dscf5374 - עוגיות שחור לבן

עוגיות שחור לבן

DSCF5373 1 - עוגיות שחור לבן

עוגיות ספירלה

מתכון עם רגעים מתוקים מהאתר כיפה.

כ-40 עוגיות

בצק לבן:
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
100 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל

בצק קקאו:
1/4 1 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
3 כפות קקאו
100 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:
1. ללוש את הבצק הלבן והבצק החום כל אחד בנפרד. ל א ללוש יותר מדי.
2. להכניס כל צבע לשקיות ניילון נפרדות ולהקפיא כשעה וחצי.
3. לרדד על משטח מקומח מעט את הבצק הלבן לצורת מלבן.
4. לרדד על משטח מקומח מעט את הבצק החום לצורת מלבן ולהניח על גבי המלבן הלבן.
5. לגלגל את הבצק לצורת "נקניק" ולהקפיא למשך חצי שעה.
6. לחתוך את הבצק לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ.
7. לסדר בתבנית על נייר אפיה ולאפות בחום בינוני (175) עד שמזהיב.
תהנו

49 תגובות על “עוגיות שחור לבן

  1. פירגה כמו שלילך שואלת לא ייקרה שום דבר עם אני יכין עם חמאה ?אבל 200 גר' 100 ללבן ו100 לשחור
    וחוץ מזה אני ההיתי ממירה את 1/2כוס סוכר לבן לסוכר חום דמררה דחוס הביעי את דעתך כי את יותר בעיניין?

    • חגית,תנסי,אני לא ניסיתי כפי שכתבת. 100 לבצק הלבן ו-100 לבצק השחור,כן.

  2. פירגה שלום אני מתה על העוגיות האלה גם הילדים שלי. רציתי לדעת אפשר לעשות כמות כפולה של בצק
    לחלק ל-2 וחתיכה אחת של בצק לשים קקאו במקום לעשות 2 בצקים בנפרד?

    כמה קמח בערך אני צריכה לשים שלא יהיה קשה?

    • שרון,זה בדיוק מה שנהוג לעשות,אז לשיקולך.
      אני מוסיפה את הקמח לסירוגין ו ת ו ך כדי לישה ואז אין פיקשוש במרקם של הבצק והוא תמיד נוח לרידוד.

  3. פירגה בוקר טוב

    כשהייתי קטנה דודתי היית מכינה אותם.

    כמו כן באם מכינים כמות כפולה אפשר לשחק עם הצבעים [ הכוונה שהשחור למטה והלבן למעלה].

    ואני אכין אותם במשך היום.

    יום טוב לך פירגה ושוב אין על המתכונים שלך………………………

  4. הי פירגה הזכרת לי נשכחות העוגיות האלו טעימות והם תעסוקה נהדרת לילדים בחופשה .
    אך מה דעתך אם נמיר את המרגרינה לשמן. 1 חבית מרגרינה ל3/4 כוס שמן קנולה.
    את מהינה בזה יותר :lol:

    • גילי,לא יצא טוב וטעים עם שמן.שווה להכין כפי שרשום. אבל כמובן ההמרה לשיקולך.

      להבהרה כללית: 200 גרם מרגרינה=3/4 כוס שמן.

    • כן, בנוסטלגיה,ואין כמו נוסטלגיה. עוגיות נוסטלגיות מכינים על בסיס מרגרינה.

  5. שלום פירגה,

    1. האם אפשר להמיס את המרגרינה במיקרוגל ?
    2. כמה זמן העוגיות נשמרות ? האם צריך לשמור במקרר ?

    תודה והמשך יום טוב
    smile

    • להמיס טיפה,כן. מספר שניות שלא יהפוך לנוזלי.
      נשמרות כמו כל עוגייה. עדיף בקופסת פח סגורה היטב.
      לא חובה,אבל אפשר לשמור עוגיות במקרר.
      המשך יום נפלא לך.

  6. כיצד מגלגלים את הבצקים אחרי שהוצאו ממהקפאה? האם צריך להניח להם להפשיר קמעה?

    • מחממים את הניילון בין כפות הידיים ומביאים את הבצק לטמפרטורת החדר.

  7. פירגה יקרה אני מבקשת לשאול שאלה שאינה קשורה במתכון זה אך בכל זאת אשמח אם אקבל מענה
    באיזו שמנת מתוקה יש להשתמש לפשטידות שמנת מתוקה להקצפה או שמנת לבישול??????? ת ו ד ה

  8. פירגה שלום,

    אני רוצה לעשות את העוגיות היום אבל שמתי לב שאין נוזלים בבצק כמו למשל מיץ תפוזים.

    לא לשים בכלל נוזל?

  9. פירגה שלום,
    בזמן האחרון כל מה שאני מבשלת ואופה זה מהאתר שלך.
    כרגיל, גם המתכון הזה קל ופשוט להכנה שזה נפלא !
    עשיתי כמות כפולה של בצק לבן ולאחר שחילקתי ל-2 הוספתי קקאו לאחד הכדורים.
    העוגיות יצאו טעימות וחוסלו מהר.
    תודה רבה
    דקלה

  10. היי פירגה,
    הכנתי את העוגיות והם יצאו טובות אבל במהלך ההכנה זה היה פשוט סיוט הבצק נדבק כל הזמן על השיש למרות שקימחתי אותו….
    למה את חושבת שזה קרה???

  11. פירגה שלום הבצק הלבן מעט פירורי ולא הופך לבצק למרות לישה חזקה, האומנם לא חסרים נוזלים?

  12. פירגה שלום
    הכנתי היום את העוגיות הכפלתי את הכמות הבצק קצת נדבק קימחתי מעט העוגיות יצאו טעימות מאוד :l

    • אהובה הי,תהנו מהעוגיות הטעימות.
      שנה נפלאה ומתוקה לך
      גמר חתימה טובה smile

להגיב על שירן לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *