d7a4d799d7aad794d794 d7a4d795d7a7d7a6 - פיתות קראנצ'יות בקלי קלות

פיתות קראנצ'יות בקלי קלות

פוקצה - פיתות קראנצ'יות בקלי קלות

קצת על הפיתות הנפלאות האלה.
הפיתות לא נפתחות. אין אפשרות למלא. אבל הן דקות, רכות ויש בהן חלקים יותר קראנצ'יים . מפתיעים.
את הפיתות הכנתי מבצק הפרעצלים שלי שהוא רב גווני למאפי שמרים רבים וטובים. את המאפים תמצאו בקטגוריה:שמרים,פיצה,פוקצ'ה ולחמים. לא צריך לעשות את הפיתות עגולות ואפשר להכין בשיטה חופשית על השיש וכל צורה שתצא לכם, טעימה בפני עצמה. תקפיאו,תחממו שוב (לא במיקרו) ותהנו כאילו והרגע אפיתם אותם.
ממליצה בחום ותעבירו הלאה שכולם יהנו.

ס"ה יצאו לי 16 פיתות ג ד ו ל ו ת.

מצרכים בקערה:
5 כוסות קמח לבן רגיל או קמח שטיבל 1
כף סילאן
2 כפות סוכר לבן
כף וחצי שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים
5 כפות שמן
כפית מלח
לערבב את הקמח+השמרים. להוסיף את יתר המצרכים היבשים ולערבב.
יוצקים לקערת היבשים את החומרים הרטובים ולשים ביד כ-3 דקות לבצק דביק (לא להוסיף קמח)
הבצק אמנם ד ב י ק אבל נפרד מדפנות הקערה.
מעבירים למקרר מכוסה בניילון.
כשהבצק מכפיל נפח הוא מוכן. בכל אופן,הזמן המשוער הוא מינימום 3 שעות.

אופן הכנה:
1. להניח ניר אפיה על התבניות ולהבריש אותו בשמן זית
2. להכין כדורי בצק על שיש מ ש ו מ ן בנדיבות ובעזרת האצבעות לשטח אותם על השמן לפיתות שטוחות. אני שמתי 4 פיתות גדולות על תבנית גדולה של התנור.
להניח על ניר האפייה ולפזר זעתר/שומשום או כלום. לתת לפיתות לנוח בערך 20 דקות לפני האפייה.
אופים בחום 200 מעלות בתנור שחומם מ ר א ש כ-15 דקות.
"טיפים"
1. לא לקמץ בשמן זית. לשים בנדיבות על השיש.
2. ניתן להקפאה ואחרי הפשרה קלה וחימום בתנור,יוצא טרי ונהדר.
תהנו

7 תגובות על “פיתות קראנצ'יות בקלי קלות

  1. בוקר טוב פירגה

    מה שלומך?
    איך עברת את הימים החמים?

    אני מבינה שצריך להשתמש כאן בשמן זית (כדי לעשות את הצורה)

    תודה ויום נפלא
    תבורכי אישה יקרה
    smile

    • רותי יקרה שלום, תודה רבה.
      כמו כולם,רוב הזמן במזגנים :P
      שימי שמן זית על השיש.
      מקווה שתאהבו ותהנו.
      יום נפלא smile

להגיב על מורן לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *