dscf5845 - מרק דלעת וחומוס

מרק דלעת וחומוס

DSCF5845 - מרק דלעת וחומוס

 

שילוב מהמם ומיוחד במיוחד לעונת החורף הממשמשת ומתקרבת .

מצרכים:
סיר מרק גדול ועמוק
2 כוסות גרגרי חומוס מוכן ומבושל
קילו וחצי דלעת מקולפת חתוכה גס
3 גזרים מקולפים חתוכים לפרוסות
3 בטטות מקולפות חתוכות לפרוסות
תפוח אדמה גדול מקולף ופרוס
בצל קטן
ממלאים את הסיר במים. מבשלים עד שהירקות רכים.

הכנה:
אחרי 30 דקות בודקים שהירקות רכים.
מבלנדרים בבלנדר ידני עד למחית סמיכה.
אין צורך בשמן,קמח או תוספות מסמיכות, הירקות עושות עבודה מעולה.
מוסיפים כף סוכר חום, מלח ופלפל שחור לטעם וקמצוץ אגוז מוסקט טחון.
טועמים ומשבחים.
מי שרוצה (כמוני) שיוסיף כף אבקת מרק עוף ורק אחר כך יוסיף אם צריך מלח.

להגשה על כל מנה :
7-10 גרגרי חומוס מבושלים
כף פטרוזיליה טרייה
לארוחה חלבית: כף שמנת חמוצה
תהנו.

ולא לשכוח להיכנס לקטגוריה הטעימה שלי :  מרקים.  תהנו.

34 תגובות על “מרק דלעת וחומוס

    • הי דוד,

      אשמח לשמוע את חוות דעתכם אחרי הטעימה. תחזור אלי?

      ערב נפלא וטעים לכם smile

  1. ערב טוב פירגה, שמח לחזור ולציין שהמרק טעים באופן יוצא מן הכלל כל המשפחה נהנתה ממרק טעים במיוחד.כמובן שאני מאוד ממליץ לכולם להכין תודה, ולילה טוב ממני דוד וכל משפחת מזרחי

    • בקר אור דוד
      חן חן על ההמלצה למרק הטעים.
      אני מקווה שגם שאר המרקים שלי ימצאו חן בעיניכם ותתענגו עליהם.
      לבריאות smile

  2. בא לי לנסות!!!… ושתי שאלות תחליפים :P :
    1) אפשר גרגרי חומוס מפחית?
    2) אפשר דלורית במקום דלעת?
    :lol:

  3. היי פירגה,
    האם אין צורך לבשל את אבקת המרק ? מוסיפים אותה בסוף עם התבלינים?
    ותודה על המתכון.
    נורית.

  4. המרק ניראה סוף. אכין אותו בקרוב. שימו לב חברים עד כמה הסיר יפה למרק הכתום!!!!! smile

  5. אני באתר כ-חודשיים.
    אני מכורה לאתר…….
    קוראת,מדפדפת,מדפיסה,נ ה נ י ת.
    מכינה ומעט מגיבה.
    כולי שבחים והתפעלות .
    מיגוון אדיר,מגוון,מרתק,מאתגר.
    שאי ברכה.

    • ואואואווווו אסתי,

      הלילה אני הולכת לישון עם חיוך של סיפוק והנאה, בזכות ההודעה הנפלאה שלך.

      אני שמחה שאני מצליחה להעביר אליכם את התחושות והטעמים שלי באוכל.

      שנמשיך להנות ולפנק וגם להתפנק בעשייה טעימה.

      לילה טוב. smile

  6. המרק מרוקאי, הידעתם? נכון שהוא טעים? מהמם? למרק המקורי מוסיפים גם בשר עם שומן טרי ועסיסי וגם שתי כפות סוכר .ונהוג לאכול אותו אצלינו בחג הסוכות וגם בראש השנה{ביום השני בארוחת הערב}.
    דרך אגב, הבטטה היא תוספת נחמדה ומרעננת אך היא לא כלולה במתכון המקורי.
    לפירגה היקרה, אני באתר שלך כבר המון המון זמן וכל הזמן נעזרת במתכונים שלך. את נהדרת.

    • רביטל הי חמודה
      אני משתדלת ואוהבת להכניס לכל מתכון אפילו מקורי , את הטאץ' המיוחד שלי. המתכונים של פירגה לא יכולים להיות כמו של כולם,חהחהחהחהחהחה.
      חיבוק והמשך מיוחד וטעים smile

  7. הי פירגה
    אם אני מעוניינת להשתמש בחומוס קפוא של סנפרוסט,כמה זמן צריך לבשל אותו במרק?
    האם מבשלים לפני הוספת שאר הירקות או אחרי?
    תודה,מירי

  8. שלום פירגה,
    פעם ראשונה שמגיבה כאן באתר.
    אוהבת לקבל הודעות על מתכונים חדשים ולנסות…
    יצא מצויין. כל המשפחה נהנתה.
    המשיכי להפתיע.
    שבת שלום ומבורכת.

    • בקר טוב עדה,תודה רבה על התגובה.
      מאד שמחתי smile
      שיהיה יום טעים ונפלא ותמשיכי להפתיע אותי עם כאלה תגובות.
      smile

  9. איזה מרק טעים פירגה תודה על המרשם שיהיה לך יום נפלא, אור :lol:

    • זו תגובה עם מסקנה :| חשובה.
      לא להכין אף פעם את המרק הזה. להכין מרק אחר שטעים לך.
      בהצלחה smile טמרה.

  10. גיליתי את האתר שלך במקרה ולנסיון הראשון הכנתי לארוחת שישי את המרק הזה כולם התלהבו מאד. אמנם כתום וכולם כבר מכירים אבל יש לו את הקטע שלו עם החומוס. מעולה! smile
    :lol: ולמחרת כבר הכנתי כיסונים עם הבצק עם השמן + מילוי טונה . הילדים היו מרוצים עד הגג! הקפאתי כמה לא אפויים, מקווה שיצאו טוב מההקפאה. בקיצור תודה על המתכונים הנהדרים!!! אנסה גם את אחת מעוגות המיץ שלך. יש אחת מומלצת במיוחד?

    • ירדנה,ברוכה הבאה לאתרי ולמשפחתי.
      יופי שהצטרפת אלינו.
      תודה לך על השיתוף וחוות דעתכם הנהדרת על המתכונים שהכנת .אני מקווה שכל מה שתכיני יהיה בטעם של בית ונפלא.
      כל העוגות שלי הן הבייבי שלי,תבחרי אחת ותכיני.כולן נהדרות. smile
      בהצלחה ותמשיכי לשתף. smile

  11. הכנתי את המרק עם פחות בטטה ושמתי הרבה סלרי כולל העלים והכל נטחן
    זה כמו מרק כתום אבל החומוס יצר מרק שונה יצא מעולה

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *