dscf5824 - טארט טאטן של פירגה

טארט טאטן של פירגה

dscf5836 1 - טארט טאטן של פירגה

לא מקורי ולא כמו שכולם מכינים. אצלי זה מ ש ו ד ר ג כמו שאני אוהבת.
אתם מוזמנים להתנסות בעונג הזה.

מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח ר ג י ל
120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 כפות סוכר
קורט קינמון
ביצה שלמה
קורט מלח
כפית מים מוסיפים רק אם הבצק מסרב להתגבש.

הכנה:
ללוש הכל ביחד לכדור ולהניח אותו בין 2 דפי ניירות אפיה. (לא צריך לקרר)
לרדד מהבצק עיגול גדול שיקיף את התבנית ויכסה אותה עם שוליים.
אפשר לרדד דק.
"טיפ" לרידוד הבצק: מתחילים לרדד את כדור הבצק בין 2 הניירות כשכל הזמן מסובבים את הניירות וממשיכים לרדד מהמרכז החוצה). בצורה כזו יתקבל עיגול יפה וגדול.

התפוחים לטאטן:
10-12 תפוחי עץ גרנד
1/2 כוס סילאן כנרת
3 כפות סוכר חום רטוב (לא דמררה)
כף קינמון
2 כפות יין מתוק אפשר של קידוש
כפית מיץ לימון
הכנה:
מקלפים את התפוחים וחותכים לחצאים או פרוסות עבות או רבעים
שמים במחבת את הכל ביחד ומבשלים תוך הקפצה קלה 8-10 דקות או עד שהתפוחים יקבלו צבע אדום בוהק.
משהים 1/2 שעה לספיגת טעמים ואחר כך שמים במסננת לניקוז הנוזלים.

לקרמל:
כוס סוכר
50 גרם קוביות חמאה
הכנה:
שמים במחבת יבשה לגמרי את הסוכר ומנערים את המחבת עד שיתקבל מהסוכר סירופ בצבע שוקולד חלב. מיד להוסיף את קוביות החמאה ולהמשיך לנער את המחבת עד שהכל יתמזג.

"טיפ"
במקום מחבת אפשר להכין ישירות בתבנית מתאימה גם לגז וגם לתנור. ואז לבשל את הקרמל על הגז בתוך התבנית ומשם להעביר את העוגה לתנור.

כשהקרמל רותח מסירים מהאש ו מ י ד מסדרים בתוכו את התפוחים בצורה קעורה שהחלק העגול כלפי מטה.
את הבצק מעבירים עם הניר ומכסים את התפוחים. את שולי הבצק שנשאר דוחפים בעזרת כף לתוך התבנית.

לחורר את פני הבצק עם מזלג.
לאפות בחום 175 כ-40 דקות עד להשחמת הבצק ומיד להוציא מהתנור.
לחכות 5 דקות ולהפוך לצלחת הגשה גדולה ונאה.

ח ש ו ב:
תיזהרו מאד בזמן שאתם הופכים כי הקרמל רותח ועלול לגרום לכוויות קשות.
תהנו עם או בלי גלידה וניל.

עוד "טיפ"   לחמם את השאריות רק בתנור. במיקרו יגרע .

27 תגובות על “טארט טאטן של פירגה

  1. צהריים טובים פירגה כבר הרבה זמן אני מחפשת מתכון לטארט טאטן וכמובן שאכין את זה לשבת תודה ממני, אלין

    • יופי,אז הנה לך אחד טעים במיוחד ולא שיגרתי.
      תכיני ושילחי לי חוות דעת.תודה smile

  2. מאד מעונינת באפית הטארט טאטן ב….מחבת. כלומר הכנת הקרמל במחבת ,סידור התפוחים מעל הקרמל במחבת ומעל הבצק ו..לתנור.מבקשת לדעת לאיזה גודל מחבת מתאים הבצק?ועוד שאלה אפיקורסית,אם תפוחי העץ לא יעברו את הבישול שאת מציעה,אלא יושמו על הקרמל ללא בישול ……מה דעתך???יש לא מעט עוגות תפוחי עץ שאני אופה ללא בישול מקדים.תפוחי העץ מעורבבים עם סוכר לעיתים עם תוספת קינמון ,לעיתים עם תוספת פרג.

    • אסתי,ראיתי שהרוב מכינים במחבת.
      חלק לא בישלו את התפוחים. יש המון גירסאות.
      לא יודעת איך יוצא ללא בישול. אולי קשה יותר.

      גודל התבנית שהכנתי הוא 26 ולדעתי גם 28 תתאים.

      בהצלחה smile .

  3. איזה יופי של טארט אני רוצה להכין אבל רוצה לשאול האם הסילאן הוא ללא סוכר??? :?

    • הי יעלה
      הכנתי את הטאטן,אחרי עיון בהרבה מתכונים .
      החלטתי לא לדבוק במקור שהוא די בנאלי וכולם כבר מכינים.
      אשמח לחוות דעתך.
      בהצלחה smile

  4. איך מתאים לי טארט כזה מחר על הבוקר קונה מצרכים ומכינה וכמובן אעדכן אותך … ;) ליל מנוחה :P

  5. פרידה שלום, לא ברור לי עם מה מאדים את התפוחים. כתבת ״שמים במחבת את הכל יחד״. למה הכוונה ב״הכל״? תודה, נעמה

    • נעמה,את המצרכים שרשומים במתכון.ראי שוב:
      התפוחים לטאטן:
      10-12 תפוחי עץ גרנד
      1/2 כוס סילאן כנרת
      3 כפות סוכר חום רטוב (לא דמררה)
      כף קינמון
      2 כפות יין מתוק אפשר של קידוש
      כפית מיץ לימון
      הכנה:
      מקלפים את התפוחים וחות

  6. היי פירגה ושבת שלום באוקטבר הופיע מתכון של :-
    עוגת מיץ תפוחים ברוטב קינמון
    כשפתחתי באתר את המתכון הנ"ל מופיע במקומו מתכון של עוגת תפוחים סילאנית.
    לאן ולמה נעלם המתכון האם ידוע לך משהו
    תודה :cry:

    • פנינה,הנה העוגה ובאמת יש בעיה…..נסדר אותה בהקדם.

      תודה לך.

      עוד עוגת חורף נפלאה שלי, בניחוחות חמים ומנחמים. מתאים להכין אותה בכל סוגי התבניות .
      אני בחרתי להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק

      עוגת מיץ תפוחים ברוטב קינמון

      מצרכים לעוגה:
      שמים בקערה:
      כוס מיץ תפוחים (ראה תמונה) המיץ סמיך ונפלא.
      כוס יוגורט ביו 3%
      1/4 1 כוסות סוכר
      3 ביצים טרופות במטרף יד
      3/4 כוס שמן
      3 כוסות קמח תופח
      שקית סוכר וניל בתוספת קינמון .

      לערבב מצרכים רטובים
      לערבב מצרכים יבשים "לשדך" את שניהם ולצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות
      לאפות בחום 175 50- 40 דקות

      מיד כשהעוגות חמות לצקת עליהן רוטב קינמון.
      לערבב בסיר קטן:
      כף מלאה קינמון (לא לוותר)
      3 כפות סוכר
      3/4 כוס מיץ תפוחים
      לחמם 3 דקות בבחישה.
      לקרר.
      לצקת את הרוטב הקר על העוגות החמות. כשהעוגות קרות לפדר באבקת סוכר.
      תהנו.

  7. תודה רבה אישה יקרה.אגב שוב הפסקתי לקבל ממך מתכונים לצערי האחרון שהגיע למייל שלי היה ב-16 לאוקטובר "חזה עוף מוקפץ בסילאן ואננס"ומאז נאדה.המשך שבת נעימה לך. :lol:

  8. פירגה הי! הכנתי ויצא מאוד טעים ונימוח היו לי אורחים שהיו בטוחים שזה מקונדיטוריה…מאוד ממליצה להכין …לילה טוב smile שירלי

    • שירלי, ערב טוב,
      גם לנו טעים מאד. יאמי ומיוחד.
      יופי שחזרת לשתף אותי ואני מאחלת לכם המשך טעים ומפנק.
      smile לילה טוב

  9. היי פירגה.
    שאלה :
    להכנת הבצק האם אפשר להמיר את הסוכר ,
    בסילאן או בסירופ מייפל ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *