d797d79ed799d79f d797d793d7a9 - קדירת חמין מהיר על הגז

קדירת חמין מהיר על הגז

d797d79ed799d79f d797d793d7a9 1 - קדירת חמין מהיר על הגז

תבשיל מהיר משפחתי של אמצע השבוע וגם לשבת (אפשר לשמור על פלטה כל הלילה) שמתאימה ליום סגריר .

מצרכים:

סיר שיכיל בדיוק את כל המרכיבים ולא גדול מדי.
2 קילו בשר מס' 5 חתוך קוביות
שקית חומוס או שעועית של סנפרוסט 800 גרם
3 בצלים פרוסים גס
ראש שום חתוך לפרוסות
4 תפוחי אדמה חתוכים לאורך לרבעים
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה
3 כפות ריבת פובידל או סילאן
6 שזיפים מיובשים ללא גרעינים
2 כפות פפריקה מתוקה , 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 2 כפות גריל עוף, 2 כפות בהרט ( או קינמון ,כמון וכורכום) , מלח פלפל שחור .    ניתן להוסיף ביצים קשות שהוכנו מראש ולהניח בסיר בתוך שקית.

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום ומזהיבים. מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו מכל הצדדים.
מוסיפים את התבלינים והירקות ומטגנים הכל ביחד עד שהכל משחים.
ממלאים מים עד לגובה המצרכים , מרתיחים וטועמים כדי לשפר טעמים.
מכסים במכסה ומשאירים פתח צר ליציאת אדים
מבשלים על להבה קטנה כ-4 שעות.
מכינים אורז לבן ומגישים את החמין על האורז.
תהנו

42 תגובות על “קדירת חמין מהיר על הגז

  1. פירגה, ממש מתאים למזג אוי חורפי.
    בנוסף ישלי בקשה אני לא מצליחה להכין קיגל כמו שיש במעדניות שחום שחום עם איטריות דקיקות.
    אודה לך מאוד למתכון

    • הי נטע
      שטפי במסננת,לא צריך להשרות.
      מוסיפים מיד עם טיגון הבצל ועם החומוס.
      בהצלחה smile

  2. שלום לך פירגה כמה מתאים למזג אויר חורפי נראה אחלה מתכון ינוסה כבר היום :lol: :P :x

    • אייל,תבשל ביצים קשות ותקלף אותם. תכניס אותם שלמות ונקיות לנוזלי התבשיל כחצי שעה לפני ההגשה.
      זה מה שעולה לי לראש כעת.
      אם נראה לך,אז סבבה.
      smile

  3. שלום פירגה,
    אני רוצה להחמיא לך על האתר הנפלא. עשיתי כמה מתכונים שלך, ויצאו נהדר.
    אני מכינה עכשיו את מתכון החמין הנ"ל. מקווה שיצא מוצלח כמו כל יתר המתכונים.

    תודה לך, והמשיכי לספק לנו מהמתכונים הטובים שלך.
    :lol:

    • רותי,תודה וברור שיצא מוצלח. מתכונים ביתיים תמיד יוצאים הכי בעולם.לא?
      תעדכני אם אהבתם
      חיבוק וערב נפלא לכם smile

    • בוקר טוב פירגה,
      החמין יצא מעולה, אהבו מאד כולם. בנוסף הכנתי
      גם את מרק הקרופניק, ושידרגתי אותו עם תוספת של ברוקולי.
      היה מוצלח מאד.
      תודה על המתכונים הנהדרים שלך.
      יום מקסים ונפלא שיהיה לך.
      smile :lol:

      • רותי,תודה שחזרת לשתף אותי.שמחתי לקרוא שאהבתם את כל מה שהכנת.
        לבריאות ובאהבה גדולה smile
        יום נפלא ומתוק לך :lol:

  4. היי, אני חדשה באתר וממש אהבתי!!
    רציתי לשאול אם אפשר להוסיף גם רגלי עוף לתבשיל הזה?

    • ברוכה הבאה יקירתי.
      לא מכירה רגלי עוף, לצערי.
      שעועית וחומוס משימורים יצא דייסתי.
      בהצלחה smile

  5. עוד שאלה..
    את השעועית והחומוס אפשר משימורים?
    ואם יש לי יבשים, אני צריכה להשרות לפני, לא?

  6. את יודעת בוודאי שסיר לחץ פותר כל בעיהsmile
    אי לכך אני מכינה את אותו מתכון עם שידרוגים אחרים בסיר לחץ בתוספת ביצים כמובן .למשך שעה וחצי.
    חוסך זמן והטעם מממממממממממ טעים מאד ללקק את האצבעות.

  7. הכנתי ביום שישי האחרון את המאכל היוצא מהכלל הזה היה טעים מאד ברמות, וכולם אהבו את המאכל.
    יישר כוח פירגה יקרה על המתכונים שלך,
    כל הכבוד המשיכי כך ואנו נהנה ממך.

    • מלי הי חמדתי
      תודה על השיתוף והעונג גם שלי שיצא לך כל כך טעים
      לבריאות
      smile

  8. בוקר טוב,
    רעיון מצויין. אני חושבת להכין עם עוף, כי אני לא כל כך אוהבת בקר.
    האם ניסית להכין בתנור במקום על הגז?
    תודה ויום נפלא

  9. מצתרפת לכל המחמאות. את בשלנית מעווולה. תמשיכי ואנחנו נמשיך לפרגן לך
    כל הכבוד לך

  10. שלום רב לך
    היה טעים מאוד. אמשיך לנסות את מתכוניך.
    היה כידי היה שווה, היה טעיייייים ברמות.
    תודה לך וכל טוווווב.

  11. שלום פירגה,

    אני רוצה להכין אך בסיר קדרה בתנור.
    האם גם אז ארבע שעות?

    תודה

    • שיר שלום,
      זה במהותו תבשיל קדירה.
      יש באתר מתכונים רבים אחרים שמתאימים יותר לאפייה.

  12. בסוף השבוע הסוער שהיה, חיפשתי מתכון לחמין שלא דורש תנור ע"מ לחסוך בחשמל.
    לשמחתי נתקלתי במתכון שלך ולהפתעתי, המתכון פשוט ענה על כל דרישות בני המשפחה.
    אכן ניתן לבשל חמין ב 4 שעות עם טעם של חמין אמיתי. הוספתי גם ביצים קשות חצי שעה לפני
    סיום הבישול וזה שידרג את המנה.
    תבורכי !!!!

    • מיכל,כיף לקבל פידבק כזה על המתכון. אני שמחה שהכנת ושהצליח ובעיקר שאהבתם.
      תודה והמשך טעים ביחד. לבריאות.

  13. היי פירגה

    הכנתי כמה פעמיים ויצא מאד מוצלח,רציתי לדעת אם אפשר להכין עם עוף במקום בשר?

    תודה

    קרן

  14. היי פירגה אם אני עושה רק עם שעועית צריך לשנות משהו והאם שקית שלמה זה לא יותר מידי ? האם 3 כפות סילאן לא יוצא מתוק מידי ? ואם אני לא רוצה הרבה רוטב עד איזה גובה למלא את הסיר ? בתודה ושבוע טוב

    • בקר טוב אירית,
      שימי לפי מספר האנשים שאוכלים את יכולה 1/2 שקית. גם מהסילאן אפשר להפחית,למרות שהסילאן לא ממש מתוק.
      לכסות במים עד גובה התבשיל. לתת הרבה שעות בישול והנוזלים יצטמצמו.
      בהצלחה blum ובהנאה

להגיב על נטע לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *