d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d791d7a9d7a8d798d797d795d79f d791d798d798 - קציצות בשר בבטטה וכרישה

קציצות בשר בבטטה וכרישה

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d791d7a9d7a8d798d797d795d79f d791d798d798 - קציצות בשר בבטטה וכרישה
עוד שילוב שהלכתי עליו וממש ממש לא התאכזבתי.
16 קציצות נימוחות ורכות לטיגון או אפיה.

המצרכים בקערה:
1/2 קילו בשר בקר או מעורב
2 ביצים מספר 2
1/2 חבילה פטרוזיליה טרייה קצוצה/כוסברה
1/2 כפית סודה לשתיה
כף קטשופ
בטטה בינונית

כוס כרישה (החלק הלבן מבושל ומעוך היטב)
(את הבטטה והכרישה אני מבשלת במיקרו בכלי עם כוס מים ומכסה בניילונית 6-7 דקות עד לריכוך) לסנן מעודף נוזלים.
בצל מגורר
שן שום מגורר
1/2 כוס פירורי לחם
1/4 כפית אבקת מרק עוף מעורבבת עם 1/4 כוס מי סודה/מים מהברז
פלפל שחור: פפריקה: כמון: קורט קינמון: מעט כורכום: מעט מאד מלח (המרק מלוח)
אופן ההכנה:
לערבב היטב עד שהכל יתמזג לעיסה רכה.
להכין בידיים לחות קציצות שמנמנות ודי גדולות
אפשרות לאפיה:
להניח ניר אפיה על תבנית גדולה ולהבריש את הניר בשמן קנולה
לחמם תנור מראש לחום 175 מעלות
להניח את הקציצות על ניר האפיה אחת ליד השנייה במרווחים (לא גדולים)
לפזר קצת פירורי לחם דקים על הקציצות לשטח את הקציצות עם מזלג . הקציצות נשארות שמנות וגדולות.
להכין צלוחית קטנה עם כפית שמן זית+כפית שמן קנולה ולהבריש את פני הקציצות
לאפות 20 דקות ולהפוך
לפזר שוב טיפונת פירורי לחם ולצלות את הצד השני – גם כן 20 דקות בדיוק.

אפשרות לטיגון:
מי שלא מפחד מטיגון,יהנה מקציצות משגעות בטעם של עוד.
מחממים היטב במחבת גדולה שמן קנולה ומכניסים את הקציצות במרווחים.
מדי פעם מנערים את המחבת שהקציצות לא יידבקו.
תהנו

2 תגובות על “קציצות בשר בבטטה וכרישה

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *