ילדים אוהבים ונהנים אגב, את הפתיתים (לא מבושלים) אני מערבבת עם עיסת הבשר.
שמים בקערה :
חצי קילו בשר טחון איזה שאוהבים אפשר מעורב
1/2 כוס פתיתים לא מבושלים
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה שלמה
כפית ממרח חומוס
כפית סילאן או דבש
מלח ופלפל וקורט כורכום .אפשר להוסיף גם קצת פטרוזיליה קצוצה
לערבב
להכין כדורים ולהניח על השיש
מכינים רוטב בסיר שטוח ורחב
בצל קצוץ מוזהב בשמן
מוסיפים:
שו שום מעוכה
כף סילאן
רסק עגבניות קטן 100 ג'
להוסיף מלח, פלפל, כף מלאה פפריקה מתוקה וקורט כורכום
כף אבקת מרק עוף
4 כוסות מים רותחים
מרתיחים וטועמים ומשפרים טעם
מכניסים את הקציצות
מוסיפים מים בגובה הקציצות
לבדוק אם צריך להוסיף מים בזמן הבישול
מנמיכים את האש להכי קטנה ומבשלים כ-40 דקות.
מנערים קלות מדי פעם את הסיר
תהנו
פירגה יקרה, אשת חייל,
אני כאן בעבודה, מה את גורמת לי? בא לי עכשיו להכין את זה.
תבורכי
רותי חמדתי,תכיני שתהנו גם אתם.
חיבוק
עושה חשק להכינם לשבת. כך אעשה!
בוקר טוב,
מתי מכניסים את הפתיתים..?
כתוב בקערה עם הבשר
שלום פירגה – מה מוסיפה כף ממרח חומוס למתכון?
יפה,אני מוסיפה כמעט לכל דבר כף סלט חומוס או טחינה.
תנסי פעם ותראי אם לטעמך.
:lol:
סקירת מדי טמפרטורה למטבח, צלייה, בישול, אפייה, טמפרור..
http://www.glouds.com/kitchen-thermometer/
האם הכדורים לא מתפרקים בבישול ללא טיגון מקדים? חוששת שיתפרקו לי , אני בד"כ מטגנת את הכדורים לפני, מה דעתך?
ערב טוב אסנת,
לא צריך להתפרק. שימי כדור אחד ותראי איך הוא מתנהג. אם הוא נשאר שלם,אז תכניסי את כולם בזהירות.
אם הוא מתפרק תלושי שוב עם תוספת ביצה ועוד פירורי לחם עד שיתגבש.
בהצלחה
תודה כפולה. גם על המתכון וגם על הרעיון שיחסוך לי זמן טיגון וקלוריות :lol:
תודה רבה. יש באתר עוד כמה מתכוני קציצות וכדורי בשר ללא טיגון.
היי פירגה אפשר רק עם עוף טחון ?
כתבתי איזה שאוהבים
היי פירגה האם גם עם עוף צריך לבשל 40 דקות או פחות והאם צריך לכסות את הסיר תודה ויום נעים וחמים
גם עם עוף יוצא טעים יותר בבישול ארוך על להבה קטנה.
בכל בישול מכסים ומשאירים פתח ליציאת אדים.
היי פירגה,
אפשר במקום הבשר ,
להכין עם טונה מקופסא ? שילוב פתיתים וטונה ברוטב, נשמע די מתאים.
מה דעתך יתאים ?
שושי הי,
לי לא הצליח עם דגים.
יכול להיות שתשחקי אותה ולך כן יצליח.
לקציצות דגים ,מכינים אותו הדבר,
אבל,,במקום פירורי -הלחם, מוסיפים 2 תפוח-אדמה מבושלים ורכים, ומעוכים לפירה.
ויוצאים קציצות יציבות וממש טעימות.
יצא מאוד טעים, נהננו- אבל זה רק לגבי המבוגרים.
לילדים זה היה קצת יותר מדי סטייה מהקציצות הנורמטיביות…..
הי שניצל,
כל ילד וטעמו ;) :lol: חלק מאד אוהבים.
מודה ותודה על השיתוף והכנות
הי פירגה, הכנתי. מתכון מוצלח ללא טיגון , וטעים מאד. תודה.
הי תמר,
התגובה כלבבי.
שימחת אותי מאד.
המשך טעים ולבריאות
איזה מתכון כיפי.
אנסה עוד היום.
בשעת הבישול הסיר מכוסה?
ובכלל ,כיף אצלך.
תודה :lol: ושבת שלןם
הי אורית,בבישולים אני מכסה….אבל תמיד משאירה פתח צר ליציאת אדים.
שיהיה בהצלחה וטעים ;) :lol:
בעצם אני תמיד מכסה וכשצריך
משאירה פתח ליציאת אדים.
עכשיו אני רואה שכתבת את זה באחת מתשובותייך.
סליחה
ושוב שבת שלום.
פירגה שלום,
א. מבחינתי האתר שלך הוא אוצר המתכונים האולטימטיבי, כבר שנים. תודה רבה!
ב. האם אפשר פשוט להשמיט את ממרח החומוס, או שצריך משהו במקום בשביל המרקם?
שבת שלום
עכשיו ראיתי שזה רק כפית, אז מניח שזה לא כ״כ משמעותי…
הי רפאל,תודה. בכיף של כולנו.
החומוס לא חשוב כל כך. בפעם הבאה תשים אותו…..
לבריאות ושבת שלום
אפשר לעשות בלי פתיתים לפסח? מאד אוהבים אצלי את הקציצות
דורית,פשוט תוסיפי קמח מצה במקום.
בהצלחה