d7a4d7a9d798d799d793d7aa d79bd7a8d795d791d799d7aa d795d791d798d798d794 d797d793d7a9 - פשטידת כרובית טעימה

פשטידת כרובית טעימה

כרובית ובטטה חדש - פשטידת כרובית טעימה

מצרכים בקערה גדולה:
כרובית ג ד ו ל ה מרוככת לחתיכות גדולות –למעוך קלות (אפשר לרכך במיקרו)
בטטה גדולה מבושלת וחתוכה לקוביות – לא חובה
4 כפות גדושות קמח תופח או רגיל
4 ביצים מספר 1— טרופות היטב במזלג
בצל גדול קצוץ ומטוגן ב-4 כפות שמן
מיכל שמנת אבל אפשר גם יוגורט ביו 3%
חבילה גבינה "טוב טעם"
כוס גבינה צהובה מגוררת או פחות אם שומרים על גיזרה…..
4-5 כפות שמן קנולה – בנוסף לשמן שהבצל טוגן
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
עשבי תיבול לטעמכם (לא הוספתי)
לשמן תבנית מלבנית עמוקה
מכניסים את הבלילה ומיישרים מעט עם כף היד.
מקשטים
אופים כ-50 דקות בחום 170 מעלות.
תהנו

13 תגובות על “פשטידת כרובית טעימה

  1. האם שמת עגבניות שרי וזיתים ב"מקשטים" או שזה הוכן לחוד ורק הונח ביחד? האם להכין ביחד גורם לעבגניות להגיר נוזלים?

  2. פירגה יקרה,
    תודה על הבלוג הנפלא שלך ועל המתכונים הנהדרים.

    הכנתי ביום שישי את הפשטידה הזאת והיא באמת הכי טעימה בעולם.

    לקחתי כרובית גדולה מאוד, בטטה גדולה, שני תפוחי אדמה בינונים ובצל בינוני.
    את הבצל טיגנתי. את שאר הירקות חתכתי ושמתי בסיר אידוי, כדי לרכך אותם. זה לקח לפחות שעה.

    הוספתי 500 גר' גבינה, חצי גביע שמנת חמוצה, גביע יוגורט 3% שומן, כפית מלח, פלפל שחור, כפית וחצי פרסקו עירית, טימין, שתי כפיות של אבקת מרק ירקות ללא גלוטן וכמו במתכון ארבע ביצים וארבע כפות קמח ללא גלוטן. קצת אגוז מוסקט ושמן.
    יצאה כמות גדולה מאוד אשר חילקתי אותה בשתי תבניות (גדולה וקטנה) ואפיתי כשעה, לאחר שפיזרתי מעל גבינה צהובה.

    יצא מעדן. כולם טרפו וליקקו את האצבעות.

    מתכון מושלם, מושלם, מושלם.

    תודה רבה,

    תמי

    • תמי יקרה בקר אור
      כיף היה להתעורר בבקר ודבר ראשון לקרוא את התגובה הטעימה שלך על הפשטידה.
      תודה על הפירוט והמחמאות.
      תמשיכי להכין ולהצליח ושכולם יהנו smile
      שבוע נפלא לך smile

  3. פירגה שלום,

    האם אפשר להשתמש בגבינה לבנה רכה רגילה במקום בטוב טעם?

    תודה על המתכונים הנפלאים שלך ,שתמיד מצליחים וזוכים למחמאות.

    חג שמח!
    אילנה

    • אילנה הלבנות רכות מדי. כדאי טוב טעם, או כנען או טוברוג.
      בהצלחה וחג שמח smile

  4. פירגה שלי
    שאלה לי אלייך
    אני מנסה לשמור ומתה להכין את הפשטידות שלך ואוהבת מאוד חלבי
    מה לעשות לגבי גבינה צהובה, במה להחליף? האם עדיף בגבינת עיזים או בולגרית או צרפתית?
    תודה שרי

    • שרי יקרה, כל גבינה מתאימה. את יכולה בחור גבינות רזות אפילו פחות מ5%. שימי מה שאתם אוהבים.
      בהצלחה והמון הנאה smile smile

  5. היי פירגה
    כשמשתמשים בקמח רגיל ,כמה אבקת -אפיה יש להוסיף ,לכול כוס קמח ,כדי שיהיה לקמח תופח?
    אודה לתשובתך.
    שרון.

להגיב על אילנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *