פיזרתי פירורי לחם גבינה צהובה ושומשום.
    יישר כח . מחכה למתכון הבא
    שרה ק. :lol: :lol:

  13. שלום לך פירגה
    גם את הפשטידה הזו עשיתי. נפלאה. הוספתי גבינות שונות ובמקום תבין פטרוזיליה הוספתי שמיר טרי קצוץ מה שהוסיף המון טעם. :lol:

  14. smile שאפו על הפשטידה. הכנתיה שנית בתבנית מרובעת פחות גבוהה והיא יצאה מעלפת בטעמה. למעלה הוספתי מעט גבינה צהובה ופרורי תבלין אורגנו יבש ופרורי לחם. :lol: :lol:

    פשטידה נפלאה בטעמה ובצורתה smile smile smile

    חג שמח :P

  15. היי פירגה
    הכנתי את הפשטידה ,הוספתי גבינות, והיו לי גם 3 כפות גרעיני חמניות טחונים,שהוספתי.
    יצאה פשטידה מעולה.
    כול הכבוד פירגה על הרעיון המוצלח לפשטידהמשולבת בירקות וגבינות.
    שרון.

  16. היי פירגה,,
    לפעמים יש הפתעות בבישול :
    וזה מה שקרה היום כאשר התכוונתי להכין את הפשטידה הזו,
    ואז,
    לאחר שטיגנתי את כמות הבצל ,עד שהפך לשקוף,
    הוספתי אליו את הגזר והכרוב,לעוד כמה דקות עירבוב ,כפי שרשום במתכון,
    ואז החלטתי שזה הרגע לתבל בתבלינים ובפירורי לחם ,ולטעום.
    פירגה,
    תבשיל הירקות המתובל ,יצא כול כך טעים ,
    שהחלטתי ,לוותר על המשך הכנתו לפשטידה,(לא הוספתי ביצים ולא שמנת).
    ואז הוספתי את הקרוטונים המתובלים,
    וערבבתי היטב,
    וכך נולדה תוספת של תבשיל מעולה וטעים מאוד,
    בכמעט כלום עבודה,לקראת ארוחת הצהריים.

    התיבול שאני הוספתי:
    1/2 כפית פפריקה מתוקה,
    1/2 כפית כמון,
    מלח,פלפל-שחור ,
    מעט אורגנו יבש,
    חופן נדיבה של גרעיני חמניות
    ו-1/2 כפית תבלין-חוואייג'-למרק.
    יצאה סלט מבושל בכמות של – 8 – מנות נדיבות.

    כך בהשראת המתכון שלך פירגה ,
    נוצר תבשיל נפלא בטעמו.
    שבהחלט מומלץ בחום ,לכול מי שרעב ורוצה משהו מהיר הכנה,
    בטעם של עוד !!!!!!..

    תודה פירגה על השילוב המעולה ,
    של הבצל המטוגן עם כרוב גזר ותוספת הקרוטונים .

    יישר כוח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *