dscf8446 - פשטידת גבינה במלית חצילים בטעם כבד

פשטידת גבינה במלית חצילים בטעם כבד

DSCF8447 - פשטידת גבינה במלית חצילים בטעם כבדמדליק? בטוח  טעים…..מגוון טעמים לפי בחירה – לחג השבועות

אפשר לקנות חצילים בטעם כבד או להכין לבד בבית. מתכון למטה.

מצרכים בקערה לבצק גבינה:
4 ביצים
1/2 כוס שמן
500 גרם גבינה לבנה 5%
10 כפות קמח תופח
מלח לטעם

לפיזור לפני האפייה:

3/4 כוס גבינה פרמז'ן או צהובה מגוררת אחרת לפיזור לפני האפייה

אופן הכנה לבצק הגבינה:
לערבב ביצים ושמן להוסיף גבינה לבנה ובסוף קמח ותבלינים. (שלא יהיו גושים ).
יוצקים לתבנית חד פעמית 27X33.

בעזרת כף עושים על פני המאפה שקעים במרווחים של כ-4 ס"מ זה מזו.

מכניסים לכל שקע ממרח או סלט לפי בחירתכם.

מעל לכל ולפני האפייה, מפזרים את הגבינה הצהובה.

אופים בחום 180 כ-45 דקות או שיזהיב ונוטה לצבע חום.

מלית חצילים בטעם כבד (הכמות מספיקה ל-2 מאפים):

חציל  מקולף חתוך ל-4 פרוסות עבות
שמים בתבנית על ניר אפיה משומן
מרססים את פרוסות החצילים בשמן
שמים מעט מלח וכמה עלי רוזמרין (לא חובה)
אופים עד שרך מאד.
בצל גדול קצוץ+כף שמן
3 ביצים
מלח ופלפל שחור
הכנה:
מטגנים את הבצל בכף שמן עד הזהבה.
מוסיפים את החציל הקלוי  והביצים,מלח ופלפל ומערבבים כדקותיים עד שהביצים נקרשות.
מקררים.

"טיפ"
כמובן אפשר כל סוג של מלית ובכל טעם.
תהנו.

28 תגובות על “פשטידת גבינה במלית חצילים בטעם כבד

  1. הי. האמת שלא הבנתי כלום ודוקא נשמע טעים.
    אשמח לתמונות במהלך העבודה על מנת לראות איך אמור להיראות כל חלק.

    יש בצק כבסיס? והוא עם גבינה לבנה ופרמזן?
    אחרי הפרמזן יש עוד ביצים או שאלו אותם ביצים מלמעלה?
    את הבצק הזה יוצקים? – הוא יוצא נוזלי?
    אופים אותו בנפרד ואח"כ אופים שוב עם החציל?
    האם מועכים את החציל או שמטגנים פרוסות ענק עם ביצה טריה ומוציאים ישירות לבצק?
    איזו גבינה מפזרים בסוף?

    כשאת מתכוונת כל מלית – זה הולך עם מתוק גם?

    • נטע זה הרבה יותר פשוט.
      מכינים את הבצק ויוצקים לתבנית ואז עושים גומות ומכניסים לגומות סלט חצילים בטעם כבד ואפשר גם קנוי.
      ואופים הכל ביחד כמו פשטידה רגילה.
      בהצלחה. smile

  2. אולי אפשר במקום לעבוד קשה ולעשות חצילים בטעם כבד לקנות סלט מוכן מהסופר :

  3. 1. שאלה ראשונה – האם לפזר גבינה צהובה על קרקעית התבנית ומעליה את העיסה הראשונה? כי כתוב 3/4 כוס פרנמזן לפיזור לפני האפייה.
    2. שאלה נוספת – האם יש לטחון את החצילים אחרי האפייה? הרי מכניסים אותם לתנור כפרוסות?
    תודה מראש,

    • נורית הי,
      כשהתבנית כבר מוכנה,לפני הכנסתה לתנור מפזרים למעלה את 3/4 כוס הפרמז'ן.

      את החצילים לא טוחנים כי באופן טבעי כשמערבבים אותם עם הביצים והתבלינים הם נמעכים. (לא צריך למעוך לגמרי)

      smile

  4. פירגה יקרה כתבת שמוסיפים ביציפ לבצל המטוגן והחצילים ומערבבים, לא הבנתי כמה ביצים הרי הכנסנו את 4 הביצים לבצק, האם ביצים נוספות?
    תודה שבת שלום נראה מדהים

    • לאה,4 ביצים זה למאפה שאופים בהתחלה.
      אחר כך מכינים את סלט החצילים עם ביצים לפי מה שרשמתי.
      שבת שלום smile

  5. הכנתי אתמול למשפחה עם שינוי קל : למעלה פיזרתי בגומות סלט חצילים עם טחינה מוכן וזרעוני חמניות.
    יצא כמו עוגת גבינה רק מלוחה. פשוט מעדן!
    פירגה , התעלית על עצמך- כל כך פשוט וכל כך טעים :lol: :lol: :lol: :lol:

    • צהריים טובים יעלה.
      שימחת אותי בהתלהבות. זו המלצה נפלאה למתכון.
      את יכולה להתאים כל מלית שאהובה עליכם ואפילו לחלק את המאפה ולשים כמה סוגי מליות.
      באהבה והמשך טעים ביחד smile

  6. הכנתי לערב שבת וכולם התענגו. אמרו שכבר הרבה זמן לא הכנתי מאפה כלכך טעים. תודה רבה.

    • תודה רבה תמר. תוכלי להבא להחליף את המלית ולהנות מטעמים חדשים.
      לבריאות והמשך טעים לכולכם smile

  7. smile יצא מעולה כמו תמיד.אין עלייך פירגה יקרה…לשבת אני מכינה את הרובה בתודה יקירה :lol: ורגול עם בשר :x

  8. הכנתי את הפשטידה עם מילוי מוכן ויצא נהדר, אבל כשהוצאתי את התבנית מהתנור הפשטידה
    שהיתה יפה וגבוהה "צנחה" ואבדה גובה. האם יש דרך למנוע זאת?
    תודה על תשובתך

    • יעל,אין לי מושג.למה זה קרה.
      עשית בתבנית שרשומה? זה מתכון קל מאד. אין הרבה מה לעשות,רק לערבב ולצקת.
      האמת שאצלי היא אף פעם לא עולה ונשארת בגובה סביר. יוצאות מנות יפות.
      תנסי שוב ותעדכני אותי smile

  9. היי פירגה, אצלי לא אוהבים חצילים בטעם כבד, מה אפשר לשים במקום?

    • סמדר שלום
      את יכולה לשים כל ממרח שלטעמך משתלב עם גבינה.
      טונה,ירקות,אנטיפסטי וכו'…..

  10. הי פירגה, האם לדעתך אפשר להכין עם פטריות במקום חצילים? אם כן איזה כמות של פטריות?

להגיב על תמר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *