d790d799d7a8d799d7a1 17 - קנלוני בטטה וגבינות ברוטב שמנת אדום

קנלוני בטטה וגבינות ברוטב שמנת אדום

d790d799d7a8d799d7a1 17 1 - קנלוני בטטה וגבינות ברוטב שמנת אדוםהכל בחוש,ללא טיגונים והכנות מיותרות.
תכינו ותגידו בעצמכם,האם אין זה הפלא ופלא וכל כך טעים……

מצרכים:
20 יחידות קנלוני לתבנית בינונית חד פעמית (ממלא את התבנית לגמרי וצפוף בשכבה אחת).
רצוי לא להכין 2 שכבות.

למלית:
2 בטטות בינוניות לכיוון הגדולות במשקל כולל של : 800 —850 גרם
200גרם חמד 5% או פטה
100 גרם צהובה פרמז'ן/קשקבל או מעורבת אחרת לפי טעם אישי.
מלח, פלפל שחור

לקלף ולבשל את הבטטות כ-20 דקות עד שרכות. למעוך את הבטטות לפירה. לערבב עם הגבינות והתבלינים.

מצרכים לרוטב בקנקן עמוק (ללא בישול):
שקית בצל מטוגן 80 עד 100 גרם.
800 גרם – קופסה של עגבניות מרוסקות בטעם שום או לכתוש 3 שיני שום לעגבניות.
מיכל שמנת מתוקה שאיזה שרוצים אפשר לבישול ואפשר להקצפה. (250 גרם)
כף שטוחה סוכר
כף שמן זית
1/4 כפית אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור להשלמת הטעם.מי שאוהב אורגנו יוסיף קצת.
ל ע ר ב ב. לטעום ולשבח.

להכין בקערה (בנוסף למה שרשום למלית):
100 גרם גבינה קשקבל+100 גרם גבינה עמק לפיזור.

הכנה:
משמנים היטב תבנית חד פעמית בינונית
ממלאים את הקנלוני במלית ומסדרים אותם צפוף בתבנית.
מפזרים את הגבינות ויוצקים את כל הרוטב. הרוטב חייב לכסות את כל הקנלוני.
מכסים בניר כסף ומהדקים בו את התבנית.
מחממים תנור לחום 200 ומכניסים את התבנית לאפייה של כ-30 דקות.

לפני הארוחה מחממים שוב עם הניר ומסירים ל-5 דקות אחרונות.

הערה "טיפ" שלי

לפני החימום להגשה,פיזרתי עוד קצת גבינה צהובה למעלה.
תהנו.

11 תגובות על “קנלוני בטטה וגבינות ברוטב שמנת אדום

  1. בוקר אור פירגה יקרה
    אני לא רושמת במקום הנכון- אני יודעת
    מחפשת מתכון לתבשיל/סלט לייצ'ו עם זיתים , מתארת לעצמי שאת מכירה .
    ניסיתי לאתר במתכוניך ולא הצלחתי, אם תצליחי לכוון אותי אודה לך מאד.
    המשך יום נעים ופורה
    מחבקת אסתי smile smile smile smile

  2. שלום פירגה,
    מאחר ואף פעם לא עשיתי קנלוני, ואני מאוד מאוד רוצה סוף סוף לנסות לעשות אותם.
    יש לי 2 שאלות :
    איך הכי קל ופשוט למלא אותם ??? בכפית או בידיים ?
    אם אופים אותם צפוף ומעל שופכים את הרוטב, האם הם לא הופכים לעיסה אחת (כמו פשטידה או לזניה)
    ולא נשארים אחד אחד ??? כדי שיהיו יפים בהגשה ??
    תודה על כל מה שאת מכינה ומנסה עבורנו ומשתפת אותנו בכל המתכונים שלך :lol: :lol:
    חיבוק גדול smile smile

    • מירי,פשוט אחרי שיוצקים את הרוטב תסמני את השבילים עם האצבעות..
      אחרי האפייה תמצאי את השבילים ואז את יכולה להוציא עם מרית אחד אחד.
      לבריאות ובאהבה גדולה smile

      • מנצלת את השרשור וחוזרת על שאלתה של מירי החיפאית.
        איך הכי קל/נוח למלאת את הקנלוני?

        ותודה על הבלוג הנהדר. :lol:

  3. תודה על המתכון. מנסיון קודם לא קל למלא את הקנלוני ושאלתי היא: האם אפשר להשתמש בדפי לזניה במקום?

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *