dscf6213 - פשטידת כרובית צבעונית

פשטידת כרובית צבעונית

dscf6213 300x225 - פשטידת כרובית צבעונית

פשטידת כרובית צבעונית-פירגה

בא לי רעיון נחמד להוסיף לפשטידת כרובית קצת צבעוניות וכך היא תהיה גם חיננית וגם טעימה.

מצרכים:
כרובית די גדולה
2 תפוחי אדמה גדולים
קופסה אפונה וגזר בלי המים
בצל טרי מגורר
3-4 ביצים טריות
1/2 כוס קמח + 1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה – אפשר להוסיף מעט שמיר
1 פלפל גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
תבלינים שאני שמה אבל כל אחד יכול לשים כרצונו והבנתו :
כף אבקת מרק בצל,קורט אגוז מוסקט,מלח,פלפל שחור לטעם

אופן הכנה:
להפריד את הכרובית לפרחים ולבשל במים או במיקרו חצי בישול, שתתרכך,אבל לא לגמרי.
לגרר לקערה גדולה את הכרובית ,כדאי להשאיר גם חלקים גסים אבל רכים, שלא הכל יהיה מגורר,
לגרר גם את הבצל וגם את תפוחי האדמה ללא בישול מוקדם.
ל ס ח ו ט  היטב ( את תפוחי האדמה והבצל) מעודף נוזלים.
להוסיף את יתר המצרכים לקערה ולערבב.
לטעום ולשבח טעמים.
לי יצאו 2 תבניות אינגליש קייק + 3 מאפינסים. לשמן את התבניות.
כן,אפשר להכין במאפינס כדי לגוון.
אפיה בערך שעה בחום 175 ואם לא מספיק,אז להמשיך לאפות עד שמוכן ומשחים יפה.
תהנו

36 תגובות על “פשטידת כרובית צבעונית

  1. ינוסה בטח שיינוסה,
    פירגה רק הערה קטנה
    כשאני מבשלת כרובית במים,תמיד
    אבל תמיד מוסיפה כפית של קימל טחון
    ו/או מעט כמון טחון
    מוציא,את הריח האופייני של הכרוב
    וומוסיף טעם נעים,ומשדרג
    מקווה שעזרתי !!!
    רחלי
    ;) ;)

    • יש סבתות שמוסיפות,קליפת לימון,למיים של הכרובית
      או כפית חומץ,אך אני מצאתי שקימל,או כמון,הכי,מתאימים,ומשדרגים

  2. ערב חמים,ונעים,רצוי מאוד עם אוכל של פירגה
    מדהים,איך ילדים מפונקים(סרבנים,,,),של אוכל
    טורפים בשקיקה את מאכלייך,מדהים
    מתי יוצא הספר,שלך,פירגה??????????
    אוהבים,מחבקים,ומפרגנים,מאוד,אין כמוך
    שיהיה לך רק טוב,ולכל משפחתך,הנרחבת,על כל צאציה,המוכשרים !!
    רק אהבה ,ובריאות
    רחלי,וצאציה,,,ובעלה,,המפרגן לך פירגה,
    ;) ;)

  3. הי זה נראה מהמם ינוסה מחר בע"ה.
    אני אוהבת את המתכונים שלך כל מתכון יוצא טעים smile
    ורק בזכותך התחלתי לבשל תודה רבה לך אין כמוך אשרייך. מירי ;)

    • כיף מירי
      שמחתי מאד לקרוא שאת נהנית באתר ומכינה ממנו מטעמים.
      שימשיך להיות טעים ותמיד ביחד smile

  4. איזה כיף לקום בבוקר עם מתכון חדש ״בלב״ תודה ובוקר טוב לך … כמובן שמרשם ייעשה בימים הקרובים smile

  5. בוקר טוב לך פירגה

    נראה טעים ואין לי שמץ של ספק, שגם הטעם באכילה מעולה-כי אין במתכונים שלך פיספוסים. תודה על שאת כזו. המשך יום טוב ובשורות טובות
    :lol:

  6. בוקר טוב פירגוש (מקווה שאת בסדר עם שם החיבה הזה :-D)
    נראה לי מתכון מעולה! בדיוק פתחתי את האתר לקבל רעיון לארוחת הצהריים..
    2 שאלות:
    מטעמי כשרות אני משתמשת בכרובית קפואה. יש לך מושג כמה זמן צריך לבשל אותה להתרככות חלקית? ומה בערך משקל הכרובית שהשתמשת בה? שאני אדע אם מתאים משקל השקית..
    אהבתי את הרעיון לאפות את זה בתבנית מאפינס. האם גם שם זה אפיה של שעה או פחות?
    תודה מראש. והמשך יום מקסים אשה..

    • הי מגי,פירגוש זה נחמד.תודה. ;)
      תשתמשי בשקית קפואה של 800 גרם. תרתיחי אותה כ-10 דקות כדי שגם החלקים הקשים יתרככו.
      פשוט שהיא לא תהיה דייסתית ויישארו גושים קצת פריכים.
      את המאפינס תאפי 40 דקות ותבדקי שהם מוכנים.
      יום מקסים גם לך וחיבוק בהצלחה smile

  7. בדיוק קניתי כרובית.אכין הוים את הפשטידה.לא הבנתי לגבי פרוסת לחם .תוכלי להסביר?

    תודה smile smile smile smile

  8. פשטידה טעימה מאוד מזכיר את הפשטידות של המרוקאים אבל אלה יותר טובות ללא כמויות השמן ששמים מעולה תודה רבה לך

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *