d7a4d79cd7a4d79cd799d79d d7a9d7a8d794d794 - פלפל ממולא

פלפל ממולא

שרהה - פלפל ממולא

אביב זה פסח והממולאים חוגגים
מעיתון של פעם בטעם של עוד ממלאים ירקות במלית אביבית בלי בשר.

מצרכים:

6 פלפלים
6 עגבניות גדולות וקשות
קילו בצל
שמן לטיגון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
חצי צרור שמיר קצוץ דק
חצי צרור נענע קצוצה דק
מלח
פלפל
1/3 כוס מיץ לימון
כפית סוכר
2 כוסות אורז רחוץ ומסונן
3 כוסות מים

אופן ההכנה:
קוטמים את ראשי הפלפלים ומרוקנים מתוכן. מרוקנים את תוכן העגבניות והופכים לניקוז הנוזלים.
את ראשי הפלפלים והעגבניות הקטומים לשמור לכיסוי. את תוכן העגבניות לשמור…..
חולטים 2-3 בצלים גדולים במים רותחים ומלח 3 דקות.
מסירים את הגלדים הגדולים. משאירים אותם למילוי.
את היתר קוצצים ומטגנים בשמן. מזהיבים.
מוסיפים לבצל את עשבי התיבול, תבלינים,לימון, סוכר ומערבבים. מוסיפים את האורז ובוחשים על אש קטנה 5 דקות.
מוסיפים כוס מים ובוחשים. מבשלים מכוסה כ-10 דקות.
מכבים את הלהבה ומצננים רבע שעה
שלב האפייה:
בינתיים מסדרים את הפלפלים העגבניות והבצלים בסיר רחב ושטוח, שמתאים לאפיה.
ממלאים אותם במילוי ומכסים בראשים הקטומים.
מרסקים על פומפייה את פנים העגבניות שהוצאו ויוצקים על פני הממולאים .יוצקים גם 2 כוסות מים. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים בחום 150 מעלות 35 דקות.
בודקים שהאורז רך ואם לא,ממשיכים לאפות מכוסה בניר כסף.
משאירים בתנור מכובה עוד חצי שעה.
ניתן לבשל על הגז על להבה נמוכה.
תהנו

18 תגובות על “פלפל ממולא

  1. יקירתי, המתכונים שלך הם ,סוף הדרך, אך לצערי לא מתאימים לציבור שלא אוכל קטניות. אנחנו לא אוכלים אורז בפסח. אשמח למתכונים בלי קטניות .חג שמח

  2. היי פירגה האם אפשר לשים פטרוזיליה,שמיר ונענע יבשים ?

    ולכל אוכלי הקיטניות רוצים תבשלו לא רוצים אל תבשלו אך למה כל ההערות

    חג שמח לכולם עם ובלי הקיטניות :lol:

    • לדן,עדיף טרי. אפשר גם יבש,אבל יהיה פחות ארומטי וצבעוני.
      חג שמח smile

  3. מברכת אותך ואת משפחתך בברכת חג אביב שמח, ותודה על כל המתכונים הנפלאים!!!

  4. אשמח להכין את הפלפל . משפחתי היזמינה שאבל לה לשון. קניתי לשון כבושה. האם מספיק לבשל רק במים. תודה על תשובה מהירה וחג שמח

  5. 1 ק"ג בצל נראה לי מוגזם אבל אני מכינה משהו דומה וישר אופה ךךא בישול מוקדם. לגבי אלה שלא אוכלים קטניות אפשר להשתמש בקינואה. מומלץ.

להגיב על דן הבשלן לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *