DSCF8882 640x410 - עוגת גבינה בפירורים זהובים נמסה ורכה כמו בסיפורים

עוגת גבינה בפירורים זהובים נמסה ורכה כמו בסיפורים

 

DSCF8885 - עוגת גבינה בפירורים זהובים נמסה ורכה כמו בסיפוריםבמחברת ההפתעות הדהויה נמצאה עוגת הגבינה קסומה.
עוגה רכה ונימוחה גבינתית ופירורית.
חשוב: את העוגה לאפות רק עד הזהבה יפה של הפירורים וכך תשמרו את טעם הגבינה .
התבנית שמתאימה ביותר לעוגה 27X33 משומנת.
לעוגה הזו דרושה רק קערה אחת גדולה . מכינים את הבצק ובאותה קערה (ללא שטיפה) מכינים את המלית.
אין צורך להקציף ואין צורך לאפות תחילה את התחתית.

המצרכים לבצק בקערה:
200 גרם מרגרינה/חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
ביצה שלמה
שקית סוכר וניל
1/4 2 כוסת קמח תופח
קורט קינמון מוסיף המון
ללוש לכדור בצק נעים ולחלק ל- 2 חלקים שווים
לשמן תבנית ולפזר מעט קמח.
לשטח חצי מהבצק באופן שווה בתחתית התבנית.
את הבצק הנותר לשמור בפריזר על צלחת בגושים קטנים כדי להקל על גירור הפירורים

המצרכים באותה קערה למלית:
4 מיכלי גבינה לבנה 5% = קילו גבינה
מיכל שמנת חמוצה 9%
חבילה שלמה אבקת אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס סוכר
ביצה שלמה
צימוקים וקליפת לימון לפי טעם אישי
לערבב בעזרת כף ולצקת על הבצק. ליישר.
לפורר מעל לגבינה במגררת גסה, את הבצק שהשארנו בפריזר.
מכניסים לתנור חם – 175 מעלות.
אחרי 40 דקות מכסים ברפיון בניר כסף ואופים עוד 15 דקות.
חשוב מאד: הפירורים צריכים להיות זהובים ונוטים טיפונת לחום.
העוגה עדיין לא יציבה והיא תתייצב אחרי קירור של כמה שעות במקרר.
תהנו
המלצה:
פריגה העוגה הזו טעימה..ואפשר לשדרג ו הים רגוע ו
21:02 | 25/11/09
חולה על עוגות גבינה !!!
אולם עוגת הגבינה והפרורים של פריגה שוכנת קבע אצלי ..
קלה להכנה ואפשר לשדרג כך שכל פעם הטעם שונה …
והתוספות שאצלי אהבו
לפזר מעל  שוקלד ציפס לבן ,חום, ואגוזים
על הבצק בתחתית  לסדר משמשים מלפתן או שזפים או אננס או אפרסקים . בכל פעם הטעם שונה..
ומה שכייף בעוגה הזו שניתן להקפיא ולהפשיר ללא חימום , טעמה ומרקמה לא משתנה.
ממליצה בחום על העוגה .

בתגובות , ראו תגובה של הים הרגוע שממליצה כשאופים בתבנית עגולה, לאפות חלקית את הבצק התחתון.

המלצה שלי לשטח כמות קטנה של בצק כדי שלא יצא עבה מדי .

אני ממליצה בחום להיצמד לתבנית 27X33.

90 תגובות על “עוגת גבינה בפירורים זהובים נמסה ורכה כמו בסיפורים

  1. יסיתי…. עכשיו מצטננת על הרשת של התנור המכובה….
    הופתעתי מקלות ההכנה ומהניחוח הנפלא שהתפשט ברחבי הבית.
    הוספתי לבלילת הגבינה גם 100 גרם חמוציות (חשבתי שאם צימוקים מתאים – אז למה חמוציות לא? וצימוקים לא היה….). אין לי ספק שמחר יהיה טעיםםםםם (כמה חבל שצריך להתאפק עד מחר).
    תודה smile

    • עדי ערב טוב
      קל,זה המוטו שלנו.קל מהיר וטעים…….טעים.
      מקווה שלא יהיה לכם חמוץ בגלל החמוציות.
      ספרי לנו שנדע smile ;)

  2. פירגה,
    חיכינו עד למחרת להתייצבות העוגה.
    נטעמה כבר בקפה של הבוקר…… החמוציות (המיובשות, יש לציין, כנראה שכחתי….) הוסיפו המון טעם טעייייייייםםםםםם!!!!!!!!
    אני ממליצה בחום !
    בפעם הבאה אנסה גם עם צימוקים (כי זה בטוח ילך טוב, כמו שבלינצ'ס עם גבינה וצימוקים הולך מצויין),
    פשוט כי ממש מתחשק לי ;)

    • עדי יקרה
      תודה
      האמת,חששתי מעט לגבי החמוציות.
      תודה רבה שהבאת תגובה טעימה.
      חן חן על ההמלצה.באמת עוגה נהדרת. smile

  3. פירגה שלום,
    חייבת להגיד לך שהשתמשתי במילוי הגבינה שלך (גבינה טוב טעם+שמנת+תמצית וניל+אינסטנט וניל)
    כמלית של בצק פילו, יצאה עוגה חלומית. עוגה קלה להכנה, הבצק מוכן, ממלאים ומגלגלים לרולדה.
    נהדר. שיהיה לך שבוע טוב.

  4. :idea: עוגה מעולה :!:
    וכל פעם מוסיפה דבר אחר, כבר הוספתי משמשים מלפתן , דובדבנים , פטל ,
    והיום הכנתי עם שוקלד לבן ואגוזים בשכבת הפירורים …
    עוגה נפלאה!!! :lol:

    • טלי מקסימה איזה רעיון שידרוגי נפלא התוספות האלה.
      אומץ בחום.
      תודה גם על ההמלצה לעוגה smile :lol:

    • אלה הי
      התבנית שהכי מתאימה היא ה מ ק ו ר י ת לעוגה הזו בגודל 27X33 .
      מנסיון של להכין את העוגה בתבנית עגולה חזרתי להכין בתבנית מלבנית.
      לדעתי תבנית 26 יותר תתאים. ועוד משהו, אם את מכינה בתבנית עגולה תדאגי שלא תהיה שכבה עבה של בצק בתחתית .כשהבצק עבה מדי כל הטעם של העוגה משתנה.
      תאפי את העוגה עד לגוון זהוב כמו בתמונה.
      בהצלחה ותהני מעוגה נהדרת

    • לא הרבה זמן. רק עד שמכינים את המלית.
      מספיק אפילו 10 דקות עד שיתקשה קצת.
      יופי של עוגה.תהנו smile

  5. פריגה ערב טוב
    העוגה נראת סוף הדרך. אני אכין אותה שבוע הבא. השבת הכנתי עוגת שיש מהממת

    • תודה מתוקה
      אם את מכינה משהו מהמתכונים שלי,אנא אחרי טעימה אשמח לחוות דעתך או דעת בני ביתך.
      המשך שיתוף טעים וביחד,מפירגה smile

  6. בוקר טוב פירגה יקרה
    ואוו ואוו ואוו – זה כל מה שיש לי להגיד
    כל פעם שאני מחפשת משהו להכין אני דבר ראשון בודקת את האתר שלך והפעם אני
    חייבת להגיד לך שזה פשוט על העל כל הצפיות!! smile ! העוגה כלכך פשוטה להכנה ומצד שני כל כך
    טעימה פשוט לא נשאר ממנה פירור!
    עוגה פשוט מעולה!!! :lol:

    • שרית יקירתי
      אני מחזקת את ההתלהבות שלך ובאמת הרבה מתכונים מהאתר , הם קלי קלות הכנה ובטעם גן עדן.
      המשך טעים ונפלא ביחד smile

  7. שלום פירגה,
    רציתי לדעת בכל המתכונים בהם את כותבת מידה של כוס- מהו נפח הכוס בה את משתמשת?
    תודה רבה עלי והצליחי!

    • יעל
      אין לי מידה כי כל פעם יוצאת מידה אחרת
      הכוס זכוכית עם ידית הכי פשוטה (קטנה מכוס מאג)
      גובה 8 ס"מ קוטר 7 ס"מ
      בהצלחה smile

  8. הי פירגה

    הכנתי את העוגה, והיא טעימה מאוד.
    אני רוצה לנסות להכין שוב, אבל בלי הפודינג, הטעם שלו חזק לי מדי.
    איזה תחליפים אפשר במקום? אולי קורנפלור? אבל באיזה כמות?

    אורלי

    • אורלי הי,

      אצלי דווקא הפודינג הוא שעושה את ההבדל הטעים

      אבל את יכולה במקומו לשים 2 כפות קורנפלור

      בהצלחה smile

  9. היי פירגה
    אתמול בערב הכנתי את העוגה והיא יצאה – פיצוץ :lol:
    קלה להכנה וללא כלים מיותרים, וזה באמת אחד מהכללים שלך, בגלל זה התמכרתי לאתר שלך.
    העוגה טעימה וטובה מאוד.
    לעתים אנשים שואלים מה גודל הכוס. קניתי בחנות "נעמן" סט 4 כוסות מדידה לאפיה, מפלסטיק, .
    שבת שלום smile smile

    • מירי יקירתי תודה רבה על המחמאות לעוגת פירורים בקערה אחת.
      פיצוץ זה שם המתכון ;) כמו שכתבת.
      לגבי כוסות יש לי את הכוס האולטימטיבית מהזכוכית עם הידית.כוס שתהיה ב"אופנה" גם בעוד מאות שנים…חהחהחהחהחה לא מחליפה אותה.
      בכוס הזאת השתמשו גם הסבתות שלנו.

  10. פירגה בוקר טוב.
    עוגה מאוד טעימה הגשתי לאורחי ואף אחד לא עמד בפיתוי.
    גם אלה שבדיאטה וגם אלה שאסור להם סוכר.
    עוגת 5 כוכבים.

  11. ערב טוב פירגה, אפיתי אתמול את העוגה ואני לא עמדתי בפיתוי ואכלתי אותה חמה (מבלי שיראו בני הבית) והיא היתה מעולה. אבל אל דאגה גם היום בבוקר טעמתי אותה ופשוט חבל"ז. כמובן שהמשפחה טעמה רק הבוקר והיתה התלהבות רבה.
    המתכונים שלך מככבים אצלי בבית.
    יישר כוח!!!! smile

    • הי לילי
      כבר יש וורסיות משודרגות לעוגה
      זו אחת האהובות עלי
      נוסטלגית וטעימה מאד. smile

  12. היי פירגה,
    זו אני יפעתוש שהייתי מפרסמת תמונות של המתכונים שהייתי מכינה מהאתר שלך.
    זמן רב לא הייתי פעילה כאן בגלל שמיזה קרוב לשנה חליתי במחלה קשה – "טרשת נפוצה" וזה מגביל אותי בתפקוד [שתיי האונות במוח שלי נפגעו ועדיין הסכנה לא חלפה]. למחלה זו עדיין אין תרופה ואני בכל האמונה והתקווה שלי רוצה שיום אחד ימצא למחלה זו תרופה.
    למרות המחלה הזו והמגבלות שיש לי, כשאני מרגישה קצת יותר טוב [וזה ממש לא הרבה], אני בכל הכוחות שלי נכנסת לאתר שלך ומחפשת מה להכין. כמובן שאני מוגבלת בתפקוד [הליכה קשה, תחושה בידיים, זיכרון, לפעמים ראייה לקוייה, חוסר יציבות, עייפות קשה אין סופית, והרשימה לא נגמרת…] ועם זאת אני נהנת להכין מהמתכונים הנפלאים שלך. המטבח זו אהבה שלי הגדולה למרות המגבלות שלי. נהנת לאפות ולהכין דברים טעימים גם כשהגוף שלי מתנגד לי ומקשה עליי בתפקוד.

    מיזה קרוב לשנה מאז שהמחלה התפרצה אצלי הכנתי כמה מתכונים שלך וגם צילמתי אותם. הם יצאו נהדרים וטעימים כפי שתמיד הייתי מספרת לך בעבר.
    סליחה שאני לא יכולה לצרף לכל מתכון את התגובה שלי בגלל הקשיים שלי כרגע, לכן אני שולחת קישור לאלבום התמונות שלי . 4 התמונות הראשונות משמאל לימין, אלה המתכונים שהכנתי בשנה זו מהאתר שלך. לחלקם עשיתי שידרוגים ויצאו פשוט יוצא מן הכלל.
    כשארגיש יותר טוב גם אכתוב לך את השידרוגים שלי למתכונים האלו. מעודד אותי שיש מתכונים נהדרים אצלך באתר שגורמים לי להכנס למטבח ולהכין למשפחתי למרות כל המגבלות שיש לי בגלל המחלה.

    הנה הקישור והמון תודות על המתכונים הנפלאים שלך :P

    http://picasaweb.google.com/yifat.zr?authkey=Gv1sRgCJb0-uXZguuE6AE

    יום נהדר והרבה בריאות לכולם smile

    • יפעתוש יקירה
      באמת תהיתי לאן נעלמת. תקופה ארוכה שאני חושבת עלייך.לא חשבתי בכלל בכיוון מחלה.
      צר לי היה לקרוא ואני דומעת. כולי תקווה שיקום מרפא למחלה הקשה הזו.
      ראיתי את האלבום והרבה מוכר לי. החדש מרגש לא פחות. השידרוגים נראים בתמונות היפות.
      מאחלת לך שתוכלי לחזור ולהנות ממה שאהבת הכי הרבה לבשל,לאפות ולשתף את כולנו.
      נשיקות וחיבוקים מכל הלב.

      • תודה רבה פירגה
        עכשיו את מבינה למה הפסקתי להיות פעילה אצלך באתר, היה לי קשה להקליד במחשב כדי לספר מה קורה איתי ולאן נעלמתי. אני מאמינה שיום אחד ימצא התרופה למחלה, ולבינתיים אני ממשיכה את חיי
        בתקווה שהרופאים יום אחד יפתיעו את חולי טרשת נפוצה כמוני ויבשרו לנו שנמצאה למחלה תרופה.

        אני אשתדל להכין עוד מתכונים שלך ואשתף בתמונות :P
        smile

        • יפעתוש יקרה
          אני רואה שויני נכנסה לאחל לך בריאות.זוכרת איך היינו שלישיה? השמרים "איחדו" בינינו? חהחהחהחהחה.
          תשתדלי להכין מתכונים ולשמח אותי.ואנחנו נתפלל בשבילך להחלמה ובריאות.
          smile נשיקות

          • פירגה יקרה,
            כן גם וויני כאן וזה מאוד מרגש אותי. היינו ממש "שלישיית השמרים" וזה היה נפלא. הלוואי הייתי יכולה
            להמשיך לעזור, כולי תקווה שיום אחד הצליח.
            לא יכולה להבטיח, אבל כן אשתדל להכין מתכונים ולצלם אותם שתראי/ו את התוצאות של המתכונים המוצלחים שלך.

            תודה על המילים החמות והתפילות, מאמינה שיום אחד מישהו שם למעלה ישמע אתכם :P

  13. יפעתוש יקרה
    לא בטוחה שאת זוכרת אותי, אבל מאד כאב לי לקרוא את ההודעה שלך עכשיו
    והאמת שקצת קשה לי לכתוב כי הדמעות נוזלות לי …
    לפני כשנה וחצי בערך עזרת לי פה בכמה טיפים טובים בבצק שמרים, וגם אם רציתי לשכוח אותך אני לא יכולה, כי אפייה עם שמרים ובמיוחד אפיית חלות הפכה אצלי לאהבה מאד גדולה.
    וגם לי יש עכשיו אלבום תמונות
    http://picasaweb.google.com/winnie.rottem/xiJNpD?feat=directlink

    מאד כואב לי כי אין לי ספק בכלל שהידיים שלך מבורכות! גם אם עכשיו את סובלת מכאבים בעקבות המחלה וקשה לך להשתמש בהן, והאלבום שלך הוא עדות חיה שאני צודקת.

    אני מאד רוצה לבקש ממך להעביר לי את שם אמך (אני מניחה שיפעת זה שמך האמיתי…) כדי שנוכל להזכיר אותך בתפילות מרפא חולים.

    smile smile smile
    וויני

    • וויני יקרה,
      ברור שאני זוכרת אותך, תודה לאל שהזיכרון שלי בגדר פחות או יותר בסדר ובכל זאת אני זוכרת דברים חשובים.
      מרגש אותי לקרא את התגובה שלך ושל פירגה, מצמרר אותי מאוד.
      לא ידעתי אם לספר על מחלתי בגדר האינטרנט, אך הרגשתי צורך לעדכן אותכן. מאוד חסר לי כל החוויות
      שעברנו כאן ביחד והעזרה שלנו לאחרים. הלוואי ושאוכל להמשיך בדרכי לעזור, אך בכל זאת המחלה מגבילה אותי מאוד. לפעמים המצב שלי "טוב" – מה שזה אומר שאני פחות או יותר בסדר ולפעמים אני לא מתפקדת כמעט בכלל.

      יואוו וויני, נכנסתי לאלבום התמונות שלך וכולי התרגשות, פשוט מדהים מה שאת מכינה, יפה להפליא, מקסיםםםםם ביותר, כמה הרבה דברים מרשימים. את מאמינה שאני מרוגשת מאוד? איזו מקצועיות יש בידייך כל הכבוד לך smile

      בקשר לבקשתך, מאוד מאוד מאוד מרגש אותי, עד דמעות. המון תודות לך אישה נפלאה את.
      שמי בעבר היה יפעת עד שחליתי בטרשת נפוצה. כשהייתי בראשית המחלה הלכתי לבית הכנסת לרב סויסה אריה והוא הוסיף לי שם: אפרת.
      שמי כיום הוא: אפרת.
      שם אימי הוא: שרה.
      אני מודה לך המון על רצון שלך לעשות לי מצווה כזו. הלוואי ואלוהים ישמע את התפילות וירפא אותי. ושימצא תרופה למחלה.

      מברכת אותך על טוב ליבך,
      אפרת

      • יפעתוש וויני יקרות,אני אצטרף לתפילות בליבי ובנשמתי עד שימצא מזור ותגיע התרופה המיוחלת.
        נשיקות לשתיכן smile

        • הלוואי והלוואי.
          נדבר איתו שלמעלה המון,בסוףהוא יתרצה וישמע לנו.
          תמשיכי להכנס שניתן לך חיבוק.
          smile

  14. היי פירגוש

    אפשר להכין בתבנית 24 ?
    אני כבר מחפשת מתכונים לשבת שמגיעה מהר מידי :?

    תודה

    • גלית הי
      העוגה "בנויה" לתבנית מלבנית או מרובעת.
      בתבנית עגולה הבצק יוצא עבה ומאפיל על מלית הגבינה.
      smile

  15. העוגה מוכנה ! ריח טוב , וטעמתי כשזה חם , טעים מאוד .
    בתנור עכשיו עוגיות שוקולד צ'יפס שלך , ריח משגע , גם התערובת הייתה טעימה

    :lol:

  16. דרך אגב עשיתי בסוף בתבנית 24 , אין לי תבנית מרובעת לא חד פעמית ונראה לי שחד פעמי לא מתאים לעוגה הזו.
    שמתי שכבה דקה של בצק למטה , העוגה תפחה מאוד ויצאה גבוהה.

    • גלית,יופי שהכנת בסיס דק בתבנית עגולה. כשהתחתית עם בצק עבה זה ממש גורע מהטעם.
      תהנו,אני בטוחה שהיא תהפוך לאחת עוגות הבית שלך.
      אגב, יש באתר אותה עוגה עם פירורים כהים .כלומר,תוספת קקאו.

      סוף שבוע נפלא וטעים.
      תעדכני על העוגיות.מחכה :lol:

  17. עוגיות טעימות 1 הבעל אהב , בטוחה שגם הבנות יאהבו .
    רוצה תמונה ? :P
    נו , טוב , אני אצלם ואעלה אצל איה laugh

  18. טעמתי . אני רק טועמת :P
    לא תמיד אני אוכלת ממה שאני מכינה , יש לי שריטה כזאת :eek:
    אני אוהבת את מה שאחרים מכינים :P

    • נהדר גלית,תהנו
      יש לי כמה עוגיות שוקולדצ'יפס.
      התמונה נאספה כבר.
      על איזה מתכון מדובר?
      אולי תרשמי בתגובות משהו מתחת למתכון שהכנת כדי שאוכל להעביר תמונה.
      תודה smile

  19. הי פירגה
    הכנתי את העוגה בפעם השניה, עם כמה גיוונים:
    בלי פודינג, עם קורנפלור.
    פחות סוכר במלית (בערך חצי כוס במקום 3/4)
    על הפירורים מרחתי חצי צנצנת חלב מרוכז (כמו ריבת חלב)
    החלב המרוכז נאפה בבצק,
    ועכשיו יש לבצק טעם של ריבת חלב…
    עוגה מדהימה!
    תודה!

    • אורלי בקר טוב
      אהבתי מאד את השידרוגים שעשית.
      הקורנפלור בוודאי מעדן את המלית. יש לי עוגות גבינה שהתוספת לגבינה היא קורנפלור+קמח,בלי פודינג.
      העוגה הזו מקורית עם הפודינג.
      בהחלט אשדרג ואכין כמו שאת הכנת.נהדר. אני אוהבת גיוונים.
      תודה על המחמאות smile ותהנו מהעוגה.
      smile

  20. מאוד טעים! אני הבת של אידה. אני לומדת בכתה ה'.. :P
    אמא שלי הכינה את העוגה ואכלנו אותה בשבת! אני אוהבת את העוגות מהאתר שלך
    עוגה טעימה מאוד…..!!!!!!!!!!!!!!!!
    תודה… :lol:

    • חיה תודה מתוקה
      אני שמחה שאמא מכינה לך עוגות טעימות ושאת בוחרת להכין עם אמא את העוגות מהאתר שלי.
      העוגה הזו נהדרת,גם אני אוהבת אותה מאד.
      שבוע נהדר וחיבוק ממני,סבתא פירגה smile

  21. היי פירגוש המהממת…..

    אני רוצה להכין את 2 עוגול החיתוכיות לאזכרה של אבא…

    החיתוכיות מוס שוקולד וחיתוכיות הגבינה,

    רציתי לדעת, האם יש אפשרות להכין לשתי העוגות את אותו הבצק? (כדי שיהיה לי יותר מהיר) או שלא כדאי?

    דבר נוסף, את שתי העוגות ניתן להקפיא? ומתי אני חותכת ושמה במנג'טים?

    תודה יקירה, אין על המתכונים שלך….

    נ.ב- יש לך אולי עוד הצעות לאזכרה?

    • ענבל יקירתי,הבצקים לגמרי שונים לכן אל תחליפי ביניהם.

      לגבי עוד עוגות אז לכי על קטגוריה:חיתוכיות ועוגות בחושות.

      את 2 העוגות אני מקררת, חותכת לריבועים, שמה במנג'טים . מסדרת בכלים להקפאה.

      בין השכבות אני מפרידה בניר פרגמנט. אין צורך לחמם. להוציא. לחכות קצת ולאכול.
      2 העוגות מחזיקות זמן ארוך בהקפאה.

      בשורות טובות,בריאות smile

  22. שלום
    הכנתי את העוגה פשוט מדהימה אבל אחרי יום ששמתי אותה במקרר התקשה הבצק למה לדעתך זה קרה ?
    בברכה

    • הי
      תוציאי אותה לפחות שעה לפני ההגשה כדי שלא תהיה קרה מדי.
      smile

  23. ראיתי את התוצאה שבתמונה ופשוט החלטתי שאי אכין לשבת,
    רק שנראה לי המון חמאה.(לא משתמשת במרגרינה).
    רוצה לברר בבקשה,האם ניתן להמיר בשמן קנולה
    אולי מחצית מכמות -החמאה ?
    השומן של החמאה גורם לי לצרבת ,מה שהשמן קנולה לא גורם לי,
    לכן חשוב לי לברר לפני שאני מחליטה להכין.
    אשמח לתגובה.
    תודה מראש וערב נפלא,
    סימונה.

    • סימונה יקירתי
      אני לא מכירה את העוגה הזו עם שידרוגים וכל שינוי לא נראה לי מתאים.
      smile שנים אני מכינה אותה בגירסה הזו.

  24. פירגה, יקירה!

    אני מתכננת על העוגה הזאת לשבועות, רק רוצה להתייעץ איתך לגבי המלצת השדרוג של הים הרגוע –
    – סידור חצאי משמשים על הבצק מתחת לתערובת הגבינה.
    – האם את ממליצה על משמשים מקופסת שימורים, או שעדיף טריים?
    – ואם מקופסת שימורים – הם מכילים המון נוזלים. האם כדאי לפזר פירורי ביסקוויטים או לחם על הבצק לפני הנחת המשמשים?

    תודה וסופ"ש נעים,
    נועה.

    • הי נועה
      בקר טוב חמדתי
      אני לא הכנתי את העוגה עם השידרוג.
      הנחה שלי:
      לאפות את הבצק שבתבנית 1/2 אפיה עד שיזהיב.
      להניח עליו חצאי משמש (אישית אוהבת מהקופסה , מסונן מספר שעות שלא יהיו בכלל נוזלים)
      בהצלחה ואם תוכלי לספר לי איך יצא?
      חג שמח smile

          • אוףףף, פירגה ! :twisted:

            אני לא מפסיקה ליישר את העוגה :lol:
            ואני בכלל בדיאטה laugh
            אפיתי אותה לפי ההוראות (רק ללא צימוקים), כולל פירורי הבצק למעלה, ומעל הפירורים לאחר שהיא התקררה מעט שמתי חצאי משמש מליפתן + ג'לי בטעם משמש. יצא מצויין!!!!!

            זמני האפיה הם בדיוק כפי שרשמת, והבצק מעולה.
            את מממנת יופי את מכוני ההרזיה laugh
            תבורכי!!!

            שיהיה חג שמח!
            נועה.

      • אני אופה מעט את הבצק ,אחרי ניסיון רע שהיה לי והבצק לא נאפה (בתבנית עגולה 26) מאז לא לוקחת סיכון , במיוחד שזה עם פרי . לא כדאי להכין עם פרי טרי מאחר ופרי טרי מפריש יותר נוזלים . לחג הכנתי עם פטל שחור שקטפתי מהעץ ואיידתי מעט עם מעט מאד סוכר.
        חג שמח טלי smile :lol:

        • העוגה מיועדת לתבנית 27X33.
          משום מה התחילו להכין אותה בתבניות עגולות וזה לא ממש מתאים. הבצק למטה יוצא מאד עבה ולכן הוא לא נאפה.
          אם כבר,אפשר להוריד מכמות הבצק ולשים למטה שכבה דקה ונמוכה.

          התוספת של הפטל השחור נקרא מעולה.
          לבריאות ותודה רבה.

    • פירגה שלום רב,
      איני מצליחה למצוא את המתכון שלך לעוגת שוקולד עם פרורים. האם תוכלי לתת אותו שוב?
      תודה רבה.

  25. פירגה יקירתי סליחה על הבורות האם קיימת תבנית 27X33 בחד פעמיות ואם כן האם זאת התבנית הבינונית? רוצה מאוד להכין את העוגה לשבועות ורק ריך נראית התבנית מרתיע אותי ושוב סליחה על הבורות
    :oops:

    • לאה יקרה
      לפני שאת הולכת לסופר תרשמי את המידות . לדעתי הן רשומות על התבנית.
      יש תבנית חד פעמית 27X33
      בהצלחה smile

      • נועה יקרה
        אני שמחה שאת אוהבת.אני לא יכולה להוציא מהראש את הטעם שלה. היא טעימה כל כך.
        תהנו וחג שמח smile

  26. מצטרפת לאחת המשתפות ששוקולד צ'פס פשוט נהדר בעוגות גבינה אני מוסיפה לתוך התערובת
    גם יפה גם טעים :lol: :lol:

  27. חיפשתי השנה עוגת גבינה אפויה לחג ,לשם שינוי, ומצאתי אצלך, יצאה מדהימה!! כל המשפחה נהנתה ושיבחה. ובכלל האתר שלך הפך אצלי ואצל אחיותיי למקום שכל פעם שרוצים לגוון "קופצים" לבקר בו. תודה רבהה!!

    • מירי,היא נוסטלגית ונפלאה ובאמת אהובה על כולם. תודה על המחמאות.
      המשך טעים ביחד.

  28. תמיד חושבים שעוגת גבינה פירורים זה משהו מסובך וארוך להכנה.
    א ב ל – כרגיל אצלך, פירגה – מתכון פשוט, קל ומהיר. יצא מעולה!
    אני השתמשתי במיקסר (לבצק ולמלית -באותה קערה), למען הנוחות.

    • סבבה אודי,
      העוגה הזו אהובה עלי במיוחד.יש לה מקום מיוחד אצלי.
      שמחה שהכרת אותה ואהבת.
      תודה על התגובה. smile

  29. הי פירגה,
    העוגה יצא מעולה, מדהימה בטעמה
    רק שאלה – לא ברור לי למה אצלך בתמונה מלית הגבינה יצאה יחסית גבוהה ואצלי נמוכה.
    למרות שעשיתי בדיוק כמו שכתבת. (בתבנית חד פעמית גדולה)
    אם יש לך רעיון למה זה קרה אשמח לדעת בשביל הפעם הבאה
    כי היא עוגה מעולה, אני אכין אותה שוב בכל מקרה. גם אם תצא לי שוב נמוכה.
    אשמח לתגובתך.

    • הדס שלום,

      כפי שתראי,לא הכנתי בתבנית גדולה. לא הבנתי,מדוע הכנת בגדולה .

      אני הכנתי בתבנית 27X33 וגם פה העוגה לא אמורה לצאת מאד גבוהה.

      אם את רוצה מלית יותר גבוהה לתבנית 27X33 (זו הבינונית ולא הגדולה)

      תכיני כך:
      קילו ורבע גבינה לבנה +שמנת חמוצה
      4 ביצים מוקצפות במקצף ידני
      1/4 1 כוסות סוכר
      שקית אינסטנט פודינג וניל+2 כפות קורנפלור
      צימוקים,וניל/קליפת לימון לשיקולך.
      בהצלחה. smile

      • קודם כל, חן חן על התגובה המפורטת
        אני מבינה שזו היתה הטעות שלי – הגודל של התבנית.
        תודה שהארת את תשומת ליבי.
        כל כך אוהבים אותה שחבל לי לפספס אותה.

        • הדס, אין סיכוי לפספס עוגה כזו.זו אחת עוגות הדגל באתר. תמשיכי להכין ולהנות.

          לפעמים אני מוסיפה קקאו לבצק ואז הבסיס והציפוי חומים.

          העוגה לא מהעוגות הגבוהות,היא יותר עוגת סנדוויץ',

          אבל כתבתי לך את המצרכים לשדרוג עוגה גבוהה יותר. לשיקולך.

          ערב נפלא לך smile

  30. פירגה יקרס האם אפשר להסתפק ברבע מכמות הבצק לתחתית
    תודה לאה קליין

  31. פירגה יקרה כשאנחנו מגדילים את כמות הגבינה כדי שהעוגה תהיה גבוהה יותר מקציפים 4 ביצים יחד? או יש להפריד חלבונים וחלמונים? לערבב חלמונים תחילה עם הגבינה? כמות הבצק זהה למתכון המקורי?
    תודה רבה על כל התכונים המדהימים חג שמח לאה קליין

להגיב על בתבנית 26 אני מכינה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *